Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

nikfor

AVClub Addicted Member
7 August 2007
2,845
Το βλέπω στο φυλλάδιο από 10/06.
Αλλά όχι στο φυλλάδιο από 14/06 . :(
Κρίμα, κι έλεγα να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να το πάρω...

Δεδομένου πως τα νέα εργαλεία θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 17/6, τα εργαλεία της προηγούμενης βδομάδας (και το αλφάδι που σε ενδιαφέρει), θα βρίσκονται λογικά στα ράφια έως την Τετάρτη 16/6.
Οπότε πιστεύω πως αν πας αύριο, θα το βρεις κανονικά. Δεν είναι δα και κανένα εργαλείο μεγάλης ζήτησης

stelioss_1

Established Member
7 June 2013
154
καλησπέρα , τι λέτε για το Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός | Cordless Angle Grinder PWSA 12 B1 ? αξίζει ? το έχει κάνεις ? και που το χρησιμοποιείτε ?

14a52e66762897ef584f3019d62bfb65.jpeg

το Drill PBHA 12 A1 .. το θέλω για 6μμ και 10μμ τοίχο διάτρηση . να περιμένω το αδερφάκι του το 20v ? το έχει καποιος ?
cae0e0d0f66e113d12eb5cfbafd4e98a.jpeg

Cordless Multi-Purpose Tool PAMFW 12​

Parkside-12v-MULTI-PURPOSE-TOOL-bar-Unit-Only-PAMFW.jpg
για αυτό εδώ ? αγόρασα πριν 1 εβδομάδα με καλώδιο ( pmfw 310 d2 ) .. μήπως καλύτερα να πάω σε μπαταριά ?

όποιος μπορεί να βοηθήσει :)

themispower

Established Member
31 May 2011
149
Καλησπέρα. Ένα τέτοιο αεροσυμπιεστή τον είχα αγοράσει. Από την πρώτη στιγμή μου έκανε κακή εντύπωση ο θόρυβος του. Μιλάμε όμως για πολύ θόρυβο. Δεν ξέρω αν σε ενοχλεί εσένα φίλε μου. Πάντως εγώ τον πούλησα σε ένα γείτονα μετά από 3 μήνες.
Σ ευχαριστώ ! Ναι αυτό ισχύει για το θόρυβο έχει κάνα 2 βιντεάκια στο youtube το καταλαβαινεις,αλλά αν είναι δυνατός δε με χαλάει.. Ε μετά πάμε σε μονομπλοκ αλλά πολύ πιο δυσκινητος και σε διαμέρισμα δε παίζει...

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
υπαρχουν και τετοια.
με περιστροφικους συμπιεστες, μικρα και αθορυβα , οτι πρεπει για διαμερισματα, αλλά σε αλλη κλιμακα τιμων
θορυβος μεταξυ 60-65 db νομιζω
ειδικα το δευτερο και αλλα σαν και αυτο ειναι και βολικα λογω μικρου αεροφυλακιου
μην περιμενετε ομως πολυ δυναμη, ο συμπιεστης ειναι αλλου τυπου απο τον κλασικο

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
.. μήπως καλύτερα να πάω σε μπαταριά ?

δεν εχεις μπαταριες? ουτε 12 ουτε 20 βολτ? τωρα ξεκινας ?
αν δεν εχεις μπαταριες 12v, τοτε να πας στην σειρα 20v. πολλα περισσοτερα εργαλεια, μεγαλυτερη γκαμα, και πιο δυνατα
αν σε νοιαζει πρωτιστα το βαρος, φυσικα θα πας για 12 βολτ

το παλινδρομικο εργαλειο λογω της φυσεως των εργασιων που εκτελει, εμενα με βολευει να ειναι μπαταριας. αν πχ εχεις ενα κηπο
κι εγω ρευματος εχω παντως.
αλλά στη περιπτωση που το ηθελα για τον κηπο, ή για να δουλευω σε μερη που δεν ειναι ευκολη η μπαλαντεζα, θα πηγαινα στα 20 βολτ και μαλιστα στη σειρα περφορμανς ( την μαυρη)

