Κωνσταντίνος Τυροβολάς
AVClub Addicted Member
- 28 June 2006
- 2,941
Απάντηση: Re: Ερχεται!!!!!!!!!!!!!
Νίκο, εγώ θα έβαζα και τους 3 κοντά στην ανόρθωση + έναν μικρό 450 μικρο πάνω στο φετ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τους δύο πρώτους μαζί.
Γραμμή μεταφοράς σωστό, αλλά για τις συχνότητες που μιλάμε αδιάφορο. Τα μήκη των αγωγών και τα παρασιτικά μεγέθη είναιν απειροελάχιστα.
Υπολογιστικά λοιπόν δεν θα υπάρξει διαφορά.
Καθαρά πρακτικά, όσο μικρότερες διαδρομές γειώσεων, τόσο καλύτερα.
Ούτως ή άλλως όπου και να τους έβαζα, θα επέστρεφα τις γειώσεις τους στο αστέρι κοντά στον πρώτο, μαζί με την επιστροφή από τα ηχεία.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι.
Σε κάθε πλευρά της τροφοδοσίας (+ και -) του κάθε καναλιού έχουμε 3 πυκνωτές 6800uF. Ο πρώτος θα έχει πάνω του τις διόδους ανόρθωσης. Ο τρίτος θα είναι "καρφωμένος" στα FET εξόδου. Πρόκειται λοιπόν για μια γραμμή μεταφοράς με τερματισμούς στον πρώτο και τον τρίτο πυκνωτή η οποία όμως είναι δύσκολο να λυθεί με μαθηματικά. Ο μεσαίος κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο να τοποθετηθεί κοντά στον πρώτο, κοντά στον τρίτο ή κάπου στη μέση? Οι αποστάσεις είναι μικρές, της τάξης των 10cm αλλά ίσως έχει μια μικρή σημασία. Εγώ θα τον έβαζα κοντά στον πρώτο...
Νίκο, εγώ θα έβαζα και τους 3 κοντά στην ανόρθωση + έναν μικρό 450 μικρο πάνω στο φετ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τους δύο πρώτους μαζί.
Γραμμή μεταφοράς σωστό, αλλά για τις συχνότητες που μιλάμε αδιάφορο. Τα μήκη των αγωγών και τα παρασιτικά μεγέθη είναιν απειροελάχιστα.
Υπολογιστικά λοιπόν δεν θα υπάρξει διαφορά.
Καθαρά πρακτικά, όσο μικρότερες διαδρομές γειώσεων, τόσο καλύτερα.
Ούτως ή άλλως όπου και να τους έβαζα, θα επέστρεφα τις γειώσεις τους στο αστέρι κοντά στον πρώτο, μαζί με την επιστροφή από τα ηχεία.