Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εχω το δισκοπριονο PHKS 1350 αλλα γενικά δε μου αρεσει πιστευω καλύτερα να αγοραζα σε άλλη μάρκα.
Με τη σεγα πετυχαινω πολυ πιο ισιες κοπες. Δε ξερω τι φταιει αλλα εχω δει 2 προβληματα.
Το ενα ειναι πως δε κοβει παντα καθετα και η βαση παιζει λιγο απο τους αξονες.
Το αλλο ειναι πως ο προφυλακτηρας αναλογα το ξυλο καρφωνεται πανω στο ξυλο και δε μπορω να το σπρωξω και αν το σπρωξω χάνει. Ειναι λιγο μυτερο μπροστα και καρφωνεται στο ξυλο αν κοβω πχ καρδονι 4.5mm κτλ.
Σε αλλα δισκοπριονα επωνυμα μου φαινονται πολυ πιο καλη κατασκευη. Σε δυναμη δε φαινεται να χανει ουτε φαινεται να εχει θεμα ο δισκος σε τζογο.
Γενικα δεν ειναι φλατ ο προφυλακτηρας θα βαλω φωτο πιο μετα.

Αν και γινεται η δουλειά οσα εργαλεια εχω απο αλλες μαρκες πχ bosch , dewalt ειμαι 100% ευχαριστημενος ενω με του lidl σε πολλα κατι δε μου παει καλα.

Μα ειναι δυνατον να υπαρξει συγκριση μεταξυ Βosch και Dewalt με Parkside?

Σαν να συγκρινεις τον Θρυλο με τον Φωστηρα της 3ης Εθνικης :)

H επιλογη του Φωστηρα στην συγκριση δεν ειναι τυχαια, καθως παλαιοτερα ειχε το παρατσουκλι ' ο φονεας των γιγαντων΄ :)

Επισης μου είναι αδύνατον να πετυχαινεις πιο ίσιες κοπες με σεγα από ότι με δισκοπριονο ακόμη και πάνω σε οδηγό..
Όσες φορές παλιότερα προσπάθησα να κόψω έστω και κομμάτι 30 πόντων ίσια δεν το κατάφερα...παρόλο που έχω τεραστια υπομονή στο κόψιμο...
Το δισκοπριονο του Lidl παρότι ενδεχομενως για καποιους να έχει πρόβληματα του εν τούτοις θεωρώ ότι είναι ένα αξιοπρεπέστατο εργαλειο και με την αλλαγή δίσκο σε Bosch ακόμη καλύτερο...

Να επαναλάβουμε ότι το δίσκοπριονο δεν είναι για κοπες ακριβείας αλλά για χοντροκοπες...παρόλα αυτά σε δοκιμες σε κόψιμο κάτω μέρους πόρτας τα πήγε πολύ καλά..
Εξάλλου με τιμή 30 ευρώ δεν μπορείς να έχεις απαιτησεις όπως ενός 150 και 200.ευρώ...Είναι λογικό..
Θα μπορούσα να έχω πάρει...Δεν μου έχει τύχει αυτή ακόμη η ανάγκη ή η δραστηριότητα επιλογης ενός τέτοιου εργαλείου...
Το parkside μου φτάνει...

Για την σεγα Parkside θα συμφωνήσω σε πολλά άλλα και πάλι δεν είναι εργαλείο ακριβείας...Η μόνη χρήση που της κάνω πια είναι οι καμπυλωτες κοπες η κόψιμο εσόχων που θέλω να αφαιρέσω οπότε και εδώ η ακρίβεια πάλι δεν μου λείπει...

Επώνυμα σε αυτά τα 2 δεν έχω προς ώρας...Ίσως είχε ενδιαφέρον στο μέλλον να αποκτηθεί κάποια,οταν δημιουργηθεί η ανάγκη,ώστε να συγκριθούν πολλαπλά..

Συγουρα Bosch GKS και GST σε καμία περίπτωση τα Parkside δεν είναι...

Αρρυθμίες έχει το τμήμα marketing του Lidl τώρα τελευταία :-p

Πέρασα και εχθές και σήμερα, αλλά φυλλάδιο ... γιοκ! :confused:
Μάλλον φταίνε οι αργίες.

Αγόρασα σήμερα τον πάγκο της Parkside στα 25€
(στο Lidl Νέου Κόσμου είχε άλλα 12 κομμάτια και άπειρα άλλα που δεν πουλήθηκαν από προηγούμενες βδομάδες)

Είχα έναν ίδιο που τον είχα πάρει πριν από 20+ χρόνια αλλά τα έφαγε τα ψωμιά του (έχει και το τριπλάσιο βάρος)

Πολύ καλή συσκευασία, όλα χωρισμένα ξεκάθαρα σε σακουλάκια και με νουμεράκια για να μη χάνεσαι.

B-1.jpg

Χρειάζονται 2 κλειδάκια , ένα 10 και ένα 13 και δυο κατσαβίδια ένα PH2 και ένα PH3
(συνοδεύεται από καλής ποιότητας βίδες, ροδέλες, παξιμάδια και ένα στοιχειώδες κλειδάκι)

B-2.jpg

Υπόθεση 20 λεπτών η συναρμολόγηση.

