Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

λογικα ειναι πιο βολικο για τρυπηματα απο το 1050 λογω βαρους
αλλά ειναι και πιο αδυναμο σε σπασιματα.
ειναι θεμα το τι προτεραιοτητες εχεις.
αν τα σπασιματα δεν ειναι το ζητουμενο σου, για μενα παρτο αν το πετυχεις σε καλη προσφορα αν και η διαφορα τιμης απο το μεγαλο ειναι συνηθως μικρη, ενω η διαφορα στην δυναμη ειναι πιο μεγαλη

ενα καλο βιντεακι ειναι αυτο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Λίγα πράγματα πάλι και μάλλον ενδιαφέρουν λίγους (εκτός αν κάποιος έψαχνε την πλάσμα ή το δισκοπρίονο μετάλλου, ή ... πεχάμετρο)

Θέλω να ρωτήσω, αυτό το καρφωτικο που έχει και παίρνει καρφιά έως 14mm, σημαίνει πως μπορεί να καρφώνει ξυλα μικρότερα από 14mm. Σωστά; Είμαι άσχετος με αυτά και αναρωτιέμαι τι καρφωτικο χρειάζεται όταν δουλεύεις με ΚΠ 15mm; Αυτό εδώ υποθέτω πως δεν κάνει ε; :unsure:

Σωστα, δεν κανει γιατι παιρνει συνδετικα μεχρι 15μμ, ειναι μικρο καρφωτικο των 13 ευρω.

Παντως να πω οτι στα μαστορεματα του σπιτιου γενικοτερα χρησιμοποιω αυτα τα μικρα καρφωτικα πολυ περισσοτερο απο τα μεγαλα που παιρνουν καρφακια εως 50μμ.

Σαν μικρο καρφωτικο θα προτιμουσα την εκδοση με την ενσωματωμενη μπαταρια των 4v που το βγαζει με 20 ευρω, ας παιρνει συνδετικα εως 10μμ. Παρα πολυ καλο, ευχρηστο και μικρο.

3 λιμες 200 αρες στα 7 ευρω, μια χαρα τιμη ειναι νομιζω, αν και προσωπικα εχω απο αλλες μαρκες.
τις 3 σκυλες τις εχω, βολικες ειναι αλλά δεν ειναι για πολλα-πολλα σε ζορια. ειναι και μικρες. αξιζουν ομως σε τετοια τιμη!

το μικρο καρφωτικο ειναι πολυ καλο και πολυ καλη τιμη (παλια τιμη ακομα). το χρησιμοποιω κι εγω πολυ περισσοτερο απο το μεγαλο γιατι παιρνει πιο πλατια διχαλα απο το μεγαλο (αν και μικροτερου μηκους), κατι που βολευει στα υφασματα και στα πλεγματα στις συναρμογες τους με ξυλα-επιπλα. επιπλεον τα διχαλα του ειναι "πλακέ" και οχι κουρμπαριστα, κατι που αυξανει το μηκος επαφης του υφασματος με το ξυλο. το βαθος των 14 μμ ειναι υπεραρκετο για αυτη τη δουλεια.
παιρνεις ενα τετοιο και δεν ξαναχρησιμοποιεις τα χειρος που κουραζουν το χερι, και ειναι και πιο δυνατο. επιπλεον αν δουλευεις καπου που η θεση-γωνια ειναι περιεργη, τα χειρος απο το ζορι καθως τα πατας ψιλομετακινουνται, με αυτο δεν εχεις τετοιο προβλημα.

προσωπικα, θα παρω το πεχαμετρο ετσι για πλακα, μιας και πινω πανω απο 10 καφεδες την ημερα απο διαφορετικες ποικιλιες, διαφορετικης οξυτητας, περα απο χυμους-ροφηματα, ποτα κλπ
να δω τι ανεμο βαζω μεσα μου :)

προσωπικα, θα παρω το πεχαμετρο ετσι για πλακα, μιας και πινω πανω απο 10 καφεδες την ημερα απο διαφορετικες ποικιλιες, διαφορετικης οξυτητας, περα απο χυμους-ροφηματα, ποτα κλπ
να δω τι ανεμο βαζω μεσα μου :)

Oι σκυλες (locking pliers), σαν πενσοειδη εργαλεια, νομιζω οτι δεν τυγχανουν την εκτιμηση που τους αρμοζει για την χρησιμοτητα τους απο εμας τους ερασιτεχνες.
Ομως ειναι ενα πολυτιμο ειδικο εργαλειο με αρκετες παραλλαγες για ρυθμιζομενο σφιξιμο (σαν σφιγκτηρας), γερο κρατημα σαν πενσα και πολλες αλλες χρησεις.

