έρχεται το τέλος των fm...

Έχω επίσης μια απορία προς τους προοδευτικούς εκσυγχρονιστές ,για τους ηλικιωμένους και μη ακροατές της 'Πειραϊκής Εκκλησίας' και των άλλων εκκλησιαστικών ραδιοφω(o)νικών σταθμών ,τι σκέφτεται?Δηλαδή να ξεκινήσω με την 80χρονη καρκινοπαθή και με 4 εγκεφαλικά τα ταχύρυθμα windows advanced ?Έχει πάει ποτέ σε γηροκομείο κανείς απ τους μπούφους αριστερούς?Ξέρω πολλούς με την αναλογική 'βελόνα' του search παλιών τρανσιστορ κολλημένα στην Πειραϊκή.
Τελικά μόνο τα 'καλά' θα πάρουμε απ τους Ευρωπαίους? τα επιτόκια τωψν πιστωτικών ας πούμε θα εξισωθούν ?

...και μένα δεν θα μου λείψει καθόλου. Ίσως γιατί δεν πρόλαβα κάτι καλό. Συνολικά όση ώρα έχω ακούσει ράδιο στη ζωή μου ήταν μέσα σε ταξί ή παιδί στο αμάξι της μάνας μου.

Πάντα είχα την απορία γιατί κάποιος να θέλει να ακούει διαφημίσεις και ομιλίες ανάμεσα στην μουσική του. Ίσως αν είσαι επαγγελματίας οδηγός και το ανοίγεις για "παρέα" επειδή είσαι ατελείωτες ώρες μέσα στο αμάξι, ίσως αν βαριέσαι να βάζεις καίνουργια τραγούδια στο στικάκι, τότε ίσως να έχει κάποιο νόημα.

Οι πιο μεγάλοι ίσως προλάβατε καλές εποχές στο ράδιο....ίσως και να μαθαίνατε και κανένα τραγούδι που δεν είχατε ακούσει μέχρι να το παίξει ο dj. Τώρα όμως που τα τραγούδια είναι playlists copy paste από αμερικάνικα bilboards τα οποία έχουμε ακούσει από youtube 6μηνες πριν τουλάχιστον.....δεν

Last edited:
Re: Απάντηση: έρχεται το τέλος των fm...

Να ακούσω τουρκομπαρόκ σκυλονησιώτικα στα 320Kbs απο επαρχιακό σταθμό (στανταράκι) και τι στον κόσμο!!:flipout:

Αυτόν τον υπέροχο δίσκο (και δεν το λέω ειρωνικά) τον βρήκα ακόμα και στο Tidal....οπότε υπάρχει ελπίδα....η ατμόσφαιρα που βγάζει είναι τελείως AM πάντως...:flipout:

https://www.youtube.com/watch?v=7dwTY-EYQSU&list=PLA51A5BE935DE03D2

Για να μου θυμησετε κατι.
Ένα φίλος ρώτησε για τον 425.
Μπορεί να δώσει καμμια παραπάνω λεπτομέρεια, γιατί με τα χρόνια έχει φυρανει το μυαλο μου.
Ήταν αυτός που είχε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συνεντεύξεις κλπ??
Αν είναι αυτος, τότε έχω λεπτομέρειες.
Το όνομα του πάντως ηταν Λεωνίδας.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν διαμάντια στα FM. 4-5 το απόγευμα Δεύτερο Πρόγραμμα. Πετρίδης. Τι να γράψω παραπάνω; Μικρά παιδάκια είμασταν και μας μάθαινε μουσική και ακόμα μας μαθαίνει. Tα FM δεν πεθαίνουν ποτέ. Απορώ με μερικούς. Πως στην ευχή λένε ότι ξέρουν από μουσική αν δεν ξέρουν ότι η καλύτερη εκπομπή για μουσική στην Ελλάδα είναι ακόμα ζωντανή και εκπέμπεται μέσα από τα FM; Δηλαδή τι άλλο θα ακούσουμε. Κάθε μια εκπομπή του έχει: Θέμα. Ιστορία. Μάθημα. Νέες κυκλοφορίες Τέλεια εκφώνηση. Τι άλλο να θέλει κάποιος.

Να ναι καλά ο άνθρωπος να μας μαθαίνει:
1279902_h0651957.limghandler.jpg

Καθημερινά; Σε ποια συχνότητα; Αν είναι 4 με 5 δεν υπάρχει περίπτωση εκείνη την ώρα να ακούσω τίποτα δυστυχώς.

Ναι βρε aikon αλλά τόσα χρόνια δεν έχει σταματήσει να λέει τα μουσικά έργα "κομμάτια"! :icon15:
Κάποτε, πρέπει να ήταν στον Βήμα FM, τον άκουσα να αποκαλεί τον Αέρα του Bach κομμάτι!
"Τώρα θα ακούσουμε ένα κομμάτι του Bach..." :bawling:
Έβαζε και κλασσική μουσική, αλλά καλύτερα να μην έβαζε γιατί δεν το είχε.
Τον θυμάμαι πριν απο πολλά χρόνια με το Pop Club και το Rock Club στο κρατικό ραδιόφωνο, τότε ήταν μοναδικός!

Mα δεύτερο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα μεταδίδεται στα FM και στο internet.
http://webradio.ert.gr/deftero/

103,7 Aττική και αναμεταδίδεται με πομπούς fm σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πετρίδης είναι απίστευτος. Θυμάμαι μερικές χαρακτηριστικές στιγμές στις εκπομπές του.

Πρώτος είχε μεταδώσει το αφιέρωμα για τον Σιδηρόπουλο σχεδόν με το που πέθανε εκτάκτως τον Δεκέμβρη του 90.

Πρώτος με είχε μάθει τι εστί Amy Winehouse όταν δεν είχε ξαναακουστεί τραγούδι της στην Ελλάδα και την έμαθαν μετά από χρόνια.

Κάποτε είχε καλεσμένο τον κιθαρίστα του Michael Jackson και έπαιζε ζωντανά το Smooth Criminal solo....

Tι να πούμε για τον Πετρίδη άλλο; Κάθε μια εκπομπή όλο και κάτι θα μάθεις παραπάνω.

Re: Απάντηση: έρχεται το τέλος των fm...

Ναι βρε aikon αλλά τόσα χρόνια δεν έχει σταματήσει να λέει τα μουσικά έργα "κομμάτια"! :icon15:
Κάποτε, πρέπει να ήταν στον Βήμα FM, τον άκουσα να αποκαλεί τον Αέρα του Bach κομμάτι!
"Τώρα θα ακούσουμε ένα κομμάτι του Bach..." :bawling:
Έβαζε και κλασσική μουσική, αλλά καλύτερα να μην έβαζε γιατί δεν το είχε.
Τον θυμάμαι πριν απο πολλά χρόνια με το Pop Club και το Rock Club στο κρατικό ραδιόφωνο, τότε ήταν μοναδικός!

Μπορεί να είχε και άτυχες στιγμές ο άνθρωπος αλλά το να κάνει τόσες πρωτότυπες μεταδόσεις και να δίνει νέα ακούσματα δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλος στο Ελληνικό Ραδιόφωνο.
Χαχα προσπάθησε να βάλει και κλασική μουσική εντάξει καλά να πάθει!

Mα δεύτερο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα μεταδίδεται στα FM και στο internet.
http://webradio.ert.gr/deftero/

103,7 Aττική και αναμεταδίδεται με πομπούς fm σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πετρίδης είναι απίστευτος. Θυμάμαι μερικές χαρακτηριστικές στιγμές στις εκπομπές του.

Πρώτος είχε μεταδώσει το αφιέρωμα για τον Σιδηρόπουλο σχεδόν με το που πέθανε εκτάκτως τον Δεκέμβρη του 90.

Πρώτος με είχε μάθει τι εστί Amy Winehouse όταν δεν είχε ξαναακουστεί τραγούδι της στην Ελλάδα και την έμαθαν μετά από χρόνια.

Κάποτε είχε καλεσμένο τον κιθαρίστα του Michael Jackson και έπαιζε ζωντανά το Smooth Criminal solo....

Tι να πούμε για τον Πετρίδη άλλο; Κάθε μια εκπομπή όλο και κάτι θα μάθεις παραπάνω.

Θα δώσω ευκαιρία μιας και δεν την ξέρω την εκπομπή. Προς το παρόν κάποιοι μιλούν για τις τιμές του αερίου. Αλλα όσο καλή και να είναι μια εκπομπή, αυτό προϋποθέτει ότι ρυθμίζεις την ζωή σου έτσι ώστε να βολεύει να ακούς την Χ ώρα.

