Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το 12βολτο αλυσοπριονακι του λιντλ που θα το δουμε ζωντανο φετος στα ραφια (ελπιζω)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ελπίζω να μην έχει την αστοχία που έχει το violeworks, στο σφίξιμο της αλυσίδας,που κάθε 2-3 κοψίματα θέλει ρύθμιση κ σφίξιμο ξανά.

Πριν κανα μηνα δουλεψα καμποσο τα κινεζικα πριονακια απο το banggood και πλεον εχω κατασταλαξει για τον καλυτερο συνδιασμο .

Το πριονακι που ειχα για πεταμα λογω αχρηστων μπαταριων αποδειχθηκε το πιο βαλιου φορ μανευ λογω του οτι ταιριαζουν οι μπαταριες parkside κοβωντας τις δυο ουρες επανω στην μπαταρια . Δεν εκανα εξτρα πατεντα προκειμενου να ασφαλιζει μιας και τυλιγοντας λιγη χαρτοταινια η ,μπαταρια μενει μια χαρα επανω στο εργαλειο .
Ο συνδιασμος με αλυσιδα απο το stihl gta26 και μια λαμα 4αρα με γραναζι απο τα hyundai ( πηρα για εξτρα 5 ευρω απο κοντοπουλο ) το κανουν αλλο εργαλειο .

Το πριονακι ειναι αυτο : https://www.banggood.com/Mensela-CS....html?cur_warehouse=CN&rmmds=CategoryToolsNew

Εχω αλλο ενα τυπου μακιτα αλλα οι μπαταριες απο το banggood ειναι λιγο λαχειο .
Αυτο : https://www.banggood.com/Drillpro-6...dworking-Tool-p-1878857.html?cur_warehouse=CN

Το οποιο ακομα και με τεσσαρα κινεζομπαταρια ειναι πιο αδυναμο απο το πρωτο με την δυαρα parkside .

Για οποιον εχει ηδη μπαταριες parkside συμφερει καλυτερα απο τυπου μακιτα με κινεζικη μπαταρια .

Το μυστικο ειναι να παιρνει ιδια μπαταρια οπως το mensela του λινκ . Υπαρχουν αρκετα στο banggood .

Εννοειται οτι η μπαταρια δεν επηρεαζεται σε κατι . Κουμπωνει και ασφαλιζει κανονικα σε parkside εργαλειο , μονο η εγγυηση χανεται .

Εγώ προσωπικά θεωρώ πως τα 12βολτ είναι λίγα για σοβαρές εργασίες στον κήπο.
Κυριάκο,είναι απίστευτα βολικό,σε ένα σωρό εργασίες.Πας λίγο πιο αργά αλλά είναι πανάλαφρο, μπαίνει σε σημεία που δεν μπαίνουν τα μεγάλα κ φυσικά αν δουλεύεις σε σκάλα ψηλά είναι ανεκτίμητο.Κ φυσικά οσο πιο μικρη λαμα,τοσο πιο ασφαλές είναι.

• Like
Reactions: Χιωτης
Αναλογα το 12βολτο, δεν ειναι ολα τα ιδια σε πραγματικη ισχυ.

Για παραδειγμα, το 12βολτο Stihl GTA 26 ειχε σχεδον παρομοια ισχυ με τα 18βολτα κινεζικα, οπως το ειδα εγω, οταν τα ειχαμε τεσταρει με τον Αντωνη πριν κανα χρονο.

Ήμουν έτοιμος την Δευτέρα να πάρω τον τροχό, αλλά με βάλατε σε δίλημμα. Με βασικό κριτήριο να είναι μπαταρίας και με ρύθμιση στροφών, το πιο κοντινό που έχω βρεί είναι της TOTAL:
https://www.garafas.gr/ilektrika-er...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Εφόσον είναι εφικτό, θα ήθελα την άποψή σας.

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1
@droulis δεν το ηξερα αυτο! να'σαι καλα

παντως το δικο μου το εξαιντσο αλυσοπριονο drillpro τυπου μακιτα κοβει αρκετα πιο γρηγορα απο το 12βολτο παρκι (βλεποντας το βιντεο)
με 33 ευρω με δυο μπαταριες αρκετα καλες για μικρες, (88 vf max) ,δουλευει ανετοτατα . ομως ιδιαιτερα με καλη μπαταρια, παει αερας (πχ την μεγαλη της τοπσακ)

https://www.banggood.com/Drillpro-6...rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=47184531931

εχει κοψει του κοσμου τα κλαρια , μιλαμε για πολυ δουλεια, το εχω σφιξει μονο 2 φορες. λαδωνω ομως πολυ συχνα
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κοψει ελιες με αυτο , παρα μονο δυο βρωσιμες σε μια θεια. ολα τα αλλα δεντρα ειναι απο οπωροφωρα μεχρι συκιες
γενικα ομως μαλακα ξυλα
γενικα τα δριλλπρο ειναι πιο ποιοτικα εργαλεια απο τα violeworks
δεν μου εχει λειψει παντως τιποτα σε αυτο το μικρο αλυσοπριονακι, εχω βρει τη χαρα μου

του παρηγγειλα και αλυσιδα με 6€ να την εχω μηπως χρειαστει. ελπιζω να ταιριαζει
https://www.aliexpress.com/item/1005004085999369.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4a9538da4LkISE&mp=1

πιθανα να το μετατρεψω σε 4 ιντσο με αντιστοιχο σετ καποια στιγμη για να ειναι πιο πρακτικο στο περιβολι και στο κηπο

https://www.aliexpress.com/item/1005004096935527.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4a9538da4LkISE&mp=1

δεν συγκρινεται σε ταχυτητα φυσικα ουτε με την σπαθοσεγα ρευματος (με την οποια συγκρινεται το 12βολτο παρκσαιντ) ουτε φυσικα με τις μικρες σπαθοσεγες μπαταριας
αν το ξαναβγαλει καποια στιγμη σε προσφορα περι τα 30 ευρω με μπαταριες, ειναι μια καλη αγορα!

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Οντως..το παλιοτερο μοντελο και αυτο που φερνει τωρα ειναι καλυτερο απο το νεοτερο...

αμ δε...πανω που πηρα χαρα ο Ιταλος μου την εκοψε...
Μονο με 8αρα λεει...!!!

Και άλλο πρόβλημα

• Like
Reactions: KOSSTV
Ήμουν έτοιμος την Δευτέρα να πάρω τον τροχό, αλλά με βάλατε σε δίλημμα. Με βασικό κριτήριο να είναι μπαταρίας και με ρύθμιση στροφών, το πιο κοντινό που έχω βρεί είναι της TOTAL:
https://www.garafas.gr/ilektrika-er...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Εφόσον είναι εφικτό, θα ήθελα την άποψή σας.
Αυτον τον εχω δει μερες. ..
Εκεινο που δεν έχω δει είναι η ρύθμιση...
Βλέπω 2 κουμπιά εκεί που ειναι μπαίνει μπαταρια από πάνω αλλά δεν καταλαβαίνω εάν είναι +/- για την ρύθμιση των στροφών...
Παντως είναι πολύ μικρός και βολικός.

Παιδιά πηρα το παλμικό πολυ δυνατο και ωραίο, αν και με την 4 μπαταρια ηρθε στο ιδιο βαρος με το απλο αντιστοιχο πρασινο.
Το τσοκ που λενε οτι ειναι καλυτερο, εχει αρκετα κενα μεσα εξω, σε σχεση με το παλιο απλο παλμικο. Ετσι θα επρεπε να ειναι ?

το τσοκ που λεμε οτι ειναι καλυτερο, ειναι του δραπανοκατσαβιδου που ειναι της κορυφαιας rohm οχι του παλμικου
το παλμικο δειχνει πραγματι καλο.
καλουδουλευτο!

