Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το αεριο ειναι αρκετα δυσκολο για ερασιτεχνικη χρηση...
η topshak δεν ήξερα ότι βγάζει και ηλεκτροκολλήσεις και πραγματικά είναι απίστευτο που η ZX7-250 ζυγίζει 1.6kg!!! Υπάρχει και η topshak MIG-250 που προσφέρει MIG,TIG & MMA αλλά σε διπλή τιμή
φανταζομαι οτι θα μπορουσε και η parkside σχετικά εύκολα να εχει και τσιμπιδα για mma. η ερώτηση νομίζω είναι: για εναν αρχάριο που θέλει να κάνει "διάφορες" δουλειές, αξίζει να πάρει μια τέτοια inverter mig αντί για μια inverter mma?
Αν και το 20ρικο παραπάνω από τη γαλλία χτυπάει πολύ στο μάτι στα youtube video που γραφουν "€99", δεν υπάρχει νομίζω κάτι αντίστοιχο σε αυτή την τιμή.
Το αέριο δεν είναι καθόλου δύσκολο ισα ισα το αντίθετο, αλλά θέλει κάποια χρήματα επιπλέον.
Εάν κάποιος είναι αρχάριος και η ενασχόληση του με την ηλεκτροκόλληση είναι περιστασιακή για εμένα η Mig είναι μονόδρομος .
Η καμπύλη μάθησης σε σχέση με την ΜΜΑ είναι πολύ καλή.
Το σαββατοκύριακο ήμουν σε έναν φίλο ο οποίος δεν είχε ξαναχρησιμοποιήσει ηλεκτροκόλληση.
Σε 10 λεπτά κολλούσε κοιλοδοκούς με σχεδόν τέλεια ραφή, με ΜΜΑ ίσως σε κάνα μήνα να πλησίαζε.
Τώρα για την συγκεκριμένη δεν έχω άποψη αλλά εάν είναι έστω με την μισή ικανότητα της μεγάλης Parkside είναι VFM.
Υπολογίζω την δυνατότητα κόλλησης από 0,8-0,9 έως 5 mm.

δεν ξερω, παντως mig χωρις ρυθμιστη ταχυτητας, δεν μου καθεται καλα...
σε αυτα τα λεφτα θα προτιμουσα αυτη

και αν ειχα παραπανω θα επαιρνα μαλλον αυτη

καλη επισης φαινεται η μεγαλη (τριπλη) του λιντλ που περισυ την ειχε 200 ευρω στην ευρωπη αλλά δεν την εχει φερει ποτε εδω

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καποια στιγμη θα ξαναβγουν κουπονια που θα τις ριχνουν 20-50 ευρω πιο κατω
η δευτερη ειχε 170 ευρω σε προσφορα μεχρι πριν λιγο καιρο

σιγουρα θελει ψαξιμο το θεμα, αλλά η τρεχουσα του λιντλ δεν λεει πολλα...

Δεν παίζεστε ρε .....
Μια ζωή έκανα όπως όπως τα ψιλοκολλήματακια μου με την παλαιά ωραία και βαριά ηλεκτροκόλληση που ξέραμε όλοι. Μετά με βάλατε πήρα ηλεκτρονική κινέζικη μάσκα ...η οποία παρεμπιπτόντως σταμάτησε να δουλεύει και δεν φταίει η μπαταρία....
Μετά πες πες με βάλατε και πήρα inverter Helix ακόμα ούτε που την έχω δουλέψει ...τώρα πιπιλάτε MIG -FLUX- TIG - PLASMA -αέρια ανεμιστήρες σπρέι και διάφορα κουφά ...στο τέλος θα φωνάζω σιδερά και θα τελειώνει η ιστορία. :cool:
Έχεις και τον Νικόλα με τα Topshak .... στο τέλος θα παίρνει και χαρτί υγείας Τοπσακ.... :ROFLMAO: :ROFLMAO:

χαχα νικολα ειναι που μπαινεις στη τεχνολογια :)
καλα, η helix, τουλαχιστον η 200 αρα που λιγο την δουλεψα σε φιλο, ειναι απαιχτη!

αλλά φταιω εγω που η ατιμη η τοπσακ με σαγηνευσε? με τετοιες τιμες με κουπονια και τετοια ποιοτητα για την τιμη της ειναι τζιβιτζουλιάρικη εταιρεια :p

και το joom και αλλοι
το joom αυριο θα εχει γωνιακο τροχο μπρασλες τυπου μακιτα με 23 ευρω ολα μαζι με φορους και μεταφορικα

πως να αντισταθει καποιος? :)
Δεν με πείθεις φίλε μου...!!!
Είμαι ταγμένος αλλου...!!!!
Χαχαχα...
20220420_213521.jpg

