Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

ΝΑι για αυτο λεω το αλφαδι - λειζερ με προβληματιζει η μπαταρια του και κατα τι αντοχη θα εχει σηνυθως για οικοδομες η γυψοσανιδα κανα 8 ωρο την θελω να αντεχει αλλα οντως η τιμη ειναι αρκετα καλη το θεμα ειναι να αντεξει η μπαταρια σε τετοια εργασια.

Bλεπω οτι εχει μπαταρια χωρητικοτητας 2600μΑω και απο την μικρη εμπειρια μου με τα laser γενικοτερα, εκτιμω οτι ΔΕΝ θα αντεχει το 8ωρο. 5-6 ωρες μπορει.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δεις αλφαδια με παρομοιες μπαταριες/χωρητικοτητα, ποση ωρα αντεχουν, εαν βεβαια το αναφερει ο κατασκευαστης στην περιγραφη η στα specs/manual.

Aυτος ειναι ο λογος που καποιες επωνυμες (και μη) εταιρειες εχουν τα αλφαδια τους με κοινες μπαταριες ΑΑ, ωστε να μπορουν να αλλαχτουν επι τοπου εαν χρειαστει.

ΝΑι για αυτο λεω το αλφαδι - λειζερ με προβληματιζει η μπαταρια του και κατα τι αντοχη θα εχει σηνυθως για οικοδομες η γυψοσανιδα κανα 8 ωρο την θελω να αντεχει αλλα οντως η τιμη ειναι αρκετα καλη το θεμα ειναι να αντεξει η μπαταρια σε τετοια εργασια.
Με ένα powerbank των 10e,θα είσαι υπέρ καλυμμένος από αυτονομία.

• Like
Reactions: xaloulis90
Δυστυχως το θεμα δεν ειναι το powerbank, αλλα οι 2+ ωρες αναμονης μεχρι να φορτισει απο το powerbank η απο αλλου. Αντε μια ωρα για να φορτισει μερικως.

ΠΑντως βλέπω να παίρνω και το παλμικό φαινεται πολυ δυνατο ....
Εχω το απλο πρασινο παλμικο αλλα μερικες φορες δεν ειμαι ικανοποιιμενος, αλλές φορες κολλάει ο διακοπτης, βεβαια εδω μιλαμε και για αλλο βαρος και λοιπα στα performance..
εσεις τι λετε ?
Επισης ο προηγουμενος φορτιστης 4,5 Α 20v εχει ανεμιστηρακι μεσα για να ψυχει αυτοι η φερνουν τωρα δεν εχουν, τελικα ποιος ειναι καλυτερος ?

Last edited:
  • Like
Reactions: lazarefa
Ο μονος λογος για να προτιμουσα την 4αρα σε σχεση με την 8αρα ειναι οντως το βαρος της....αλλα η συγκεκριμενη 8αρα εχει 21700 κυψελες εναντι των 18650 των 4αρων πραγμα που σημαινει πολυ περισσοτερη διαρκεια απο 2αρες μαζι..σε ενεργοβορα εργαλεια η 8αρα ειναι οπως και να το κανουμε πιο ενδεδειγμενη ...τωρα εαν παει κατι στραβα οπως σε εμενα τοτε ναι θα ειναι θεμα....
Με την φορτιση Παναγιωτη δεν θα εχεις κανενα θεμα..απλως με τα 2.4Α του φορτιστη θα θες κανα 3ωρο να την φορτισεις...
επισης οι 21700 εχουν μεγαλυτερη "δυναμη"...
αλλα τιθεται και το ζητημα σε τι εργαλειο θα μπουν. Πχ εναν μεγαλο τροχο, ή ενα πολυ δυνατο μπουλονοκλειδο. Αντιθετα σε ενα δραπανο δεν νομιζω να δει κανεις διαφορα στην τελικη ισχυ.

Απο την αλλη (για τον ερασιτεχνη) οι 2 4αρες βολευουν και ως εξης...εχεις μια μπαταρια να φορτιζει οσο δουλευεις την αλλη. Σαν ερασιτεχνης (διακοπτομενη εργασια) σπανια θα προλαβεις την 2η πριν φορτισει.
Και σε σωζει απο τη πιθανοτητα να βρεθεις με μια μπαταρια αφορτιστη πριν ξεκινησεις την δουλεια.

