Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ε λοιπον ακουσα τον Νικολα και τσιμπησα σημερα γυρνωντας απο την δουλέια το χλωροκοπτικο μαζι με ενα σετ λαμες σιδηρου που ειχε απο την προηγουμενη εβδομαδα......

20220613_105238.jpg

Λιγα λογια για το χλωροκοπτικο....
Εδω το χλωροκοπτικο συναρμολογημενο....ειναι αρκετα ελαφρυ και καλοζυγισμενο....η λαβη σφηγκει σε πολλα διαφορετικα σημεια....
Ισως ηθελα το καλωδιο ρευματος λιγο πιο μακρυ αλλα ετσι εναι αυτα τα ηλεκτρικα εργαλια κηπου....
Το βαρος του ειναι πολυ μικρο οπως ειπα και θεωρω οτι θα ειναι στα πολυ συν κατα το δουλεμα.....
20220613_111708.jpg

Παρακατω βλεπουμε την κεφαλη,το κουμπι απασφαλισης της κλισης κατα 45 μοιρες πανω κατω,το κουμπι περιστροφης της κεφαλης με 45 μοιρες και αυτη καθως και το περιστρεφομενο κλιπ που ανοιγοκλεινει το κονταρι....

20220613_112127.jpg 20220613_112659.jpg

20220613_112753.jpg

Εδω βλεπουμε το κατω μερος του χλωροκοπτικου με και χωρις καπακι..
Υπαρχει και βαση υποβοηθημα ωστε το χλωκοπτικο να μην τερματιζει.....

20220613_112118.jpg 20220613_112300.jpg

Παρακατω βλεπουμε το κουμπι εκκινησης καθως και την ελειψη μικρου κουμπιου μονιμης λειτουργιας....

20220613_112903.jpg

Γενικως τα πλαστικα δεν με πολυ ενθουσιασαν....το προστατευτικο ειναι καπως ευαισθητο αλλα παραμενει σταθερο στην θεση του με 2 βιδες και 2 εγκοπες που εχει....
Το κουμπι εκκινησης ειναι καπως σκληρο κατα το πατημα αλλα ενδεχομενςο να ειναι αρχη και να θελει δουλεμα...
Λειτουργικα φανηκε να εχει δυναμη....για την ποιοτητα της μεσηνεζας δεν μπορω να εκ φερω γνωμη...
Μενει να το δοκιμασω για να αναφερω γνωμες.....εξαλλου τα 36 ευρω δεν ειναι καθολου απαγορευτηκα για μια στο τοσο...
Θα δειξει...

Μπράβο για την παρουσίαση και με γεια! Αλλά είναι χλοοκοπτικό και όχι χλωροκοπτικό! Δεν κόβει μόνο τα χλωρά. ☺️

• Like
Reactions: KOSSTV
Θεωρητικα, η δοκιμη λεξη χλωρο-κοπτικο ειναι πιο σωστη απο την επικρατουσα λεξη χλοο-κοπτικο, για το συγκεκριμενο εργαλειο.
Η χλοη ειναι μονο το γρασιδακι, το χορταρακι του εδαφους, ενω τα χλωρα περιλαμβανουν πασης φυσης φυτα συμπεριλαμβανομενης και της χλοης!!

Προχτες κουρεψα στο κηπο διαφορα χλωρα, μαζι και γαιδουραγκαθα που ηταν χλωρα αλλα δεν ηταν χλοη :)

γιαυτο το λενε χορτοκοπτικο!

Οι θαμνοι ειναι χορτα? Οχι.
Οι θαμνοι εναι χλωροι? Ναι.
Τα χορτα ειναι χλωρα? Ναι.

Αρα το εργαλειο που κοβει και χορτα και θαμνους και ο,τιδηποτε χλωρο θα επρεπε να λεγεται χλωροκοπτικο.
Οι υπαρχουσες ορολογιες, χλοοκοπτικο, χορτοκοπτικο, θαμνοκοπτικο, τσουκνιδοκοπτικο κλπ. ειναι υπο-ορολογιες του (αχρησιμοποιητου μεχρι στιγμης αλλα ορθοτερου και γενικοτερου) ορου "χλωροκοπτικο".

