Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Mια χαρα ειναι η μικρη της topex που εβαλες. Μια απο τις μεγγενες που εχω ειναι ακριβως το ιδιο στυλ,, αλλα της parkside που κοστιζει γυρω στα 12 ευρω και ειναι σουπερ.

Η μεγγενη της Dremel ειναι πολυ βολικη για ορισμενες εργασιες αλλα με ενοχλει ο σιδερενιος αξονας στο σφιξιμο/ξεσφιξιμο της μεγγενης. Εμποδιζει το χερι.
Εχει εξαρτημα και για συγκρατηση του Dremel (εαν βεβαια εχεις και εαν σε βολευει να το χρησιμοποιεις πανω σε μεγγενη), οποτε αυτο ειναι ενα συν.
-Τα πλαστικα της που ρωτησες ειναι αριστα, την εχω στον παγκο γυρω στα 10 χρονια.

Γενικα μιλωντας θα ελεγα οτι δεν ειναι ευχρηστη τοσο, οσο οι κοινες μεγγενες. Αν θα εχεις μονο μια μεγγενη, τοτε πηγαινε στις παραδοσιακες, σαν την topex.

Mια χαρα ειναι η μικρη της topex που εβαλες. Μια απο τις μεγγενες που εχω ειναι ακριβως το ιδιο στυλ,, αλλα της parkside που κοστιζει γυρω στα 12 ευρω και ειναι σουπερ.

Η μεγγενη της Dremel ειναι πολυ βολικη για ορισμενες εργασιες αλλα με ενοχλει ο σιδερενιος αξονας στο σφιξιμο/ξεσφιξιμο της μεγγενης. Εμποδιζει το χερι.
Εχει εξαρτημα και για συγκρατηση του Dremel (εαν βεβαια εχεις και εαν σε βολευει να το χρησιμοποιεις πανω σε μεγγενη), οποτε αυτο ειναι ενα συν.
-Τα πλαστικα της που ρωτησες ειναι αριστα, την εχω στον παγκο γυρω στα 10 χρονια.

Γενικα μιλωντας θα ελεγα οτι δεν ειναι ευχρηστη τοσο, οσο οι κοινες μεγγενες. Αν θα εχεις μονο μια μεγγενη, τοτε πηγαινε στις παραδοσιακες, σαν την topex.

Σε ευχαριστώ πολύ.
Θα είναι η μοναδική μέγγενη στην αποθήκη οπότε όπως λες κι εσυ θα πάω σε αυτού του τύπου παρόλο που έσω πλήρες σετ dremel 4250-6/128.

Ψάχνοντας βλέπω πως υπάρχει και μέγγενη με βεντούζα.

https://www.skroutz.gr/s/24985593/Bormann-Μέγγενη-Πολλαπλών-Γωνιών-BBV1000-70mm-029465.html

Είναι σταθερές αυτές;

Εχω κι ένα μεγάλο σταθερό πάγκο αλλά λόγω πολύ πάχους δεν μπορεί να δέσει η βάση της μέγγενης οπως πχ της topex.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Παιδιά, αν πάει κανείς σήμερα σε κάνα Lidl, ας πάρει καμιά φωτογραφία το νέο φυλλάδιο για να τη βάλει εδώ γατί εγώ είμαι σε ένα νησάκι που δεν έχει Lidl και δεν θα μπορέσω να φροντίσω για την εβδομαδιαία ενημέρωσή σας :)

Σε ευχαριστώ πολύ.
Θα είναι η μοναδική μέγγενη στην αποθήκη οπότε όπως λες κι εσυ θα πάω σε αυτού του τύπου παρόλο που έσω πλήρες σετ dremel 4250-6/128.

Ψάχνοντας βλέπω πως υπάρχει και μέγγενη με βεντούζα.

https://www.skroutz.gr/s/24985593/Bormann-Μέγγενη-Πολλαπλών-Γωνιών-BBV1000-70mm-029465.html

Είναι σταθερές αυτές;

Εχω κι ένα μεγάλο σταθερό πάγκο αλλά λόγω πολύ πάχους δεν μπορεί να δέσει η βάση της μέγγενης οπως πχ της topex.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Στον μεγαλο σταθερο παγκο μπορεις να βαλεις μια περιστρεφομενη η σταθερη μεγγενη που βιδωνει πανω στον παγκο.

Οι μεγγενες με βεντουζα θελουν μια απολυτα λεια και μη πορωδη επιφανεια για να πιασουν καλα, οπως μεταλλο η βερνικωμενο ξυλο. Αλλα και παλι δεν μου εμπνεουν σιγουρια...

εχω και γω με βεντούζα μεγγενη. Και σε γυαλισμενη επιφανεια παγκου, μετα απο καποια λεπτα πάλι ξεκολλαει. Δεν κανουν, τουλαχιστον αυτες του κιλού...

