Epson PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Βάσει των μετρήσεων των Γερμανών, υπολογίζω πως βλέπαμε στην έκθεση περί τα 12 FL. Αν θέλει ο Μανώλης, ας μας βοηθήσει που τον μέτρησε.

και εγώ στο κλιπάκι του iron man εκεί το εκτιμώ μου θύμισε τον δικό μου :p βεβαια φώτιζε τεράστιο κάδρο που δύσκολα μπορεί να στηθεί σε ένα τυπικό ελληνικό σαλόνι και πρέπει να σούταρε και από πολύ μακριά. όταν μειώθηκε το κάδρο σε 100 ίντσες ο προβολέας έδειξε τη φωτεινότητα του και πήρε αμέσως τρελό punch η εικόνα.

επίσης καλό θα είναι όταν μετρηθεί από τον μανώλη να μας δώσει το motion resolution (γραμμές) με το frame interpolation οn και off.

Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Τι πανω-κατω, μας δουλευεις;
Εδειξε απλα καλο on off και τιποτα άλλο για μενα.
Μιλαμε για εντυπωσιασμο, όχι για τεχνολογιες
Μεινε σε ότι μιλαμε και μην τα μπερδευεις
Σε προηγουμενο Post μιλησα για εμμονες σε εταιρειες, όχι σε τεχνολογια
Ναι, είναι dila αλλα είναι EPSON

Κατ' αρχην προσπάθησε να μιλάς πιο ηρεμα, αν θες να συζητήσουμε σοβαρά.

Για οποιον ασχολείται με την βιντεοπροβολή, ο JVC HD1 που ανέφερες ήταν προβολέας σταθμος λόγω του πρωτόγνωρου για την εποχή του black level/contrast σε ψηφιακό προβολέα, χωρίς να υπολείπεται σε ευκρίνεια από τους DLP της εποχής. Το μονο σοβαρό του πρόβλημα ήταν η χρωματική συμπεριφορά (πουσαρισμενο χρώμα) το οποιο όμως διορθωνόταν με εξωτερικό scaler. Αυτά για την ιστορία.
Τώρα για τις έμμονες με εταιρίες, αυτά προσωπικά δεν με αγγίζουν. Εγώ έχω προτίμηση σε κάποιες τεχνολογίες (πχ Dila) έχοντας υπάρξει αγοραστής και άλλων τεχνολογιών (DLP) από διαφορετικούς κατασκευαστές. Οποτε, φυσικά και δεν έχω κόλλημα με την JVC ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Θα αγοράσω αυτό που μου κάνει "κλικ" ανεξαρτήτως κατασκευαστή, Epson included.

Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

και εγώ στο κλιπάκι του iron man εκεί το εκτιμώ μου θύμισε τον δικό μου :p βεβαια φώτιζε τεράστιο κάδρο που δύσκολα μπορεί να στηθεί σε ένα τυπικό ελληνικό σαλόνι και πρέπει να σούταρε και από πολύ μακριά. όταν μειώθηκε το κάδρο σε 100 ίντσες ο προβολέας έδειξε τη φωτεινότητα του και πήρε αμέσως τρελό punch η εικόνα.

επίσης καλό θα είναι όταν μετρηθεί από τον μανώλη να μας δώσει το motion resolution (γραμμές) με το frame interpolation οn και off.

Μπιλ, αν τα νούμερα των Γερμανών είναι σωστά, τότε πάνω κάτω αυτό το φως βλέπαμε (μπορεί και λιγότερο, αν κρίνω από την απόσταση που γράφεις και 'συ). Βέβαια, παραμένει άγνωστο αν έπαιζε με την λάμπα στο High ή στο Low.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

, χωρίς να υπολείπεται σε ευκρίνεια από τους DLP της εποχής.

Μου επιτρέπεις να διαφωνήσω κάθετα, οριζόντια και πλάγια αδερφέ!!-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Μου επιτρέπεις να διαφωνήσω κάθετα, οριζόντια και πλάγια αδερφέ!!-bye-

Σου επιτρέπω, αν και θα σου θυμίσω ένα μίνι συγκριτικό που είχαμε κάνει κάποτε επί του θέματος ;)

Αν δεν κάνω λάθος, Τάκη, οι περισσότεροι που παρεβρέθησαν στο συγκριτικό, γράφουν ότι ο Πλανάρ ήταν πιο ευκρινής. Εν πάση περιπτώσει, παίζω και στοίχημα ένα καφεδάκι για ένα rematch!!:D

Αν δεν κάνω λάθος, Τάκη, οι περισσότεροι που παρεβρέθησαν στο συγκριτικό, γράφουν ότι ο Πλανάρ ήταν πιο ευκρινής. Εν πάση περιπτώσει, παίζω και στοίχημα ένα καφεδάκι για ένα rematch!!:D

Διάβασε το thread και θα μάθεις ;)
Το rematch οποτε θες!

Και για να είμαι δίκαιος, δεν θα σου βάλω δίπλα ούτε καν τον 21000...με 720 γραμμές θα σε παίξω!!:D

LOL παίξε και με 480 :p

Πέραν της πλακας, όπως θα διαβάσεις και στο thread του συγκριτικού, ενώ ο DLP ως μονοτσιπος ήταν πιο ευκρινής στα γραμματάκια του windows desktop, όταν βάζαμε υλικό από Bluray, δεν φαινόταν αυτή η διαφορα κάτι που το αποδώσαμε στην χαμηλοτερη πραγματική αναλυτικότητα του υλικού 1080p.
Θα είχε ενδιαφέρον να τροφοδοτήσουμε αυτή τη φορά τα μηχανάκια με υλικό 4K downscaled οπου πλέον το υλικό θα έχει πολύ περισσότερη πληροφορία και έτσι ίσως δούμε τις διαφορές ευκρίνειας υπέρ του DLP που βλέπουμε στο windows desktop και στα patterns αναλυτικότητας.

χωρίς να υπολείπεται σε ευκρίνεια από τους DLP της εποχής.

Καλα με αυτό που ειπες, τελος η συζητηση. Δεν υπαρχει κανενα σημειο επικοινωνιας

Εσυ νευριάζεις γιατι μαλλον χανεις το σκηπτρο του καλυτερο προβολεα :flipout:

ενώ ο DLP ως μονοτσιπος ήταν πιο ευκρινής στα γραμματάκια του windows desktop, όταν βάζαμε υλικό από Bluray, δεν φαινόταν αυτή η διαφορα κάτι που το αποδώσαμε στην χαμηλοτερη πραγματική αναλυτικότητα του υλικού 1080p.

Δεν σε εννόησα...please elaborate.

Καλα με αυτό που ειπες, τελος η συζητηση. Δεν υπαρχει κανενα σημειο επικοινωνιας

Προφανώς δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας με κάποιον που δεν καταλαβαίνει βασικά πράγματα.

Σωτήρη, από τα λίγα που έχω καταλάβει αυτά τα χρόνια είναι ότι ο καθένας σχηματίζει στο κεφάλι του μια εικόνα...περί εικόνας. Δύσκολα αλλάζει την γνώμη του. Κάτι τέτοιο δεν είναι κακό. Καθένας μας έχει τις προτιμήσεις του. Δεν χρειάζεται για κανέναν λόγο να ''αγριεύει'' η κουβέντα. Ούτε ο Τάκης θα πείσει εμένα, ούτε εγώ εκείνον, ούτε εσύ εμάς τους δύο. So, relax and enjoy the ride!!:smile:

Στην τελική, δεν υπάρχει τίποτα νέο που να μην έχουμε ξαναπλακωθεί στο παρελθόν!!:flipout:

boules_9.jpg

Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ένα blind test θα ήταν ότι πρέπει... να δούμε πόσοι "βλέπουνε" και τι βλέπουνε...