Στατιστικά πάντως αν ανοίξεις μια τυχαία ώρα το ράδιο και αρχίσεις να ψάχνεις συχνότητες για 10 λεπτά τη φορά, οσες φορές και να το κάνω, πάντα έχει 10 σταθμούς με σκυλάδικα ή λαϊκά, που και που κανένα more than a feeling από boston ή κάτι αντίστοιχο, 5-6 σταθμοί με την όποια τύπου lady gaga είναι στην μόδα σήμερα, 1-2 σταθμοί κουλτουρε έντεχνα, 1 που κάποιος παππάς κάνει κήρυγμα και 1 που παιζει κλασική - όπερες. Παντού και πάντα το ίδιο βιολί.

Πόσοι άνθρωποι βάζουν ξυπνητήρι την Χ ώρα για να ακούσουν μια εκπομπή. Συνήθως όταν εχεις κάποιες ώρες ελεύθερο χρόνο και θες να ακούσεις μουσική δεν θα περιμένεις να την παίξει το ράδιο, 1 καλό κομμάτι ανά 50 μάπες + διαφημίσεις + εκφωνήσεις κτλ.

Από την φωτο και μόνο καταλαβαίνω ότι ο κος Πετρίδης δεν είναι τυχαίος και μπορεί το 1990 (που εγώ είχα ηλικία 5 ετών) εποχή προ ιντερνετ να ήταν σπουδαίο το ράδιο. Τώρα με spotify tidal κτλ + online σταθμούς από όποιο σημείο του πλανητη θέλω χωρίς εκφωνήσεις, διαφημίσεις ειδήσεις κτλ δεν βρίσκω τον λόγο να ασχολείται ο κόσμος με τα fm.

Βασικά να το πω αλλιώς, πιστευω ότι αν ξήλωνε κάποιος μια μέρα όλους του δέκτες από αυτοκίνητα, ταξί, λεωφορεία, νταλίκες, βάρκες, κ.ψ.μ. και ίσως δημόσιες υπηρεσίες η ακροαματικότητα για όλους του σταθμούς θα έπεφτε κοντά στο 0%

Last edited:
Θόδωρε...απο το 1975 ήταν ο Πετρίδης.
Και ναι....αφηναμε τα πάντα να τον ακούσουμε. Ιδίως την Παρασκευή

Θόδωρε...απο το 1975 ήταν ο Πετρίδης.
Και ναι....αφηναμε τα πάντα να τον ακούσουμε. Ιδίως την Παρασκευή
Ε μα γιαυτό εγραψα εξαρχής ότι "μπορεί παλιά να ήταν σπουδαίο το ράδιο" , και δεν αμφιβάλω οτι πέρασε χρυσές εποχές όταν δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική, αλλά με τα σημερινά δεδομένα...δεν....(στο κάτω κάτω, τώρα είναι που αρχισε να συζητιέται η λήξη αν κατάλαβα καλά"

Ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν διαμάντια στα FM. 4-5 το απόγευμα Δεύτερο Πρόγραμμα. Πετρίδης. Τι να γράψω παραπάνω; Μικρά παιδάκια είμασταν και μας μάθαινε μουσική και ακόμα μας μαθαίνει. Tα FM δεν πεθαίνουν ποτέ. Απορώ με μερικούς. Πως στην ευχή λένε ότι ξέρουν από μουσική αν δεν ξέρουν ότι η καλύτερη εκπομπή για μουσική στην Ελλάδα είναι ακόμα ζωντανή και εκπέμπεται μέσα από τα FM; Δηλαδή τι άλλο θα ακούσουμε. Κάθε μια εκπομπή του έχει: Θέμα. Ιστορία. Μάθημα. Νέες κυκλοφορίες Τέλεια εκφώνηση. Τι άλλο να θέλει κάποιος.

Να ναι καλά ο άνθρωπος να μας μαθαίνει:
1279902_h0651957.limghandler.jpg

Kαθημερινά και επί χρόνια και χρόνια,ο μόνος σταθμός που πιάναμε,μαζεμένοι γύρω απ το δέκτη και περιμέναμε το χαρακτηριστικό σήμα της εκπομπής του "Who are you..''...Παναθηναικός μέχρι τα μπούνια και κατά των απεργειών των δασκαλάκων και καθηγητών,όπως έλεγε...απεχθανόταν την Δημοσιουπαλληλική συμπεριφορά τους και συχνά ´πυκνά το στηλίτευε..
Με χιλιάδες δίσκους,ακόμακαι τώρα εμπλουτίζει τη δισκοθήκη του...και αρκετές φορές έκανε και εκπομπές για μοντέρνα κούσματα,αλλά αυτό με την ιστορία,τα βραβεία grammy, το από ποιον διασκευάστηκε και πως γράφτηκε ένα τραγούδι,ακόμα και της επιτυχίες σε νούμερα και πωλήσεις...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ,απ τους 2/3 που Καλλιτέχνες όπως ο Τζάκσον επέτρεψαν ερωτήσεις στις Ευρωπαϊκές Tours,ενεργό μέλος του περιοδικού 'Ποπ και Ποκ' αν θυμάμαι καλά για μεγάλο διάστημα....
Πολλές φορές δέχθηκε προτάσεις για μεταγραφή σε άλλο σταθμό τότε που υπήρχαν πανίσχυροι αρχές του 90,αλλά προτίμησε να ακούγεται απ όλη την Ελλάδα και τους ομογενείς...(ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΚΑ)..
Νομίζω κάποιες φορές παίζει επανάληψη εκπομπές του χαράματα,επειδή άκουσα αρκετές το καλοκαίρι σε βουνά λόγω σεισμού...