Να πάρεις φίλε περιστρεφόμενη,σαν αυτή που έβαλε ο Μιχάλης,για όλα τα σημεια...
Με περάστες μεγάλες βίδες και παξιμάδι μπορείς να την μπαινοβγαζεις πολύ εύκολα και στο σταθερό πάγκο αλλά και σε αυτό του lidl..

Τα χτεσινά ψώνια. Λίγο που δοκίμασα κλισιόμετρο/βυθόμετρο είδα σωστές μετρήσεις. Το βυθόμετρο μόνο είναι λίγο εκνευριστικό που έχει πολύ λεπτά και εύκαμπτα πόδια.
20220421_205802.jpg

Να είστε καλά παιδιά σας ευχαριστώ.
Δεν θα κάνω βαριές εργασίες απλά να υπάρχει σε περίπτωση που χρειαστεί για εργασίες στο σπίτι πχ ξεβίδωμα βίδας, τρίψιμο/τροχισμα κλπ.

Προσανατολίζομαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο αλλά δεν ξέρω ποια να επιλέξω και γιατί.
Με προβληματίζουν τα πλαστικά μέρη της dremel αλλιώς θα την έπαιρνα σίγουρα μιας κι έχω το πολυεργαλείο κιόλας.

https://www.skroutz.gr/s/11822017/Dremel-Μέγγενη-Πολλαπλών-Γωνιών-Multi-Vice-190mm-26152500JA.html

https://www.skroutz.gr/s/11821727/Topex-Μέγγενη-Πολλαπλών-Γωνιών-07A307-75mm.html

Εσείς ποια από τις δυο θα πέρνατε;

Sent from my iPhone 13 pro max using Tapatalk Pro

Εγώ σε καμία από τις 2...
Θα πρότεινα κάτι πιο συμπαγές και δυνατότερο...

Το σετ με τα κλειδιά που έχει αξίζει;;;
Εγώ περιμένω να ξαναφέρει το παρακάτω που έχει κασετίνα
72e3753f14068b3162e71c2239d13683.jpg

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εαν σε προβληματιζουν μονο τα πλαστικα της Dremel, τοτε δεν υπαρχει λογος να προβληματιζεσαι καθως δεν εχουν κανενα θεμα, ειναι αριστα.

Την δικη μου την εχω 10+ χρονια με συνεχη και καθε ειδους χρηση και τα πλαστικα της πραγματικα εντυπωσιαζουν με την ανθεκτικοτητα τους.
8UsGqHvh.jpg

...ενα κοντινο στο πλαστικο καλυμα το οποιο αφαιρειται.
TKKHZT5h.jpg

Αν και δεν εχει την δυναμη συσφιξης μιας κανονικης μεγγενης οπως η topex (kαθως λειτουργει περισσοτερο σαν σφικτηρας σκανδαλης) θα κανεις δουλεια την στιγμη που δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις. Μαλιστα επειδη εχει πιο μεγαλες και πλατιες σιαγωνες -καθως και μεγαλυτερο ανοιγμα- ισως εξυπηρετει καλυτερα καποιες φορες.

Tελος εαν νομιζεις οτι οντως θα την χρησιμοποιησεις μαζι με το Dremel που εχεις, τοτε εχεις ακομα εναν λογο να την προτιμησεις.

Στο κατω κατω, αν δε σε βολεψει, μπορεις να παρεις και μια φτηνη μεγγενη σαν την topex με κανα 10ευρω.

• Like
Reactions: cyclades and nikfor
Εαν σε προβληματιζουν μονο τα πλαστικα της Dremel, τοτε δεν υπαρχει λογος να προβληματιζεσαι καθως δεν εχουν κανενα θεμα, ειναι αριστα.

Την δικη μου την εχω 10+ χρονια με συνεχη και καθε ειδους χρηση και τα πλαστικα της πραγματικα εντυπωσιαζουν με την ανθεκτικοτητα τους.
8UsGqHvh.jpg

...ενα κοντινο στο πλαστικο καλυμα το οποιο αφαιρειται.
TKKHZT5h.jpg

Αν και δεν εχει την δυναμη συσφιξης μιας κανονικης μεγγενης οπως η topex (kαθως λειτουργει περισσοτερο σαν σφικτηρας σκανδαλης) θα κανεις δουλεια την στιγμη που δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις. Μαλιστα επειδη εχει πιο μεγαλες και πλατιες σιαγωνες -καθως και μεγαλυτερο ανοιγμα- ισως εξυπηρετει καλυτερα καποιες φορες.

Tελος εαν νομιζεις οτι οντως θα την χρησιμοποιησεις μαζι με το Dremel που εχεις, τοτε εχεις ακομα εναν λογο να την προτιμησεις.

