Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι συμβατά ούτε τα κέντρα ούτε οι στροφές για τέτοιες αλλαγες(από ξύλο σε μέταλλο ή από μετάλλου σε ξυλο).
Μανο μπορει να εχεις δικιο....δεν το γνωριζω αυτο....

Eιναι οντως μικρο το βαθος κοπης..εχεις δικιο Πανο..αλλα δεν ειναι για να κοβεις με την σεσουλα ολων των ειδων σιδερα....για τις διαστασεις που αναφερονται πιο πανω θαρρω οτι ειναι μια χαρα...και νομιζω για αυτα απευθυνεται....οποιος ψαχνει κατι παραπανω δεν θα του κανει..ειναι λογικο..
Εξαλλου,τουλαχιστον εγω ,με μεγαλυτερες διαστασεις και παχη απο αυτα δυσκολο να ασχοληθω....προς ωρα μια χαρα μου τα κοβει ενας 125αρης γωνιακος τροχος...το παραπανω θα ειναι(μαλλον ηταν) μια μικρη αναβαθμιση ως προς την ευκολια κοπης...

Για μένα η μεγάλη ευκολία του είναι οι φαλτσοκοπες,και οι επαναλαμβανομενες κοπες σε ίδιο μήκος.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι συμβατά ούτε τα κέντρα ούτε οι στροφές για τέτοιες αλλαγες(από ξύλο σε μέταλλο ή από μετάλλου σε ξυλο).

μην το λες...
εχω εναν της sparta 125 που τον εχω χρησιμοποιησει σε γωνιακο τροχο σε βαση με 12.000 σαλ
υπαρχουν ομως και αλλοι οπως π.χ.
https://www.skroutz.gr/s/18864561/Ingco-Δίσκος-Κοπής-Ξύλου-125mm-TSB112555-1τμχ.html

και γενικα οσα λενε σε αυτην τη σελιδα "για γωνιακο τροχο"
https://www.skroutz.gr/c/4223/disko...ou-125mm.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
ολοι αυτοι ειναι με τρυπα 22.2 με οριο τις 12.000 σαλ οποτε ταιριαζουν με μονο μειονεκτημα οτι ειναι μονο Φ125

ισως ακομα να κανει και αυτου του τυπου καθως λενε τρυπα 22 στα Φ180. σε διαφορες οδοντωσεις
https://www.skroutz.gr/s/26332921/Geko-Δίσκος-Κοπής-Ξύλου-G00130-180mm.html
δεν χανεις τιποτα να παρεις τηλ

αλλωστε υπαρχουν και δαχτυλιδια προσαρμογης οπου μερικους μπορεις να τους φερεις στη τρυπα του γωνιακου τροχου αρα και του σιδηροπριονου

Νικολα δεν νομιζω να ειναι προβλημα η προσαρμογη..συγουρα με καποιο τροπο θα μπαινει...το θεμα ειναι οι πολλες στροφες...

επιπλεον υπαρχει ενας δισκος που εμενα μου εχει κανει εντυπωση, στα Φ230 με τρυπα γωνιακου-δισκοπριονου
https://www.e-tserpelis.com/shop/pg...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

εχοντας οριο στις 8.000 σαλ, ισως να μπορουσε να ταιριαξει ακομα και στο σιδηροπριονο του λιντλ αν το παιρνει σε διαστασεις βγαζοντας τον προφυλλακτηρα.

επειδη εχω γωνιακο Φ230 και παραλληλα θελω στο μελλον να κανω μακρυτερα κοψιματα απο το ραντιαλ φαλτσοπριονο του λιντλ, ετσι κι αλλιως θα φτιαξω βαση ραντιαλ για τον τροχο για σιδερα, με ετουτον το δισκο πιθανα να μπορω να κοψω μακριες διαμηκεις τομες σε ξυλο χωρις να αναγκαστω καποια στιγμη να ξοδευτω για παγκοπριονο το οποιο αλλωστε φοβαμαι και θελω να αποφυγω

γενικα παντως, οι δισκοι των μεν καποιες φορες μπορουν να χρησιμοποιηθουν στους δε ακομα και με την χρηση δακτυλιδιων
ο περιορισμος ειναι περισσοτερο στο οτι τα μοτερ που ειναι για ξυλο, πιθανα να εχουν προβλημα με τα ρινισματα σιδηρου σε αντιθεση με τα σιδηροπριονα. οπως και στη ροπη τους

υ.γ.
εννοειται οτι οταν χρησιμοποιησεις δισκο ξυλου πρεπει να υπαρχει βαση γιατι αν τον βαλεις σε γωνιακο τροχο στο χερι, ειναι πολυ επικινδυνο να σου μαγκωσει στο ξυλο χωρις καμια προειδοποιηση, (ιδιαιτερα αυτοι που εχουν πολλα δοντια) και μετα ειναι θεμα τυχης το ποσο σοβαρος θα ειναι ο τραυματισμος.
στο σιδηροπριονο ομως εισαι οκ αφου και βαση εχεις και μεγγενιτσα

Νικολα δεν νομιζω να ειναι προβλημα η προσαρμογη..συγουρα με καποιο τροπο θα μπαινει...το θεμα ειναι οι πολλες στροφες...

οι δισκοι ξυλου των γωνιακων, μπορουν σε πολυ περισσοτερες στροφες απο τους κλασικους δισκους για εργαλεια ξυλου. οπότε δεν υπαρχει προβλημα.
καλημερα κωστη! ;)

Last edited by a moderator:
Μακάρι να έχετε δίκιο παιδιά με τους δίσκους,δεν το είχα ψάξει ιδιαίτερα το θέμα,θυμάμαι ότι σε μαγαζί με αναλώσιμα μου το είχαν αναφέρει, όταν είχα πάρει το πρώτο πρώτο δισκοπριονο ξυλου που είχε φέρει το lidl.Βαλε πόσα χρόνια πίσω,κ δουλεύει μια χαρά.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το πιστολι αμοβολης το εχει κανεις υποψη του?
σε σχεση με αλλα φτηνα πιστολια ( σταθερου δοχειου) αξιζει?
Το έχω εγώ και το έχω δουλέψει αρκετά. Μια χαρά είναι.

Για μικροδουλειές και με 25άρι γίνεται δουλειά (με ελάχιστη υπομονή και προϋπόθεση να "τραβάει" η κεφαλή του κομπρεσέρ ). Για ποιο χοντρές καταστάσεις το βάζω σε παροχή αέρα σε κάποια από τις νταλίκες και έχω άφθονο αέρα με μεγάλη πίεση. Εκεί που έχω λίγο θέμα είναι με το υλικό αμμοβολής. Πήρα από τοπικό κατάστημα υλικό χαλαζία (δε βρήκα άλλο εδώ) αλλά μου βγάζει πολύ σκόνη. Πυρίτιο του αλουμινίου ή σιδήρου που θέλω, μου βγαίνει ο κούκος αηδόνι με τα μεταφορικά.

εμενα με 50αρι aquila μου σπαει τα νευρα γιατι παει πολυ σιγα
νομιζω, για να δουλεψει σωστα πρεπει να εχεις 100αρι δοχειο

με τον χαλαζια οπωσδηποτε να φορας καλη μασκα

Ναι, όντως, για να δουλέψει άνετα θέλει οπωσδήποτε 100άρι καζανάκι. Γι αυτό έγραψα πριν ότι τα μικρότερα είναι για ψιλοδουλειές.

Άτιμο υλικό ο χαλαζίας. Ναι μεν κάνει την δουλειά του αλλά... αλλά!!!Η σκόνη που βγάζει είναι απίστευτη.

Από υλικό εσύ τι χρησιμοποιείς;

Ναι, όντως, για να δουλέψει άνετα θέλει οπωσδήποτε 100άρι καζανάκι. Γι αυτό έγραψα πριν ότι τα μικρότερα είναι για ψιλοδουλειές.

Άτιμο υλικό ο χαλαζίας. Ναι μεν κάνει την δουλειά του αλλά... αλλά!!!Η σκόνη που βγάζει είναι απίστευτη.

Από υλικό εσύ τι χρησιμοποιείς;

δεν το χρησιμοποιω πλεον
εχω παει στην υδροαμμοβολη με το υλικο της Karcher

με αμμο θαλασσης μπορει να δουλεψει?

δεν ξερω

Αυτή την εβδομάδα έχει στο φυλλάδιο ένα εργαλείο για αλλαγή φίλτρου. Πήγα σε ένα κατάστημα αλλά δεν το είχε, αν και είχε άλλα είδη αυτ/του.
Το έχει δει κανείς σε κατάστημα γύρω από το Χαλάνδρι;

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ή πώληση εργαλείων δεν επιτρέπεται στην Αττική οπότε δε νομίζω ότι θα το βρεις σε κάποιο κατάστημα

Οπως έγραψα, στο κατάστημα που πήγα (Γλυφάδα), είχε σκεπασμένα τα καλάθια με ρούχα κλπ, αλλά ανοικτά πολλά καλάθια με είδη αυτ/του (αντλία λαδιών, φορτιστής, καθαριστήρες, κράνη κλπ).
Αφού είχε αυτό το κατάστημα στην Αττική, υποθέτω ότι θα έχουν και άλλα.

Η αντλία λαδιού που έχει κάνει να τραβάμε βενζίνη ή θα πάρουμε καμιά φωτιά;

Οπως έγραψα, στο κατάστημα που πήγα (Γλυφάδα), είχε σκεπασμένα τα καλάθια με ρούχα κλπ, αλλά ανοικτά πολλά καλάθια με είδη αυτ/του (αντλία λαδιών, φορτιστής, καθαριστήρες, κράνη κλπ).
Αφού είχε αυτό το κατάστημα στην Αττική, υποθέτω ότι θα έχουν και άλλα.

Πήγα και σε άλλο κατάστημα (Ν. Ιωνία), είδα την ίδια κατάσταση από εκθέματα, ρώτησα τον προϊστάμενο και απάντησε ότι, επειδή είμαστε κόκκινη περιοχή, στέλνουν σε όλα τα καταστήματα συγκεκριμένους κωδικούς, ενώ σε περιοχές που δεν είναι κόκκινες στέλνουν όλους.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η αντλία λαδιού που έχει κάνει να τραβάμε βενζίνη ή θα πάρουμε καμιά φωτιά;

Καμιά αντλία δεν κάνει για βενζίνη εκτός κι αν αναγράφεται επάνω από τον κατασκευαστή.
Μεγάλη προσοχή γιατί η βενζίνη είναι εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό, δεν πρόκειται κάτι απλό. Ο σπινθηρας παραμονεύει παντού!

Συνήθως για βενζίνη χρησιμοποιούν αντλία βενζίνης αυτοκινήτου που βρίσκεις εύκολα και φθηνά στα ανταλλακτικά