Το κάνει έτσι γιατί είναι ημιάγριο ζώο.
Δεν εξαρτάται από τον άνθρωπο για την επιβίωσή του όπως ο σκύλος.
Η γάτα είναι πάντα έτοιμη να τα βγάλει πέρα μόνη της στο περιβάλλον.
Οπότε και η συμπεριφορά της είναι ανάλογη.
Και έχει μεγάλη αξία όταν σου δείχνει αγάπη, προτίμηση κ.λπ.
Γιατί όταν το κάνει, είναι που το θέλει η ίδια.
Ξέρεις τι λένε για τις γάτες.
Η γάτα επιλέγει εσένα και όχι εσύ τη γάτα.
Το περασμενο καλοκαιρι ανεβηκα στην Ευβοια οπου οι δικοι μου (οταν ειναι εκει) ταιζουν και περιποιουνται 15-20 γατες (!). Οπως φανταζεστε ολες αδεσποτες που ερχονται γιατι ξερουν πως θα βρουν φαγητο τουλαχιστον 2 φορες τη μερα, χαδια οποτε θελουν κλπ. Η Σβετλανα μου λοιπον (ναι τα ονοματιζουμε κι ολας, κι αυτη η φοβερη γατουλα πηρε το ονομα της γιατι δεν καθοταν να την χαιδεψεις εκτος κι αν την ταιζες) που ειχε να με δει 1 χρονο, με το που με ειδε ετρεξε κοντα μου, νιαουρισε και τριφτηκε επανω μου. Κι ολα αυτα επειδη θυμαται πως την ταιζω οταν ειμαι εκει, της μιλαω και την χαισδευω. Μονο περσι τσακωθηκαμε λιγο γιατι δεν της αρεσε η αντιβιωση, αλλα τα ατιμα καταλαβαινουν πως τα οφελεις. Απο τοτε ημερεψε τελειως. Και δεν ειναι η μονη. Οσα γατια του Κηπου αρρωστησαν και τα σωσαμε με αντιβιωση, εξημερωθηκαν πολυ γρηγορα. Μετα σου λεει οι γατες δεν αναγνωριζουν.
ΥΓ. Απο αυτον τον κηπο προεκυψε και η Αυγουστα που σας ειχα στειλει φωτο σε αλλο νημα. 30-40 ημερων γατακι ηρθε στο σπιτι ημερο (μαλλον οχι απο επιλογη αλλα απο αδυναμια) αρρωστο και λιγο χτυπημενο (απο σκυλο). Πλεον ζει μαζι μας (μας φιλοξενει στο σπιτι της δηλαδη...).
Η γατούλα τον αγαπάει.
Τον θεωρεί οικογένεια.
Αν προσέξεις την πρώτη φορά που πέφτει πάνω της αυτή γέρνει το κεφάλι της πανω του και τον ακουμπάει περισσότερο.
Αυτό για τις γάτες δεν είναι μόνο ότι σε χαϊδεύουν αλλά αφήνουν και τη μυρωδιά τους πάνω σου, μαρκάροντάς σε σαν δικό τους (οικογένεια).
Στελιο να σας ζησει το κουκλι! Και να εχετε υπομονη. Θα προτεινα κατι πιο ελληνικο: Ιρις, Ξανθή, Ηβη, Ιω, Κρηνη, Κύρα, Ρωξανη, Φαιδρα, Φρυνη
Ε ναι. Εβγαλε τον βρυχηθμο, κατεβασε και τα αυτια της....ισως με 5 sec, ακομη στο βιντεο να βλεπαμε και τη συνεχεια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.