Στο κατω κατω, αν δε σε βολεψει, μπορεις να παρεις και μια φτηνη μεγγενη σαν την topex με κανα 10ευρω.

Αυτό που λες για την δύναμη σύσφιξης με προβλημάτισε. Μάλλον θα πάω για την topex.
Απλά είναι πιο ωραία στο μάτι η dremel.
Το καλύτερο θα ήταν να τα έβλεπα από κοντά και τα δυο και να αποφάσιζα.
Παρόλο που ξέρω πως δεν θα χρειαστώ να κάνω κάποια βαριά εργασία (απλά για δουλειές στο σπίτι και όχι για την δουλειά μου) θα ήθελα να είχε δυνατή σύσφιξη σε περίπτωση που ποτέ μου χρειαστεί.
Μπορεί και να μη χρειαστεί δηλαδή.
Συνεπώς, παραμένω αναποφάσιστος!

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

Aν παραμενεις αναποφασιστος, να παρεις και τις δυο. Ειναι κριμα για 10-15 ευρω να μην νιωσεις την υπερτατη χαρα του πλεονασμου :)

Oι διαφορετικες μεγγενες, ποτε δεν ειναι αρκετες. Στο εργαστηριο μου εχω 11 η 12 μεγγενες, ποτε δεν παραπονεθηκα οτι εχω πολλες :ROFLMAO:

Μια μέγγενη θα σου χρειαστεί και για πρεσσαρίσματα και για κοπανήματα με σφυρί (στο πίσω μέρος που είναι επίπεδο), εκτός από συγκράτηση κομματιών. Αφού λες ότι θα είναι η μοναδική στον χώρο, και μιας και υπάρχει κανονικός πάγκος, σκέψου το για καμιά κανονική/κλασσική μέγγενη. Χρήσιμη και μια μικρή αλλά σαν δεύτερη, εκτός αν ασχολείσαι αποκλειστικά με μικροκατασκευές/μοντελισμό.

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλλαλησαντες....Είναι πολύ δύσκολο με μια και μάλιστα μεταφερομενη να εξυπηρετηθεις σε 2 διαφορετικών ειδών παγκων και να πιάσεις μεγαλη γκάμα εργασιών..
Σκέψου και μελλοντικα ότι όλο και κάποια παραπάνω εργασία θα σου χρειαστει..Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου τύχη έξτρα κατάσταση..
Οπότε το σωστο όντως είναι μια και μια...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλλαλησαντες....Είναι πολύ δύσκολο με μια και μάλιστα μεταφερομενη να εξυπηρετηθεις σε 2 διαφορετικών ειδών παγκων και να πιάσεις μεγαλη γκάμα εργασιών..
Σκέψου και μελλοντικα ότι όλο και κάποια παραπάνω εργασία θα σου χρειαστει..Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου τύχη έξτρα κατάσταση..
Οπότε το σωστο όντως είναι μια και μια...

Ευχαριστώ όλους σας που τέτοια ημέρα σπεύδετε και απαντάτε.
Τον εργαστήριο που έχω φτιάξει στην αποθήκη βασικά το έχω σε περίπτωση που χρειαστώ κάποια εργασία για τις ανάγκες του σπιτιού μιας καθότι σχεδόν όλα τα κάνω μόνος μου (οικοδομικά μερεμέτια μέχρι κηπουρική και γκαζόν). Δεν ασχολούμαι ούτε με DIY projects ούτε με μοντελισμό.
Μέχρι στιγμής η αλήθεια είναι ότι μεγάλη ανάγκη για μέγγενη οποιουδήποτε τύπου δεν μου έχει παρουσιαστεί. Ωστόσο, για λόγους πληρότητας (κι όχι πλεονασμού) σκέφτομαι να πάρω μια. Αργότερα αν χρειαστώ κάτι σε βαρέως τύπου θα πάρω κάποια άλλη.
Για αυτό και μόνο είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο που σας είπα.
Το θέμα μου τώρα είναι ποια από τις δυο να επιλέξω…
Αύριο αν βολέψει θα πεταχτώ σε δυο κοντινά μου μαγαζιά να τις δω και αναλόγως θα αποφασίσω.

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

• Like
Reactions: nickolas
Εκανα και εγω τις αγορες μου σημερα μιας και ειμαστε covit free απο το πρωι...
Δεν πήρα ομως τον πάγκο εργασιας...

20220423_100742.jpg

Την άλλη εβδομάδα με χαλαρά πράγματα εργαλείων μπαταρίας κηπου.!!!
Πλακοκαθαριστη με συρματοβουρτσα και μάλιστα μπαταρίας πρώτη φορά βλέπω...!!!!
20220423_104534.jpg

Last edited: