Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για νερό κάνει; (Προφανώς αναφέρομαι σε καθαρό.)

μινι συγκριτικο μεταξυ πολυτριβειου παρκσαιντ και περιστροφικου της bulle (380w) εδειξε το αυτονοητο οτι δεν υπαρχει σχεση μεταξυ των δυο ουτε σε θεμα κραδασμων, ουτε καν σε φθορα γυαλοχαρτου
αγορασα το μπουλ γιατι στο δικο μου τουλαχιστον χερι, οι κραδασμοι με χαλανε πολυ
και το μπουλ εχει κραδασμους, σαφως ομως λιγοτερους. ιδιαιτερα μεχρι την θεση "3 παρα" ειναι σαν να μην δουλευει!
στο 1 και 2 ειναι απολαυση
απο το 3παρα περιπου και πανω, εχει κραδασμους μεν αλλα λογικους και υποφερτούς
και μονο στο 5 και το 6 νιωθεις κραδασμους εντονους αλλά και παλι οχι το κακο του παρκσαιντ
ειναι ομως ενα δυνατο εργαλειο που κανει αψογη δουλεια και αξιζει τα λεφτα του, για αυτο αλλωστε ειναι και το πρωτο σε πωλησεις

σε αντιδιαστολη το πολυτριβειο δεν το θελει να τριψει ουτε ο διαολος που λενε ;)

αν και ειμαι φαν της παρκσαιντ και η τσεπη μου ειναι φιλασθενη :flipout: , αξιζει και με το παραπανω το να δωσετε 20 ευρω και να παρετε κατι ακριβοτερο στη περιοχη 40-50 ευρω
γιατι με κατι σαν το μπουλ εχετε εργαλειο ενω με το πολυτριβειο εχετε ενα προβλημα!

ετσι το πολυτριβειο μετατραπηκε σε παλμικο πλεον, οπου εκει κανει την δουλεια του καλουτσικα
αργα μεν, πιο αργο απο αλλα παλμικα, αλλά δεν με προβληματιζει πια στη λειτουργεια του. δοκιμαστηκε με 60αρι γυαλοχαρτο που ειναι αγριο, και ομως μου αρεσε
ετσι πια, θα το βαζω μονο με ψιλα γυαλοχαρτα για φινιρισμα οπου σιγουρα θα ειναι ακομα πιο ανετο στη δουλεια του

αν λοιπον το σκεπτεστε το πολυτριβειο, ναι αξιζει τα λιγα χρηματα του, αν το αγορασετε μονο για παλμικο
στα 20-25ευρω μια χαρα παλμικο ειναι και με δευτερο πελμα τριγωνο
αν ομως το παιρνετε για περιστροφικο, ξεχαστε το...

Οπως εχω ξαναπει το 3 σε 1 μονο καλο δεν ειναι για την συνεχιζομενη λειτουργια καθως καπου θα χολαινει και εν καιρο θα σε αφησει..

Επισης υπαρχει και διαφορα των κραδασμων μεταξυ της τριγωνικης πλακας απο της παραλληλογραμμης γιατι πατα στην επιφαλεια περισσοτερο μερος.. .
Εαν και δεν εχω το συγκεκρινενο εργαλειο μπορω να φανταστω λειτουργικα πως ειναι...μουδιασμα στα χερια και σπασιμο νευρων...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

για νερό δες ενυδριακες αντλίες. Sicce και eheim ειναι πολύ αξιόπιστες εταιρίες. ενδεικτικά δες παρακάτω για τιμές, ανάλογα την ανάγκη
https://www.skroutz.gr/c/2101/Kyklo....html?from=cat-match&o=κυκλοφορητες+ενυδρειου

Σ' ευχαριστώ.

μπορω να φανταστω λειτουργικα πως ειναι...μουδιασμα στα χερια και σπασιμο νευρων...

ετσι ακριβως!
αλλά σαν παλμικο καλα τα πηγε.
στο τριγωνο προτιμω το τριγωνικο πελμα του πολυεργαλειου λογω ταχυτητας. ειναι και πιο μικρο και χωνεται παντου

παντως το πολυτριβειο δεν το βλεπω να κραταει για πολυ καιρο σαν παλμικο .
το κυκλικο στελεχος μπαινει μεσα στην εσωτερικη θηκη του πελματος για να του δωσει κινηση και αυτη δεν ειναι κατι σοβαρο.
στην ουσια τριβεται στην περιμετρο της εσοχης
θα του βαλω λιγο γρασσο να μην αναψει

τωρα παντως ειμαι κομπλε για τις επιφανειες
πλανη λιδλ, ταινιολειαντηρας borman, περιστροφικο bulle, παλμικο λιδλ, και παιζουν και οι γωνιακοι με πελματα

για τα μικρα κομματια, διδυμος με ταινιολειαντηρα
θα φτιαξω και μια ξυλινη βασουλα για τον γωνιακο σε βαση που εχω και θα του βαλω πελμα Φ150.
με το ντιμερακι θα ριξω τις στροφες οπου θελω, εχοντας ομως περισσεια δυναμης οχι σαν τα σταθερα τριβεια.
αυτο και η ραντιαλ βαση του μεγαλου γωνιακου ειναι τα επομενα προτζεκτς ;)

Last edited by a moderator:
Μια από τα ίδια έχω να πω κι εγώ για ένα delta τρίβειο Parkside.. 10 λεπτά το λειτούργησα και το έβαλα συρτάρι..

δυστυχως μαλλον σε οτι εχει κραδασμο η parkside δεν τα παει καλα.
παρομοια και οι σπαθοσεγες της. συστημα αποσβεσης κραδασμων ενα αντιβαρο! ουτε ελαστικοι συνδεσμοι ουτε τιποτε.
δεν εχω πιασει στα χερια μου το πολυεργαλειο της αλλά φανταζομαι οτι τα ιδια πανω κατω θα ειναι και εκει.

τα περισσοτερα δονουμενα εργαλεια της, με καποιους συμβιβασμους γενικα κανουν την δουλεια τους καλα, δεδομενης της τιμης τους, οπως οι σεγες της, οι σπαθοσεγες της κλπ
ομως το πολυτριβειο της ειναι καρκινωμα και κατι πρεπει να κανει με αυτο, γιατι χαλαει την οποια εικονα της.

αντιθετα στα περιστροφικα της ειναι η μια ευκαιρια πισω απο την αλλη.
δισκοπριονο, πλανη, φαλτσοπριονο, πιστολετο, δραπανοκατσαβιδα, γωνιακος κλπ
ολα ειναι μεγαλυτερης αξιας απο την εμπορικη τους τιμη
άλλα ειναι καλα εργαλεια, άλλα ειναι αστερια (για την τιμη τους)

δυστυχως οταν ηταν να αγορασω το πολυτριβειο της δεν ειχα δει καποιο τετοιο ποστ και την πατησα
ελπιζω οι συναδελφοι εδω να μην κανουν το ιδιο λαθος στο μελλον...

για νερό δες ενυδριακες αντλίες. Sicce και eheim ειναι πολύ αξιόπιστες εταιρίες. ενδεικτικά δες παρακάτω για τιμές, ανάλογα την ανάγκη
https://www.skroutz.gr/c/2101/Kyklo....html?from=cat-match&o=κυκλοφορητες+ενυδρειου
Καλημέρα.

Μήπως γνωρίζεις αν κάνει για ελαιόλαδο η ενυδριακη; θέλω να μεταφέρω από δοχεία 40 λίτρων σε ένα μεγάλο 200 λίτρα μετά την συγκομιδή και ο χώρος δεν βολεύει.

Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα.

Μήπως γνωρίζεις αν κάνει για ελαιόλαδο η ενυδριακη; θέλω να μεταφέρω από δοχεία 40 λίτρων σε ένα μεγάλο 200 λίτρα μετά την συγκομιδή και ο χώρος δεν βολεύει.