Ιστορία και θρύλος ο άνθρωπος. ....τι να λέμε!
Απλά έχω μια μικρή ένσταση (πάλι σπαστικός γίνομαι, το ξερω) για το ότι πρέπει να τον ηρωποιουμε ,επειδή μας έμαθε το τάδε ή τον δείνα.
Μα αυτή ήταν η δουλειά του ρε παιδια. ......να κοινωνει ότι καινούργιο υπαρχει στην μουσική και δεν μπορούμε να το ξέρουμε εμεις.
Και γω από την εκπομπή του έμαθα τους dire stretch ...... απο που αλλού θα το μαθαινα?
Απλά αυτός εκτός από ενημέρωση. ....διδάσκει!

Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τον σταθμό Click με τον Κωστόπουλο,Σπύρο Μπουρμά, Νίκο Μουρατίδη ,και πολλούς άλλους που κάποιους πήρε μαζί του όταν τσακώθηκε και άνοιξε τον δικό του..τον Nitro Radio.
Πολλές πρώτες ακροάσεις σιγκλς,ωραίοι διάλογοι,και κυρίως πληρέστατη αναφορά για openings καλών στεκιών με επιλεγμένη χορευτική μουσική τότε,αφιερώματα σε parties τριήμερα πρωί βράδυ σε Μύκονο και Σαντορίνη.
Μπορεί να συνδυάστηκε το όνομα με την υπερβολή και το lifestyle,που μας έριξε στα βράχια,όμως είχε εκπομπές που δεν υστερούσαν μπροστά σε ξένες με πολύ καλό σπικάζ,επίκαιρη πάντα θετική και αισιόδοξη ματιά σε γεγονότα,μουσικά νέα,αναφορά σε συναυλίες ,γιατί τότε είχαμε αρκετές,αναφορές σε Ελληνικές Επιτυχίες,που έχει αξιόλογα live και Dj nights και στην Ύπαιθρο.Ήταν απ τους λίγους σταθμούς που αναφέρονταν σε Νυχτερινή διακέδαση και το τονίζω για μικρές κωμοπόλεις και νησιά....
Ξέρω συντελεστή του,φίλο και μουσικόφιλο της σόουλ,που για χρόνια ήταν χρεωμένος σε δισκογραφικές για πρώτες εκτελέσεις.Τα έπαιρνε δηλαδή τα κομμάτια 3 μήνες πριν να βγουν και όταν πολλοί ξένοι δεν τα είχαν....
Θυμάμαι ένα άσμα της Sade το halleluia που ζήτησα σε 2/3 από Στογχόλμη και Αμστερνταμ μεγάλοι σε ακροαματικότητες και δεν το είχαν,γιατί είχαν βγει μόνο σε 100 maxi singles,και μετά από τρίμηνο με dat και dcc έγινε αυτό που έγινε.
Σε καμιά περίπτωση δεν είχαν τις γνώσεις του Πετρίδη,αλλά για τις νέες ποιοτικές χορευτικές επιτυχίες ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.
Αυτό ο σταθμός επηρέασε πολύ την φουρνιά των μουσικών δρώμενων στην Αθήνα και φυσικά έβγαλαν πολύ κόσμο πιστέψτε με απ το σπίτι!!!!!!!!

Το 1975 δεν υπήρχε ελληνική εκπομπή με ροκ μουσική που να μην είναι προσφερόμενη εκτός από την Χρυσή Δισκοθήκη του Κογκαλιδη στην Υενεδ Θεσσαλονίκης. Στην τελευταία μάλιστα είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω μαζί του το τελευταίο 20λεπτο. Παίξαμε ELP Yes και Jethro Tull. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν στο ελληνικό ραδιοφωνο