δυστυχως δεν εχω κανενα απο τα 3 συγκεκριμενα που εβαλες για να μπορω να σου πω περισσοτερα
το πρωτο το εχουν καποια παιδια εδω και λενε καλα λογια. δεν υπαρχει ομως πληθωρα δισκων, και δεν εχει σοβαρο βαθος κοπης.
το δευτερο δεν ξερω κατα ποσο θα σου ανοιγει ανετα τρυπα με 10αρι χωρις προτρυπημα. πιθανα ναι αλλά θα καθυστερει καπως.
το τριτο δεν ξερω κατα ποσο θα βολεψει σε ολες τις δουλειες, π.χ. λειανση αν το παιρνεις και για αυτο (λογω καταναλωσης μπαταριας)

παντως εχοντας πια πληθωρα εργαλειων, που το καθενα κανει τη δικη του δουλεια, εχω μετανιωσει που το δονουμενο πολυεργαλειο το πηρα ρευματος. ηταν απο τα πρωτα εργαλεια που ειχα παρει και ηθελα ενα που να κανει για πολλες δουλιες.
η χρηση του πια ειναι μικρη και εξεζητημενη, οπότε θα βολευε να ειχα παρει το περφορμανς το μαυρο ή εστω το απλο πρασινο για να το δουλευω σε εξωτερικους χωρους οπως τον κηπο

• Like
Reactions: Χιωτης

anastasg

AVClub Addicted Member
11 January 2011
2,799
Αθήνα
Δεδομένου πως τα νέα εργαλεία θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 17/6, τα εργαλεία της προηγούμενης βδομάδας (και το αλφάδι που σε ενδιαφέρει), θα βρίσκονται λογικά στα ράφια έως την Τετάρτη 16/6.
Οπότε πιστεύω πως αν πας αύριο, θα το βρεις κανονικά. Δεν είναι δα και κανένα εργαλείο μεγάλης ζήτησης

Πήγα σήμερα το πρωί στο κατάστημα του Νέου Κόσμου και είχε αρκετά εργαλεία απο την προηγούμενη εβδομάδα ίσως και κάποια παλαιότερα.
Το τσίμπησα το αλφάδι σταυρού μιας και θα χρειαστεί άμεσα στο σπίτι για κρέμασμα ραφιών, τηλεοράσεων και διαφόρων μικροεπίπλων
Για να δούμε τι ψάρια πιάνει.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor

stelioss_1

Established Member
7 June 2013
154
Εχω το γωνιακό τροχό 20v, και το 12v δαραπανοκατσάβιδο, έχει καιρό να δω τα performance. Εχουν καλύτερη κατασκευή εκτός απο Brushless? Περισσότερο το multi-tool για κόψιμο το θέλω. Ξύλου, γυψοσανίδες, σωλήνες πλαστικές, τοίχο δεν πιστεύω να μπορεί για χάραξη

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
αφου εχεις ηδη μπαταρια 20v - 4ah ,πας για 20βολτα καλυτερα, σε σολο προτιμοτερο για να γλιτωνεις λεφτα.
κι εγω σαν και σενα, για κοψιμο ηθελα το πολυεργαλειο. στα περισσοτερα κοψιματα ομως, στη πορεια αντικατασταθηκε απο την σπαθοσεγα (εχω και ρευματος και μπαταριας) και τη σεγα ρευματος.
τελειως αλλη ταχυτητα και ευκολια κοψιματος.

ναι τα περφορμανς εχουν καλυτερη κατασκευη απο τα απλα για αυτο το λιντλ δινει 5 χρονια εγγυηση και οχι 3 οπως στα πρασινα
επιπλεον απο οτι εχει φανει, πολλα εξαρτηματα τους εσωτερικα ειναι ιδια με τα μιλγουοκι (!) επειδη και τις δυο εταιριες τις τροφοδοτει η aeg με κοινα εξαρτηματα.
επιπλεον καποια εξαρτηματα της π.χ. τα τσοκ της ειναι κατασκευης της κορυφαιας Rohm (!!)

Zidan

Senior Member
28 August 2019
363
ναι τα περφορμανς εχουν καλυτερη κατασκευη απο τα απλα για αυτο το λιντλ δινει 5 χρονια εγγυηση και οχι 3 οπως στα πρασινα
επιπλεον απο οτι εχει φανει, πολλα εξαρτηματα τους εσωτερικα ειναι ιδια με τα μιλγουοκι (!) επειδη και τις δυο εταιριες τις τροφοδοτει η aeg με κοινα εξαρτηματα.
επιπλεον καποια εξαρτηματα της π.χ. τα τσοκ της ειναι κατασκευης της κορυφαιας Rohm (!!)
αυτά τα έχεις δει κάπου αποδεδειγμένα; Από καθαρή περιέργεια ρωτάω

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,510
Βριλήσσια
Εχω το γωνιακό τροχό 20v, και το 12v δαραπανοκατσάβιδο, έχει καιρό να δω τα performance. Εχουν καλύτερη κατασκευή εκτός απο Brushless? Περισσότερο το multi-tool για κόψιμο το θέλω. Ξύλου, γυψοσανίδες, σωλήνες πλαστικές, τοίχο δεν πιστεύω να μπορεί για χάραξη

Mε το καταλληλο εξαρτημα πρεπει να μπορει να χαραξει ανετα τοιχο.

Προσφατα εσκαψα μια εσοχη σε τοιχο με το αντιστοιχο εργαλειο της Bosch και ενα εξαρτημα για σοβα κλπ.
550x418.jpg

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
αυτά τα έχεις δει κάπου αποδεδειγμένα; Από καθαρή περιέργεια ρωτάω

ναι σε βιντεακια που εχουν λυσει καποια περφορμανς και καποια μιλγουοκι. καποια εξαρτηματα ειναι κοινα
οσον αφορα την rohm (καλυτερη εταιρια κατασκευης τσοκ στο κοσμο, ανωτερη και απο την μπος) δες τα περφορμανς στο τσοκ.
χωρις αυτο να σημαινει οτι η παρκσαιντ χρησιμοποιει τα ακριβοτερα μοντελα της rohm, δεν παυουν να φτιαχνονται με τον ιδιο τροπο στις ιδιες εργαλειομηχανες.
για αυτο αλλωστε ειναι και τοσο ευθυβολα μαλλον

θα ελεγα οτι τα περφορμανς τα πουλανε τσαμπα! μονο το τσοκ τους αξιζει οσο το μισο εργαλειο !

Last edited:

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,510
Βριλήσσια
καλησπέρα , τι λέτε για το Επαναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός | Cordless Angle Grinder PWSA 12 B1 ? αξίζει ? το έχει κάνεις ? και που το χρησιμοποιείτε ?

14a52e66762897ef584f3019d62bfb65.jpeg

το Drill PBHA 12 A1 .. το θέλω για 6μμ και 10μμ τοίχο διάτρηση . να περιμένω το αδερφάκι του το 20v ? το έχει καποιος ?
cae0e0d0f66e113d12eb5cfbafd4e98a.jpeg

Cordless Multi-Purpose Tool PAMFW 12​

Parkside-12v-MULTI-PURPOSE-TOOL-bar-Unit-Only-PAMFW.jpg
για αυτό εδώ ? αγόρασα πριν 1 εβδομάδα με καλώδιο ( pmfw 310 d2 ) .. μήπως καλύτερα να πάω σε μπαταριά ?

Αυτα τα εργαλεια δεν ειναι ενεργοβορα αρα μπορεις καλλιστα να παρεις την εκδοση μπαταριας που ειναι ασυγκριτα πιο βολικη απο του ρευματος.

Το τροχακι ειναι ενα ευχρηστο και χρησιμοτατο εργαλειο για χιλιες δυο χρησεις. Να παρεις και ολων των ειδων τα ανταλλακτικα τροχακια που παιρνει.

Το 12βολτο δραπανο SDS που ειναι και ελαφρυ γραφει οτι εχει ισχυ 1joule οποτε κανει για διατρηση σε μπετον εως 10μμ.
Για 10αρα τρυπα, στη χειροτερη περιπτωση, προτρυπας με τρυπανι 4-6 και συνεχιζεις με 10αρι τρυπανι.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas

Zidan

Senior Member
28 August 2019
363
ναι σε βιντεακια που εχουν λυσει καποια περφορμανς και καποια μιλγουοκι. καποια εξαρτηματα ειναι κοινα
οσον αφορα την rohm (καλυτερη εταιρια κατασκευης τσοκ στο κοσμο, ανωτερη και απο την μπος) δες τα περφορμανς στο τσοκ.
χωρις αυτο να σημαινει οτι η παρκσαιντ χρησιμοποιει τα ακριβοτερα μοντελα της rohm, δεν παυουν να φτιαχνονται με τον ιδιο τροπο στις ιδιες εργαλειομηχανες.
για αυτο αλλωστε ειναι και τοσο ευθυβολα μαλλον

θα ελεγα οτι τα περφορμανς τα πουλανε τσαμπα! μονο το τσοκ τους αξιζει οσο το μισο εργαλειο !
Όταν θα βγάλει κάποιο performance και ειδικά κάποιον τροχό ή δραπανοκατσάβιδο, επειδή γνωρίζω καλά τα αντικείμενα, θα πάρω κάποια και θα τα λύσω να δω τι γίνεται. Το να μοιάζουν κάποια εξαρτήματα δε σημαίνει ότι είναι και τα ίδια ποιότικά. Η parkside είναι γνωστή για τις αντιγραφές της και με αδυναμία σε einhell και bosch κυρίως χωρίς αυτό να σημαίνει (και δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση ειδικά με Bosch) ότι είναι τα ίδια ποιότικά εργαλεία. Θα πάρω κάποιο-α και θα δω τι παίζει ανοίγοντας το (κι αν δεν, θα φύγουν με ελαφρά πηδηματάκια). Μακάρι να είναι τόσο καλά αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου λόγω αυτών που έχω δει ανοίγοντας κάποια πράσινα...

Sniper

New member
10 May 2011
60
Σήμερα οι αντιστάσεις έπεσαν. Εδώ κ μερες, κάθε φορά που περνούσα από τα καλάθια με τα εργαλεία, έβλεπα το μικρό τροχουδάκι κ έπαιρνα ένα με το χέρι μου. 2 βήματα μετά, έπαιρνα βαθιά ανάσα, εσφιγγα τα δόντια κ το ξαναφηνα στη θέση του.
Σημερα, φτάνοντας στα καλάθια κ έχοντας στο μυαλό μου ένα κονσεπτ που "πρέπει οπωσδήποτε να κάνω" και στο οποίο θα μου ήταν πολύ χρήσιμο το τροχουδάκι (με έπεισα σχετικά εύκολα), είπα ότι αν το έχει ακόμα θα το πάρω... και ρε παιδιά, το είχε ακόμα! Τι να έκανα, φταίω;

Παρεμπιπτόντως, στο κατάστημα στο Χαϊδάρι (κοντά στο Δαφνί), αυτό που είναι πάνω στη Λ. Αθηνών, έχει ακόμα κάμποσα για όποιον ενδιαφέρεται. Κ έχει ακόμα κ μερικές 12βολτες 4αμπερες μπαταρίες.

stelioss_1

Established Member
7 June 2013
154
Αυτα τα εργαλεια δεν ειναι ενεργοβορα αρα μπορεις καλλιστα να παρεις την εκδοση μπαταριας που ειναι ασυγκριτα πιο βολικη απο του ρευματος.

Το τροχακι ειναι ενα ευχρηστο και χρησιμοτατο εργαλειο για χιλιες δυο χρησεις. Να παρεις και ολων των ειδων τα ανταλλακτικα τροχακια που παιρνει.