Ευχαριστώ.

Πανο δεν κάνει η ενυδρειου για λάδι 100%

Καλημέρα στην παρέα, αγόρασα την αντλία λαδιού αλλά δεν βλέπω να γίνετε η δουλειά, ίσως να μην κάνω εγώ κάτι σωστά, την δοκίμασα να βγάλω βαλβολινες και μέσα σε μισή ώρα έβγαλε περίπου 200gr, πολύ λίγο θα έλεγα, μήπως δεν κάνει για τόσο χοντρό λάδι;

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημέρα στην παρέα, αγόρασα την αντλία λαδιού αλλά δεν βλέπω να γίνετε η δουλειά, ίσως να μην κάνω εγώ κάτι σωστά, την δοκίμασα να βγάλω βαλβολινες και μέσα σε μισή ώρα έβγαλε περίπου 200gr, πολύ λίγο θα έλεγα, μήπως δεν κάνει για τόσο χοντρό λάδι;

Αν και δεν έχω την αντλία, απο συζήτηση με άνθρωπο που την έχει - αν θυμάμαι και καλά - η οδηγίες λένε οτι πρέπει να κυκλοφορήσεις το αυτοκίνητο για μισή ώρα.
Και μετά να κάνεις άντληση

Ναι το αναφέρει το manual για λάδια κινητήρα, τις βαλβολινες υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να τις τραβήξει πάλι; Από ελκυστήρα θέλω να βγάλω, ευχαριστώ

Καλημέρα.

Ευχαριστώ.

Για να μή σηκώνω βάρος εγώ τοποθετώ το δοχείο με το λάδι ψηλότερα και με ένα λάστιχο το μεταφέρω στο ανοξείδωτο με το κλασσικό κόλπο που ρουφάς για να γεμίσει λάδι το λάστιχο και μετά η βαρύτητα κάνει τα υπόλοιπα.
Μπορείς να το κάνεις ακόμα και απο απόσταση αρκεί η αρχή να είναι ψηλότερα απο την έξοδο.
Ούτε σταγόνα δεν πέφτει έξω, δε σηκώνω βάρος και η μούργα μένει στο δοχείο και δεν περνάει στο ανοξείδωτο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δημήτρη φαντάσου πως το πιο χοντρό λάδι αυτοκινήτου πλεον ειναι το 15αρι ενώ η πιο λεπτορευστη βαλβολινη 75αρα.
Σωστά, εντάξει αν ζεσταθεί γίνεται πιο λεπτή, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και θα σας πω , ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορ

Καλημέρα.

Ευχαριστώ.

για ελαιολαδο μονο ανοξειδωτη αντλια ... τιποτα αλλο

Δημήτρη φαντάσου πως το πιο χοντρό λάδι αυτοκινήτου πλεον ειναι το 15αρι ενώ η πιο λεπτορευστη βαλβολινη 75αρα.
Φίλε enduras1 τα συνήθη λάδια επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι είτε 30άρια, πχ 5W-30 (στα περισσότερα ΙΧ κάτω 20ετίας), είτε 40άρια (5W-40 ή 10W-40 σε παλιότερα κυρίως μοτέρ). 15άρι λάδι δεν παίζει σε κινητήρα αυτοκινήτου. Σε ελάχιστα μοτέρ σύγχρονα μπορεί να πετύχεις και 0W-20 (Aμερική παίζουν αρκετά αυτά). Σε κάθε περίπτωση θα συμφωνήσω ότι οποιαδήποτε βαλβολίνη είναι πολύ πιο παχύρευστη από οποιοδήποτε λάδι κινητήρα αυτοκινήτου.

Το πιο παχυρευστο λάδι που υπάρχει στην ελληνική αγορά είναι το 15w40 το οποίο ήρθε να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά το 20W50.
Μην κοιτάς τα σύγχρονα αυτοκίνητα με τα LL3 5W30 κλπ κλπ.