Επειδή έχω κι εγώ ακριβώς τον ίδιο φορτιστή, αγορασμένο πριν 9 χρόνια (Ιανουάριος 2012, τότε αν θυμάμαι πουλιόταν στα 25 ευρώ) για περιστασιακή χρήση φόρτισης μπαταρίας 6ΑΗ σε παπάκι που είναι αρκετό καιρό σε ακινησία, έχω παρατηρήσει κι εγώ το ίδιο θέμα κάποιες φορές που η μπαταρία είναι ξελιγωμένη. Πρακτικά από ότι έχω καταλάβει, αν ο φορτιστής δει από κάποια τάση και κάτω στη μπαταρία με την οποία θα συνδεθεί, μάλλον την θεωρεί τελειωμένη και δεν ξεκινά φόρτιση. Η λύση είναι να δώσεις με παράλληλη σύνδεση για μερικά δευτερόλεπτα, είτε από μια άλλη 12βολτη μπαταρία οποιασδήποτε χωρητικότητας, είτε με ένα οποιοδήποτε τροφοδοτικό περί τα 12 βολτ, με προσοχή όμως στη σωστή πολικότητα (αυτό έχω κάνει εγώ 1-2 φορές). Έτσι ο φορτιστής βλέπει μια ας πούμε αποδεκτή αρχική τάση και ξεκινά τη φόρτιση.
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει στο συγκεκριμένο φορτιστή και που νομίζω ότι ισχύει σε πολλά κομμάτια του εν λόγω μοντέλου, είναι ότι πολλές φορές κολλάνε τα πλήκτρα αφής με τα οποία επιλέγεις λειτουργία. Λύση σε αυτό, είτε επέμβαση στο εσωτερικό του φορτιστή (κάποιοι νομίζω αλλάζουν αυτά τα πλήκτρα εσωτερικά) είτε πολλές επαναλήψεις μέχρι να ξεκολλήσει το αντίστοιχο πλήκτρο.