Το 12βολτο δραπανο SDS που ειναι και ελαφρυ γραφει οτι εχει ισχυ 1joule οποτε κανει για διατρηση σε μπετον εως 10μμ.
Για 10αρα τρυπα, στη χειροτερη περιπτωση, προτρυπας με τρυπανι 4-6 και συνεχιζεις με 10αρι τρυπανι.
Καλησπέρα πείρα το τροχακι,
για τα ανταλλακτικά, πήρα 10 x metal cutting disk, είναι αρκετά ?
351908_1.jpg
351908_3.jpg
ποιες διαφορες εχουν αυτα τα 2 diamond cutting disk ? πήρα 1 και 1 άλλα δεν ξέρω τις διάφορές έχουν? . Αν ξέρει καποιος και πόσο αντέχουν ?
351908_2.jpg
και 1 για ξυλο αλλα φοβαμε λιγο το ξυλο ! το δοκίμασε καποιος ? να πάρω και άλλα ? πχ διαμαντοδισκο ? ευχαριστώ !

όσο για το
360195_1.jpg
είμαι σε σκέψεις ακόμα..αλλα πως γίνετε να έχει ίδια χαρακτηριστικά με το 20v ?

Cordless Hammer Drill PBHA 12 A1​

• Αριθμός στροφών ρελαντί: 0-900 min⁻¹ , Αριθμός κρούσεων: 0-4800 min⁻¹ , Εύρος σύσφιξης τσοκ: έως 10 mm
το 20 v
Τεχνικές προδιαγραφές
  • Ενέργεια κρούσης: περίπου 1 joule ,Αριθμός διαδρομών: 0 - 5.000 σ.α.λ. ,Ταχύτητα ρελαντί: 0 - 900 σ.α.λ., Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 10 mm σε σκυρόδεμα και πέτρα / 8 mm σε μέταλλο / 16 mm σε ξύλο, Με κινητήρα 755 DC, περιέλιξη χαλκού

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,794
Αθηνα
Καλοριζικα Στελιο..
Τωρα οσο αφορα τα 2 diamond cutting disk....Το ενα δισκακι με τις πλαγιες γραμμες ειναι υγρης κοπης ενω το αλλο ξηρας κοπης...
Ο μαυρος multidisc ειναι μια χαρα για κοψιμο ξυλου και πλαστικο υλικων...

aetosa

AVClub Enthusiast
4 September 2006
993
έβλεπα το μικρό τροχουδάκι κ έπαιρνα ένα με το χέρι μου. 2 βήματα μετά, έπαιρνα βαθιά ανάσα, εσφιγγα τα δόντια κ το ξαναφηνα στη θέση του.
Σημερα, φτάνοντας στα καλάθια κ έχοντας στο μυαλό μου ένα κονσεπτ που "πρέπει οπωσδήποτε να κάνω" και στο οποίο θα μου ήταν πολύ χρήσιμο το τροχουδάκι (με έπεισα σχετικά εύκολα), είπα ότι αν το έχει ακόμα θα το πάρω... και ρε παιδιά, το είχε ακόμα! Τι να έκανα, φταίω;
Υποτροπίασες ε;
Φίλε σε καταλαβαίνω, είναι δύσκολος ο δρόμος της απεξάρτησης...και τα βαποράκια βρίσκονται παντού τριγύρω μας...κουράγιο... :(

stelioss_1

Established Member
7 June 2013
154
αύριο θα πάω να δω, αν έχει :) θα πάρω ακόμα 1-2 για πλαστικά. από εδώ από εκεί θα μας διώξει η γυναίκα με το ψώνισμα.

είμαι πολύ κοντά να πάρω και το κρουστικό δράπανο δεν βρήκα κανένα αν το έχει να μας πει λίγα σχόλια και την χρήσει που το κάνει,

ευχαριστώ όλους :) για την βοήθεια σας και αν με διώξει από το σπίτι η γυναίκα θα σας το πω!

• Haha
Reactions: nickolas