έρχεται το τέλος των fm...

Απάντηση: Re: Απάντηση: έρχεται το τέλος των fm...

και του Αλεξανδρου Ριχαρδου; του Γ.Πετριδη; ο παλιοϛ εν λευκω; οταν ηταν ιδιοκτησια των τεχνικων εκδοσεων...

Ο Πετρίδης,κάθε απόγευμα στο δεύτερο,αν δεν κάνω λάθος

Απάντηση: Re: έρχεται το τέλος των fm...

Mα δεύτερο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα μεταδίδεται στα FM και στο internet.
http://webradio.ert.gr/deftero/

103,7 Aττική και αναμεταδίδεται με πομπούς fm σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πετρίδης είναι απίστευτος. Θυμάμαι μερικές χαρακτηριστικές στιγμές στις εκπομπές του.

Πρώτος είχε μεταδώσει το αφιέρωμα για τον Σιδηρόπουλο σχεδόν με το που πέθανε εκτάκτως τον Δεκέμβρη του 90.

Πρώτος με είχε μάθει τι εστί Amy Winehouse όταν δεν είχε ξαναακουστεί τραγούδι της στην Ελλάδα και την έμαθαν μετά από χρόνια.

Κάποτε είχε καλεσμένο τον κιθαρίστα του Michael Jackson και έπαιζε ζωντανά το Smooth Criminal solo....

Tι να πούμε για τον Πετρίδη άλλο; Κάθε μια εκπομπή όλο και κάτι θα μάθεις παραπάνω.

και με χιλιάδες δίσκους στην συλλογή του.
Αφιέρωνε πολλές ώρες στην συντήρηση τους,σε καθημερινή βάση

Το 1975 δεν υπήρχε ελληνική εκπομπή με ροκ μουσική που να μην είναι προσφερόμενη εκτός από την Χρυσή Δισκοθήκη του Κογκαλιδη στην Υενεδ Θεσσαλονίκης. Στην τελευταία μάλιστα είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω μαζί του το τελευταίο 20λεπτο. Παίξαμε ELP Yes και Jethro Tull. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν στο ελληνικό ραδιοφωνο

Δεν ήξερα ότι υπήρχε και άλλο άτομο κολλημένο με τις Radio Days.Μπράβο.

Πάντως να πω ότι η ιντερνετική ποιότητα κάποιων σταθμών σε σχέση με αυτή των FM,είναι μεγάλη.
Θα πω για τον Power 100 τον Τούρκικο που μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος στον κόσμο,εκτός Κίνας,με ακρωατήριο 300 εκατομμύρια σε Τουρκόφωνες και Μουσουλμανικές χώρες,γνωρίζω ότι ακούγεταο από Λιβύη μέχρι Πρώην Ρωσικές Μουσουλμανικές χώρες,Τα δοκιμαστικά του στον αέρΑ ΤΑ ΈΚΑΝΕ 1992 και μετά ακολούθησε εμπορική μουσική κατεύθυνση εκτός απ την Κυριακή που είχε εκπομπή με τον κ.Memet Karahn.
Από εκείνη την εποχή ξεκίνησε και έκανε live αναμεταδόσεις της γνωστής εκπομπής του Budha Bar στη Γαλλία που όπωε ξέρετε μετατράπηκε στη γνωστή σειρά δίσκων ποιοτικής εύπεπτης Ethnic ,είναι ο πρώτος σταθμός στην περιοχή των Βαλκανίων που έκανε γνωστή την μόδα των cool sessions,αρχές 94 και φυσικά με την εκπομπή Fuji Sunday μύησε πολλούς απ´το 1993 στην μετέπειτα επανάσταση της Chill και Lounge Εποχής.
Γνωστός Dj μου έδψσε για αντιγραφή 1000 δείγματα ακυκλοφόρητα στη χώρα μας εν έτη 1994 chill και cool sessions που έμελλε να επηρεάσουν τόσο τα σύγχρονα ακούσματα και διασκέδαση μετά.
Έχω κάποιο γνωστό από μέσα (ραδιοφονική γνωριμία),και τώρα πια για εμπορικούς λόγους εξελίχθηκε και αυτός σε MTV radio,με κάποιες Κυριακάτικες αφιερώσεις σε Dj,samples ακόμα και από κάποιυς γνωστούς Έλληνες.
Με κεραία εξωτερική έχω κάψει αρκετά cd με Ethnic εκπομπές και ακούσματα πραγματικά δυσεύρετα,ακόμα κάποια και απ το δικό μας ΚOSMOS ,που τα αναζήτησα....

Σήμερα υπάρχει μια πολύ μεγάλη αλλαγή ως προς τον τρόπο εμπορευματοποίησης της μουσικής. Για μένα οι διαφημίσεις πρέπει να υπάρχουν στα ραδιόφωμα, είτε ιντερνετικά είτε στα fm διότι είναι αυτό που τα κρατάνε σε ένα επίπεδο. Τα fm είναι κάτι που με τον καιρό θα εξαφανιστεί αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τα άλματα που θα γίνουν στην τεχνολογία και θα βάλουν το ποιοτικό και απεριόριστο internet ακόμα και στο τελευταίο ΙΧ. Όχι από κάποια νομολογία. Το ραδιόφωνο κάποτε σήμαινε ελευθερία. Όσον αφορά την ποιότητα πολύ λίγα ιντερνετικά ραδιόφωνα έχουν καλή ποιότητα. Κάποτε βέβαια αν σου λέγανε ότι θα μπαίνεις στο spotify και θα έχεις εκατομοίρια τραγούδια στα πόδοα σου ΔΩΡΕΑΝ και νόμιμα και με live streaming θα γέλαγες.

@ maxpain για να ακριβολογούμε το δωρεάν spoty έχει τις <καταραμένες> διαφημίσεις ,αλλιώς αν θέλεις να απαλλαγείς το πληρώνεις

@ maxpain για να ακριβολογούμε το δωρεάν spoty έχει τις <καταραμένες> διαφημίσεις ,αλλιώς αν θέλεις να απαλλαγείς το πληρώνεις
Ε ναι, και το paid εμφανίζει διαφημίσεις νομίζω απλά δεν είναι παρεμβατικές. Αλλά αν δεν βγάλουν κάπως χρήματα πως αλλιώς θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του spotify δωρεάν; Είναι σπαστικές το γνωρίζω αλλά σε αντάλλαγμα παίρνεις μια ανεξάντλητη σχεδόν δισκοθήκη και βέβαια τον πολύ καλά οργανομένο τρόπο που σου πλασάρουν τις μουσικές ανάλογα με τα ακούσματα σου. Για μένα είναι win win situation, το μόνο που λείπει από το spotify είναι το losless. Αν το συμπεριλάβουν με χαρά πλήρωνα για το premium!

Ε ναι, και το paid εμφανίζει διαφημίσεις νομίζω απλά δεν είναι παρεμβατικές. Αλλά αν δεν βγάλουν κάπως χρήματα πως αλλιώς θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του spotify δωρεάν; Είναι σπαστικές το γνωρίζω αλλά σε αντάλλαγμα παίρνεις μια ανεξάντλητη σχεδόν δισκοθήκη και βέβαια τον πολύ καλά οργανομένο τρόπο που σου πλασάρουν τις μουσικές ανάλογα με τα ακούσματα σου. Για μένα είναι win win situation, το μόνο που λείπει από το spotify είναι το losless. Αν το συμπεριλάβουν με χαρά πλήρωνα για το premium!

Η ένσταση μου δεν είναι για την ύπαρξη του όποιου spoty,αλλά για τήν προοπτική κλεισίματος των fm

Η ένσταση μου δεν είναι για την ύπαρξη του όποιου spoty,αλλά για τήν προοπτική κλεισίματος των fm
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα! Ιδιαίτερα όταν μπαίνουν στην μέση συμφέροντα οικονομικά. Με τα μηχανάκια της digea κάποιοι πλουτίσανε.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα! Ιδιαίτερα όταν μπαίνουν στην μέση συμφέροντα οικονομικά. Με τα μηχανάκια της digea κάποιοι πλουτίσανε.

Τα μηχανάκια είναι μια αρπαχτή και τελείωσε ,το λοκάρισμα των επιλογών είναι -για μένα -το πρόβλημα .

Δεν ανησυχώ... Η μουσική θα βρίσκει πάντα τον δρόμο της, τις οδούς διαφυγής.. γιατί είναι συνυφασμένη και υποδηλοί την ανθρωπιά καθ' εαυτή... Και την ανάγκη να είναι κάποιος κάτι παραπάνω από μια σειρά βιολογικών διεργασιών...