Πχ. το χρησιμοποιω συχνα αντι πενσας για κρατημα αντικειμενου το οποιο διαμορφωνω στον διδυμο τροχο. Η πενσα κουραζει να την κρατας σφιχτα και να τροχιζεις με ακριβεια.

Ειναι απο τα ελαχιστα εργαλεια χειρος που δεν σκεφτομαι να αναβαθμισω σε επωνυμα/καλυτερα, καθως τα φτηνα που εχω (και αυτα του Lidl) με καλυπτουν πληρως.

Αυτή η μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης λέει τίποτα ??
Γιατί μια κινέζικη που είχα φέρει τα έχει παίξει και δεν σκοτεινιάζει και δεν φταίει η μπαταρία.

το ενδιαφέρον είναι ότι αναφέρει πως το φίλτρο είναι true color. αντίστοιχες κινέζικες είναι πιο ακριβές. βεβαια δεν εχω προλαβει ποτε σε καταστημα τη μασκα ηλεκτροκολλησης που φερνει, πρεπει να ειναι ελαχιστα τα κομματια

• Like
Reactions: osatosa
εναλλακτικά μπορείς να δεις και ενυδριακά τεστ για ph, τα οποία τα βρίσκεις πολύ εύκολα σε Pet shop

Ναι καλά ....σιγά μην περιμένω από Κίνα.
Πέρασα πριν κλείσουν και είδα ότι έφεραν αρκετά κομμάτια άρα θα προλάβω.

το ενδιαφέρον είναι ότι αναφέρει πως το φίλτρο είναι true color. αντίστοιχες κινέζικες είναι πιο ακριβές. βεβαια δεν εχω προλαβει ποτε σε καταστημα τη μασκα ηλεκτροκολλησης που φερνει, πρεπει να ειναι ελαχιστα τα κομματια
Καλά μην ακούς για true color και περιμένεις καμιά TFT, είναι ελαφρά πιο ανοικτό πράσινο από τις άλλες.

• Like
Reactions: vespas
Τι γνώμη έχεται για τα κατσαβιδια πριν περιπου 5 χρονια ειχα παρει το προηγουμενο μοντελο και ειχαν βγει σκυλια.. τωρα αυτα δινει επιπλεον κατσαβιδια απο τοτε και μου φενεται απο την φωφτογραφια αλλο υλικο..
Επισης ο τροχος αξιζει η να περιμενω να φερει την σειρα performance ?
Περισσοτερο για μικροδουλειες τον χρειαζομαι..

Αυτόν τον τροχό τον καλοκοιτάζω κι εγώ κοντά στα 2 χρόνια... Όσες φορές τον έχουν βγάλει από τότε, όλο στα παρά πέντε είμαι να τον πάρω, κι όλο το αναβάλλω. Έχω ήδη 2 μπαταρίες 20V (1 2AH & 1 4AH) και τον σκέφτομαι ως εναλλακτική αν κι όποτε χρειαστεί τρόχισμα με δίσκο 125 χιλ. κάπου χωρίς ρεύμα (αν και η απουσία καλωδίου λύνει τα χέρια και σε δουλειές όπου υπάρχει ρεύμα δικτύου, αναμφίβολα).
Κάποια στιγμή σκέφτηκα κι εγώ ως καλύτερη την επιλογή του αντίστοιχου τροχού της σειράς Performance. Έλα μου όμως που ο τελευταίος βγαίνει χωρίς ρύθμιση στροφών, ενώ και σε δύναμη δεν φάνηκε να δικαιολογεί ιδιαίτερα τα παραπάνω (+20 αν θυμάμαι) ευρώ που ζητά από τον απλό, σε κάποιο συγκριτικό μεταξύ τους που είχα δει στο Youtube.
Βάλτε στα ανωτέρω και την (έτσι κι αλλιώς) έλλειψη επαρκούς χώρου αποθήκευσης εργαλείων στο σπίτι κι έχετε το τέλειο παζλ του αναποφάσιστου υποψήφιου αγοραστή εργαλείων...

Τον συγκεκριμένο τροχό το έχω κι εγώ για μικροδουλειές και για την ελάχιστη χρήση που κάνω είναι μια χαρα εργαλείο.
Αν κάποιος έχει ήδη μπαταρίες, ειδικά 4αρα μιας και ο τροχός είναι ενεργοβόρο εργαλείο, βγαίνει ακόμη πιο ελκυστικό το εργαλείο.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του performance είναι οτι έχει brushless μοτεράκι με αποτέλεσμα οτι διαρκεί περισσότερο η μπαταρία και τα 5 έτη εγγύησης φυσικά.

• Like
Reactions: KOSSTV and lazarefa