Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι οτι ειναι πολυ μεγαλο ανοχων ειναι το μονο συγουρο..σε μπετο δεν εχουν θεμα....δεν ξερω ομως πως θα συμπεριφερθεί στο μαρμαρο καθως η συνθεση της ποτηροκορωνας αυτου του ειδους δεν ειναι για τοσο συμπαγη σκληρα υλικα συν οτι αν θες τρυπα ακριβειας δεν νομιζω οτι θα το πετυχεις με αυτο....για αυτο και ανασκευασα την γνωμη μου στο προηγουμενο ποστ...

Έχω τον παρακάτω φορτιστή

large.jpg

Προσπάθησα να φορτίσω την μπαταρία της μηχανής αλλά δεν ξεκινάει η φόρτιση-μένει αναμμένο το stand-by
Η μπαταρία δεν έδωσε το σωστό ρεύμα, για να πάρει μπρος η μηχανή, χθες.
Έχετε κάποια λύση;

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχω τον παρακάτω φορτιστή

large.jpg

Προσπάθησα να φορτίσω την μπαταρία της μηχανής αλλά δεν ξεκινάει η φόρτιση-μένει αναμμένο το stand-by
Η μπαταρία δεν έδωσε το σωστό ρεύμα, για να πάρει μπρος η μηχανή, χθες.
Έχετε κάποια λύση;

Στο αμάξι έβαλα παράλληλα μία μπαταρία απο ups που είχα να κάθεται για να δεί τάση και να ξεκινήσει.
Μετά απο λίγο δοκιμάζεις να τη βγάλεις να δείς αν συνεχίσει.

Είχα ξεσυνδέσει το αυτοκίνητο για να μή τραβάει ρεύμα.

http://www.ortsa.gr/μπαταρίες-σύνδεση-παράλληλη-ή-εν-σειρ/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Στο αμάξι έβαλα παράλληλα μία μπαταρία απο ups που είχα να κάθεται για να δεί τάση και να ξεκινήσει.
Μετά απο λίγο δοκιμάζεις να τη βγάλεις να δείς αν συνεχίσει.

Είχα ξεσυνδέσει το αυτοκίνητο για να μή τραβάει ρεύμα.

http://www.ortsa.gr/μπαταρίες-σύνδεση-παράλληλη-ή-εν-σειρ/

Ευχαριστώ. Δυστυχώς δεν έχω έξτρα μπαταρία

Επειδή έχω κι εγώ ακριβώς τον ίδιο φορτιστή, αγορασμένο πριν 9 χρόνια (Ιανουάριος 2012, τότε αν θυμάμαι πουλιόταν στα 25 ευρώ) για περιστασιακή χρήση φόρτισης μπαταρίας 6ΑΗ σε παπάκι που είναι αρκετό καιρό σε ακινησία, έχω παρατηρήσει κι εγώ το ίδιο θέμα κάποιες φορές που η μπαταρία είναι ξελιγωμένη. Πρακτικά από ότι έχω καταλάβει, αν ο φορτιστής δει από κάποια τάση και κάτω στη μπαταρία με την οποία θα συνδεθεί, μάλλον την θεωρεί τελειωμένη και δεν ξεκινά φόρτιση. Η λύση είναι να δώσεις με παράλληλη σύνδεση για μερικά δευτερόλεπτα, είτε από μια άλλη 12βολτη μπαταρία οποιασδήποτε χωρητικότητας, είτε με ένα οποιοδήποτε τροφοδοτικό περί τα 12 βολτ, με προσοχή όμως στη σωστή πολικότητα (αυτό έχω κάνει εγώ 1-2 φορές). Έτσι ο φορτιστής βλέπει μια ας πούμε αποδεκτή αρχική τάση και ξεκινά τη φόρτιση.
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει στο συγκεκριμένο φορτιστή και που νομίζω ότι ισχύει σε πολλά κομμάτια του εν λόγω μοντέλου, είναι ότι πολλές φορές κολλάνε τα πλήκτρα αφής με τα οποία επιλέγεις λειτουργία. Λύση σε αυτό, είτε επέμβαση στο εσωτερικό του φορτιστή (κάποιοι νομίζω αλλάζουν αυτά τα πλήκτρα εσωτερικά) είτε πολλές επαναλήψεις μέχρι να ξεκολλήσει το αντίστοιχο πλήκτρο.

Ευχαριστώ.
Να αναφέρω ότι την Πέμπτη η μηχανή πήρε μπρος με την 1η απόπειρα και κυκλοφόρησα περίπου 1 ώρα.
Το Σάββατο όμως ήταν πεσμένη.

Ευχαριστώ.
Να αναφέρω ότι την Πέμπτη η μηχανή πήρε μπρος με την 1η απόπειρα και κυκλοφόρησα περίπου 1 ώρα.
Το Σάββατο όμως ήταν πεσμένη.

Πόσα χρόνια την έχεις? Επίσης συχνότητα χρήσης και αποστάσεις παιζουν ρόλο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πόσα χρόνια την έχεις? Επίσης συχνότητα χρήσης και αποστάσεις παιζουν ρόλο.

Η μπαταρία είναι 2 ετών. Την 1η χρονιά δούλεψε πολύ λίγο και την επανέφερα φορτίζοντάς την σε ηλεκτρολόγο.
από το καλοκαίρι και μετά λειτουργεί σχετικά συχνά αλλά λίγα χιλιόμετρα.

Επειδή έχω κι εγώ ακριβώς τον ίδιο φορτιστή, αγορασμένο πριν 9 χρόνια (Ιανουάριος 2012, τότε αν θυμάμαι πουλιόταν στα 25 ευρώ) για περιστασιακή χρήση φόρτισης μπαταρίας 6ΑΗ σε παπάκι που είναι αρκετό καιρό σε ακινησία, έχω παρατηρήσει κι εγώ το ίδιο θέμα κάποιες φορές που η μπαταρία είναι ξελιγωμένη. Πρακτικά από ότι έχω καταλάβει, αν ο φορτιστής δει από κάποια τάση και κάτω στη μπαταρία με την οποία θα συνδεθεί, μάλλον την θεωρεί τελειωμένη και δεν ξεκινά φόρτιση. Η λύση είναι να δώσεις με παράλληλη σύνδεση για μερικά δευτερόλεπτα, είτε από μια άλλη 12βολτη μπαταρία οποιασδήποτε χωρητικότητας, είτε με ένα οποιοδήποτε τροφοδοτικό περί τα 12 βολτ, με προσοχή όμως στη σωστή πολικότητα (αυτό έχω κάνει εγώ 1-2 φορές). Έτσι ο φορτιστής βλέπει μια ας πούμε αποδεκτή αρχική τάση και ξεκινά τη φόρτιση.
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει στο συγκεκριμένο φορτιστή και που νομίζω ότι ισχύει σε πολλά κομμάτια του εν λόγω μοντέλου, είναι ότι πολλές φορές κολλάνε τα πλήκτρα αφής με τα οποία επιλέγεις λειτουργία. Λύση σε αυτό, είτε επέμβαση στο εσωτερικό του φορτιστή (κάποιοι νομίζω αλλάζουν αυτά τα πλήκτρα εσωτερικά) είτε πολλές επαναλήψεις μέχρι να ξεκολλήσει το αντίστοιχο πλήκτρο.

Μια από τα ίδια και εγώ...

Της μηχανης θέλει τακτικά συντήρηση με τον φορτιστή αλλιώς αν δεν κάνει χιλιόμετρα, πάει για πέταμα.
Εγω την πάτησα δυο φορές.

Αυτό είναι το προβλημα.
Η συχνή χρήση αλλά για λίγα χιλιόμετρα δεν επιτρέπει στην μπαταρία να παρει την ποσοτητα του ρευματος που δίνει για την εκκίνηση με αποτέλεσμα να ξελιγωθεί στο τέλος.
Παθών με την εργασία μου μέχρι προ δυο έτη στα 3 χλμ από το σπίτι μου.

καλο ειναι να μετρατε και την ταση με ενα βολτομετρο. πινακακι που να δινει την εναπομεινουσα χωρητικοτητα αναλογως της τασης θα βρειτε ευκολα με αναζητηση.
(δεν τραβaτε καlωδια να χωσετε καπου καιε να ψηφιακο βολτομετρο του beay?)

Κια αυτο το λεω γιατι αν η μπαατρια εχει πεσει τοσο ωστε να μην ξεκινα η φορτιση (πχ 10-11 βολτ) δεν εχει μακρυ μελλον.

καλο ειναι να μετρατε και την ταση με ενα βολτομετρο. πινακακι που να δινει την εναπομεινουσα χωρητικοτητα αναλογως της τασης θα βρειτε ευκολα με αναζητηση.
(δεν τραβaτε καlωδια να χωσετε καπου καιε να ψηφιακο βολτομετρο του beay?)

Κια αυτο το λεω γιατι αν η μπαατρια εχει πεσει τοσο ωστε να μην ξεκινα η φορτιση (πχ 10-11 βολτ) δεν εχει μακρυ μελλον.

Κάποιες φορές κάτι τραβάει ρεύμα (πχ ξεχασμένο φώς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου) και σου αδειάζει την μπαταρία χωρίς να έχει άλλο θέμα.
Είχα εντοπίσει χωρίς καθυστέρηση τη 2 χρονών μπαταρία του αυτοκινήτου τελείως άδεια <5ν και με αργή φόρτιση επανήλθε. Δύο χρόνια τώρα δουλεύει μια χαρά.
Τους χειμερινούς μήνες πάντα περνάω όλες τις μπαταρίες μία έξτρα φόρτιση βέβαια.

Το ίδιο πρόβλημα ειχα και εγώ με μπαταρία σε innova και κάθε 3χρονο αλλαγή. Φέτος έβαλα από ups 12v 7ah δεν έχω πρόβλημα χώρου γιατί χωράει κάτω από την σέλα

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάποιες φορές κάτι τραβάει ρεύμα (πχ ξεχασμένο φώς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου) και σου αδειάζει την μπαταρία χωρίς να έχει άλλο θέμα.
Είχα εντοπίσει χωρίς καθυστέρηση τη 2 χρονών μπαταρία του αυτοκινήτου τελείως άδεια <5ν και με αργή φόρτιση επανήλθε. Δύο χρόνια τώρα δουλεύει μια χαρά.
Τους χειμερινούς μήνες πάντα περνάω όλες τις μπαταρίες μία έξτρα φόρτιση βέβαια.

καλησπέρα σας,

Ειδικά αυτό που είπε το παλικάρι το ζούμε καθημερινά στη δουλειά. Ο πατέρας μου είναι στο χώρο της μπαταρίας από το ’76. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υπάρχουν αυτοκίνητα που απλά τους “άφησε” η μπαταριά είτε λόγω παλαιότητα η αχρησίας. Καταρχήν όποτε πάτε να αγοράσετε μια μπαταριά κατά ένα μεγάλο ποσοστό (και δη από μεγάλα πολυκαστηματα ) υπάρχει ένα ενδεχόμενο να είναι από την ημερομηνία παραγωγής, αποθήκευσης, αποστολής και πάλι αποθήκευσης ΣΧΕΔΟΝ ένα χρόνο. Επίσης ένα πολύ μεγάλο λάθος που ένα μεγάλο μέρος του κόσμου κάνει είναι το εξής, το αμάξι είναι ακίνητο ένα μηνά, το βάζουν μπροστά, κάνουν μισή ώρα μια βόλτα και θεωρούν ότι η μπαταριά φόρτισε. Ίσα ίσα η μίζα που έδωσες μείωσε ακόμα τη μπαταριά και μόνο φόρτιση δεν επιτυγχάνεις. Η μπαταριά είναι μέσες άκρες σαν ένα άνθρωπο. Αν ξαπλώσετε 1 μέρα πόσο εύκολα σηκώνεστε;

Το ίδιο πρόβλημα ειχα και εγώ με μπαταρία σε innova και κάθε 3χρονο αλλαγή. Φέτος έβαλα από ups 12v 7ah δεν έχω πρόβλημα χώρου γιατί χωράει κάτω από την σέλα

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιθανότατα η μπαταρία από UPS έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά εκφόρτισης σε σχέση με την "κανονική" (καθώς η μίζα "τραβάει" πολλά αμπέρ κατά το μιζάρισμα, κάτι για το οποίο δεν προορίζεται σαν χρήση μια μπαταρία τύπου UPS) και φοβάμαι ότι σύντομα θα σου αφήσει χρόνους κι αυτή, ενώ και η διαφορά κόστους από την σωστή μπαταρία για αυτή τη χρήση δεν είναι σοβαρή για να την προτιμήσεις.
Βέβαια, επειδή το παπί έχει και τη μανιβέλα, μικρό το ρίσκο που παίρνεις στην τελική.

Καλημέρα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά στους Φώτηδες
Στον παρακάτω σύνδεσμο ανέβασα βίντεο για μια βελτίωση που έκανα στην μόρσα του Lidl.
Ειλικρινά δεν περίμενα να βελτιωθεί τόσο δραματικά η λειτουργία της, το αποτέλεσμα ξεπέρασε μακράν τις προσδοκίες μου, πιθανώς να ενδιαφέρει κάποιον:

https://youtu.be/i0IXJCXXuAg

Τριπλασιαες την αξια της φτηνης μεγγενης με την βελτιωση αυτη, μπραβο σου, πολυ καλη και εξυπνη λυση :a0210:

Θα κοιταξω και εγω για την δικη μου μεγγενη μια παρομοια πατεντα :)