Η μουσική είναι η κεντρική ιδέα, είναι πέρα και πάνω από τον τρόπο κατανάλωσης της... Μόλις πρόσφατα θυμωνα με τον εαυτό μου που για 5-6η φορά άλλαζα τρόπους και φορμά... Μα δεν έχει ούτε ελάχιστα χρόνια που επενδυσα σε σέρβερς, σκληρούς, ρασμπερυ, κλπ. και ήδη όλα παροπλιστηκαν ... Δεν τρέχει κάστανο ... Σποτιφαι (εννοείται πρίμιουμ, όταν δίναμε χιλιάδες δρχ. τον μήνα για δίσκους θα λυπηθούμε τα 7 ευρώ για τόσα και τόσα μαγικά ταξίδια;), μπλου-τουθ ηχειακι στην δουλειά και κινητό με ψείρες στις καθημερινές μεταφορές... Τέλεια, η μουσική είναι εδώ, συνέχεια μαζί μου, μέσα μου, χιλιάδες μικροί νάνοι σκαπανιζουν το ορυχείο της ψυχοσύνθεσης μου, ένα ατελείωτο εργοτάξιο συναισθημάτων, ο Σκαρλάτι με τον Ρόμπερτ Γουάιατ, ο Τσάρλι Χευντεν με την Ρίτα Σακελλαρίου, ο Τζην Κλαρκ και ο Τομ Μπάξτερ, ο Αττικ και χιλιάδες καινούργια ή και παλιά πλην άγνωστα μέχρι τώρα καλοπαιδα να μου δίνουν στήριξη, τις πατερίτσες για να πορεύομαι μέσα σε αυτή την μαλακία που μας δέρνει...

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλω να αναφερθώ και στην σημασία του πρώτου 'Ιδιωτικού' σταθμού στην μπάντα των FM,του 9,84...
https://el.wikipedia.org/wiki/Αθήνα_9.84´Ττ

Τέλη 80ς,με καλούς παραγωγούς ,με εκπομπές μαύρης μουσικής τέλεια ενημερωμένες,με καλά σπικάζ (H πρώτη φορά που είδα το πρόσωπό σου),Πολυχρονίου πριν να πάει στην τηλεόραση βέβαια ,αλλά και κάποιες εκπομπές στον zougla.gr ήταν φοβερές...ήταν ό πρώτος σταθμός που άνοιξε την πόρτα για απελευθέρωση των ερτζιανών....

Επίσης ο Μαστοράκης με τις Αμερικάνικες ιδέες κυριαρχούσε με τη φωνή του και ο Νίκος Γκαραβέλλας απ τον Love Radio με τα ραδιοφωνικά Grammy και την προώθηση της ερωτικής μπαλάντας στο Ελληνικό Ραδιόφωνο,με τεράστιες ακροαματικότητες....και τα φεστιβά κάουντρυ στο Θέατρο Βράχων.
Ή το πιστεύετε είτε όχι γνώρισα άτομα από Ευρωπαική χώρα που άκουγε Γκαραβέλλα...
Μάκης Μανιάτης με φανατικούς...τι να θυμηθείς.
Πολύ καλός ο σταθμός των Τεχνικών Εκδόσεων επίσης,όπως και ο Τζαζ,αλλά η μικρή Κοινότητα στην Ελλάδα...
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό το μεράκι των FM ,θα το καταργήσουν....

Για να μου θυμησετε κατι.
Ένα φίλος ρώτησε για τον 425.
Μπορεί να δώσει καμμια παραπάνω λεπτομέρεια, γιατί με τα χρόνια έχει φυρανει το μυαλο μου.
Ήταν αυτός που είχε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συνεντεύξεις κλπ??
Αν είναι αυτος, τότε έχω λεπτομέρειες.
Το όνομα του πάντως ηταν Λεωνίδας.
γυρω στο 1983 τον ϴυμαμαι εκανε εκπομπη μονο μετα το απογευμα. πολυ καλη ποιοτητα ηχου,εξαιρετεϛ ροκιεϛ, παντα stereo και ισχυϛ σηματοϛ 4,5 μοναδεϛ στιϛ 5 του κρατικου και οργανου. αναφορα για ολουϛ εμαϛ τουϛ ``αυτοταλαντωτουϛ``. δεν ϴυμαμαι περισσοτερα αλλα εχει χαραχϴει στη μνημη μου. μαζι του φυσικα ακολουϴουσαν και αλλοι μεγαλοι, ο 1210, ο 807, ο 267 (ναι ο γνωστοϛ) ο 1406 , και αλλοι που δεν μπορω πια να ϴυμηϴω κωδικουϛ. ηταν προτυπο για ολουϛ τουϛ αλλουϛ ακομα και για τον..``γνωστο``

@ westsound.. το `85 πηγα φανταροϛ και ακουσα ειδηση τοτε για τη λειτουργια του πρωτου μη κρατικου ραδιοφωνικου σταϴμου στα FM ( ναι ο 984) οταν τον ακουσα για πρωτη φορα στην Αϴηνα, επαϴα σοκ.! ..ειχε διαφημισειϛ! μεχρι τοτε στα FM αυτο δεν νοειτο. αν καποιοϛ ανοιγε και εβαζε διαφημιση ολοι οι kwτικοι συντονιζοντουσαν πανω του. περασε καιροϛ μεχρι να το συνηϴισω.. αλλα χρονια..αϴωα. Α..! ουτε αφιερωσειϛ ουτε τηλεφωνα για γκομενικα και τετοια :flipout:

@ westsound.. το `85 πηγα φανταροϛ και ακουσα ειδηση τοτε για τη λειτουργια του πρωτου μη κρατικου ραδιοφωνικου σταϴμου στα FM ( ναι ο 984) οταν τον ακουσα για πρωτη φορα στην Αϴηνα, επαϴα σοκ.! ..ειχε διαφημισειϛ! μεχρι τοτε στα FM αυτο δεν νοειτο. αν καποιοϛ ανοιγε και εβαζε διαφημιση ολοι οι kwτικοι συντονιζοντουσαν πανω του. περασε καιροϛ μεχρι να το συνηϴισω.. αλλα χρονια..αϴωα. Α..! ουτε αφιερωσειϛ ουτε τηλεφωνα για γκομενικα και τετοια :flipout:

Άλλα χρόνια...έχεις δίκιο,αθώα...αλλά και ζόρικα για πολλούς που είχαν ΜΟΝΗ ενημέρωση την ΕΡΤ,που περίμεναν 6 μήνες να ανοίξουν τα μπαρ και να μάθουν τι βγήκε καινούριο,τι κουβάλησαν οι ξένοι τουρίστες μαζί τους στις διακοπές,μιλώ για συνανθρώπους μας σε άγονες,που έψαχναν νυχτερινές ώρες μεσαία,ή βραχέα για λίγη μουσική που τώρα είναι χύμα...
Αν υπήρχε δισκάδικο και ερχόταν ο δίσκος ,οι προ-παραγγελίες κασσετών ήταν απίστευτες,έμενε ανοικτός και νύχτα για να ικανοποιήσει πελατεία...
Η Βελόνα στα FM 'έπιανε' μόνο Τουρκικο Κρατικό,που με το Ελληνικό μέσω Ρόδου έκλειναν στις 12 περίπου με Εθνικό Ύμνο.
Γι αυτό σας ζηλεύαμε που είχατε στο Κέντρο τους πολλούς πειρατικούς και επομένως επιλογές...
Αξέχαστες και οι εποχές με τα 10λεπτα διαφημιστικά της MINOS,POLYGRAM κ.λ.π στα μεσαία...

Πάντως vlad66 είχε και στις πειρατικές εποχές διαφημίσεις έμμεσα,ακόμα και εγώ αφού μου δάνειζε ένα κάρο δίσκους ένα μπαρ...έλεγα κάτι για ποτάκι ή σχετικό.
Είχε βέβαια πολύ κιτς,'τσοπανίλλα' σε μερικά μέρη...τηλεφωνικές συνδέσεις με βίντεο κλαμπ για προτάσεις νέες κυκλοφορίες,διαγωνισμούς μέ έπαθλα πίτσες ή ποτό,αλλά και σήμερα δεν υπάρχουν?
Κοίτα τις Κυριακάτικες τι προσφέρουν,εισιτήρια Θεάτρου,έκπτωση σε Φιάλη στο τάδε μαγαζί,ακόμα και Παρασκευοσάββατο,εκπτώσεις σε είδη...κάπως έπρεπε να ζήσει και ένας σταθμός και ας ήταν απαραίτητος.Την τελευταία λέξη την υπογραμίζω επειδή σαν εργαζόμενος πλέον σε μεγάλο της περιοχής,μερικές φορές λυπόμουν κάτι σκοπιές...που παρακαλούσαν.(δεν ανέφερα τυχαία το Καλόλυμνος)!!!
Κάθε σταθμός στα FM ήταν must τα 80ς 90ς να έχει και νυχτερινή βάρδια,ακόμα θυμάμαι τσακωμούς και βρισίδια σε μουσικό σταθμό από αντίπαλους φιλάθλους όπως συμβαίνει στον Spor Fm τώρα.
Αλήθεια αυτήν την υπηρεσία των FM προς απογοητευμένους ή ευτυχισμένους ανάλογα με το αποτέλεσμα οπαδούς,πως θα το κόψει,μαχαίρι...

εγω πιστευω οτι τιποτα δεν ϴα κοπει. τα fm ϴα υπαρχουν. ειναι αλλο πραγμα το ραδιοφωνο. να αλλαξει μορφη ..ισωϛ. να πεϴανει αποκλειεται. λεϛ μαϛ ζηλευατε εμαϛ στο κεντρο για τουϛ πειρατικουϛ και τιϛ επιλογεϛ. εμειϛ ακουγαμε (και ακουμε) για Κω,Ροδο, Κερκυρα κλπ και λιωνουμε. τι να συγκρινουμε ..ποιοτητα ζωηϛ??