B-5.jpg

Η γνώμη μου είναι πως αξίζει με το παραπάνω τα 25€ που ζητάει.

Σαν υποστηρικτικός πάγκος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αλλά και σε κοπές με σέγα που χρειάζεσαι κενό από κάτω από το ξύλο.

B-4.jpg

Είναι αρκετά σταθερός και όταν διπλώνει πιάνει ελάχιστο χώρο.

B-3.jpg

Συστήνεται (y)

Με γειες!

Βλέπω έκανες το λάθος που έκανα κι εγώ όταν τον έστηνα... Η πλευρά του ξύλου με τον εκτυπωμένο χάρακα βολεύει καλύτερα από την ίδια πλευρά που είναι οι μανιβέλες.

Ευχαριστώ :)
Το λάθος το έκανε αυτός που έγραψε τις οδηγίες που το δείχνει όπως το έβαλα και όπως το έβαλες και εσύ αρχικά.
Και εγώ απόρησα γιατί το έχει έτσι.

Αλλά αν παρατηρήσεις, το κάθε ξυλο, έχει και κάτι κοψιματάκια (δυο γωνίτσες) που πρέπει να είναι όπως το έχω για να πιάνουν μικρά κυλινδρικά πράγματα.

Μάλλον, το λάθος το έκανε αυτός που τύπωσε το σχέδιο πάνω στο ξύλο ανάποδα (ή ισως είναι απλώς σχεδιαστική επιλογή :p )

Όχι βρε... Βάζεις τα ξύλα αντίθετα, δηλαδή το ένα στη θέση του άλλου, κι έτσι απλά η εκτύπωση έρχεται από τη σωστή πλευρά.

Εκτός κι αν θες τα κοψιματάκια να συμπίπτουν (δημιουργώντας ένα άνοιγμα-ρόμβο) οπότε βιδώνεις το δεύτερο ξύλο αντίστροφα, δηλαδή το γυρνάς τούμπα.

• Like
Reactions: mavras and nikfor
Καλοδουλευτος Νικο, πολυ χρησιμος ο παγκος και πολυ καλη η ποιοτητα του MDF.

Η επιφανεια με τον χαρακα μπαινει απο οποια πλευρα θες, εχοντας παντα τις εγκοπες απο την εσωτερικη πλευρα. Παντως για μετρημα δεν τον εχω χρησιμοποιησει ποτε!! :)

Καλοδουλευτος Νικο, πολυ χρησιμος ο παγκος και πολυ καλη η ποιοτητα του MDF.

Η επιφανεια με τον χαρακα μπαινει απο οποια πλευρα θες, εχοντας παντα τις εγκοπες απο την εσωτερικη πλευρα. Παντως για μετρημα δεν τον εχω χρησιμοποιησει ποτε!! :)

Συμφωνώ κι εγώ με την καλή ποιότητα του mdf.
Εγώ το βερνίκωσα κιόλας.

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

• Like
Reactions: dimirass
Τον έχω και εγώ αν και δεν έχω καταλάβει πως πρέπει να χρησιμοποιείται. Για κάποιο λόγο πλέον δε γυρίζει με τίποτα η μανιβέλα ίσως θέλει λάδωμα ξεσφιγμα

Τον έχω και εγώ αν και δεν έχω καταλάβει πως πρέπει να χρησιμοποιείται. Για κάποιο λόγο πλέον δε γυρίζει με τίποτα η μανιβέλα ίσως θέλει λάδωμα ξεσφιγμα

Κατά το στήσιμο σκέφτηκα και του έβαλα γράσο για να είναι καλυμμένος.

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

Τελικα απο οτι βλεπω στον καθενα ολο και κατι εχει γιατι προφανως εχει ξεφευγει απο την ελαφρια χρηση για την οποια προοριζεται, η εχει καποια ελαττωματικα σημεια οποτε καλα εκανα και δεν το πηρα γιατι προσωπικα με την χρηση που θα του κανω θα το χαλασω γρηγορα...
Γενικως εαν δεν πας σε κατι 50+ δεν μπορεις να πεις οτι εχεις ελευθερας εργασιων ωστε να σκεφτεσαι θα αντεξει η δεν θα αντεξει...

Μακαρι να μπορουσα να κανω κατι αναλογo...αλλα πολυ δυσκολο το εγχειρημα....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο δικό μου έχει σπάσει η μανιβέλα. Δεν το έχω επισκευάσει ακόμα.

Όταν πέταξα τον προηγούμενό μου, στον οποίο το μόνο που έμεινε ίσιο (μετά απο χαζομάρα μου χιχι) ήταν οι μανιβέλες, δε σκέφτηκα να τις κρατήσω...

Στο δικό μου έχει σπάσει η μανιβέλα. Δεν το έχω επισκευάσει ακόμα.
Αν δεν έχει κλείσει 3ετία, πάρε τηλ στο σέρβις και σου στέλνουν καινούριο τον μηχανισμό με την μανιβέλα-ντίζα.

Ωραίος ο πάγκος της Tamar, πολύ πιο γερή λύση από τους πάγκους του εμπορίου.