Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτό εννοώ, το μικρό που βγαίνει από Πέμπτη

Αυτο το εργαλειο λεγεται σπαθοσεγα και δεν βολευει για κλαδεμα λογω κραδασμων, ακομα και με το προσαρτημα.
Εχω το αντιστοιχο Bosch και σπανια πλεον το χρησιμοποιω για κλαδεμα παρα μονο για κλαδια πανω απο 5-6 εκατοστα παχος, οπου δεν μπαινει αλυσοπριονο.

Το κλαδευτηρι που εχει ειναι πολυ πιο βολικο εργαλειο, ομως κοβει μονο εως 2/2.5 εκ. παχος.

Αυτο το εργαλειο λεγεται σπαθοσεγα και δεν βολευει για κλαδεμα λογω κραδασμων, ακομα και με το προσαρτημα.
Εχω το αντιστοιχο Bosch και σπανια πλεον το χρησιμοποιω για κλαδεμα παρα μονο για κλαδια πανω απο 5-6 εκατοστα παχος, οπου δεν μπαινει αλυσοπριονο.

Το κλαδευτηρι που εχει ειναι πολυ πιο βολικο εργαλειο, ομως κοβει μονο εως 2/2.5 εκ. παχος.
Να προσθέσουμε ότι το μηκος της λαμας στην σπαθοσεγα καθορίζει και το ευρος κόπων...
Έχω καταλήξει ότι για κλαδιά 4-5 πόντων μέχρι 7-8εκ μια λαμα 12εκ είναι η ιδανικότερη...οι κραδασμοι αποφεύγονται σε σχέση με μια μεγαλύτερη και το κοψιμο είναι ευκολότερο...

Όσο αφορά το κλαδευτήρι δεν νομίζω ότι πάνω από 2-2.5εκ το χρειάζεσαι...
Νομίζω από 3εκ και πανω χρειάζεται πριονισμα και ενα μικρο αλυσοπριονακι των 5' είναι σαφώς πιο γρήγορο...

Βέβαια θα μαζέψουμε 2-3 εργαλεία για 3 διαφορετικά μήκη κόπων.. ;..ίσως είναι υπερβολή αλλά προφανώς όλα χρειάζονται...

Να τα και ανεβασμένα...!!!

Πολυ ενδιαφερον εργαλειο το νεο πιστολι συγκολλησης πλαστικων της Parkside.
Δινει λυσεις εκει που οι κολλες και αλλοι τροποι συγκολλησης δεν μπορουν να ανταποκριθουν.
sddefault.jpg

-Το Parkside φαινεται περιποιημενο και καλοκατασκευασμενο, ξεχωριζει απο τα υπολοιπα κινεζικα.
-Το βαλιτσακι που εχει ολα τα απαραιτητα αναλωσιμα, ειναι ενα πολυ μεγαλο plus.

-Τα 50w ειναι λιγα για καποιον που δεν θελει να περιμενει 12 δευτερολεπτα να ζεσταθει. Αν και νομιζω οτι ζεστενεται σε λιγοτερο χρονο.
Ενα αντιστοιχο πιστολι των 70w ζεσταινεται μεσα σε 3 δευτερολεπτα.
-Παρομοια εργαλεια των 50w βρισκεις στην Ελλαδα απο 11 ευρω, ενιοτε χαμηλοτερα, οποτε τα 20 ευρω που κοστολογειται ειναι ηδη πολλα.

Συμπερασμα
Λογω περιποιημενης εμφανισης, παροχη βαλιτσας αποθηκευσης, 3 χρονων εγγυησης και δωρεαν μεταφορικων, αξιζει να το δοκιμασει κανεις.

Χρόνια πολλά παιδιά και καλημέρα...ο ταχυφορτιστης αξίζει??δλδ αν δώσω 60 ευρό 2 8ah σε πόση ώρα φορτίζουν?

Χρονια πολλα!!

Xoντρικα διαιρεις τα Ah της μπαταριας με τα Α που δινει ο φορτιστης και το αποτελεσμα ειναι οι ωρες φορτισης. Συν κατι λιγο παραπανω.

Δηλαδη αν ο φορτιστης ειναι rated 2 αμπέρ και η μπαταρια ειναι χωρητικοτητας 8 αμπερωριων, ο χρονος που απαιτειται ειναι 4+ ωρες, για μια αδεια μπαταρια.

Xoντρικα διαιρεις τα Ah της μπαταριας με τα Α που δινει ο φορτιστης και το αποτελεσμα ειναι οι ωρες φορτισης. Συν κατι λιγο παραπανω.

Δηλαδη αν ο φορτιστης ειναι rated 2 αμπέρ και η μπαταρια ειναι χωρητικοτητας 8 αμπερωριων, ο χρονος που απαιτειται ειναι 4+ ωρες, για μια αδεια μπαταρια

Δλδ ισχύει ότι την 8ah θα την φορτίζει σε 40 λεπτά?

Πάνω που ήμουν έτοιμος να αγοράσω (για δεύτερο) το πιστόλι κόλλησης πλαστικών των 11 ευρώ:
Πλέον θα περιμένω μια εβδομάδα για να πάρω το αντίστοιχο των Lidl. Μπορεί να είναι ακριβότερο, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο πακέτο (απτή ποιότητα κατασκευής, καλύτερες διασφαλίσεις προδιαγραφών ασφαλείας ελέω ΕΕ, τριετής εγγύηση, πιο στιβαρό βαλιτσάκι αποθήκευσης).

