Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Όπως τα λένε οι 2 φίλοι πιο πάνω.
Αν ο φίλος Αλεκαν γνωρίζει κάτι για συνθήκες γαλέρας ή κάτι αντίστοιχο, ας το καταθέσει.

• Like
Reactions: KOSSTV and osatosa
το θεμα δεν ειναι οι εργασιακες σχεσεις στο λιντλ αλλά το οτι χρεωνει υπερογκα στην ελλαδα !
και οκ μπορει να δουλευουν εκει χιλιαδες ελληνες, αλλά αν δεν υπηρχαν, οι ελληνες αυτοι θα δουλευαν σε αλλα Σ/Μ καθως η ζητηση θα καλυπτοταν απο τους υπολοιπους του χωρου.
τα λιντλ και το καθε λιντλ , δεν προσφερει ουσιαστικη αυξηση εργασιας, απλα αναδιανεμει την εργασια.
αυξηση εργασιας προσφερουν εταιριες που ή εξαγουν προϊοντα και υπηρεσιες ή παραγουν εντος της χωρας προϊοντα και υπηρεσιες εκει που δεν θα υπηρχαν πωλησεις.
το λιντλ δεν ειναι κατι τετοιο.

πχ αυξηση εργασιας προσφερει ενα νεο ξενοδοχειο που θα φτιαχτει σε ενα ανεκμεταλευτο μερος. εκει που δεν υπηρχε τιποτα, κατι δημιουργειται.
στα Σ/Μ στην συγχρονη ελλαδα που οι πιτες ειναι πλεον σταθερες, αυτο δεν ισχυει, η ζητηση δεν αυξανει , απλα το οποιο προϊον-υπηρεσια θα το πουλαγε αλλος στη θεση του.

ομως το θεμα δεν ειναι αυτο. ειναι οτι παρα την ελαχιστη φορολογιση των προϊοντων του στην ελλαδα, αυτο την εχει δει πλεον να πουλα στο +25 εως + 35 % σε σχεση με χωρες που πληρωνει περισοτερα σε φορους!

ακομα και το γιαουρτακι το ελληνικο που παραγεται στην ελλαδα, πωλειται φτηνοτερα στην γερμανια απο οτι εδω! και μαλιστα σε κοινο που εχει διπλα + εισοδηματα απο οτι οι ελληνες.
και αυτα παρα τα μεταφορικα του γιαουρτιου απο ελλαδα , στην γερμανια!
το λεω αυτο γιατι ειχα δει ενα αρθρο με τιμες και φωτο απο τα ιδια προιοντα σε ελλαδα και γερμανια και μαλιστα ελληνικα!

τουλαχιστον μεχρι προσφατα συμβαδιζαν περιπου οι τιμες μας με το εξωτερικο, τωρα εχουν ξεφυγει σε πολλα, προς τα πανω

και επι του προκειμενου, δεν μπορει πλεον τα παρκσαιντ σε καποια προϊοντα τους στην ελλαδα, να πλησιαζουν σε τιμες τα bormann pro ή τα στανλεη, εχοντας ξεπερασει (σε καποια εργαλεια) τα τοταλ και ινγκο, κατι που δεν κανουν στην γαλλια και τη γερμανια των πλουσιων αγοραστων

σιγουρα η αγορα θα καταταξει τα προιοντα αυτα στη θεση που πρεπει, μεχρι ομως να συμβει αυτο, καποιοι απροσεκτοι θα εχουν πληρωσει πολυ ακριβα τα βιτσια καποιων "πασαδων" :)

Last edited:
Ακόμα και το ότι δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς πώληση τα εργαλεία αλλά τα φέρνουν όποτε θέλουν θα πρέπει να αντανακλάται στην τιμή του προϊόντος, να είναι δηλαδή φτηνότερο. Σίγουρα τα μεγάλα ΣΜ προσφέρουν σταθερότητα στον εργαζόμενο. Δεν γνωρίζω κάποιον που να εργάζεται στα λιδλ αλλά εαν υπήρχε σοβαρό εργασιακό θέμα θεωρώ ότι θα το είχαμε ακούσει ακόμα και μέσα από το φόρουμ στο παρόν νήμα.

Δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα κομπρεσέρ είναι αρκετά εξειδικευμένα εργαλεία, το οποίο σημαίνει ότι κατά κανόνα οι δυνητικοί αγοραστές τους έχουν εικόνα της αγοράς και των ανάλογων προϊόντων άλλων εταιρειών (τιμές, χαρακτηριστικά κλπ) θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν δεν τους έμεναν απούλητα.

Οι ταμπακιερες που εχει σετ 3 μαζι πως σας φαίνονται ?
Εγώ που τις είδα από κοντά μου φενονται μια χαρά για την τιμή τους...
Τα πλαστικά κλιπς είναι σφικτά από δοκιμή που έκανα και το συνολικό πλαστικό συμπαγές..έχουν καλό βάθος εννοώντας ότι περνει πράμα..
Για κάποιον που δεν έχει καθόλου η του λοιπόν μερικές είναι ότι πρέπει..
Εγώ δεν πήρα γιατί οι μακροστενες που είχε παλιότερα με βόλευαν πάρα πολύ...
Πήρα μόνο το σετ με τις 2 βάσεις...

