Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Βασικά όταν συμβίωσα με σκύλο και αν εξαιρέσουμε όλες τις δυσκολίες έλεγα μέσα μου, τι καλό αγαθό πλάσμα Θε μου, πόσο το αγαπάω....όταν όμως συμβίωσα για πρώτη φορά με γάτα είπα, τι έχανα τόσο καιρό, πως ζούσα χωρίς γάτα στο σπίτι, ποτέ ξανά. :grinning-smiley-043

το δικό μου το είχα (βλακωδώς) τα πρώτα χρόνια σε ξεχωριστό χώρο. Μόνο νύχτα, μόνο μέρα. Και όταν ερχόμασταν ήμασταν μαζί. Από τη μούρλα του και τη μοναξιά του έφαγε δυό καναπέδες...(για ψιλοπέταμα ήταν...)
Εχει κάποιες στιγμές που τον πιάνει ξυστική μανία και θέλει να ξυθεί. (εννοούμε ξύσιμο πλήρες. Όλο το σώμα) Στη φάση αυτή κουνάει χέρια πόδια, γυρνάει ανάσκελα τρίβεται κλπ. Εκεί ό,τι βρεθεί μπροστά του.
Κάποια στιγμή μετά από παράκληση γείτονα που ήθελε να κοιμάται ακριβώς διπλανή μεσοτοιχία τον πήραμε στο σπίτι.
Δεν πείραξε ΤΙΠΟΤΑ (τους χώρους τους ήξερε γιατί ερχόταν άλλες ώρες "φιλοξενούμενος") και έκτοτε είναι και φρόνιμος (εντάξει καμιά φορά θα βάλει πόδι σε κανα τραπέζι ή θα πάει σε κανένα καναπέ, αλλά μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα με το δικό του στρώμα πχ αν είναι στο μπαλκόνι).
Στο δικό μου χώρο έμπαινε καθημερινά, το καταλάβαινα γιατί έβαζε τη μουσούδα του σε ένα τραπεζάκι όπου είχα ένα μικρό κατσαβίδι, που μονίμως το έβρισκα το πάτωμα.
Μέχρι που μια μέρα το έκανε μπροστά μου.
Ερχόταν καθόταν και άκουγε μουσική. (ιδίως αν δεν ήταν άλλος στο σπίτι). Μόνο μια μέρα τον έπιασε το ξυστικό του και κατέβασε όλη την πρόσοψη από ένα ηχείο...και ήταν και vintage....Από τότε...το δωμάτιο μουσικής...λουκέτο.
Αλλά....είναι άνθρωπος.
Μόνο να βρώμαγε λιγότερο. Και να ήθελε να κάνει μπάνιο....

Βασικά όταν συμβίωσα με σκύλο και αν εξαιρέσουμε όλες τις δυσκολίες έλεγα μέσα μου, τι καλό αγαθό πλάσμα Θε μου, πόσο το αγαπάω....όταν όμως συμβίωσα για πρώτη φορά με γάτα είπα, τι έχανα τόσο καιρό, πως ζούσα χωρίς γάτα στο σπίτι, ποτέ ξανά. :grinning-smiley-043

Όλα τα ζωάκια έχουν τη χάρη τους το καθένα.
Ευχαρίστως θα έπαιρνα και σκυλάκι αλλά το Λενικώ είναι μεγάλο σε ηλικίσ και δεν δέχεται άλλο ζώο.
Δεν θέλω να την κακοκαρδίσω.

(ναι! αυτή κάνει κουμάντο και μας αρέσει)

το δικό μου το είχα (βλακωδώς) τα πρώτα χρόνια σε ξεχωριστό χώρο. Μόνο νύχτα, μόνο μέρα. Και όταν ερχόμασταν ήμασταν μαζί. Από τη μούρλα του και τη μοναξιά του έφαγε δυό καναπέδες...(για ψιλοπέταμα ήταν...)
Εχει κάποιες στιγμές που τον πιάνει ξυστική μανία και θέλει να ξυθεί. (εννοούμε ξύσιμο πλήρες. Όλο το σώμα) Στη φάση αυτή κουνάει χέρια πόδια, γυρνάει ανάσκελα τρίβεται κλπ. Εκεί ό,τι βρεθεί μπροστά του.
Κάποια στιγμή μετά από παράκληση γείτονα που ήθελε να κοιμάται ακριβώς διπλανή μεσοτοιχία τον πήραμε στο σπίτι.
Δεν πείραξε ΤΙΠΟΤΑ (τους χώρους τους ήξερε γιατί ερχόταν άλλες ώρες "φιλοξενούμενος") και έκτοτε είναι και φρόνιμος (εντάξει καμιά φορά θα βάλει πόδι σε κανα τραπέζι ή θα πάει σε κανένα καναπέ, αλλά μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα με το δικό του στρώμα πχ αν είναι στο μπαλκόνι).
Στο δικό μου χώρο έμπαινε καθημερινά, το καταλάβαινα γιατί έβαζε τη μουσούδα του σε ένα τραπεζάκι όπου είχα ένα μικρό κατσαβίδι, που μονίμως το έβρισκα το πάτωμα.
Μέχρι που μια μέρα το έκανε μπροστά μου.
Ερχόταν καθόταν και άκουγε μουσική. (ιδίως αν δεν ήταν άλλος στο σπίτι). Μόνο μια μέρα τον έπιασε το ξυστικό του και κατέβασε όλη την πρόσοψη από ένα ηχείο...και ήταν και vintage....Από τότε...το δωμάτιο μουσικής...λουκέτο.
Αλλά....είναι άνθρωπος.
Μόνο να βρώμαγε λιγότερο. Και να ήθελε να κάνει μπάνιο....

Αυτό με το μπάνιο το είχα ξεχάσει. Τι τράβαγα θυμάμαι...όταν ερχόταν η ώρα για μπάνιο προετοιμαζόμουν ψυχολογικά 2-3 μέρες πριν.. :flipout:
Επίσης οι τρίχες. Και η γάτα άνοιξη και καλοκαίρι χάνει τρίχες, δεν το συζητάω. Η διαφορά είναι ότι αν καθαρίζεις λιγάκι προσεκτικά και συχνά είσαι μια χαρά, με τον σκύλο θυμάμαι δεν υπήρχε σημείο πάνω μου ή στο σπίτι που να μην έχει χιλιάδες τρίχες, και η κατάσταση αυτή δεν σωζόταν ούτε με γενική καθαριότητα...όταν καθάριζες και μετά από πολύ κόπο τελείωνες, καθόσουν και παράλληλα συνειδητοποιούσες ότι στο σπίτι υπήρχαν μερικές χιλιάδες νέες τρίχες σαν να μην είχες καθαρίσει ποτέ.. :flipout:

Εγώ με το μπάνιο του σκύλου δεν είχα ποτέ πρόβλημα ,το αντίθετο
Οταν με έβλεπε να παίρνω το σαμπουάν του και να φορώ μια ειδική ποδιά που είχα για να μη γίνομαι μούσκεμα ,έτρεχε πρώτος στο χώρο που του έκανα μπάνιο και τρελαινόταν από χαρά Προσπαθούσα να τον μάθω να μην τινάζεται μετά το μπάνιο γιατί έκανε τα πάντα μούσκεμα ,αλλά δεν μπορώ να πώ ότι το πέτυχα .

το τίναγμα εντάξει.
αλλά άντε που μετά δεν του φτάνει το σκούπισμα και ψάχνει ό,τι βρεθεί δίπλα του να σκουπιστεί μόνος του....

Ποτε μου δεν μπορεσα να "χωνεψω" πως μπορουν ανθρωποι να ζουν μαζι με σκυλους μεσα σε διαμερισμα, και να το θεωρουν εκτος απο βολικο και φυσιολογικο.... Για για τους σκυλους κυριως, οχι για τους ίδιους...

Συμφωνω (.... δυστυχως).
Μαλιστα θα ελεγα οτι δεν ειναι θεμα μεγεθους (ρατσας) ... αλλα υπερκινητικοτητας.
Πρεπει να διαθετεις τουλαχιστον ενα μεγαλο μπαλκονι. Να βγαινει ο σκυλος σου
και τουλαχιστον να οσμιζεται μυρωδιες απο το εξωτερικο περιβαλλον.
Ο σκυλος ζει σε ενα οσφρητικο συμπαν. Στραγγαλιζεται χωρις οσμες.

και πού να είναι το σκυλί?
δεμένο ?
αν δεν έχεις μεγάλη φραγμένη αυλή?
έξω πόσο δηλαδή?
4 φορές τη μέρα. Συνολικά μπορεί να είναι και 2 ώρες έξω.
Ούτε εγώ δεν βγαίνω τόσο (...έβγαινα) για πάρτη μου.

Mα ειπαμε ....
Η μεγαλο μπαλκονι (κατα προτιμηση 1ου οροφου) .... η σε αυλη.
Το αν θα ειναι δεμενο σε αυλη ... εξαρταται απο την εκπαιδευση.
Εαν δεν το εχεις εκπαιδευσει .... χαρες πασχαλιες με ολους. :laugh:
Μπορει και να πηδαει τον φραχτη για να παιξει μαζι τους. Με οποιον βρει. :flipout:
Αν το χεις εκπαιδευσει .... ακομα και σουζα στην γωνια καθεται το κακομοιρο
αλλα ... το χεις καταστρεψει ως ψυχουλα. :nounder:

Τους ιδιοκτητες ποιος θα τους εκπαιδευσει ? Χτες κοντεψα να ..σκοτωθω (πατωντας μπροστινο ) επειδη ενα γιδι ειχε δυο μερα λουρι στο σκυλι.Το γιδι δηλαδη καθοταν στο πεζοδρομιο και το σκυλι πεταχτηκε στον δρομο , πισω απο ενα αυτοκινητο.
Κανονικα πρεπει να δινουν εξετασεις,ενα 80 % τουλαχιστον των ιδιοκτητων θα κοπει λογω βλακειας και ανευθυνοτητας.

μια προταση
βλεπω υπαρχουν πολλοι φιλοζωοι στο club τι θα ελεγαν οι κυριοι συντονιστες
αν αλλαζαμε τον τιτλο του θεματος σε φιλοζωικα νεα και το καναμε sticky
να γραφει ο καθενας τις αποψεις του φωτογραφιες και οτι αλλο θελει για τα ζωακια του

@SR
Προβλέπω ότι θα είσαι ο πρώτος που θα αποκτήσεις "κουταβάκι" Αγίου Βερνάρδου:flipout:

Bρε ειμαι nuts για την παρτη τους ... :love:

Απο 10 ετων ...

Α λαθος ...
Tωρα καταλαβα !
Οχι αγαπητε ... δεν θελω "κουταβακι".
Θελω κουταβακι :love: Canis Lupus Familiaris.

Last edited:
Aυτη η ρατσα ΔΕΝ ειναι για εδω (οπως και τα Χασκυ, δεν ειναι για εδω).
Υποφερουν ...

Eαν θες να μου συστησεις καποια ρατσα > η, τον Ελληνικο Ιχνηλατη ...

ixnilatis.jpg

η το Κοκονι :love: .... https://www.pets4homes.co.uk/images...a-gorgeous-small-kokoni-dog-5797a87e45dca.jpg

kokoni.jpg

Μερικες χιλιαδες χρονια εν Ελλαδι (και οι δυο ρατσες). Δυστυχως ... ειναι κατι παραπανω
απο υπερκινητικα (ιδιως ο πρωτος). Υπαρχει και ο Ελληνικος Ποιμενικος αλλα θα πρεπει
να ειμαι διεστραμμενος βαλω εναν τετοιο γιγαντα ... σε διαμερισμα (εστω, με μπαλκονι).

Θα το βγάζεις βόλτα στη παραλία Μάνο ,θα συναντάς και κυρίες με ανάλογα σκυλιά και θα ανταλλάσσετε εμπειρίες .
Εκεί θα έχεις ευρύτερο πεδίο απ ότι με τη φαρμακοποιό

Ο ιχνηλάτης θα σε βοηθά ιδιαιτέρως στην ιχνηλασία ωραίων υπάρξεων

(σαν να μου φαινεται οτι εχω γινει ρεντικολο :icon15: .... )

Οτι ηταν να συμβει, Πετρο ... συνεβη.
Ειχα τις ευκαιριες μου.
Επελεξα ομως την ηρεμια μου.

Εκτός από αυτά που ανέφερε ο Πέτρος, μην ξεχνάς άλλο ένα σημαντικότατο γεγονός:

Δεν θα ξαναασχοληθείς με καυστήρες/καυστηραντζήδες κλπ. κλπ. :ernaehrung004:

View attachment 140126