• Like
Reactions: osatosa
Μιας και δεν έχω πιστολι κολλησης πλαστικών θα κάνω μάλλον την κίνηση...ελπίζω να βγει καλό...

Εγώ διαφωνώ με τόσο μεγάλους φορτιστες...και η απάντηση είναι η πολυ ταχύτατη φόρτιση των στοιχείων δεν έχουν βάθος χρόνου στην ζωή της μπαταρίας..
Ξέρω κάποιοι διαφωνούν αλλά εγω αυτό συμπερασμα έχω βγάλει με τόσες μπαταρίες που έχω..
Νομίζω ότι αυτός με τα 4.5Α είναι πιο ιδανικός...

Ναι αν οντως ο φορτιστης δινει 12Α, μια 8αμπερη μπαταρια θα φορτισει περιπου σε αυτον τον χρονο.

Ειναι καλο που βλεπω οτι υπαρχει προγραμμα ECO το οποιο φορτιζει με λιγοτερα αμπερ, καθως η ταχυτατη φορτιστη σκοτωνει κυριολεκτικα τις μπαταριες.
-Εκτος εαν ο φορτιστης διαθετει ανεμιστηρα ο οποιος ψυχει τις μπαταριες κατα την φορτιση και εκτος εαν η ταχυτατη φορτιση γινεται σπανια, σε περιπτωσεις αναγκης.

Αλλιως θα συμφωνησω με τον Κωστη, οτι η αργη φορτιση ειναι ο,τι καλυτερο για την αποδοση, και την ζωη της μπαταριας.

Κανενας απο τους φορτιστες που εχω δεν δινει παραπανω απο 2-3 Αμπερ για αυτον ακριβως τον λογο.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Εν τω μεταξύ στα είδη αυτοκινήτου που φέρνουν την άλλη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και μια 12βολτη (με κροκοδειλάκια) αντλία μετάγγισης λαδιών/diesel:
αλλά κι ένα σετ αποκατάστασης βαθουλωμάτων λαμαρίνας αυτοκινήτου:
Για την πρώτη (ως τύπος) έχω ακούσει καλά σχόλια από γνωστό που έχει αγοράσει ανάλογη ιδίου τύπου και σίγουρα πρέπει να είναι πολύ πιο αποτελεσματική σε σχέση με μια φτηνή που φέρνουν κατά καιρούς γύρω στα 14 ευρώ. Βέβαια και τα χρήματα που κοστίζει δεν είναι λίγα.
Το σετ αποκατάστασης βαθουλωμάτων πωλείται σε τιμή μάλλον καλή σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό:
και παρόλο που προφανώς δεν είναι για σοβαρές επισκευές αυτού του τύπου, λόγω ποικιλίας εξαρτημάτων και για να βρίσκεται αν και ποτέ χρειαστεί (το απεύχομαι), ίσως το αγοράσω.

Αυτό εννοώ, το μικρό που βγαίνει από Πέμπτη
Φαινεται ανα εχει ιδιο σωμα με το αλυσοπριονακι της στα 20βολτ.

Εγω θα το αγοραζα. Με καταληλη λαμα και παντα με το εξαρτημα για κοντρα θα κανει καλη δουλεια και σαν σπαθοσεγα.

Ναι αν οντως ο φορτιστης δινει 12Α, μια 8αμπερη μπαταρια θα φορτισει περιπου σε αυτον τον χρονο.

Ειναι καλο που βλεπω οτι υπαρχει προγραμμα ECO το οποιο φορτιζει με λιγοτερα αμπερ, καθως η ταχυτατη φορτιστη σκοτωνει κυριολεκτικα τις μπαταριες
-Εκτος εαν ο φορτιστης διαθετει ανεμιστηρα ο οποιος ψυχει τις μπαταριες κατα την φορτιση και εκτος εαν η ταχυτατη φορτιση γινεται σπανια, σε περιπτωσεις αναγκης.
Φαινεται ότι έχει αυτήν την δυνατότητα...
Μάλιστα έχει πολλές επιλογές φόρτισης και από πολύ αργή μάλιστα..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φαινεται ότι έχει αυτήν την δυνατότητα...
Μάλιστα έχει πολλές επιλογές φόρτισης και από πολύ αργή μάλιστα..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δλδ λέτε να δώσω 60 ευρό να τον πάρω??(θελω 2)ποιο πολύ με ενδιαφέρει για τις 15 ah που έχω κάνει, γιατί κάνουν κοντά στις 6 ωρες και 40 λεπτά να φορτησουν και εκεί που τις έχω μόνο γεννήτρια έχω και δεν αξίζει να τις παίρνω και να τις τοποθετώ μετά από μια βδομάδα πάλι...φυσικά στου έξι μήνες τις έχω φορτίσει 4 φορές...κρατάνε καλά...αλλά και να χαλάσουν σε 2 χρόνια έτσι και αλλιώς θα τις ξανά κάνω...

Για 15Α αλλαζει το πραμα...για μικρότερες δεν αξίζει...
Όχι 60...40 εχει....
Εφόσον εχει.επιλογη φορρισης αξίζει...ουτε και εγώ το γνωριζα..στο.βιντεο στο είδα...

• Like
Reactions: dim tz
Για 15Α αλλαζει το πραμα...για μικρότερες δεν αξίζει...
Όχι 60...40 εχει....
Εφόσον εχει.επιλογη φορρισης αξίζει...ουτε και εγώ το γνωριζα..στο.βιντεο στο είδα...
Έχεις δίκιο 30 νόμιζα είχε...60 έλεγα για αγορά 2..άρα 80 ευρό