Εργαλεία Αέρος

Δηλαδη θες να βαψεις το γραφειο μεσα σε ενα δωματιο, χωρις να λερωσεις τα υπολοιπα επιπλα αλλα και τους τοιχους ?

Για να βαψεις με πιστολι σε εσωτερικο χωρο ειναι αδυνατον εαν δεν αμπαλαρεις τα παντα με ναιλον καθως η αχνη που αιωρηται απο το πιστολι παει παντου...
Βρες τροπο κατε με να μεταφερεις το γραφειο..

Φτιάξε με αυτό το λεπτό πλαστικό που σκεπάζουν τα έπιπλα και χονδρό σύρμα μια μεγάλη φούσκα που να χωράει το γραφείο και εσένα μέσα βάλε το γραφείο στην μέση και κρέμασε την από το ταβάνι. Φόρεσε και φόρμα λεπτή με κουκούλα και την μάσκα ...έμπα μέσα και δώστου.

Φτιάξε με αυτό το λεπτό πλαστικό που σκεπάζουν τα έπιπλα και χονδρό σύρμα μια μεγάλη φούσκα που να χωράει το γραφείο και εσένα μέσα βάλε το γραφείο στην μέση και κρέμασε την από το ταβάνι. Φόρεσε και φόρμα λεπτή με κουκούλα και την μάσκα ...έμπα μέσα και δώστου.
Νικο εγραψες...!!!!

Θα σου μπουκωσει το πιστολι απο το αιωρουμενο νεφος.
Αλλα, μ' αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι, ως συνηθως, κ. Osatosa.

(Μετα την κρατας την φουσκα και για θαλαμο κορονοϊου...εκστρατειας. Την πατενταρεις και την πουλας στα Υπουργεια Υγειας παγκοσμιως 😁 )

Να είστε καλά όλοι σας παιδιά για τις χρήσιμες πληροφορίες σας .
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας, να είστε πάντα καλά και να μαστορεύετε!

Last edited by a moderator:
Αγγελε το κομπρεσερ δεν θα ειναι εντος του χωρου αμπαλαρισματος,ειδικα σε αυτο που λεει ο Νικος, και υποτιθεται οτι θα ειναι ηδη γεματο απο αερα...εκτος αυτου τα σωματίδια αχνης που θα αιωρουνται ειναι αρκετα βαρυτερα του υπολοιπου αερα...
Αν και εχω χρονια να δουλεψω κομπρεσερ...σε γκαραζ/υπογεια που περναγαμε σουφασερ,ασταρι νευτιου και τελος ριπολινη νευτιου ουδεποτε αντιμετωπισα αυτο που αναφερεις γιατι δεν μπορει να συνβει...

Μαλλον μιλαμε για διαφορετικο "πιστολι":
Εγω ειχα στο μυαλο μου ενα σαν το μπαταριας του lidl, που ανεφερα, ή και ρευματος αντιστοιχο. Που ειναι σαν πιστολακι για τα μαλλια, παιρνει δηλαδη αερα λιγο πισω απο εκει που τον πεταει. Οποτε σε εναν τοσο κλειστο χωρο (η φουσκα που ειπε ο Νικος), θα επαιρνε και χρωμα, σχεδον σιγουρα.
Εσεις, μαλλον, μιλατε για κομπρεσερ, με θαλαμο κτλ, εκτος "φουσκας".

Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σε όλους,
Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το πιστόλι βαφής https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10903
και να το δουλέψω με αυτό τον αεροσυμπιεστη https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=17457 που τον έχω ήδη.
Θα κάνω δουλειά ή δεν...

24lt x 8 bar = ~200 lt στο καζανι.
αν οντως ειναι HVLP αυτο το πιστολι θα θελει 3 bar πιεση και παροχη 280lt minimum

Αρα απο την ωρα που θα πατησεις την σκανδαλη και μεχρι η πιεση να πεσει στα 6 bar για να παρει μπροστα παλι το κομπρεσερ θα σου δωσει το καζανι 50λτ που μεταφραζεται σε 50/280 χ 60 sec = 11 δευτερολεπτα.
μετα τα 11 το κομπρ δινει 88 lt (στα 0 Bar) και στα 6 το υπολογιζω ~65Lt το λεπτο. που σημαινει οτι μεχρι τα 3 bar που το πιστολι θα "ρεταρει" εχεις αλλα 75 lt απο το καζανι που μεταφραζεται σε 75/280 χ 60 sec = 17 δευτερολεπτα.
σε 17 δευτερα ταυτοχρονα σου δινει το κομπρεσερ αλλα ~15lt που τα θεωρω μπαφερ για να μην πλησιασεις στα 3.1 bar και αρχισει να φτυνει κομματια το πιστολι.

Αρα θα βαψεις το μεγιστο 28 δευτερα πριν χρειαστει να σταματησεις. και οταν σταματησεις για να παει το καζανι απο 3 σε 8 bar = 120lt Αερα θα κανει 2 λεπτα.

Εγω λεω οτι δεν κανει. Για αυτα τα πιστολια προτινεται 100λτ καζανι και 250+ παροχη το λεπτο

Εγω εχω βαψει με του lidl το πιστολι που λεει 240 lt καταναλωση και με τετοιο κομπρεσσερ. Με 3-4 σταματηματα εκανα δουλεια. εβαφα με ριπολινη νερου περιπου 1,5 τετραγωνικο καθε φορα και τα αποτελεσματα ηταν καλα.
Δες εδω https://avclub.gr/forum/showthread....F%CE%BB%CE%B7?highlight=%E5%EB%EA%E7%E8%F1%EF σελιδα 6

24lt x 8 bar = ~200 lt στο καζανι.
αν οντως ειναι HVLP αυτο το πιστολι θα θελει 3 bar πιεση και παροχη 280lt minimum

Αρα απο την ωρα που θα πατησεις την σκανδαλη και μεχρι η πιεση να πεσει στα 6 bar για να παρει μπροστα παλι το κομπρεσερ θα σου δωσει το καζανι 50λτ που μεταφραζεται σε 50/280 χ 60 sec = 11 δευτερολεπτα.
μετα τα 11 το κομπρ δινει 88 lt (στα 0 Bar) και στα 6 το υπολογιζω ~65Lt το λεπτο. που σημαινει οτι μεχρι τα 3 bar που το πιστολι θα "ρεταρει" εχεις αλλα 75 lt απο το καζανι που μεταφραζεται σε 75/280 χ 60 sec = 17 δευτερολεπτα.
σε 17 δευτερα ταυτοχρονα σου δινει το κομπρεσερ αλλα ~15lt που τα θεωρω μπαφερ για να μην πλησιασεις στα 3.1 bar και αρχισει να φτυνει κομματια το πιστολι.

Αρα θα βαψεις το μεγιστο 28 δευτερα πριν χρειαστει να σταματησεις. και οταν σταματησεις για να παει το καζανι απο 3 σε 8 bar = 120lt Αερα θα κανει 2 λεπτα.

Εγω λεω οτι δεν κανει. Για αυτα τα πιστολια προτινεται 100λτ καζανι και 250+ παροχη το λεπτο

Respect.
https://media1.giphy.com/media/DHqth0hVQoIzS/giphy.gif?cid=6c09b952rv7a134q2c2u2qizy9afq65y37bweto6haq8g1fa&rid=giphy.gif

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

Εχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια και έχω τις εξής απορίες:
Tο πρόβλημα είναι:
A. Οτι θα πρέπει να σταματάω συχνά για να γεμίσει το καζάνι?
Β. Δεν κάνει το συγκεκριμένο πιστόλι και αν όχι μπορείς να μου προτείνεις με κάποιο link?
Γ. Δεν κάνει ο αεροσυμπιεστής μου και θα πρέπει να ξεχάσω γενικά τη βαφή με το πιστόλι?

Ενα παλιό γραφείο θέλω να βάψω με ριπολίνη νερού

Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

...και γιατι δεν το περνας με microstar η σφουγγαρι..;.τα χρωματα νερου δεν εχουν καλα αποτελεσματα με πιστολη αερος....θες μεγαλο μπεκ για νερου παντως..
Εαν ειναι για παλιο γραφειο και μονο η αγορα η τετοιου ειδους βαψιματα για μενα δεν αξιζει η αγορα...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

...και γιατι δεν το περνας με microstar η σφουγγαρι..;.τα χρωματα νερου δεν εχουν καλα αποτελεσματα με πιστολη αερος...

Μου το δυσκολεύεις και άλλο...
τι είναι το microstar?