Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οι οδηγοί κοπής μπορούν να επεκταθούν πχ να πάρω δύο για να βγάλω διπλάσιο μήκος;

• Like
Reactions: enduras1
Must have.
Οποιος δεν το εχει ας σπευσει.

Εγω λεω να αγορασω αυτο καθως βαρεθηκα να εχω το λαστιχο εστω και σπιραλ να ειναι μες τη μεση.
373204_1.jpg

Κυριάκο να πάρεις τη μπαλαντέζα αλλά δοκίμασέ τη καλά. Η δικιά μου είχε μικρή διαρροή στο εσωτερικό σημείο (εκεί απ'όπου ξεκινά το λάστιχο).

Εντύπωση μου κάνει η τιμή της μπαταρίας 4Α που έφτασε τα €40!
Πρόκειται για την κλασική μπαταρία ή είναι κάποια άλλη βελτιωμένη έκδοση;
Πραγματι...Η τιμή έχει ανέβει πάρα πολύ...την θυμάμαι κοντά στα 26-28 ευρώ...πλέον αρχίζει σιγα/σιγα και χτυπάει την πόρτα του ανταγωνισμού. .

Eγω επαθα πλακα που πηγα προχτες στον Σκλαβενιτη για να παρω το αγαπημενο μου τυρι -καπνιστο μετσοβου- και το ειδα πανω απο 20 ευρω το κιλο!!!

Καπου νομιζω οτι εχει χαθει το μετρο..

Η μπαλαντεζσ τα αξίζει χαλαρά τα λεφτά της Κυριάκο.Η δική μου δουλεύει απροβληματιστα.Κ πραγματικά βολεύει πολύ περισσότερο από τα λάστιχα.

Μπορείτε να με πληροφορήσετε εμένα και όλους τους υπόλοιπους που διαβάζουν εδώ ...χωρίς φόβο και κυρίως χωρίς πάθος.
Δεν θα μου πείτε τα στατιστικά πόσο είχε προχθές ή το προηγούμενο εξάμηνο ή χρόνο.
Εξετάζουμε την τιμή που έχει τώρα στο ράφι.
Και ερωτώ:
Συμφέρει ή όχι Τώρα να δώσει κάποιος 40€ για μια μπαταρία 4 Ah που την βρίσκει άμεσα μπροστά του στο ράφι χωρίς παραγγελίες - μεταφορικά - courier - και με δικαίωμα επιστροφής χωρίς ερωτήσεις ...δεν εξετάζω και την όποια εγγύηση.
Υπάρχει κάτι παρεμφερές στην αγορά της ίδιας δυναμικότητας και χαμηλότερης τιμής ??
Ερωτώ για να δω τι θα κάνω.

• Like
Reactions: mixalio
Aμα εχει συνηθισει να τρωει κανεις τσαμπα, του κακοφαινεται οταν ο εστιατορας αποφασισει να αρχισει να χρεωνει εστω και το κουβερ.

Ετσι και με τα Λιντλ, αν δεν ηταν σχεδον χωμα οι τιμες στο παρελθον, δεν θα ελεγε κανεις τιποτα που χρεωνει σημερα 40 ευρω για μια 4αρα 18βολτη μπαταρια.

Εφόσον συζητάμε μόνο την τιμή της μπαταριας αυτήν την στιγμη τότε ειναι απολύτως φυσιολογικό να γίνεται σύγκριση...
Με Total ας πούμε...που την βρίσκεις και εύκολα...

Νικο εάν καιγομουν άμεσα για μπαταρια ισως επερνα του Lidl...αλλά μόνο για αυτό το λογω...λόγος που ομως οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν το συμμερίζονται γιατί το ψάχνουν πρώτα...

Είτε μας αρέσει είτε όχι η τιμή της Parkside,με όλα της τα συν,ειχεξ ξεφύγει...

