Πριν λίγο έκανα μια πρώτη δοκιμή του πλυστικού μπαταρίας που αγόρασα σήμερα:
Parkside® Επαναφορτιζόμενο πλυστικό μηχάνημα PDRA 20–Li B2 - Ελαφριά
www.lidl-hellas.gr
Πρώτες εντυπώσεις μπορώ να πω άκρως θετικές. Το δοκίμασα με παροχή νερού βρύσης κι όχι από κουβά (αν και αυτός είναι ένας βασικός λόγος αγοράς του), χάριν ευκολίας για τη δοκιμή. Να πω εδώ ότι σύμφωνα με το φυλλάδιο οδηγιών του μπορεί να τροφοδοτηθεί με νερό βρύσης πίεσης μέχρι 5 bar, η οποία γενικά είναι εντός των ορίων σχεδόν σε κάθε συνήθη οικιακή παροχή νερού. Επίσης η τροφοδοσία μπαταρίας ήταν με μπαταρία 2ΑΗ (κι όχι 4 προς το παρόν).
Ή πίεση της δέσμης είναι αρκετά καλή για μηχανάκι μπαταρίας, και σίγουρα μπορεί να καθαρίσει αρκετές βρωμιές και σε δάπεδα (τη δοκίμασα σε δάπεδο πέτρας και καθάρισε αρκετές μαυρίλες και βρωμιές χωρίς δυσκολία). Επίσης ο θόρυβος είναι ανεκτός και θα τολμήσω να πω λιγότερο ενοχλητικός από ότι θα ανέμενε κανείς για τέτοιο τύπο μηχανήματος. Το ίδιο και οι κραδασμοί/ταλαντώσεις (ανεπαίσθητοι) ενώ και το βάρος με 2άρα μπαταρία δεν κουράζει εύκολα.
Σίγουρα δεν ενδείκνυται για αυτοκίνητα που βούτηξαν στη λάσπη μετά από off road εξόρμηση, αλλά για ένα τυπικό πλύσιμο ακόμα και αυτοκινήτου νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αν και δεν το δοκίμασα ακόμα για πλύσιμο στο μηχανάκι μου, το θεωρώ απίθανο να μην αποδώσει ικανοποιητικά εκεί.
Η μόνη μικρή επιφύλαξη που έχω (απλά επειδή δεν το δοκίμασα ακόμα σε αυτό) είναι στη συμπεριφορά του με παροχή νερού από κουβά, ωστόσο δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα κι εκεί.
Στη συσκευασία υπάρχει και αφροποιητής, τον οποίο δεν δοκίμασα, όπως κι ένα μπουκάλι με υγρό (σαπούνι προφανώς, απλά δεν ασχολήθηκα με αυτό καθόλου προς στιγμήν).
Εν ολίγοις, σαν πρώτη εντύπωση δηλώνω άκρως ικανοποιημένος από την εν γένει εικόνα και πρώτες ενδείξεις απόδοσης του εν λόγω πλυστικού.