Είναι 9 μηνών αλλά όσο μεγαλώνει .......χειροτερευει!!
Η γιατρός μας είπε ξεκάθαρα, οτι αποκλείεται να ηρεμήσει.
Είναι έτσι το σκαρι του.
Πάντως και ο δικός μας έχει τάσεις φυγης.
Απορώ τι θα τον κάνουμε τώρα που καλοκαιριαζει και θα είναι το σπίτι ανοιχτό όλη μέρα.
Άσε δε την πλάκα που η κόρη μου θέλει να τον παει στο εξοχικό της πεθερας μου και να τον παίρνει στην θαλασσα.
Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές λεμεεεεε !!ο
mdvq αυτη την τελευταια option πρεπει να την αποριψεις τελειως.
Γατι που αλλαζει σπιτι ηδη αποπροσανατολιζεται ( χανει τον μπουσουλα που λεμε) και μπορει να χαθει τις πρωτες μερες, αλλα οταν μιλας για να πας το γατι στην παραλια ειναι τρέλα. Και τρελα για το γατι γιατι ηδη θα ειναι αγχομενο, θα αγχονεται επιπλεον απο τον ανοιχτο χωρο, κι αν εχει και κοσμο θα παθει κανονικο πανικο και θα το χασετε σιγουρα. Η γατα δεν ειναι σκυλος.
Και αν ειναι και πολυσυχναστο μερος μπορει να εχει και κακο τελος και ειναι κριμα.
Πρεπει αυτη η ιδεα να βγει τελειως απο την τα καλοκαιρινα σας προγραμματα.
Για το ανοιχτο σπιτι το καλοκαιρι υπαρχουν λυσεις, παραδειγμα συρτες (ειδικες για γατες γιατι αυτες για τα κουνουπια τις ξεσκιζουν σε δευτερολεπτα) στα παραθυρα μπαλκονοορτες.
Εαν εχετε αυλη μπορειτε να το βγαζετε μαζι σας με χαλιναρι (για γατες ειδικο οχι τιποτα αυτοσχεδιο γιατι επικινδυνο) και ετσι να κανει τις βολτες του και βεβαια να το επιβλεπετε.
Ο χαρακτηρας του μπορει να παραμεινει ατιθασος και ανεξαρτητος (ετσι ειναι και ο δικος μου) αλλα ενα γατι συνηθιζει σε ρυθμους και "τελετουργικα" που θα του επιβαλεις.
Ετσι θα ρυθμιζει και τη μερα του.
Βεβαια χρειαζεται να συμφωνησετε στο σπιτι τι θα κανετε και ποιες ωρες, κι οχι να κανει ο καθενας αλλα γιατι ετσι το ζωο δεν προσαρμοζεται.
Ειμαι σιγουρος οτι θα μπορεσετε να το ελεγξετε καλυτερα με τον καιρο αν το θελησετε.
Αλλα οχι θαλασσα...επ ουδενί.