Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν δεν έχει κλείσει 3ετία, πάρε τηλ στο σέρβις και σου στέλνουν καινούριο τον μηχανισμό με την μανιβέλα-ντίζα.

Ωραίος ο πάγκος της Tamar, πολύ πιο γερή λύση από τους πάγκους του εμπορίου.
Δεν νομίζω να έχω την απόδειξη. Κάποια στιγμή θα το φτιάξω με την ηλεκτροκόλληση με κάτι μεταλλικό ώστε να μην ξαναχαλασει.

Λίγα πράγματα από εργαλεία στο νέο φυλλάδιο

Λ1.jpg

Λ2.jpg

Ο τροχός είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον.

Έχει και κάποια εργαλεία για τον κήπο

:)

Last edited:
θα την πω την κακια μου, πρεπει να εχουν κοψει αλυσο εκει στο ελληνικο λιντλ... καποιος υπευθυνος τιμων την εχει δει πασάς και θα μας παιδεψουν μεχρι να τον απολυσουν.
149 στη γερμανια ο συμπιεστης, 199 στο ελλάντα των πλουσιων...
οσο και ο καθετος Β&D !
με τα ingco και total να κατεβαινουν στα 160 ευρω στα οριζοντια τους
αστους να τα κοιτανε και αυτα στις αποθηκες

ο τροχος δεν πουλησε πριν κανα δυο μηνες που τον ειχαν, ξανα παλι στην ιδια τιμη μπας και ψαρεψουν καναν ξεχασιαρη αφελη, με τον τροχο νερου να ειναι τελειως εκκεντρος και μονο απο τυχη να πετυχεις καποιον σωστο.
ασε που πολλες φορες χανει και η λεκανη νερου του απο οτι ειδαν καποιοι δοκιμαστες και τους γυρισαν πισω παιρνοντας αλλα τεμαχια.
αντι να κοψουν κανα δεκαρικο τουλαχιστον στην τιμη μπας και τον σπρωξουν σε πρωτη φαση, ξανα μανα τα ιδια.

δεν ξερω, νιωθω οτι σαν καταναλωτη με νομιζουν για βλακα, οταν μου χρεωνουν 200 ευρω σε εμενα το φτωχο ευρωπαιο, κατι που στον πλουσιο γερμανο χρεωνουν 150!

Παντως το 10μετρο λαστιχο αερα ειναι πιο φτηνο απο αλλες φορες.
Γενικα πολλη καλη τιμη και καλη ποιοτητα ... δοκιμασμενο

• Like
Reactions: nickolas
Πλέον κάποια εργαλεία έχουν ξεφύγει οικονομικα από τα συνηθισμένα και δεν αξίζουν καθόλου...!!!

Εγώ από αυτήν την εβδομάδα καλοβλεπω το σετ κρεμασταρια μόνο..

• Like
κωστή, την ιδια δουλεια και αρκετα φτηνοτερα την κανω με βασεις ραφιων απο το πρακτικερ.
ειναι και μεγαλυτερα και φτηνοτερα και πιο αντοχικα. χανουν μονο στο ντιζαϊν

πιθανα να νομιζουν εδω στο ελληνικο λιντλ οτι τα εργαλεια τους αναβαθμιζονται με το να τα ακριβαινουν.
δεν μπορεις να χρεωνεις στην ελλαδα, περα απο την αντικειμενικη τιμη που ειναι θανατερη, να χρεωνεις το 1/3 του μισθου ενα εργαλειο, οταν στην γερμανια χρεωνεται το 1/8-1/10 του εκει βασικου μισθου το ιδιο εργαλειο
γιατι ετσι θυμιζει το ρητο: "να κανουμε αρπαχτη απο τους χαζους, οτι προλαβουμε"

Last edited:
  • Like
Reactions: PolydorosDS
Νομιζω τετοιο μεγαλο σετ (12 τεμαχιων) σε αυτην την τιμη δυσκολο να υπαρχει στην αγορα...
Ειχα παρει παλιοτερα απο μαγαζι ενα σετ των 2 με 5 ευρω...και κρατανε...αλλα καμια σ`χεση η τιμη...

374671_1.jpg

Μετανιωσα που την προηγουμενη εβδομαδα ειχα παρει απο τα αλλα 2 σετ των 5,99 με 2+4 κομματια...αφου τα εχω χρησιμοποιησει...:mad:

20220423_100742.jpg

• Like
θα την πω την κακια μου, πρεπει να εχουν κοψει αλυσο εκει στο ελληνικο λιντλ... καποιος υπευθυνος τιμων την εχει δει πασάς και θα μας παιδεψουν μεχρι να τον απολυσουν.
149 στη γερμανια ο συμπιεστης, 199 στο ελλάντα των πλουσιων...
οσο και ο καθετος Β&D !
με τα ingco και total να κατεβαινουν στα 160 ευρω στα οριζοντια τους
αστους να τα κοιτανε και αυτα στις αποθηκες

ο τροχος δεν πουλησε πριν κανα δυο μηνες που τον ειχαν, ξανα παλι στην ιδια τιμη μπας και ψαρεψουν καναν ξεχασιαρη αφελη, με τον τροχο νερου να ειναι τελειως εκκεντρος και μονο απο τυχη να πετυχεις καποιον σωστο.
ασε που πολλες φορες χανει και η λεκανη νερου του απο οτι ειδαν καποιοι δοκιμαστες και τους γυρισαν πισω παιρνοντας αλλα τεμαχια.
αντι να κοψουν κανα δεκαρικο τουλαχιστον στην τιμη μπας και τον σπρωξουν σε πρωτη φαση, ξανα μανα τα ιδια.

δεν ξερω, νιωθω οτι σαν καταναλωτη με νομιζουν για βλακα, οταν μου χρεωνουν 200 ευρω σε εμενα το φτωχο ευρωπαιο, κατι που στον πλουσιο γερμανο χρεωνουν 150!
Συμφωνώ απόλυτα Νικόλα. Να προσθέσω επίσης ότι όσοι από εμάς (λογικά σχεδόν όλοι) ψωνίζαμε και μη εργαλεία από τα Λιντλ, θα πρέπει επίσης να διπλοτσεκάρουμε τιμές από δω και πέρα, γιατί τους τελευταίους μήνες έχω εντοπίσει αρκετά προϊόντα στα ράφια των Lidl, τόσο δικής τους ετικέτας όσο και "επώνυμα" τα οποία πωλούνται ακριβότερα στα Lidl σε σχέση με άλλες γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Αναφέρομαι κυρίως σε είδη τροφίμων, αλλά και κάποια οικιακά είδη (πλην εργαλείων, που τα λέμε συχνά τα χάλια τους).

ναι κι εκει λαζαρε σε καποια ειδη το λιντλ εχει γινει ακριβοτερο και απο τον βασιλοπουλο!!
σε άλλα παλι ειδη, κραταει τις παλιες καλες τιμες. το ιδιο και στα εργαλεια. λες και υπαρχουν 2 ή 3 υπευθυνοι τιμων και ο ενας, τα ειδη που εχει αναλαβει, τα εχει στειλει ψηλα

μεχρι να ξεκαθαρισουν και οι ιδιοι για το που πηγαινουν, χρειαζεται προσοχη.
γιατι οκ, το λιντλ στα εργαλεια του πρεπει να ειναι το πιο φτηνο και ας εχει 3 χρονια εγγυηση.
και τουτο γιατι αφενος μεν δεν μπορεις να εχεις το ειδος που θελεις οτι ωρα θελεις, οπότε και υποχωρεις χρονικα στην αναγκη σου προκειμενου να πετυχεις καλη τιμη , και αφ εταιρου γιατι δεν υπαρχουν και εισαγωγεις στα παρκσαιντ οπως στις αλλες μαρκες. για να μην μιλησουμε για την ποιοτητα...
ειπαμε το λιντλ να φερνει εργαλεια , το υπερκερδος των οποιων να καρπωνομαστε οι αγοραστες.
αν ειναι να πληρωνουμε τα υπερκερδη για να κονομανε τριπλά οι γερμανοι, ασε τα δινουμε και σε ελληνικες εισαγωγικες εταιριες, να φαει κανα μεροκαματο κανας ελληνας εργαζομενος...

υγ
ακους εκει ο παρκσαιντ να κανει 200 οταν ο B&D και ανωτερος ποιοτικα ειναι , ΚΑΙ πληρώνονται και ο εισαγωγεας και οι εμποροι μεταπωλητες , και τον εχεις οτι ωρα θελεις και ο ιδιος συμπιεστης κανει 150 στην αλλεμάνια...

Εγω παντως ειμαι επιφυλακτικος πλεον με τα εργαλεια του lidl καποια μου εχουν βγει σκαρτα αν και δεν ισχυει για ολα.

• Like
Reactions: lazarefa
Ας ελπίσουμε οι ιθύνοντες των Lidl να λάβουν έγκαιρα το feedback από τις εμπορικές "αστοχίες" τους (αυξημένο ποσοστό ελαττωματικών εργαλείων, αυξημένες τιμές σε εργαλεία και μη κλπ) ώστε να επανέλθουν στην εικόνα εκείνη που τους έδωσε την τρίτη θέση στο ελληνικό λιανεμπόριο, γιατί διαφορετικά σύντομα βλέπω να αλλάζουν άρδην πλάνο ανάπτυξης για την Ελλάδα, τουλάχιστον.

Ισως σε αλλες χωρες να ειναι μικρότερη η φορολογια των εταιρειών ΑΕ από το 45% στην Ελλαδα και ετσι το Lidl να έχει μικρότερες τιμές εκεί. Δεν βρίσκω αλλη εξηγηση στο φαινομενο των υψηλότερων τιμών στην ελληνικη αλυσίδα με πολύ μικρό κατα κεφαλην εισόδημα στον πλυθησμό.

