έρχεται το τέλος των fm...

εγω πιστευω οτι τιποτα δεν ϴα κοπει. τα fm ϴα υπαρχουν. ειναι αλλο πραγμα το ραδιοφωνο. να αλλαξει μορφη ..ισωϛ. να πεϴανει αποκλειεται. λεϛ μαϛ ζηλευατε εμαϛ στο κεντρο για τουϛ πειρατικουϛ και τιϛ επιλογεϛ. εμειϛ ακουγαμε (και ακουμε) για Κω,Ροδο, Κερκυρα κλπ και λιωνουμε. τι να συγκρινουμε ..ποιοτητα ζωηϛ??

θυμάσαι μήπως πως έκλεισε η ΕΡΤ?

ολα μα ολα τα`πε ο Δημοκηδηϛ πιο πανω στο p94. γι`αυτο η αντυγα παντα κατι ϴα ``πιανει``. η Ριτα λιγο με χαλασε αλλα no problem.. αϛ ειναι ελαφρυ το χωμα...

Ότι θα γυρίσουμε σε dab είναι σίγουρο, καθώς είναι μνημονιακή υποχρέωση μας, το έχουμε υπογράψει στο συμβόλαιο!!
Το θέμα είναι πότε θα γίνει και αν θα κλείσουν 100% τα fm, όπου εκεί έχω μια επιφύλαξη...

Πολύ φοβάμαι ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουμε μάρτυρες της εξαφανισης
και των τελευταίων δημοσιων αγαθών.....
.σιωπηλοί μάρτυρες.

γυρω στο 1983 τον ϴυμαμαι εκανε εκπομπη μονο μετα το απογευμα. πολυ καλη ποιοτητα ηχου,εξαιρετεϛ ροκιεϛ, παντα stereo και ισχυϛ σηματοϛ 4,5 μοναδεϛ στιϛ 5 του κρατικου και οργανου. αναφορα για ολουϛ εμαϛ τουϛ ``αυτοταλαντωτουϛ``. δεν ϴυμαμαι περισσοτερα αλλα εχει χαραχϴει στη μνημη μου. μαζι του φυσικα ακολουϴουσαν και αλλοι μεγαλοι, ο 1210, ο 807, ο 267 (ναι ο γνωστοϛ) ο 1406 , και αλλοι που δεν μπορω πια να ϴυμηϴω κωδικουϛ. ηταν προτυπο για ολουϛ τουϛ αλλουϛ ακομα και για τον..``γνωστο``
Μάλλον για τον ίδιο λεμε.
Να σου πω μονο ότι ήταν φίλος μου και οι λυχνιες που είχε ήταν ίσως οι μοναδικές και απολύτως καλύτερες που υπήρχαν.
Δηλαδή ήταν στέρεο λυχνιες που δεν υπήρχαν στην αγορά (του τις ειχα δωσει εγώ.....φανταζεσαι απο που! )
Οι δε ενισχυτες τα πικαπ, τα κασετοφωνα και οι μικτες ήταν από τον χώρο του υψηλού HiFi ,εξ'ου και η καταπληκτική ποιότητα ήχου.
Πάρα πολυ καλό παιδί και άρρωστος με την μουσική.
Μακάρι να τον ξανασυναντουσα να θυμηθούμε τα παλιά.

Μάλλον για τον ίδιο λεμε.
Να σου πω μονο ότι ήταν φίλος μου και οι λυχνιες που είχε ήταν ίσως οι μοναδικές και απολύτως καλύτερες που υπήρχαν.
Δηλαδή ήταν στέρεο λυχνιες που δεν υπήρχαν στην αγορά (του τις ειχα δωσει εγώ.....φανταζεσαι απο που! )
Οι δε ενισχυτες τα πικαπ, τα κασετοφωνα και οι μικτες ήταν από τον χώρο του υψηλού HiFi ,εξ'ου και η καταπληκτική ποιότητα ήχου.
Πάρα πολυ καλό παιδί και άρρωστος με την μουσική.
Μακάρι να τον ξανασυναντουσα να θυμηθούμε τα παλιά.

Φανταστείτε εικόνα παραγωγού μουσικής εκπομπής πριν 30 χρόνια να ανεβαίνει στο σταθμό με μία κούτα ή μεγάλη σακούλα με δίσκους και τώρα αν συνεχίζει να παίρνει στην τσέπη 2-3 στικάκια...
Αυτά λέγαμε με φίλο που συνεχίζει ακάθεκτος μετά τριακονταετία///

Φανταστείτε εικόνα παραγωγού μουσικής εκπομπής πριν 30 χρόνια να ανεβαίνει στο σταθμό με μία κούτα ή μεγάλη σακούλα με δίσκους και τώρα αν συνεχίζει να παίρνει στην τσέπη 2-3 στικάκια...
Αυτά λέγαμε με φίλο που συνεχίζει ακάθεκτος μετά τριακονταετία///

ξεχνάς στο τέλος ότι έπρεπε να υποβάλει τη λίστα με τα κομμάτια που έπαιξε...