Οσον αφορα τα ξερά, ισχυει το αρχαιο ρητο, "κοντα στα χλωρα κοβονται και τα ξερα", οποτε ειμαστε οκ.

Αλλη απορια? 🙃

Εγώ το ήξερα ως "μεσινέζα", όπως το αναλώσιμό του. Συνεννοείσαι καλύτερα έτσι επειδή χόρτα κόβουν και άλλα μηχανήματα.

• Like
Reactions: Nektarios2015
Εμενα δε μου φαινεται για σοβαρή δουλειά μαλλον για γκαζον να τριμαρεις μονο. Σε σοβαρα χορτα δεν εχει καμια ελπιδα. Κοψε πχ ναρθηκα, αγριομαραθο κτλ ουτε για πλακα

• Like
Reactions: Nektarios2015
Την δουλειά για την οποία είναι κατασκευασμένο το εργαλείο ....την κάνει ...και το λέω γιατί το έχω δουλέψει.
Κωστή μεσινέζες δεν πήρες ?? ... εγώ κάθε φορά που πάω παίρνω και ένα σετάκι :D
Το μήκος της μεσινέζας που έχει μικρύνει από την χρήση θεωρητικά λέει το manual επανέρχεται εκτός από το κουμπί στο πλάι της κεφαλής και με το επαναληπτικό πάτημα της σκανδάλης δηλαδή με τις εκκινήσεις του κινητήρα βγαίνει και λίγη μεσινέζα από το καρούλι.

Νίκο δεν βρήκα στο κατάστημα του Αλιμου που πήγα...θα πάω και αλλού να ρωτήσω....
Λειτουργικά ως προς μήκος έτσι φενεται να γίνεται...λογικά όσο πιο σκληρό ακουμπάει προς κόψιμο τόσο πιο γρήγορα θα καταναλώνεται το καρουλι...

Καλημερούδια. Για τον τροχό αυλακώσεων, έχει κανείς εμπειρία; Μπορεί να ανοίξει κάποιος σε τουβλινο τοίχο αυλάκι για καλώδια εύκολα;

• Like
Reactions: vagos08
Σε διαφημιση έξω από κατάστημα ειχαν μια μεγαλη αφισα με προιοντα της επομενης Πεμπτης 23/6 αλλα δεν ειχαν εργαλεια, πλην του παρακατω επαναφορτιζομενου που ισως ενδιαφερει καποιον συνφορουμιτη.

z.jpg

• Like
Reactions: panoss1
Καλημερούδια. Για τον τροχό αυλακώσεων, έχει κανείς εμπειρία; Μπορεί να ανοίξει κάποιος σε τουβλινο τοίχο αυλάκι για καλώδια εύκολα;
Βιντεακια από youtube που έχω δει καλό φαίνεται ++η τιμή που αντιστοιχο ξεκινάει από 130..

Σε διαφημιση έξω από κατάστημα ειχαν μια μεγαλη αφισα με προιοντα της επομενης Πεμπτης 23/6 αλλα δεν ειχαν εργαλεια, πλην του παρακατω επαναφορτιζομενου που ισως ενδιαφερει καποιον συνφορουμιτη.

View attachment 198935
πολυ καλο το εχω κανα χρονο και...
το μοναδικο μειονεκτημα ειναι το δυσχρηστο κουμπι λειτουργιας.πρεπει πρωτα να πατησεις το διπλα κοκινο κουμπι και μετα το απο κατω on-off
εγω περναω ενα δεματικο στο κουμπι και το δουλευω χωρις να παταω τιποτα,μονο το κραταω
αξιζει τα λεφτα του!!

Εγώ για άλλη μια φορά θα ξαναπαρω τον πολύ χρήσιμο,γερό και με το πολύ καλό χοντρό χερουλι κουβά οικοδομης...

Έχει αγοράσει κανείς το κοπίδι ή τη μετροταινία που φέρνει την Πέμπτη; Λένε τίποτα;