Ισως σε αλλες χωρες να ειναι μικρότερη η φορολογια των εταιρειών ΑΕ από το 45% στην Ελλαδα και ετσι το Lidl να έχει μικρότερες τιμές εκεί. Δεν βρίσκω αλλη εξηγηση στο φαινομενο των υψηλότερων τιμών στην ελληνικη αλυσίδα με πολύ μικρό κατα κεφαλην εισόδημα στον πλυθησμό.
Σκέφτομαι μήπως φαιρνει και διαλογής εδώ. Δεν εξηγείται αλλιώς να έχω δει ελαττώματα. Πάντως σε αλλά δε μου έχει συμβεί πχ και ερασιτεχικα Bosch είναι άρτια χωρίς ελαττώματα

• Like
Reactions: nickmanak
Εγώ αυτό καταλαβαίνω είναι ότι ανεβάζοντας τις τιμές του τα Lidl σε ορισμένα πράγματα όπως στα εργαλεία ξαναμπαίνει στο γενικότερο πλαίσιο του ανταγωνισμού και άρα εγώ σαν καταναλωτής θα κοιτάξω και αλλού για το προϊόν που δήθεν σε προσφορά δίνει...
Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ σε μικροεργαλια και λοιπά βοηθητική πράγματα έχει κρατήσει κάπως τις τιμές η δεν φαινεται τόσο πολύ η αύξηση..

Υπάρχει όμως κάτι θετικό σε όλο αυτό..
Όλοι μας θα απευθυνθούμε και σε μικρότερα μαγαζια όπου η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστία τους θα είναι πιο φιλική και θετική προς εμάς σε βάθος χρονου πάρα την απρόσωπη πολυεθνική που κακά τα ψέματα, δεν ενδιαφέρεται για εμάς...

το λιντλ δεν ειναι ακριβως ΑΕ απο οτι λενε διαφορα αρθρα
ειναι μεν Ε(ταιρορυθμη)Ε το κεντρικο, αλλά εκμεταλλευομενο και το ανοητο ελληνικο φορολογικο συστημα, τα καταστηματα ειναι αυτονομες (ομορρυθμες) εταιριες .
ετσι τα κερδη τα φορτωνει στα υποκαταστηματα αφηνοντας την κεντρικη χωρις ουσιαστικα κερδη σοβαρα, αρα και χωρις σοβαρους φορους, σπαζοντας τα κερδη σε μικρα μεριδια που φορολογουνται με 10%

αφου τους παιρνει, καλα κανουν, το θεμα ειναι οτι με το συστημα αυτο πληρωνουν λιγοτερους φορους και απο την γερμανια
και μονο για αυτο θα επρεπε να εχει μικροτερες τιμες και απο γερμανια και ας εχουμε ακριβοτερο φπα.

πολλα αρθρα εχουν γραφτει επ αυτου, ενα εκ των οποιων και ετουτο

Δεν διαφωνώ καθόλου αλλά .... υπάρχουν και 6700 εργαζόμενοι που τρώνε ψωμάκι σε μια χώρα με πολύ μεγάλη ανεργία ....μην το παραβλέπουμε αυτό :cool:

• Like
Reactions: Χιωτης
Δεν διαφωνώ καθόλου αλλά .... υπάρχουν και 6700 εργαζόμενοι που τρώνε ψωμάκι σε μια χώρα με πολύ μεγάλη ανεργία ....μην το παραβλέπουμε αυτό :cool:
Eε, δεν το τρωνε και τσαμπα....Οποιος-α περασε απο εκει σαν εργαζομενος ξερει για τις συνθηκες και οχι μονο!

Δυο ερωτησεις:

-Οι θεσμοι δηλαδη που βγαζουν το Lidl κορυφαιο εργοδοτη -με συγκεκριμενα κριτηρια- για 6η συνεχομενη χρονια, χρηματιζονται απο καποιους και ψευδονται?

-Ποιες ακριβως ειναι οι (αθλιες προφανως) "συνθηκες" και τα "οχι μονο" που υποχρεουνται οι εργαζομενοι του Lidl να ανεχονται?

Αν υπαρχουν αξιοπιστες καταγγελιες για γενικευμενη καταχρηση απο πλευρα της εταιρειας ειναι καλο να το γνωριζουμε, γιατι η αξιοπρεπεια των εργαζομενων πρωτευει.

• Like
Reactions: osatosa
Έχω γνωστή προϊσταμένη στο μαγαζί της Δάφνης...
Στα 4 χρόνια που είναι εκεί μόνο τα καλύτερα έχει να πει από όλες τις απόψεις..
Αν και το ωράριο της απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον δεδομενο, εντούτοις κάθεται γιατί τον πληρώνεται...
Σε γενικες γραμμές, απο αυτά που μου έχει πει, όλο το προσωπικό είναι ευχαριστημένο γιατί σου δίνει ευέλικτο πρόγραμμα με 4ωρα η 6 ώρα ανά εβδομα αρκεί οι υπάλληλοι να είναι συνεννοημενοι...

Όσο αφορά το ΦΠΑ απο οσο ξερω οι πολυεθνικές εταιρίες το αποδίδουν στην χώρα που η εταιρια εδρεύει και όχι εκεί που είναι τα καταστήματα...