Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

δεν θα σε αφησει αν δουλεψεις μεχρι εξαντλησης των 4ΑΗ και μετα περιμενεις 10 λεπτα να κρυωσει
κανε και κανα τσιγαρο δε αδερφε :)
τωρα αν βιαζεσαι και το πας σερι, ή θα πας σε ακριβες μαρκες , ή θα πας στην λυση δυο τροχων.
και απο το να αγορασεις δυο μαυρα παρκσαιντ (συν αλλη μια 4αρα) , αφου εχεις τις μπαταριες , παρε ενα τετοιο να ξεμπερδευεις ;)
https://www.skroutz.gr/s/12828274/Dewalt-DCG405N-Τροχός-125mm-Μπαταρίας-Solo.html

παντως και τα αναλωσιμα περφορμανς ναι μεν ειναι πολυ καλα, αλλά δεν ειναι πια οι ευκαιριες που ησαν
βλεπω αυτο στα 15 ευρω https://www.lidl-hellas.gr/p/parksi...ts-torsion-set-bits-torsion-karidakia/p168401
(το σετ που εχει μονο μυτες μεσα)
και βλεπω και αυτο στα 14 https://www.e-shop.gr/set-exartimaton-31-tem-makita-impact-bits-mytes-e-03084-p-TLS.081017

τα δε sds τρυπανια της ειναι μεν πολυ καλα ( τα εχω) και τα εχει τσιμπησει στα 8€. αλλά με 10 ευρω παιρνεις τα 3 κλασικα 5Χ της μπος και με αλλα 3€ το 5μμ που ειναι κορυφαια και τετρακοπα
εγω τα παρκι τα βαζω συνηθως σε τουβλο και τα μπος σε μπετο. δεν συγκρινονται τα τετρακοπα μπος ομως με τα δικοπα παρκι...
τα δισκακια της ερχονται μεν στο 1€ το ενα αλλά με λιγα λεπτα παραπανω πας στα αντιστοιχα ντεβαλτ που ειναι εξαιρετικα

ενταξει η παρκσαιντ εχει ξεφυγει καπου...
εγω πια τα αναλωσιμα που παιρνω απο λιντλ μονο αν τυχει κανα τελευταιο κομματι στο -30% που τα βγαζουν εσωτερικη προσφορα
κι αυτο για να μην νιωθω οτι μου επιασαν το .. πισινο :)

και γενικα δεν μου γεννα εμπιστοσυνη μια μαρκα που παει χωρις λογο τις τιμες της στο θεο και μετα οταν δεν πουλαει μεσα σε δυο βδομαδες τις ξαναγυρναει (4αρα μπαταρια)
εφτασε η παρκσαιντ να ζητα 40 για την 4αρατης και εφτασε η μακιτα με προσφορες να βγαζει την καλυτερη ισως μπαταρια που παιζει στα 65. που μια φορα τη φορτιζεις και κραταει χρονια

Last edited:
Δεν έχει ξεφύγει μόνο η parkside , όλοι έχουν ξεφύγει . Τα κορυφαία τρυπάνια της dewalt μετάλλου έχουν φτάσει 70 ευρώ και πάνω , της Bosch ό,τιδήποτε είναι "made in Switzerland" το ίδιο. Τα ποτηροτρύπανα τα καλά οι τιμές στο Θεό. Η μπλε σειρά της Bosch σε ποτηροτρύπανα ξεκινά από τα 130 ευρώ στο amazon και φτάνει τα 250 . Έλεος ..
Εντάξει να έχουμε καλή ποιότητα , αλλά να κοιτάμε και τη σχέση VfM .Προσωπικά στα αναλώσιμα έχω αναθεωρήσει τη στάση μου για καλά και ακριβά , αν και έχω και ακριβά αναλώσιμα .

• Like
Reactions: osatosa
εγω βαγγελη επειδη δεν εχω εξειδικευμενες δουλιες ετσι δεν χρειαζεται να χρησιμοποιω κορυφαια & ακριβα αναλωσημα, εν τουτοις επειδη ειμαι ψαχτηρι :) οταν θελω κατι καλο την ψαχνω πολυ (εχω χρονο)
ετσι vfm δεν ειναι απαραιτητα φτηνο αλλα φτηνο για την αξια του.
απο αυτη την αποψη, κορυφαια vfm ειναι τα ezarc του αλι!
τα μονα που ακολουθουν απο κοντα τα αμερικανικα diablo. και ριχνουν και στα μπος πολλες φορες! σε ολα τα τεστς! οπως εξαιρετικα ειναι και τα τρυπανια αλλά και αλλα αναλωσημα της drillpro για την τιμη τους. ψαχνω τα τεστς των αμερικανων συνηθως και βλεπω τι παιζει
ezarc,dewalt,drillpro για τις τιμες τους ειναι συνηθως στην κορυφη
και ψαχνω και προσφορες. για αυτο θεωρω οτι μονο απο αγνοια ή αναγκη θα παει πια κανεις σε παρκσαιντ εστω και περφορμανς με τις νεες τιμες της παρκσαιντ
δυστυχως , μπος μιλγουοκι και αλλες εταιριες , σωστα το λες χτυπανε ψηλα αν και συνηθως εχουν πολυ καλα κομματια

ezarc απο αλιεξπρες. εγγυηση κυριοι... :)
μπορει οι τιμες της να θυμιζουν μπος σε καποια αναλωσημα αλλά οταν πλησιαζει την μπος σε τιμες , ειναι ανωτερη της σε ποιοτητα. σε καποια.
σε καποια άλλα , αν ειναι στην ιδια ποιοτητα, ειναι αρκετα φτηνοτερα και απο μπος και απο μιλγουοκι κλπ

Γιατί ωρέ Κυριάκο .
Απλό είναι , δεν προτίθεμαι να δώσω ένα σκασμό λ7 σε επώνυμα αναλώσιμα που κοστίζουν πολύ παραπάνω από τα perfomance του lidl και έχουν σχεδόν ίδια διάρκεια ζωής , για να μην πω περισσότερη , αν αναλογισθείς τη σχέση απόδοσης -τιμής ( value to money που λέμε και στο χωριό )
Αφού ξέρουμε όλοι ότι και τα επώνυμα φασόν είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους , με ελάχιστες εξαιρέσεις . Δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι και τα perfomance φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα "made in China" των επωνύμων .
Άντε καλημέρα..
Διαφωνω....
Υπαρχουν αναλώσιμα σε πολύ καλές τιμές και σε πολύ καλύτερη ποιότητα από του Lidl...
Οσο αφορά αναλώσιμα ειδικών τρυπάνιων όπως διαμαντοκωρονες και συναφή είναι όντως πολύ υψηλές οι τιμές αλλά μια φορά τα περνάει..

Εχω 2 ποτηροτρυπανα σετ του Lidl,ένα της Geko(εξαιρετική εταιρια)και 2 Bosch...
Ε..του lidl έχουν χάσει οι μύτες το κοψιμο που είχαν..της Bosch δεν εχουν πάθει τίποτα...

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
ετσι vfm δεν ειναι απαραιτητα φτηνο αλλα φτηνο για την αξια του.
Μα vfm δεν είναι το φτηνό αλλά το φτηνό για την αξία του.
vfm = value for money = αξία για τα λεφτά (που κοστίζει). (σου προσφέρει την καλύτερη αναλογία αξίας-τιμής) Όχι φτηνό.

σωστα! αλλά συνηθως ο κοσμος εχει συνδεσει το vfm με το φτηνο μονο.
κατι που ειναι φτηνο μπορει να ειναι "το φτηνο το κρεας, τα σκυλια το τρωνε"
αλλες φορες μπορει να ειναι πραγματικα vfm

Για την σέγα έχει κάποιος άποψη, αξίζει τα €70;;
Δεν έχω σέγα της προκοπής και ίσως να είναι μια καλή περίπτωση αν και δεν την θεωρώ φτηνή.

οι σεγες ειναι λιγο μυστηριο εργαλειο :)
ειναι θεμα τι επιπεδο ακριβειας θελεις να εχεις
για την συγκεκριμενη δεν εχω δει κανενα τεστ αλλά στα συγκριτικα των επωνυμων ακομα και οι παλιοτερες μακιτα ειχαν προβλημα καθετοτητας αν θελεις κοπες ακριβειας (επαγγελματικες).

γι αυτο η λογικη λεει (και αυτο το κανουν ολοι) οτι η σεγα θα παει μονο σε καμπυλες και στα ευθεια βαζεις δισκοπριονο
δεν ειναι μονο οτι οι σεγες ξεφευγουν απο την απολυτη ευθεια (κατι που μπορεις να αντιπαλεψεις με οδηγο) ειναι και το οτι δεν θα σου βγαλει τελειως καθετη το κοπη με εξαιρεση φεστουλ, μπος κλπ
λογικα ειναι καλο κομματι, οι απαιτησεις για καθε σεγα δεν ειναι μεγαλες για συνεχομενη λειτουργια, ακομα και οι φτηνες του μπανγκουντ εκει περιπου παιζουν σε τιμη, οπότε αν δεν εχει καποιο σοβαρο θεμα παρτην
ριξε ομως καμια ματια στο γιουτουμπ

Last edited:
  • Like
Reactions: anastasg and nikfor
έχω ένα 18v B&D

την κρούση δεν την χρειάζομαι στο συγκεκριμένο δραπανο.
αξίζει λέτε η αλλαγή ( αντικατάσταση)με το 20v Parkside performance που φέρνει την Δευτέρα;
Μπαταρίες Φορτιστές για το Parkside έχω.
το B&D με κάνει νούμερα με το τσοκ. δεν ασφαλίζει καλά τα τρυπάνια με αποτέλεσμα αυτά να γυρνάνε.
Το Parkside ασφαλίζει το τσοκ του;

δες ποσο ζωη εχει ακομα μπροστα του, και ψαξου για αλλαγη του τσοκ

@nik187

Έχω το ίδιο εδώ και 4 περίπου χρόνια. Τρύπημα σε ξύλο 99% και αρκετό βίδωμα.
Τοίχο μόνο με το ρεύματος.
Το κρουστικό το επέλεξα με την σκέψη ότι ίσως είναι λίγο πιο ανθεκτικό σε σχέση με το απλό δραπανοκατσάβιδο.

Καθάρισες το τσοκ μήπως έχει πιάσει μάκα/σκουπιδάκια και δεν έχει καλή συγκράτηση;
Αλλιώς όπως προτάθηκε και παραπάνω αλλαγή του τσοκ.

Αν ξέμενα πάντως θα καλόβλεπα το Multi evo της B&D που αλλάζει κεφαλές.

Τα τρυπάνια SDS που φέρνουν από Δευτέρα είναι σίγουρα δίκοπα κι όχι τετράκοπα; Στις φωτό μου φαίνονται για τετράκοπα, αν και στην περιγραφή δεν αναφέρει τίποτα σχετικό.

Τα τρυπάνια SDS που φέρνουν από Δευτέρα είναι σίγουρα δίκοπα κι όχι τετράκοπα; Στις φωτό μου φαίνονται για τετράκοπα, αν και στην περιγραφή δεν αναφέρει τίποτα σχετικό.
Τετρακοπα είναι Λάζαρε...

• Like
Reactions: lazarefa
έχω ένα 18v B&D

την κρούση δεν την χρειάζομαι στο συγκεκριμένο δραπανο.
αξίζει λέτε η αλλαγή ( αντικατάσταση)με το 20v Parkside performance που φέρνει την Δευτέρα;
Μπαταρίες Φορτιστές για το Parkside έχω.
το B&D με κάνει νούμερα με το τσοκ. δεν ασφαλίζει καλά τα τρυπάνια με αποτέλεσμα αυτά να γυρνάνε.
Το Parkside ασφαλίζει το τσοκ του;
Το συγκεκριμένο B&D το έχει ο πατέρας μου...το τσοκ έχει ένα μικρό τζόγο αλλά δεν είναι ότι δεν ασφαλίζει...
μήπως σου έχει πέσει πουθενά και την έχει "ακουσει" το δραπσνο...τα πλαστικά του μέρη δέν είναι τόσο ανθεκτικά...

Το Parkside που αναφέρεις είναι σαφώς ανώτερο και νομίζω ότι μέχρι τούβλο και σοβά έχει δυνατότητες τρυπηματος..εάν έχεις μπαταρίες και φορτιστη αξίζει η αγορά του...

Το συγκεκριμένο B&D το έχει ο πατέρας μου...το τσοκ έχει ένα μικρό τζόγο αλλά δεν είναι ότι δεν ασφαλίζει...
μήπως σου έχει πέσει πουθενά και την έχει "ακουσει" το δραπσνο...τα πλαστικά του μέρη δέν είναι τόσο ανθεκτικά...

Το Parkside που αναφέρεις είναι σαφώς ανώτερο και νομίζω ότι μέχρι τούβλο και σοβά έχει δυνατότητες τρυπηματος..εάν έχεις μπαταρίες και φορτιστη αξίζει η αγορά του...
δεν μου έχει πέσει ποτέ .
Μπαταρίες, 2 2αρες και μια 4αρα + Φορτιστές υπάρχουν.
για τρύπημα σε τούβλο και σοβά έχω άλλα και κάνω την δουλειά μου, όταν χρειάζεται.
Εχω
Parkside 20V PABH 20-LI C3
Parkside performance 20V PKHAP 20-Li A1

χωρίς να έχω πιάσει το Parkside στα χέρια αυτό που μου αρέσει στο B&D είναι το κράτημα στο χέρι.
απλά μου έχει τύχει μερικές φορές σε ζόρι να γυρνάει μόνο το τσοκ και όχι το τρυπάνι.