Το οτι θα ξεκινησει το dab στο κοντινο μελλον, αυτο σημαινει πως κοντα θα παψουν να εκπεμπουν και οι σταθμοι απο fm. ?
Δηλαδη αν καποιος θελει να παρει ΤΩΡΑ ενα ραδιοφωνο (σπιτι ή αυτοκινητο) τι να παρει τελικα. ?
fm και να σταματησει να δουλευει συντομα, ή dab οπου ακομη δεν εκπεμπει και στο ραδιοφωνο δεν θα ακουγεται τιποτα. ?
Υπαρχουν δεκτες οπου εχουν και fm και dab ταυτοχρονα. ?

τελικά εδώ γίνεται παράλληλη συζήτηση για το ίδιο θέμα.
είναι ενδιαφέρον το ό,τι άλλοι διαβάζουν το ένα θέμα και άλλοι το άλλο....

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ιόφωνο?p=1058040948&viewfull=1#post1058040948

και φυσικά τα γνωστά ερωτήματα που έθεσα στην αρχή....
πχ αγοράζεις το πιό σύγχρονο αυτοκίνητο με δικό του ράδιο blue tooth voice command κλπ και μένεις με το κουμπί στο χέρι....

Δεν ξέρω αν για τους ακροατές είναι το μέλλον το DAB. Kαλύτερα δεν θα ήταν να υπήρχε πρόσβαση στο internet από το αυτοκίνητο και να πιάνει κάποιος τα web radios που είναι χιλιάδες; Ποιός θα καταφέρει να κάνει πανελαδικό δίκτυο DAB και να λειτουργεί πραγματικά όχι στα λόγια. Αυτές είναι επενδύσεις εκκατομυρίων χωρίς ακροατές στην αρχή σιγά μην αλλάξουν οι οδηγοί τα ραδιοcd m3 των αυτοκινήτων τόσο εύκολα.

Απάντηση: Re: έρχεται το τέλος των fm...

Δεν ξέρω αν για τους ακροατές είναι το μέλλον το DAB. Kαλύτερα δεν θα ήταν να υπήρχε πρόσβαση στο internet από το αυτοκίνητο και να πιάνει κάποιος τα web radios που είναι χιλιάδες; Ποιός θα καταφέρει να κάνει πανελαδικό δίκτυο DAB και να λειτουργεί πραγματικά όχι στα λόγια. Αυτές είναι επενδύσεις εκκατομυρίων χωρίς ακροατές στην αρχή σιγά μην αλλάξουν οι οδηγοί τα ραδιοcd m3 των αυτοκινήτων τόσο εύκολα.

Πρόσβαση σε ιντερνετ σημαίνει κάλυψη και δυνατότητα παροχής δεδομένων και φυσικά οικονομική επιβάρυνση των ακροατών

Το dab στη χωρα μας θα συνδυαστει και με την πωληση αδειων λειτουργιας ραδιοφωνικων σταθμων και οχι το μπαχαλο που συμβαινει σημερα,που ο καθε πικραμενος με ενα σκληρο δισκο με μουσικη και δυο γκομενες με αισθησιακη φωνη,στηνει ραδιοφωνο. Λιγοι θα αγορασουν αδεια (το ειδατε και με τους τηλεοπτικους σταθμους) και οι περισσοτεροι θα ειναι με ειδησεογραφικα ραδιοφωνα. Τα fm θα συνεχισουν σε τοπικο επιπεδο , με την τραγικη ποιοτητα και κυριως τραγικο μουσικο υλικο του τυπου "ανεβα στο τραπεζι μου κουκλα μου γλυκια". Τα αυτοκινητα που πωλουνται εχουν στην πλειοψηφια τους ,ενσωματωμενα συστηματα ηχου, τα οποια θα μπορουν να αναβαθμιστουν για να παιζουν και dab+ και αυτο αν θελετε θα ειναι η επομενη μεγαλη μπιζνα (κλεψια αλλιως) στο χωρο του αυτοκινητου,μιας και το κοστος μετατροπης θα ξεκινα απο 200 ευρω. Το ιντερνετικο ραδιοφωνο ειναι το μελλον αλλα μονο για χρηση εντος σπιτιου,για το αυτοκινητο ειναι κατι θεωρητικα αδυνατο.