Bλεπω οτι εχει μπαταρια χωρητικοτητας 2600μΑω και απο την μικρη εμπειρια μου με τα laser γενικοτερα, εκτιμω οτι ΔΕΝ θα αντεχει το 8ωρο. 5-6 ωρες μπορει.

Άρα σίγουρα παραπάνω από το μέσο μάστορα! 😄

Πάντως (χωρίς να γνωρίζω σίγουρα) μια που η σύνδεσή του είναι με USB-C, ενδέχεται να λειτουργεί ενώ φορτίζει.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δεις αλφαδια με παρομοιες μπαταριες/χωρητικοτητα, ποση ωρα αντεχουν, εαν βεβαια το αναφερει ο κατασκευαστης στην περιγραφη η στα specs/manual.

Aυτος ειναι ο λογος που καποιες επωνυμες (και μη) εταιρειες εχουν τα αλφαδια τους με κοινες μπαταριες ΑΑ, ωστε να μπορουν να αλλαχτουν επι τοπου εαν χρειαστει.

Τα αλφαδια λειζερ εάν ειναι σταθερά η δεν μετακινουνται συνέχεια ώστε να γίνεται επαναυπολογισμος και επανδειξεις δεν εχουν ιδιαίτερη κατανάλωση ενέργεια..
Με απλές ΑΑ και έχοντας χρησιμοποιήσει από 2-3 ώρες ένα λειζερ Bosch 4-5 φορες οι μπαταρίες δεν εχουν γονατίσει ακόμη..

Τωρα εαν χρησιμοποιηται συνέχεια και καθημερινός με πολλαπλες μετρησεις και μετακινησεις ισως να χρειάζεσαι μεγαλύτερες επαναφορτιμενες σαν δευτερο ζευγάρι...

Last edited:
  • Like
Reactions: xaloulis90
για ερασιτεχνικη χρηση καλος ειναι. αν ζοριστει να δουλευει συνεχομενα ομως καιει τις επαφες της μπαταριας οπως θα δεις στο βιντεο
λογικο, δεν ειναι μιλγουοκι...

με τις δυαρες κολωνει συνεχομενα σε κοπες οπως θα δεις στο βιντεο. αν με την μια 4αρα βολευεσαι τοτε οκ.
αν τριψεις καμια φορα τα καγκελα του σπιτιου σου ειναι οκ, αν το θες για συνεχη χρηση, οχι.
το εργαλειο ειναι ερασιτεχνικο και ο τροχος ακομα και μπρασλες , ειναι απαιτητικο εργαλειο σε συνεχομενες δουλιες

εγω για αυτο εχω δυο τροχους μπαταριας μαιμουδομακιτα (συν τον πρασινο παρκι) , δουλευω 5-10 λεπτα με τον ενα, μετα με τον αλλο και παλι απο την αρχη , αν εχω πολυ δουλεια
σπανιο βεβαια αυτο γιατι τις περισσοτερες φορες που μπορει να εχω πολυ δουλεια, τραβαω μπαλαντεζα αν μπορω

θα το ξαναεπαναλαβω, για οποιον εχει μπαταριες καλες τυπου μακιτα, (πόσο μαλλον αν εχει αυθεντικες) στα ιδια λεφτα παιρνεις δυο τροχους μαιμουδομακιτα δριλπρο και κανεις την δουλεια σου τελεια.
βεβαια ο συγκεκριμενος εχει πολυ καλο προστατευτικο, εχει φιλτρα σκονης , αλλά δεν ειναι για συνεχομενη δουλεια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: nikfor
Εγώ πάλι Νικόλα βλέποντας το βιντεακι θα με έψηνε περισσότερο... νομίζω ότι αγοράζεις έναν τροχό πολύ σοβαρό με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ευκολιών και χρήσης που μπορεί να δουλέψει συνεχόμενα...καμία σύγκριση με τους δριλπρο τόσο κατασκευαστικα,τόσο εργονομικά όσο και σχεση απόδοσης...
Το θεωρώ στα 60 ευρώ πολύ καλή αγορά...

Κυριάκο εγώ θα τον επερνα...ότι πρέπει για αυτο που θες να κάνεις...

καλημερα κωστη!
μα λεω, καλο εργαλειο μπορει να ειναι , το θεμα των επαφων ομως , "ειναι θεμα" ...
ΔΕΝ μπορει να δουλεψει συνεχομενα, δεν ειναι επαγγελματικο και κακως λες οτι καμια σχεση με τους δριλλπρο
σε διαφορα βιντεο , με αυθεντικες μακιτα οι δριλπρο δουλευουν συνεχομενα χωρις να παρουσιαζουν κανενα θεμα οπως ο παρκυ.

μην ξεχνας οτι καποτε οι δριλπρο ηταν οι τοτε χρυσοπληρωμενοι μακιτα, εστω και αν σημερα μπορει να εχουν καποια λιγο υποβαθμισμενα ανταλλακτικα
ομως στην πραξη κανενα θεμα δεν εχουν βγαλει σε τεστς ποσο μαλλον αν εχεις δυο και τους δουλευεις εναλλαξ
πιθανα να μην φταιει ο παρκι αλλά οι μπαταριες του
και ειναι λογικο γιατι αλλο η παρκσαιντ των 30€ και αλλο η μακιτα των 100€ τεσσαρα

παλιοτερα το ειχα πει, ουτε οι απλοι μπλε μπος (ρευματος) αντεχαν σε ενα μηχανουργειο. ηθελες τους βιομηχανικους μπλε, τα ακριβα τους μοντελα.
ειναι θεμα τι χρηση θες.
αν ο κυρ και οποιοσδηποτε αλλος , τον θελει για απλη ερασιτεχνικη χρηση, μια χαρα εργαλειο ειναι ο παρκι. θα τον δουλευει 5-10 λεπτα, θα τον αφηνει να ξεκουραστει αλλα 5-10 και μετα ξανα. οπως ολα τα ερασιτεχνικα εργαλεια
ομως ξερω οτι ο κυρ ειναι επαγγελματιας και δεν ξερω τι χρηση μπορει να το θελει. γιατι στην ουσια τον παει για δουλεια με 8ΑΗ...

εγω προσωπικα θα τον αγοραζα αν δεν ειχα την εναλλακτικη των δυο δριλπρο στην ιδια τιμη , καθοτι το τροχο μου τον δουλευω ερασιτεχνικα

Last edited:
ομως ξερω οτι ο κυρ ειναι επαγγελματιας και δεν ξερω τι χρηση μπορει να το θελει. γιατι στην ουσια τον παει για δουλεια με 8ΑΗ...

οπως βλεπεις στο βιντεο , δεν μπορει να δουλεψει για 8ΑΗ συνεχομενης εργασιας
αν οι απαιτησεις του κυρ ειναι στα 4ΑΗ , τοτε ολα οκ

Εσένα ειδικα ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.
Γιατί ωρέ Κυριάκο .
Απλό είναι , δεν προτίθεμαι να δώσω ένα σκασμό λ7 σε επώνυμα αναλώσιμα που κοστίζουν πολύ παραπάνω από τα perfomance του lidl και έχουν σχεδόν ίδια διάρκεια ζωής , για να μην πω περισσότερη , αν αναλογισθείς τη σχέση απόδοσης -τιμής ( value to money που λέμε και στο χωριό )
Αφού ξέρουμε όλοι ότι και τα επώνυμα φασόν είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους , με ελάχιστες εξαιρέσεις . Δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι και τα perfomance φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα "made in China" των επωνύμων .
Άντε καλημέρα..

Τα κατσαβιδια που ανηκουν στην πιο ποιοτικη σειρα εργαλειων performance ειναι σε πολυ ανταγωνιστικη τιμη με τα αντιστοιχα του εμποριου.
Ειναι και μαγνητικα (μυτη με μαγνητη για να συγκρατει την βιδα) και χτυπητα (μπορει να χρησιμοποιηθουν και σαν καλεμι), μπορει να χρησιμοποιηθει γαλλικο κλειδι για να αυξηθει η ροπη τους και εχουν αντιολισθητικη κατασκευη. Μεσα στο σετ υπαρχουν και δυο κατσαβιδια torx στα πιο κοινα μεγεθη.