Εαν ειναι να μιλαμε για 135 ευρω για αν δουλεψει σωστα ο συγκεκριμενος ξεφευγουμε πολυ....
Οποτε δεν ειναι και η πιο συνφερουσα αγορα οταν υπαρχουν πολυ φτηνοτεροι και λειτουργουν σωστα και με μικροτερες μπαταριες....
Ε, ναι σε αυτά τα χρήματα νομίζω και εγώ ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Περισυ τέτοια εποχή που είχε ξαναφέρει τη σειρά performance, θυμάμαι είχα πάει με το άνοιγμα σε ένα κατάστημα και γινόταν χαμός με τον γωνιακό τροχό! Στις 8:30 είχαν αδειάσει εντελώς όλα τα αποθέματα του καταστήματος, αφού ήδη είχαν φέρει με το συρόμενο παλετοφορο 3 φορές και η υπάλληλος δεν προλάβαινε να τα αδειάσει στο ράφι, έσκιζαν τη ζελατίνα της παλέτας και τα έπαιρναν όπως ήταν από εκεί! Και τσακωμοί; Χαμός! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο, πραγματικά!!!

Φαντάζομαι και αύριο θα είναι το εργαλείο που θα πουλήσει περισσότερο!
Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω: Τόσος κόσμος που τον αγόρασε δεν τον δούλεψε καθόλου για να τον δει ότι δεν βγάζει ούτε 10 κοπές σε μπετοβεργα με την 4αρα μπαταρία; Ή μήπως ο Ιταλός έχει ελαττωματική μπαταρία; Γιατί με την 8αρα (από ότι είδα σε άλλο βίντεο) βγάζει πάρα πολλες κοπές χωρίς θέματα παύσης, κολλήματος κλπ. Αντίστοιχα δεν θα έπρεπε να βγάζει τις μισές με την 4αρα;

• Like
Reactions: ΙΝΠ
Ο μονος λογος για να προτιμουσα την 4αρα σε σχεση με την 8αρα ειναι οντως το βαρος της....αλλα η συγκεκριμενη 8αρα εχει 21700 κυψελες εναντι των 18650 των 4αρων πραγμα που σημαινει πολυ περισσοτερη διαρκεια απο 2αρες μαζι..σε εργονοβορα εργαλεια η 8αρα ειναι οπως και αν το κανουμε πιο ενδεικτικη...τωρα εαν παει κατι στραβα οπως σε εμενα τοτε ναι θα ειναι θεμα....
Με την φορτιση Παναγιωτη δεν θα εχεις κανενα θεμα..απλως με τα 2.4Α του φορτιστη θα θες κανα 3ωρο να την φορτισεις...
Από τα 21700 της bosch εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένος 3 στις 4 πήγαν εγγύηση. Αντίθετα οι makita με τα παλιά στοιχεία δεν έκαναν ούτε κιχ. Μιλάμε για επαγγελματικό περιβάλλον ίδιος χρήστης καθημερινή χρήση όχι όμως ιδιαίτερα απαιτητική.

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φαντάζομαι και αύριο θα είναι το εργαλείο που θα πουλήσει περισσότερο!
Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω: Τόσος κόσμος που τον αγόρασε δεν τον δούλεψε καθόλου για να τον δει ότι δεν βγάζει ούτε 10 κοπές σε μπετοβεργα με την 4αρα μπαταρία; Ή μήπως ο Ιταλός έχει ελαττωματική μπαταρία; Γιατί με την 8αρα (από ότι είδα σε άλλο βίντεο) βγάζει πάρα πολλες κοπές χωρίς θέματα παύσης, κολλήματος κλπ. Αντίστοιχα δεν θα έπρεπε να βγάζει τις μισές με την 4αρα;
Δεν ξέρω εάν θα πουλήσει και φέτος.. αλλά το να κόβεις μπετοβεργες και μαλιστα 22mm με γωνιακό τροχό μπαταριας δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο...
Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ...εχω κόψει διαφορά αλλά όχι τόσο παχιά..
ακόμη και το Bosch που δοκιμάζεται στο παραπάνω τεστ θεωρώ ότι είναι προς τα πάνω και για αυτό...
Ο Ιταλός συγουρα δεν εχει μόνο μια 4αρα...θα δοκιμάσε και άλλη φαντάζομαι....αλλά προφανώς είναι και θέμα μπαταριων..καταλαβαίνεις και την ποιότητα σε δύναμη της Parkside ότι δεν είναι για ζόρια.. και αυτό είναι μεγάλο θέμα..

Επεισης σαν δεύτερη ανάγνωση είναι εντελώς λάθος να περνεται ο κύριο κριτήριο για το εάν είναι καλός ένας ρυθμιζόμενος τροχός μόνο από κοπες...
Ο ρυθμιζόμενος είναι κύριος για λείανση και τροχισμα πάρα για κοπή..
Δεν είδα κάποιος στα βιντεακια να κάνει πλήρη τεστ.
Οποτε δεν θεωρώ αντικειμενικά τα όσα αναφέρονται...
Από τα 21700 της bosch εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένος 3 στις 4 πήγαν εγγύηση. Αντίθετα οι makita με τα παλιά στοιχεία δεν έκαναν ούτε κιχ. Μιλάμε για επαγγελματικό περιβάλλον ίδιος χρήστης καθημερινή χρήση όχι όμως ιδιαίτερα απαιτητική.

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εxω 8αρα procore...δεν βλέπω κάποια πτώση ουτε κατι αλλο...έχω γκρεμίσει 2 φορές μπάνια ,το ενα από άμμο θαλασσης βάρβαρη εργασια, με το αναλόγω σκαπτικο μπαταρίας της Bosch και ανταπεξέλθηκε άριστα..
θέλω να πω ότι η απόδοση ήταν ένα κλικ παραπάνω από τις απλές.

Last edited:
Mπολικα εργαλειακια -και καποια πολυ ενδιαφεροντα- απο την αλλη Δευτερα, που σχετιζονται ολα με τα ηλεκτρολογικα!

Δυο κολλητηρια, το ενα ρευματος και το αλλο αεριου, ενα πολυμετρο, μια αμπεροτσιμπιδα, ενα ανεπαφο δοκιμαστικο τασης, ενας ανιχνευτης ρευματος, ενας μετρητης υγρασιας, δυο σετ πενσες ακροδεκτων και ακροδεκτες και εκ των οποιων η μια με τετραγωνη συμπιεση, ενα πιστολι θερμου αερα με διαφορα ακροφυσια συμπεριλαμβανομενου και ενος ακροφυσιου για το αναμα καρβουνων!! Φυσικα υπαρχουν μονωτικες ταινιες και διαφορα σετακια αναλωσιμων οπως θερμοσυστελλομενα και αλλα.

Δεν μπορουσε να λειπει απο την ηλεκτρολογικη συλλογη εργαλειων ενα σετακι κατσαβιδιων και διαφορων εργαλειων χειρος αλλα το πληρεστατο βαλιτσακι με το πολυ καλο SDS πιστολετο ρευματος ισχυος 3 joule το οποιο βεβαια εχει ακριβυνει..

Αυτο που συστηνω ειναι το ηλιακο προβολακι με αισθητηρα φωτος -βγαινει σε δυο εκδοσεις- το οποιο το θεωρω VFM και μου φωτιζει αδιαλειπτως την εισοδο στο εργαστηριο εδω και δυο χρονια. Προτιμησα την εκδοση με το αποσπωμενο ηλιακο πανελ το οποιο ειναι πιο ευελικτο.

Αρκετά εργαλεία και από την άλλη εβδομάδα...
Έχει αγοράσει κανείς το κολλητήρι αερίου να μας πει εντυπώσεις;
Επίσης αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν πρέπει να έχουν ξαναφέρει ως μεμονωμένα τεμάχια τα διάφορα ηλεκτρολογικά πενσοειδή.
Προσωπικά ίσως με ενδιέφερε το μυτοτσιίμπιδο των 200 χιλ. που φέρνουν στα 8 ευρώ, αν και η τιμή είναι στο επίπεδο των ανάλογων Total, Ingco κλπ.

• Like
Reactions: KOSSTV