Λίγα πράγματα στο επόμενο φυλλάδιο. Πιο ενδιαφέρον - για μένα - ο αλοιφαδόρος που δεν έχω.
Εργαλεία κήπου και αναλώσιμα, και κάποια κουτιά αποθήκευσης που μπορεί να βολεύουν για το εργαστήριο

Image8728557694378736742.jpg

Image351899542410155987.jpg

Image7712465539249463954.jpg

Image8253679629905384839.jpg

Image5682238142634782939.jpg
:)

Λίγα πράγματα στο επόμενο φυλλάδιο. Πιο ενδιαφέρον - για μένα - ο αλοιφαδόρος που δεν έχω.
Εργαλεία κήπου και αναλώσιμα, και κάποια κουτιά αποθήκευσης που μπορεί να βολεύουν για το εργαστήριο

View attachment 197331

View attachment 197332

View attachment 197334

View attachment 197335

View attachment 197333
:)
Ο αλοιφαδορος αυτός δεν είναι για σοβαρή δουλειά ίσως να απλώσεις κανένα κερί κτλ.

Όντως Νίκο ο συγκεκριμενος είναι για πολύ συγκεκριμενα πράγματα...
Για τελική στρώση σε κερι/γυαλιστικο είναι ιδανικός...Έχω αναλογo της Einhell και στην πράξη αυτά μπορεί να προσφέρει...

Εγώ πάντως βλέπω ξανά τον προβολέα φωτισμού που είναι ρεύματος,12ν και 20v σύγχρονος και την 8ah νέα μπαταρία που την έχει σε χαμηλωτερη από το γερμανικό site...
Όποιος ενδιαφέρεται να την πάρει τώρα γιατί δεν θα την ξανάρθει σε τέτοια τιμή...!!!

• Like
Reactions: nikfor
Δηλαδή, για κανένα θολωμένο φανάρι, που το θέλω κυρίως, δεν θα κάνει δουλειά; :unsure:
Αν αυτός δεν λέει, υπάρχουν και φτηνότεροι παρόμοιοι στο σκρούτζ

Δεν έχω ιδέα ποιες θεωρούνται "σοβαρές" δουλειές στους αλοιφαδόρους και ποιες ελαφριές.
Είναι προτιμότεροι αυτοί που είναι σε στιλ γωνιακού τροχού ;

Δηλαδή, για κανένα θολωμένο φανάρι, που το θέλω κυρίως, δεν θα κάνει δουλειά; :unsure:

Δεν έχω ιδέα ποιες θεωρούνται "σοβαρές" δουλειές στους αλοιφαδόρους και ποιες ελαφριές.
Δυστυχως φίλε μου όλοι αυτοί οι τυπου κατσαρόλας όπως λέγονται δεν κάνουν δουλειά.
Το γυάλισμα αυτοκινήτου είναι σοβαρή υπόθεση και αν δεν είναι κατάλληλο το εργαλείο θα κανεις ζημιά παρα καλό.
Θέλεις διπλής ενέργειας εκκεντρο-περιστροφικο αλοιφαδορο.
Τσέκαρε στο ίντερνετ τους DA Polishers να πάρεις μια ιδέα.
Ευτυχώς οι τιμές είναι προσιτες και για εμάς τους ερασιτέχνες.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φανάρι θέλει μικρό pad αλλά είναι διαδικασία πολυ δύσκολη αν θες να κρατήσει το αποτέλεσμα δηλαδή και βερνίκι στο τέλος. Γενικά σε στυλ γωνιακού τροχού γίνεται δουλειά για διόρθωση αλλά θέλει αρκετά λεφτά για έξτρα και πολυ ψάξιμο και οι επαγγελματίες και σοβαροί χομπίστες θέλουν 2+ μεγέθη αλοιφαδορου και μερικοί και περιστροφικό.
Αλλιώς υπάρχουν αν ψάξεις στην αγορά μοντέλα από Κίνα πχ maxshine γιατί τα επώνυμα είναι πανάκριβα 600++ πχ rupes κτλ

• Like
Reactions: nikfor
Μπορεις να κανεις την δουλεια σου χωρις να δωσεις μια περιουσια Νικο..
Εχω παρει της Bormann το PRO 3000 και 2 φορες που το εχω δοκιμασει κανει την δουλεια του αψογα...

Φυσικα χρειαζονται και τα αναλογα pads για να κανεις σωστη δουλεια σου...
20210211_081427.jpg 20210222_153707.jpg

Οπως εχω ξαναφερει μπορει να κανεις και αλλη χρηση...;)
20211003_094010.jpg

Ωραίοι οι αλοιφαδοροι,τα σφουγγαράκια,οι αλοιφές ΑΛΛΑ θέλει γνώση κ εμπειρία, δηλ την σωστή αλοιφή με το σωστό σφουγγαρακι,τις σωστές στροφές στο μηχάνημα, το σωστό κράτημα/γωνια,γιατί αλλιώς έχει κακό αποτέλεσμα ή ακόμα χειρότερα,ζημιά.Α,και σωστή προετοιμασία πριν το γυαλισμα(πλύσιμο,πηλός κτλ).
Τέλος,για να ξέρουμε τι λέμε,αλοιφαδορος χωρίς ρύθμιση στροφών και χωρίς εναλλαξιμα pads,δεν είναι αλοιφαδορος.

Σωστος ο Μανος...
Θελει αρκετο διάβασμα και εξάσκηση για να καταλάβεις πως πρέπει να το δουλέψεις όπως και κάθε υλικό η pad διαφέρει το ένα από το άλλο σε χρήση...
Μεγάλη πολυπλοκότητα που θέλει να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις και να κατασταλάξεις...

Και για pads συνήθως βολεύουν τα 5αρια. Είναι καλύτερα. Ψαχτείτε για maxshine. Ο borman που ανέφερε ο φίλος δυνατος πολυ! Βγήκαμε λιγο off