να πω και εγω την αποψή μου για την no gas mig...
εχω μια της bormann με την οποία έχω φτιάξει διαφορα πράγματα και έχω κάνει κάμποσα μερεμετάκια.
-δεν ειχα κολλήσει ποτέ πριν με ΜΜΑ ή με MIG. εμαθα κατευθείαν σε αυτή και όπως αναφέρθηκε παραπάνω η καμπύλη μάθησης ειναι μικρή.
-το πιτσίλισμα το έλυσα αντιστρέφοντας την πολικότητα. Πιτσιλάει και πάλι αλλά αισθητά λιγότερο. Θα βάλω και μπορνες για να έχω την επιλογή να αλλάζω πολικότητα κατά το δοκούν. Επιπλέον της άλλαξα σώμα και καλώδια και την έφερα στα μέτρα μου.
-το σύρμα ειναι οντως ακριβό. Ένα αξιόλογο σύρμα έχει περίπου 20€/kg. Του lidl το είδα σήμερα και είχε περίπου 8 €/kg. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει θα πώ ότι ειναι εξαιρετικά φτηνό για να ειναι καλό, αλλά οκ, ποτέ δεν ξέρεις.
-η μηχανή παίρνει μικρά καρούλια σύρματος. Αυτό έχει δυο μειωνεκτήματα. το πρώτο ειναι ότι εχεις σχετικά μικρότερη αυτονομία, αλλά δεν ειναι τραγικό αφού η αλλάγη καρουλιού παίρνει 1'. Το άλλο ειναι ότι επειδή στο εμπόριο υπάρχουν μεγάλα καρούλια, θα πρέπει να τυλίγεις σύρμα από το μεγάλο στο μικρό της μηχανής. αυτή η διαδικασία μπορεί να σπασει νέυρα... χαχαχα
προσωπικά ετοιμάζω 2-3 μικρά καρούλια και δεν ασχολούμαι συχνά με αυτό.
-η μηχανή χωρίς μπουκάλα ειναι πιο "φορητή", χωρίς να σημαίνει ότι την βάζεις στον ωμό και ανεβαίνεις σκάλα λόγω βάρους. η μπουκάλα εκτός από το όποιο κόστος έχει και θέμα μεταφοράς.

και το joom και αλλοι
το joom αυριο θα εχει γωνιακο τροχο μπρασλες τυπου μακιτα με 23 ευρω ολα μαζι με φορους και μεταφορικα

πως να αντισταθει καποιος? :)
Καλησπερα αρχισε να μου αρεσει η ιδεα του φτηνου ...
Επειδη δεν ξανα ψωνισα απο το συγκεκριμενο site εχει τελωνειο ?
την μπαταρια που μπορω να την βρω ? Παιζει να ταιριαζει απο το parkside ?

• Like
Reactions: nickolas
Τελικά πήρα σήμερα τον πάγκο εργασίας από το Lidl.
Το σέταρα, έβαλα ροδέλες σε όλες τις βίδες, πέρασα και διαφανές βερνίκι ξύλου τα mdf και είναι ετοιμος προς χρήση. Δείχνει αρκετά στιβαρός και σταθερός. Ευχαριστώ για τις γνώμες σας.
Τώρα βρίσκομαι σε αναζήτηση και μιας μικρής μέγγενης και θα είμαι κομπλέ.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καλησπερα αρχισε να μου αρεσει η ιδεα του φτηνου ...
Επειδη δεν ξανα ψωνισα απο το συγκεκριμενο site εχει τελωνειο ?
την μπαταρια που μπορω να την βρω ? Παιζει να ταιριαζει απο το parkside ?

απο joom ουτε εγω εχω ψωνισει ακομα. τα τελευταια 3 χρονια ψωνιζω απο aliexpress, banggood, και wish
και σπανια απο amazon
ξεροντας ομως τα άλλα σαιτς και βλεποντας οτι το joom υπολογιζει στη τιμη και τους φορους, δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τελωνειο οπως δεν υπαρχει και με τα άλλα

δες και τον γωνιακο της drillpro ειναι εγγυημενο εργαλειο, το εχω κι εγω. ο fasget ειναι βεβαια φτηνοτερος, αλλά δεν τον ξερω.
ολοι αυτοι ειναι τυπου μακιτα για αυτο και οι μπαταριες τους ειναι τυπου μακιτα ltx. για αυτο δεν ταιριαζουν οι παρκσαιντ.
αν δεν εχεις μπαταριες τετοιου τυπου,ειτε αυθεντικες ειτε μαιμου, πρεπει να ψωνισεις το εργαλειο με μπαταριες μαζι
η συγκεκριμενη προσφορα δεν εχει ομως μαζι μπαταριες ουτε σαν επιλογη

Καλοριζικος ο παγκος!
Ποσο μικρη μεγγενη? Εδω μια μικρη με ~3 ευρουδακια :)

Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.
Προτιμώ να είναι πολλαπλών γωνιών.
βασικά κοιτάζω κάτι σαν κι αυτήν:

https://www.skroutz.gr/s/11821727/Topex-Μέγγενη-Πολλαπλών-Γωνιών-07A307-75mm.html?from=catspan

Την θέλω για την αποθήκη στο σπίτι. Όχι για βαριές δουλειές.
Έχω δει και την multi vice της dremel. Αλλά είναι πλαστική; Θα αντέχει άραγε;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro