Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Μαρακανδα,Ταξιλα,Παρυσατιδα τοσα ωραια ονοματα..εαν ειχα γατι παντως θα του δινα ονομα φιλοσοφου η επιστημονα..

Απάντηση: Re: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Στην Ελλάδα αυτό που βλέπω είναι ΙΜΟ ένας υπερβολικός - άνω του κανονικού - "προστατευτισμός" στα τετράποδα.

Όταν λέω άνω του κανονικού εννοώ ότι η αγάπη προς τα ζώα τείνει να εκδηλώνεται πολύ ευκολότερα και πολύ πιο "παθιασμένα" απ' ότι η αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Φοβάμαι μη καταντήσουμε στο τέλος μισάνθρωποι, δε ξέρω...

Ας γίνουν οι συνάνθρωποι αγαθοί σαν τα ζώα και τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σιγά μην βάλω δίπλα στα σκυλιά μου ορισμένα δίποδα όρνια.

Καλά σου λέει ο Χρήστος. Άλλο πολλές φορές καταλαβαίνεις... :)

Το θέμα είναι ότι η υπερβολική αγάπη για ένα τετράποδο ενδέχεται να δημιουργήσει ξέσπασμα μίσους (εκ μέρους του "οξύθυμου" ιδιοκτήτη) σε ένα ατυχές συμβάν με "τραγική" κατάληξη, π.χ. όπως όταν εσύ κάνεις την κίνηση - προσέξτε: μόνο την κίνηση - της κλωτσιάς στο αγαπημένο τετράποδο, σε περίπτωση που το τελευταίο σκέφτεται να ουρήσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σου...

Δεν θεωρω οτι ενα ελαστικο η ενας ενισχυτης η οποιοδηποτε υλικο αγαθο "αξιζει" την κινηση κλωτσιας προς οποιοδηποτε ζωντανο.

Δεν θεωρω οτι ενα ελαστικο η ενας ενισχυτης η οποιοδηποτε υλικο αγαθο "αξιζει" την κινηση κλωτσιας προς οποιοδηποτε ζωντανο.

Έτσι. Το σωστό είναι να κάνεις αγωγή αποζημίωσης στον κάτοχο του σκύλου.

Καλά σου λέει ο Χρήστος. Άλλο πολλές φορές καταλαβαίνεις... :)

Το θέμα είναι ότι η υπερβολική αγάπη για ένα τετράποδο ενδέχεται να δημιουργήσει ξέσπασμα μίσους (εκ μέρους του "οξύθυμου" ιδιοκτήτη) σε ένα ατυχές συμβάν με "τραγική" κατάληξη, π.χ. όπως όταν εσύ κάνεις την κίνηση - προσέξτε: μόνο την κίνηση - της κλωτσιάς στο αγαπημένο τετράποδο, σε περίπτωση που το τελευταίο σκέφτεται να ουρήσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σου...

Μπα, πακέτο πάνε αυτά...πριν ο ''έξυπνος'' κάνει την κίνηση, μονάχα την κίνηση, θα σκεφτεί πως και ο οξύθυμος ιδιοκτήτης ενδέχεται να σκεφτεί το ίδιο και θα μαζέψει το κουλάδι του.

Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Έτσι. Το σωστό είναι να κάνεις αγωγή αποζημίωσης στον κάτοχο του σκύλου.

Ναι αλλά το παράδειγμα δεν το έβαλα για να δούμε ποιο είναι το σωστό αλλά για να δούμε το τι συνήθως γίνεται...

Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Μπα, πακέτο πάνε αυτά...πριν ο ''έξυπνος'' κάνει την κίνηση, μονάχα την κίνηση, θα σκεφτεί πως και ο οξύθυμος ιδιοκτήτης ενδέχεται να σκεφτεί το ίδιο και θα μαζέψει το κουλάδι του.

Με κάνεις και γελάω... :)

Τόσο συγκρατημένος δηλαδή είσαι εσύ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Ναι αλλά το παράδειγμα δεν το έβαλα για να δούμε ποιο είναι το σωστό αλλά για να δούμε το τι συνήθως γίνεται...

Πάντως η κίνηση (η οποία ενέχει απειλή) προς σκύλο δεν είναι ακόμη αξιόποινη, εκτός εάν κάποιο διαστροφικό μυαλό κατορθώσει και την υπαγάγει στην έννοια της "κακοποίησης" (τα μυαλά τους και μια λίρα όποιοι γελοίοι έκατσαν και διατύπωσαν έτσι αέρα πατέρα διάταξη ποινικού νόμου, αλλά τεσπα... μπορεί να μην είχαν καν πτυχίο νομικής)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Με κάνεις και γελάω... :)

Τόσο συγκρατημένος δηλαδή είσαι εσύ?

Επαναλαμβάνω...είμαι συγκρατημένος με τους συγκρατημένους, όχι και τόσο με τους μη συγκρατημένους. Πακέτο πάνε αυτά.