Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γιώργο σεβαστή και λογικότατη η άποψή σου. Το θέμα για μένα είναι κατά πόσο έχει νόημα να προτιμήσει κάποιος τον τροχό Performance έναντι του απλού, απλά για να έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης διάρκειας χρήσης με ίδιας χωρητικότητας μπαταρίας, πάντα βέβαια εφόσον μιλάμε για περιστασιακή χρήση ερασιτέχνη κι όχι συχνή ή εντατική (του τύπου εξαντλώ κάθε φορά την 4άρα μπαταρία), κι έναντι αυτού: α) να χάσει τη δυνατότητα ρύθμισης στροφών, β) να πληρώσει 50% παραπάνω (όσο κοστίζει άλλη μια μπαταρία 2ΑΗ δηλαδή, οπότε ουσιαστικά καταρρίπτεται -εν μέρει έστω- και το ζήτημα της αυτονομίας). Το θέμα της εγγύησης κατά 2 έτη επιπλέον αποτελεί ένα δέλεαρ, αλλά και πάλι, για εντελώς περιστασιακή χρήση νομίζω ότι υποβαθμίζεται κι εδώ η βαρύτητά του.
Προσωπικά αν προτιμούσα τον Performance έναντι του απλού θα ήταν κυρίως για την καλύτερη γενικά ποιότητα πλαστικών/κατασκευής (δείχνουν πιο "ακριβά" τα μηχανήματα της σειράς performance από τα απλά πράσινα) και ίσως για θέμα κάπως καλύτερης εργονομίας ή/και πιο ξεκούραστης χρήσης (πχ αν έχει λιγότερους κραδασμούς κατά τη λειτουργία από τον αντίστοιχο πράσινο).

Φιλε μου,στην τιμή που έχει το Bosch στην προσφορά,για μένα είναι μονόδρομος.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εγώ σκεφτόμουν του λιντλ η το bosch universal aquatak 135 τελικά κατέληξα στο bosch και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάνει τον μισό θόρυβο από του λιντλ είναι ελαφρύ και εχει πολύ καλή πίεση για μπαλκόνια χαλια και αμάξια. Στο πρακτικερ τωρα το έχει προσφορά 145 νομίζω Εγώ το πήρα από εκεί 180.

Δυστυχώς έτσι είναι..
Είναι πολύ σπαστικό κατά την εργασία να θες 2-3 φορές να πατάς μεχρι να πάρει μπροστα...θέλει προσοχή γιατί επικεντρωνεσαι περισσοτερο στο να πάρει μπρος και όχι στο προς κοπή,λείανση η τριψιμο που έχεις να κάνεις και είναι η ουσία...!!!

Επειδή η κατάσταση με το συγκεκριμένο κουμπί δεν παλευόταν,με μια οδοντογλυφιδα κ λίγη θερμοκοληση το "πρόβλημα"λυθηκε κ τώρα δουλεύει ρολοι20220604_095625.jpg

Aλλο το 'δυσχρηστο' κουμπι και αλλο το 'δεν δουλευει σωστα/ειναι χαλασμενο'. Το κουμπι του τροχου δουλευει σωστα, εστω και εαν ειναι δυσχρηστο.
Για λογους ασφαλειας το κουμπι πρεπει πρωτα να πιεστει δεξια και μετα προς τα εμπρος. Εδω παρακαμψαμε την 'ασφαλεια' για λογους ευχρηστιας.

Θελει περισσοτερη προσοχη τωρα...

Μάλλον έχει θέμα το κουμπί μου,δεν θέλω ομως να μπλέκω με επιστροφές αφού κατά τα άλλα είναι οκ το μηχάνημα.Πιστεψε με,ήταν πολύ πιο επικίνδυνο όπως ήταν πριν,που έπρεπε με τα 2 χέρια να προσπαθώ να το πάω δεξιά.Γενικα όμως έχεις δίκιο η ασφάλεια είναι για ασφαλεια

Το συστημα ασφαλισης του μπουτον ενος τροχου, αναλογα με τον
σχεδιασμο του, μπορει καλιστα να μην ειναι δυσχρηστο, και ταυτοχρονα
να ειναι ασφαλεστατο.

• Like
Reactions: MAN0S
Νομιζω οτι αυτο ισχυει σε τροχους όπως αυτόν του Lidl και συναφή...ειναι απόλυτα εύλογο σε τέτοια τιμή να υπάρχουν συν και πλην...

Όμως επειδή μιλάμε για γωνιακό τροχό,από τα πλέον επικινδυνα εργαλεία, η ασφάλεια και η ευχρηστία θα πρέπει να συνυπάρχουν σε τέτοιο εργαλείο..
Κατά την εργασία και τα 2 μαζί βοηθούν τα μέγιστα στο να αποφύγουμε τα χειρότερα και με την πάροδο του χρόνου να εξοικιωνομαστε περισσότερο και ευκολότερα σε δύσκολες εργασίες.

Όταν είσαι πάνω σε σκαλωσιά και κρεμεσαι ορισμένες φορές ώστε να κάνεις την εργασία, τότε και τα 2 μαζί σε διευκολύνουν, φεύγει ο φόβος και το άγχος και το αποτέλεσμα είναι και καλύτερο ορισμένες φορές.
Εκείνη την ώρα δεν θέλω να σκέφτομαι ούτε εάν θα πιάσει το κουμπί ουτε ειναι ασφαλής ούτε εαν ειναι εύχρηστο..
Είναι τρελα να παιδευσαι να πατήσεις το κουμπί να πάρει μπρος...τι να λέμε τώρα...!!!

Η σκέψη στα παραπάνω εκείνη την ώρα είναι επικινδυνη...!!!

Το αναφέρω γιατί το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές και για καταλήξω να αγοράσω εξτρα πρόσφατα τον 18v xlock της Bosch με σύστημα αυτόματου φρένου σε περίπτωση κινδυνου υπάρχει λόγος.
Δεν θα έδινα αλλά 170 ευρώ για τροχό, παρόλα που έχω τον 18v Stanley που κάνει μια χαρά την δουλειά του, αλλά γιατι η ασφάλεια μου δεν κοστολογείται σε καμμία περίπτωση και το να έχω όλα εκείνα τα συστήματα η τις ρυθμίσεις αυτόματα μου φτάνει και μου περισσευει..

Στους 2 Bosch,1 Dewalt και Stanley δεν υπάρχει πρωτα να πιεστει δεξιά η αριστερά και μετά μπρος...απλώς πατάς κουμπί μπρος και δουλεύεις...
Στα eiinhell,krassuman και lidl που έχω παίζει αυτό...που δείχνει την διαφορά κατασκευής και ποιότητας..

Εν κατακλείδι ο τροχος μπαταρίας του Lidl είναι μια καλή αγορά αλλά περιορισμένης χρήσης και σε όλα τα επιπεδα ερασιτεχνικής...Για το γκαράζ η για το σπίτι σε άπλες εργασίες είναι τάμαμ..

Εν κατακλείδι ο τροχος μπαταρίας του Lidl είναι μια καλή αγορά αλλά περιορισμένης χρήσης και σε όλα τα επιπεδα ερασιτεχνικής...Για το γκαράζ η για το σπίτι σε άπλες εργασίες είναι τάμαμ..
Όπως και σχεδόν όλα τα εργαλεία του lidl. Αυτό να το θυμούνται και οι επικριτές και οι θαυμαστές των parkside

• Like
Reactions: PolydorosDS
Δεν πάει καλά το Lidl με τα εργαλεία μου φαίνεται.
Μετά τα λίγα πράγματα αυτής της βδομάδας, για την επόμενη ανακοινώνει ενότητα εργαλείων με ... ένα εργαλείο! :p

Είχε γράψει κάποιος εδώ μέσα πολύ σωστά πως, τα Lidl πρέπει να ανανεώσουν και να εμπλουτίσουν άμεσα τη γκάμα των εργαλείων τους. Λίγο πολύ, οι πελάτες των εργαλείων έχουν πάρει αυτά που χρειαζόντουσαν τα τελευταία χρόνια. Με το να φέρνει τα ίδια και τα ίδια δεν βλέπω να προχωράει το πράγμα.

εχω 2 τετοια, απο περισυ που εκαναν 40 € και οχι 50 στα οποια τα ανεβασε η νεα πολιτικη τιμων. ισως σε λιγους μηνες να εχουν παλι 40...
σαν δραπανο των 40 ευρω ειναι εξαιρετικο! η αντοχη τους καλη, μεχρι τωρα δεν με εχει απογοητευσει κανενα απο τα δυο.

σε καποιες λεπτομεριες εσωτερικα, μοιαζει καλυτερα κατασκευασμενο απο το B&D των 70 ευρω! επιπλεον εχει τσοκ μεταλλικο 1/2 σε αντιθεση με το B&D που εχει 3/8
η κρουση του μονο δημιουργει παραπονο, δεν ειναι δυνατη, ειναι αντιστοιχη του B&D (ισως και λιγο μικροτερη) , καμια σχεση με αντιστοιχο stayer για παραδειγμα

για 40€ το παιρνεις με κλειστα ματια, για 50 υπαρχουν και τα budget του πρακτικερ, οπου γενικα τα εργαλεια της μπατζετ ειναι ενα "κλικ" καλυτερα (και που πανε στα 35-40 οταν βγαζει προσφορες).
περαν των δυο ταχυτητων, εχει και ρυθμιση στροφων χαρακτηριστικο που μπορει να ειναι πολυ χρησιμο σε καποια τριψηματα, βουρτσισματα, λειανσεις.
ειναι ομως και βαρυ, δεν ειναι ενα δραπανο του ενος χεριου, κατι που δυσκολευει τα τριψηματα.
εγω το ενα το εχω πιασμενο συνηθως σταθερα με μεγγενη του λιντλ πανω στον παγκο του λιντλ για αυτη τη δουλεια, εν ειδη τριβειου

οποιος το παρει, να το ανοιξει να προσθεσει γρασσο γραφιτη κατα προτιμηση. μεσα εχει ενα σχετικα λεπτορευστο σιελ γρασσο και σε μικρη ποσοτητα.

Last edited: