Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι.
Σε κάθε πλευρά της τροφοδοσίας (+ και -) του κάθε καναλιού έχουμε 3 πυκνωτές 6800uF. Ο πρώτος θα έχει πάνω του τις διόδους ανόρθωσης. Ο τρίτος θα είναι "καρφωμένος" στα FET εξόδου. Πρόκειται λοιπόν για μια γραμμή μεταφοράς με τερματισμούς στον πρώτο και τον τρίτο πυκνωτή η οποία όμως είναι δύσκολο να λυθεί με μαθηματικά. Ο μεσαίος κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο να τοποθετηθεί κοντά στον πρώτο, κοντά στον τρίτο ή κάπου στη μέση? Οι αποστάσεις είναι μικρές, της τάξης των 10cm αλλά ίσως έχει μια μικρή σημασία. Εγώ θα τον έβαζα κοντά στον πρώτο...

Νίκο, εγώ θα έβαζα και τους 3 κοντά στην ανόρθωση + έναν μικρό 450 μικρο πάνω στο φετ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τους δύο πρώτους μαζί.

Γραμμή μεταφοράς σωστό, αλλά για τις συχνότητες που μιλάμε αδιάφορο. Τα μήκη των αγωγών και τα παρασιτικά μεγέθη είναιν απειροελάχιστα.
Υπολογιστικά λοιπόν δεν θα υπάρξει διαφορά.
Καθαρά πρακτικά, όσο μικρότερες διαδρομές γειώσεων, τόσο καλύτερα.

Ούτως ή άλλως όπου και να τους έβαζα, θα επέστρεφα τις γειώσεις τους στο αστέρι κοντά στον πρώτο, μαζί με την επιστροφή από τα ηχεία.

Re: Απάντηση: Re: Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

Νίκο, εγώ θα έβαζα και τους 3 κοντά στην ανόρθωση + έναν μικρό 450 μικρο πάνω στο φετ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τους δύο πρώτους μαζί.

Γραμμή μεταφοράς σωστό, αλλά για τις συχνότητες που μιλάμε αδιάφορο. Τα μήκη των αγωγών και τα παρασιτικά μεγέθη είναιν απειροελάχιστα.
Υπολογιστικά λοιπόν δεν θα υπάρξει διαφορά.
Καθαρά πρακτικά, όσο μικρότερες διαδρομές γειώσεων, τόσο καλύτερα.

Ούτως ή άλλως όπου και να τους έβαζα, θα επέστρεφα τις γειώσεις τους στο αστέρι κοντά στον πρώτο, μαζί με την επιστροφή από τα ηχεία.

Ακριβώς έτσι τα σκέφτομαι κι εγώ. Η μόνη διαφορά που μπορεί να υπάρξει είναι σε ανακλάσεις της γραμμής. Οι γειώσεις θα γίνουν όπως λες.
Όσο για το "μικρό" έχω κάνει πολλές δοκιμές και ηχητικά στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι καλύτερα αν παίζουν όλα από έναν γύρω στα 2200-4700 ο οποίος είναι "πάνω" στα FET και λόγω κατασκευής (βίδας κτλ) έχει να δώσει ρεύμα. Αυτός ο πυκνωτής είναι καθοριστικός και το σκεπτικό ήταν να μπει Rifa 4700 εκεί και Rifa 10000 "μπροστά". Για χ ψ λόγους δεν υπήρχαν διαθέσιμοι οπότε πήγαμε σε 3x6800... για να δούμε...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

Ακριβώς έτσι τα σκέφτομαι κι εγώ. Η μόνη διαφορά που μπορεί να υπάρξει είναι σε ανακλάσεις της γραμμής. Οι γειώσεις θα γίνουν όπως λες.
Όσο για το "μικρό" έχω κάνει πολλές δοκιμές και ηχητικά στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι καλύτερα αν παίζουν όλα από έναν γύρω στα 2200-4700 ο οποίος είναι "πάνω" στα FET και λόγω κατασκευής (βίδας κτλ) έχει να δώσει ρεύμα. Αυτός ο πυκνωτής είναι καθοριστικός και το σκεπτικό ήταν να μπει Rifa 4700 εκεί και Rifa 10000 "μπροστά". Για χ ψ λόγους δεν υπήρχαν διαθέσιμοι οπότε πήγαμε σε 3x6800... για να δούμε...