Έτσι ακριβώς. Το γεγονός ότι σταδιακά, ιδίως τους τελευταίους 12-18 μήνες, πέφτει το vfm αρκετών εργαλείων από τα Lidl, και σε ουκ ολίγα εξ αυτών προσεγγίζει επικίνδυνα εκείνο άλλων "φτηνών" προτάσεων της αγοράς είναι που κάνει αρκετούς εξ ημών να "γκρινιάζουμε".
Και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου στις σκέψεις του Νίκου (osatosa), τα εργαλεία από τα Lidl τα βρίσκει κάποιος μπροστά στη μούρη του, χωρίς μεταφορικά κούριερ κλπ, μία άντε δύο φορές κάθε χρόνο, από μερικές μέρες, οπότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν δεν τα έχει ήδη στοκάρει από παλιά, κατά πόσο θα τα βρει μπροστά του όταν πραγματικά θα τα χρειαστεί για κάποια εργασία.
Για δε την περίφημη εγγύηση, το έχω ξαναπεί, καλή και άγια, αλλά δε μπορεί να αποτελεί από μόνη της βασικό δέλεαρ αγοράς, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στην πραγματικότητα από τους 100 δυνητικούς αγοραστές των εργαλείων τους, αμφιβάλλω αν οι 10-15 θα κάνουν στοιχειώδη χρήση των περισσότερων εργαλείων που αγόρασαν, καθώς οι περισσότεροι θα τα δουλέψουν μια στο τόσο και αν. Ε, σε τέτοια χρήση, όσο μάπα και να είναι ένα εργαλείο, οι πιθανότητες να τα φτύσει και να γίνει χρήση της περίφημης "εγγύησης" είναι μάλλον περιορισμένες.
Πχ εγώ προσωπικά, τον Απρίλιο του 2020 αγόρασα το brushless δραπανοκατσάβιδο της σειράς Performance (για πρώτη φορά το έφεραν τότε, στα 70 ευρώ με μπαταρία 2ΑΗ και απλό φορτιστή).
Το συγκεκριμένο έχει την μεγάλη εγγύηση των 5 ετών. Πόσες φορές φαντάζεστε ότι το έχω δουλέψει σε αυτά τα κοντά 3 χρόνια; Βαριά 10-12 φορές, και μάλιστα με μάλλον ήπια χρήση.
Πόσες φορές ακόμα να το δουλέψω μέχρι να λήξει η εγγύηση; Άλλες 10; (το πολύ). Αντίστοιχα με τα 2 12βολτα δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας που αγόρασα το Μάιο του 2020. Σε 3 μήνες λήγει η 3ετής εγγύησή τους και ζήτημα να τα έχω δουλέψει 10-12 φορές το ένα, (αυτό που έχω στη μόνιμη κατοικία μου) και 5-6 το άλλο (σε δεύτερο σπίτι). Το δε 12βολτο τροχουδάκι που αγόρασα το Μάιο του 2021, το δούλεψα πρώτη φορά προ 15ημέρου (και δεύτερη σήμερα). Κι αυτό σε 1 χρόνο λήγει η εγγύηση. Αφιβάλλω αν ξαναδουλευτεί άλλες 2-3 φορές (και πολλές λέω).
Κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια λέτε; Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν είμαι η εξαίρεση. Ίσως να είμαι εξαίρεση εντός του παρόντος φόρουμ, αλλά πιστεύω πως δεν είμαι εξαίρεση σε σχέση με τον μέσο αγοραστή αυτών των εργαλείων πανελλαδικά.

Και γιατί Κωστή να πάρω την Total που είναι και ακριβότερη ?? Θεωρείς ότι είναι καλύτερη σαν μπαταρία ?? Και αν είναι καλύτερη γιατί είναι ??
Και κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν μας είναι ότι οι περισσότεροι που διαβάζουν και συμβουλεύονται αυτό το νήμα το κάνουν γιατί έχουν εργαλεία Parkside.
Γιατί λοιπόν να αποθαρρύνω κάποιον που έχει εργαλεία Parkside να πάρει την μπαταρία αν την χρειάζεται ...επειδή κάποτε είχε 35€ και τώρα 40€.
Εγώ δεν θα το κάνω.

Λάζαρε ...εσύ εξαφανίζεις όλα τα εργαλεία από τα ράφια ε...?? :ROFLMAO: :ROFLMAO: Έχεις και performance ε... :ROFLMAO:
Συμφωνώ μαζί σου ότι τα περισσότερα εργαλεία που αγοράζονται από to Lidl συνήθως τα παίρνει κάποιος για όταν το χρειαστεί και πρέπει να το έχει για να κάνει την ψιλοδουλειά του.
Τότε είναι που μουρμουρίζει " γιατί ρε γαμώτο δεν το πήρα τότε".
Δεν πρέπει να έχει στο μυαλό του την προοπτική να το ξεσκίσει στην δουλειά. Εκεί συγκρούονται υποσυνείδητα οι απόψεις μας και με τον Κωστή που βλέπει και δικαίως το θέμα κάτω από επαγγελματικό πρίσμα.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Μπα. Ξερετε ποσοι μαστοροι παιρνουν σωριδον τα εργαλεια του Lidl τους βγαζουν την παναγια στη δουλεια και ξερουν οτι θα το γυρισουν πισω και θα παρουν καινουργιο???

Ισως, τι ισως δλδ, μετα βεβαιοτητος αυτα τα σπασμενα πληρωνει η Ελληνικη αγορα κυριοι.

Γιαυτο παρτε ενα καπελακι 30% πανω στις τιμες.

Και γιατί Κωστή να πάρω την Total που είναι και ακριβότερη ?? Θεωρείς ότι είναι καλύτερη σαν μπαταρία ?? Και αν είναι καλύτερη γιατί είναι ??
Και κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν μας είναι ότι οι περισσότεροι που διαβάζουν και συμβουλεύονται αυτό το νήμα το κάνουν γιατί έχουν εργαλεία Parkside.
Γιατί λοιπόν να αποθαρρύνω κάποιον που έχει εργαλεία Parkside να πάρει την μπαταρία αν την χρειάζεται ...επειδή κάποτε είχε 35€ και τώρα 40€.
Εγώ δεν θα το κάνω.
Νίκο θα επαναλάβω ότι είπα ότι είναι πολύ κοντά στο ανταγωνισμό και είναι εύλογο να γίνεται σύγκριση...

Τα αντιπαράθετω με τα Total γιατί πιστεύω ότι είναι στο ίδιο μήκος κύματος και οι διαφορές στα εργαλεία στο οικονομικό κομμάτι είναι μικρές...
Επισεις τα προτεινω γιατί ήδη έχω άποψη από το μικρο πνευματικο πιστολετο που είναι στην ίδια τιμή σχεδόν με τοParkside... και συμπεριφερεται άψογα με τις αναρτήσεις που έχω κάνει...

θέμα αποθράσυνσης δεν τίθεται.. άμα έχεις ήδη εργαλεία και μπαταρίες θα ξαναπάρεις πάλι αλλά με την διαφορά ότι κάποια στιγμή εάν πάρει και άλλο την ανιουσα θα ειναι με τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι καθώς θα αναγκάζεσαι να πληρώσεις ακριβότερα θέλεις δεν θέλεις..αυτό είναι το πρόβλημα δυστυχώς του αγοραστή απο εδω και περα.

Μπα. Ξερετε ποσοι μαστοροι παιρνουν σωριδον τα εργαλεια του Lidl τους βγαζουν την παναγια στη δουλεια και ξερουν οτι θα το γυρισουν πισω και θα παρουν καινουργιο???

Ισως, τι ισως δλδ, μετα βεβαιοτητος αυτα τα σπασμενα πληρωνει η Ελληνικη αγορα κυριοι.

Υπάρχουν κι άλλοι που δεν παίρνουν καν καινούριο εργαλείο, μόλις τελειώσουν τη δουλειά παίρνουν τα λεφτά τους πίσω.
Μάλιστα κάποιο το γράφουν και στο forum. 🙁

• Haha
Reactions: osatosa
Ναι ρε παιδιά ....δίκιο έχετε.... αλλά πλέον έχουμε χάσει την μπάλα με τις εξωφρενικές ανατιμήσεις σε όλα τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης στα καύσιμα στο ρεύμα ....αυτά τσούζουν πολύ .... τα 5€ της μπαταρίας ή του εργαλείου δεν είναι το πρόβλημα ...αυτά μια φορά τα παίρνεις τα υπόλοιπα είναι καθημερινά.
Ευτυχώς που πήραμε 4€ αύξηση στην σύνταξη και θα κλείσει η ψαλίδα. :ROFLMAO: :cool:

Κωστή είδες που σου λέω ότι το βλέπεις υπό το πρίσμα του επαγγελματία που του είναι απαραίτητο το εργαλείο... για τον ερασιτέχνη είναι απλά τα πράγματα ...δεν συμφέρει πλέον ...δεν το παίρνεις και ξεκινάς άλλο χόμπυ εγώ π.χ δεν έχω τεσσάρα μπαταρία και δεν με βλέπω να παίρνω γιατί απλά δεν την χρειάζομαι μέχρι τώρα. :)

Last edited:
  • Like
Reactions: nickolas

Μπα, οι Γερμανοί είναι πολύ χειρότεροι από εμάς.
Η διαφορά μας; Εκεί υπάρχει ανταγωνισμός, εδώ υπάρχουν καρτέλ.
Με μια αναζήτηση θα βρειτε αναφορές επί του θέματος ήδη από το 2008. Δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό.
Ή μάλλον έχει αλλάξει, καρτελοποιήθηκε (περισσότερο) και η αγορά τηλεπικοινωνιών που τότε ήταν πιο ανταγωνιστική.

Την σκούπα μπαταριας που φέρνει την Πεμτη, την φερνει για πρώτη φορα;Αν όχι,υπάρχει κάποια γνώση,κυρίως στο θέμα αποδοσης;Του ρευματος που έχω,είναι αστέρι,αλλά το χωρίς καλώδιο είναι μεγάλη διευκόλυνση.

Last edited:
Αυτο παλι με την επιδημια των επαναφορτιζομενων τι ειναι?
Μηπως απευθυνεται πλεον κυριως στους ημιεπαγγελματιες? ("μαστορες")
Και λεω ημιεπαγγελματιες γιατι σοβαρη εταιρια με σοβαρους τεχνικους
δεν εχω δει ακομη να χρησιμοποιει parκside. Ως συνηθως χρησιμοποιουν επωνυμα μηχανηματα.
Στο σπιτι οπως και να το κανουμε για μια στις τοσες, μια χαρα βολευεσαι με το καλωδιο
και γλυτωνεις και τον φορτιστη και την εξαρτηση απο την φορτιση της μπαταριας.