Εαν καποιος χρειαζεται ολες αυτες τις ιδιοτητες, θεωρω οτι η τιμη τους ειναι παρα πολυ καλη.

Τι γνώμη έχετε για τα κατσαβίδια που θα φέρει στα 18€ ;

Τα έχω ακριβώς ένα χρόνο (τότε τα είχε φέρει στα 15€) και τα χρησιμοποιώ εντατικά.

Τώρα που ρώτησες, αναρωτήθηκα και εγώ αν είναι όντως ... performance, οπότε πήγα στο εργαστήριο και εξέτασα προσεκτικά το PZ2 που χρησιμοποιώ συνεχώς, έναντι του απλού PZ2 της Parkside, αυτού με την κόκκινη - μαύρη βάση.

Image2990323576439455660.jpg

Όπως βλέπεις και από τη φωτογραφία, δεν θα έλεγα πως έχουν κάποια διαφορά (αριστερά το απλό και δεξιά αυτό που φέρνει τώρα). Με τίποτα δεν θα χαρακτήριζα "επαγγελματική" τη μαύρη σειρά Performance.

Αλλά δεν έπαθε και τίποτα. Απλώς η μπογιά ξεβάφει και το κάνει να φαίνεται ταλαίπωρο. Δεν είναι.

Για μένα το "Performance" πάει στις πολύ ωραίες βάσεις που τα συνοδεύουν, στο εξάγωνο στέλεχος που σου επιτρέπει να σφίξεις και με κλειδί και στο πάνω μεταλλικό μέρος της βάσης που σου επιτρέπει να χτυπήσεις και με σφυρί.

Κατά τα άλλα, κανονικά κατσαβίδια μου φαίνονται.

Τα έχω ακριβώς ένα χρόνο (τότε τα είχε φέρει στα 15€) και τα χρησιμοποιώ εντατικά.

Τώρα που ρώτησες, αναρωτήθηκα και εγώ αν είναι όντως ... performance, οπότε πήγα στο εργαστήριο και εξέτασα προσεκτικά το PZ2 που χρησιμοποιώ συνεχώς, έναντι του απλού PZ2 της Parkside, αυτού με την κόκκινη - μαύρη βάση.

Όπως βλέπεις και από τη φωτογραφία, δεν θα έλεγα πως έχουν κάποια διαφορά (αριστερά το απλό και δεξιά αυτό που φέρνει τώρα). Με τίποτα δεν θα χαρακτήριζα "επαγγελματική" τη μαύρη σειρά Performance.

Αλλά δεν έπαθε και τίποτα. Απλώς η μπογιά ξεβάφει και το κάνει να φαίνεται ταλαίπωρο. Δεν είναι.

Για μένα το "Performance" πάει στις πολύ ωραίες βάσεις που τα συνοδεύουν, στο εξάγωνο στέλεχος που σου επιτρέπει να σφίξεις και με κλειδί και στο πάνω μεταλλικό μέρος της βάσης που σου επιτρέπει να χτυπήσεις και με σφυρί.

Κατά τα άλλα, κανονικά κατσαβίδια μου φαίνονται.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !
Σε σχέση με απλά κατσαβίδια έχουν, όπως είπες, το προτέρημα της κεφαλής για το χτύπημα αν χρειαστεί κ την χρήση κλειδιού για σφίξιμο.

οπως βλεπεις στο βιντεο , δεν μπορει να δουλεψει για 8ΑΗ συνεχομενης εργασιας
αν οι απαιτησεις του κυρ ειναι στα 4ΑΗ , τοτε ολα οκ
Επαγγελματιας δεν ειμαι αλλα θελω τα εργαλεια μου να ειναι ποιοτικα και να αντεχουν ωστε να μη με αφησουν σε οποια δουλεια και αν τυχει.