Παιδιά εντελώς αντικειμενικά (Ντίλα έχω :p) θα έλεγα ότι μου άρεσε κι εμένα πολύ ο Epson αλλά δεν μου είπε τίποτα περισσότερο από αυτό που έχω σπίτι μου ή που είδα στο διπλανό δωμάτιο της JVC.
Σίγουρα θα ήθελα να τους δω σε παρόμοιες συνθήκες καθώς και ο χώρος και οι ίντσες ήταν εναντίον του Epson.

Θα ήθελα να πω και δύο πραγματάκια για τις κόντρες που έχουν γίνει στο παρόν νήμα.

Όσοι έχουν μηχάνημα κατηγορίας Epson 9200 ή benq ή τέλος πάντων μικρομεσαίας κατηγορίας είναι λογικό να εντυπωσιάστηκαν από τον lazer. Όσοι έχουμε όμως μηχανάκι πιο πάνω κατηγορίας (Βλέπε Τάκης, Μπάμπης, μουά, Χρήστος κλπ) είναι λογικό να μην εντυπωσιαζόμαστε τόσο εύκολα. Η διαφορά είναι ότι εμείς τον έχουμε σπίτι μας και έχουμε δει και 100 ταινίες με ρυθμισμένο το μηχανάκι. Οπότε εδώ (σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις) μπορεί να ισχύσει το εκ μνημονικού. Όταν έχει γράψει το κοντέρ δεν φεύγει εύκολα η εικόνα από το μυαλό.
Σχετικά με την κίνηση του Epson εφόσον έπαιζε με FI δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε ότι ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει. Είναι αυτονόητο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι κολλημένος.

Εγώ το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι ο Epson είναι πολύ καλός αλλά δεν ένιωσα ότι είναι καλύτερος από τον 700αρι που έχω σπίτι μου. Μπορεί να είναι αλλά δεν το ένιωσα, οπότε για μένα δεν συντρέχει λόγος αναβάθμισης. Αντιθέτως μόλις είδαμε τον 5000 να παίζει είπαμε όλοι με ένα στόμα μια φωνή ότι αν η λάμπα είναι στο low και παίζει έτσι τότε θα γίνει χαμός στις αγγελίες :jester:

Τέλος να πω ότι έχω περάσει από Epson, Sony και τώρα JVC και θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι οπαδός καμίας μάρκας. Μόνο από DLP δεν κατάφερα να περάσω (αν και το ήθελα πολύ) λόγο Rainbow.

Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Αντιθέτως μόλις είδαμε τον 5000 να παίζει είπαμε όλοι με ένα στόμα μια φωνή ότι αν η λάμπα είναι στο low και παίζει έτσι τότε θα γίνει χαμός στις αγγελίες :jester:

Τον RS500 δλδ τον X7000, εννοείς 😉

Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

"Εγώ το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι ο Epson είναι πολύ καλός αλλά δεν ένιωσα ότι είναι καλύτερος από τον 700αρι που έχω σπίτι μου. Μπορεί να είναι αλλά δεν το ένιωσα, οπότε για μένα δεν συντρέχει λόγος αναβάθμισης".
Φίλε νεκταρ χτύπησες ακριβώς κέντρο. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Κάποιοι δηλαδή, όχι βεβαίως όλοι, μόλις αισθανθούν ή ανησυχήσουν ότι ένας προβολέας είναι καλύτερος από αυτόν που έχουν και για τον οποίο έχουν δαπανήσει πριν από λίγο καιρό αρκετές χιλιάδες ευρώ, αισθάνονται την ανάγκη να τον αναβαθμίσουν με τον νέο "βασιλιά". Αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο, πιεστικό και για να αποφευχθεί θολώνει η κρίση και αρχίζει η μεροληψία. Παιδιά ο laser ήταν καλύτερος από τον jvc και δεν έφταιγε το fury road γι' αυτό ούτε το fi. Το πόσο καλύτερος και αν αποτελεί αιτία αναβάθμισης είναι κάτι που το κρίνει ο καθένας με βάση την τρέλα του και το πουγκί του (κυρίως το πρώτο).