Αν το έχεις δοκιμάσει πάω πάσο. Εγώ δεν το έχω, ακολουθώ απλά την πεπατημενη (π.χ. hiraga).

Ενδιαφέρον πάντως αυτό με το μεγάλο πυκνωτή ακριβώς πάνω..
Κράτα μας ενήμερους αν μπορείς.

Ο μεγάλος όμως πρέπει να είναι πολύ "γρήγορος", αλλιώς έχουμε θέματα στα πρίμα, γι' αυτό τον αποφεύγουν. Οι BC 4700 που έχω στο demo είναι μια χαρά, λογικά (από παλαιότερες δοκιμές) οι Rifa θα είναι καλύτεροι...

Οτ' είναι νάρθει θε να ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει.
Ο ενισχυτής δοκιμάζεται απ τον Νικόλα, λογικά τέλος της εβδομάδας θα είναι εδώ.

Ο πρώτος (του Μήτσου) είναι έτοιμος.
Μας παίδεψε πολύ, κάψαμε και μερικά φετάκια αλλά από χθες παίζει.
Το "παίδεμα" οφείλεται στο γεγονός πως η βίδα στήριξης των Rifa έβλεπε το - του πυκνωτή πράγμα που βραχυκύκλωνε τα πάντα με το σασί και δεν το γνώριζα...το μάθαμε δε χάρντ γουέι...
Ένα δεύτερο που πρέπει να επισημανθεί (αν αποφασίσει κάποιος να τον φτιάξει) είναι η ανάγκη ρύθμισης των τάσεων στα Gates των Fet πριν αυτά συνδεθούν.

Δεν θα πω ακόμη γνώμη για το ήχο του καθώς αυτός αλλάζει συνεχώς όσο το μηχάνημα στρώνει παρά μόνο πως φαίνεται να ξεπερνά τις προσδοκίες μου και συνάμα δεν παρουσιάζει κανένα θέμα θορύβου και θερμοκρασίας τις λίγες ώρες που λειτουργεί. Και οι απαραίτητες φωτό...

Attachments

• 08102011093.jpg
    08102011093.jpg
    86.1 KB · Views: 207
  • 08102011094.jpg
    08102011094.jpg
    111.7 KB · Views: 187
  • 08102011095.jpg
    08102011095.jpg
    106.9 KB · Views: 189
  • 08102011096.jpg
    08102011096.jpg
    110.2 KB · Views: 188
  • 09102011099.jpg
    09102011099.jpg
    59.4 KB · Views: 187
  • 09102011101.jpg
    09102011101.jpg
    93.4 KB · Views: 195
Kαλορίζικος Δημήτρη!! (μας πέθανες στο περίμενε...)

Υ.Γ όταν κατηφορίσεις προς αθήνα επικοινώνησε αν θες για καφέ και να του ριξουμε και ενα αυτι :D σε κατι ηχειάκια....

όντως, φαίνεται γεμάτος τεστοστερόνη ...

άντε Θήτα, στήσ' τα να έρθουμε να ακούσουμε .... θα φέρω και Μάλερ να γουστάρεις ...

Την Παρασκευή που τον άκουσα (άστρωτο) είδα πως μια χαρά τα ''κουνάει'' τα 10αρια του Θήτα...Πολύ γρήγορος..
Να υποθέσω πως θα ακολουθήσει και pro ε;;Χεχε..

Ναι Σπύρο συμφωνώ κι εγώ, όσο τον άκουσα πριν φύγει είναι πολύ γρήγορος, ουδέτερος (χωρίς άποψη) κι αναλυτικός. Αυτά βέβαια τα περιμέναμε αφού τα κάνει και η δοκιμαστική έκδοση (ελαφρώς χειρότερα). Το μεγάλο στοίχημα κι ο λόγος που ανεβάσαμε το κόστος είναι στις χροιές, στη φυσικότητα, την έλλειψη κόκκου κτλ κτλ για τα οποία πρέπει να περιμένουμε λίγο...

Όπως το λες...ενώ το gain είναι υπεραρκετό θέλει να λέει ότι έχει και προ ο άτιμος...

.

Last edited: