Εργαλεία Αέρος

Για αυτό ρωτάω αν υπάρχει κανένα πιστόλι βαφής με χαμηλή κατανάλωση αέρα. Το καταλαβαίνω ότι υστερεί αλλά το θέμα του θορύβου είναι σημαντικό. Φυσικά αν δεν μπορεί να καλύψει καμία ανάγκη σωστά τότε θα πάρω του Lidl ή κάτι αντίστοιχο.

Η toros βγάζει και με 2hp χαμηλού θορύβου και 50lit στα 249 . Θα είναι διαθέσιμο σε λίγο. Ξεφεύγει όμως οικονομικά για εμένα και με αυτά έτσι και αλλιώς θα μπορούσα να πάρω τον parkside και έναν μικρό για αερογράφο...

Αυτό το Toros το πήρα πριν από περίπου ένα μήνα από Kentrovidas. Μόνο καλά έχω να πώ. Πραγματικά αθόρυβο και με πολύ καλή παροχή αέρα. Το έχω σε υπόγεια αποθήκη πολύ κατοικίας.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Αέρος

Αυτό το Toros το πήρα πριν από περίπου ένα μήνα από Kentrovidas. Μόνο καλά έχω να πώ. Πραγματικά αθόρυβο και με πολύ καλή παροχή αέρα. Το έχω σε υπόγεια αποθήκη πολύ κατοικίας.

Το έχεις δοκιμάσει για βάψιμο;

Ο τυπος που εφτιαξε το φιλτροκουτι στο παραπανω video, μετα μετραει τα db και τα αποτελεσματα εχουν ως εξης: με το φιλτροκουτι μετρησε 81 db, με τα μαμα φιλτρα 86 db και χωρις φιλτρα 88 db.
Θεωρω οτι καλυτερη περιπτωση ειναι να φτιαχτει ενα κουτι (με εσωτερικη επενδυση ηχοαπορροφητικου υλικου) που θα καπακωνει το μηχανημα. Στο κατω σημειο του κουτιου, στις 2 μικρες πλευρες, αφηνουμε 10cm κενο για να παιρνει αερα το μοτερ. Για μικρες εργασιες ειναι οτι πρεπει, για συνεχη λειτουργια του μοτερ καλο ειναι να αφαιρεσουμε το κουτι.

Το φιλτρο παντως ειναι απο το παλιο το φορτηγακι VW το 1,6 αεροψυκτο (021 129 620). Μπορει και το φιλτροκουτι να ειναι απο το ιδιο (χμμμ??).

Μαστορες καλησπερα.
Εχω βαλει τεφλον στις συνδεσεις του κομπρεσερ με τους ταχυσυνδεσμους αλλα σιγα σιγα χανει τον αερα. (Σε 1-2 μερες). Ειναι λογικο; Δεν εχω κανει κατι καλα ή μηπως με υγρο τεφλον πχ θα εχω σωστο αποτελεσμα;

Ευχαριστω
Γιαννης

Μαστορες καλησπερα.
Εχω βαλει τεφλον στις συνδεσεις του κομπρεσερ με τους ταχυσυνδεσμους αλλα σιγα σιγα χανει τον αερα. (Σε 1-2 μερες). Ειναι λογικο; Δεν εχω κανει κατι καλα ή μηπως με υγρο τεφλον πχ θα εχω σωστο αποτελεσμα;

Ευχαριστω
Γιαννης
Θέλει τεφλον για εργαλεία αέρος.
Κατά την άποψή μου το υγρό τεφλον είναι κορυφή αλλά για να το ξεβιδωσεις θέλει ζέσταμα και καθάρισμα οι βόλτες με ασετον.
Εγώ πλέον μόνο υγρό τεφλον χρησιμοποιώ στα εργαλεία αερος

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

ρε παίδες ,
μιας και είμαι σε αναζήτηση κομπρεσσέρ , αθόρυβου για τους γνωστούς λόγους καλής γειτονίας κλπ κλπ , και αφού ευχαριστήσω τον συμφορουμίτη Saradis για τις χρήσιμες συμβουλές του , βρίσκομαι μεταξύ αυτών των δύο , https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11076 και αυτού εδώ https://www.airblock.gr/athoryvos-aerosympiestis-plus-70-airblock.html.
Ρωτάω λοιπόν , πως γίνεται το 35αρι να έχει 340 και το toros το 50αρι να έχει 249 euros ? όταν μάλιστα το toros δίνει περισσότερη παροχή αέρα και έχει και μεγαλύτερο καζάνι . Είναι δυνατόν να είναι σχεδόν 100 euros φτηνότερο?
Ο δε Saradis που έχει το 25αρι τοros , λέει , και τον πιστεύω φυσικά , ότι και τα toros είναι πολύ αθόρυβα .
Διαφορά ποιότητας τόσο μεγάλη , που να δικαιολογεί τα 100 euros ρε ....γκέι μου ? Η απλή κερδοσκοπία ?
Ασχολείται κανείς με αέρα να μας δώσει τα φώτα του ?

Πιθανόν διαφορά ποιότητας που ίσως να μην αξίζει για ερασιτέχνες.
Προσωπικά θα έπαιρνα το δοκιμασμένο απ τον Σαράντη.

και εγώ παιδιά προς τον 50αρι toros προσανατολίζομαι . Μεγαλύτερη παροχή αέρα (αναρόφηση) και μεγαλύτερο καζάνι , είναι και η unimac στην υποστήριξη .

ρε μπόις , που βρίσκουμε (αν βρίσκουμε) στο ελλάντα πιστόλια βαφής lvpl (low volume low pressure) ? Kαμμιά ιδέα κανείς ? Ένας γνωστός μπογιατζής τα εκθείαζε σαν πολύ αποτελεσματικά για μικρά κομπρεσσέρ. Έλεγε μάλιστα ότι ακόμη και με 10αρακι κομπρεσσέρ μπορείς να βάψεις απλά πράγματα? Υπερβολή μάλλον .