Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λοιπόν, εγώ πάντα για σκαπτικα επειδή είναι εργαλεία απαιτήσεων βασιζομουν σε Dewalt και METABO.
Ειδικά το ΜΕΤΑΒΟ μου έχει και την υπογραφή του Michael Sumacher 650 ευρώ.....
Όμως τελευταία για την Χίο αγόρασα ένα PowerPlus το οποίο κάνει την δουλειά του άψογα σε καλεμισμα και τρύπημα μεγάλων διαμέτρων.
Όσο για τις αστοχίες συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες οπότε καλό είναι τα υπάρχει εγγύηση. Και δόξα τον Θεό η τρίτης του Lidl είναι από τις καλύτερες.

Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει για το σπείρωμα εξαρτημάτων του dremelοειδες ; το μετράω διάμετρο 17,65 με σπείρωμα 1,6 . Δεν έχει σχέση με των dremel ή κάνω λάθος ;

Τα εξαρτηματα των dremel ΔΕΝ εκαναν στο rotary parkside μπαταριας που ειχα αγορασει εδω και 4 χρονια.
Φανταζομαι οτι και στο συγκεκριμενο parkside θα ισχυει το ιδιο. Τα προσαρτηματα του (οδηγος φρεζας/επεκταση) ΔΕΝ θα ταιριαζουν στο dremel.

Eπειδη ομως εχουν περασει χρονια, ισως τα νεοτερα μοντελα parkside να ειναι διαφορετικα. Δεν εχω μαζι μου τα dremel για μετρησω τη διαμετρο του σπειρωματος.

Διαβάζω ότι στα dremel είναι m19 -2. Του Lidl είναι μικρότερο. Τουλάχιστον να επιβεβαιωσουμε το σπείρωμα του για να βρω ένα κολαούζο για να φτιάχνω εξαρτήματα - βάσεις σε ξύλο και Plexiglas.

Δεν έχω Dremel αλλά το M19x2 δεν υπάρχει σαν σπείρωμα τουλαχιστον στα συνηθισμένα. Πάντως η διάμετρος 19 mm δεν είναι λίγο μεγάλη; Μήπως εννοείς 9; Σε αυτή τη περίπτωση ίσως είναι 3/4"-12 UN το οποίο είναι σε χιλιοστά περίπου 9mm διάμετρο και περίπου 2mm βήμα.

Αυτό είναι το σπείρωμα του dremel. 3/4 της ίντσας, δηλαδή σχεδόν 19 χιλιοστά. Από τη στιγμή όμως που το Parkside δεν έχει τέτοιο δεν κοιτάω για dremel προσαρτηματα. Στόχος είναι να βρω ακριβώς κολαούζο για το Parkside και να φτιάχνω δικά μου.

Αυτό είναι το σπείρωμα του dremel. 3/4 της ίντσας, δηλαδή σχεδόν 19 χιλιοστά. Από τη στιγμή όμως που το Parkside δεν έχει τέτοιο δεν κοιτάω για dremel προσαρτηματα. Στόχος είναι να βρω ακριβώς κολαούζο για το Parkside και να φτιάχνω δικά μου.

Tι ακριβως θες να κανεις και πως?? Δεν καταλαβαινω.

Μια βάση για κυκλικές κοπές και ενα προσαρτημα για κοπή περιθωρίων με μεταβλητό βάθος κοπής. Είχα φτιάξει για το μικρό που εχω , αλλα έπιανε πανω στο σώμα και δεν ηταν πάντα κάθετο . Το σπειρωμα θα μου έδινε τουλάχιστον μια σίγουρη ενιαία λύση εργαλείου -βάσης.
routros.jpg

stewmac%20router%20base%20in%20use.jpg

Last edited:
Το πρώτο δεν βοηθάει καθόλου γιατί δεν βλέπεις την μύτη την ώρα που κόβει. Δεν είναι για δουλειά ακριβείας. Το άλλο είναι υπερτιμημένο. Μπορείς να φτιάξεις μια τέτοια βάση με 10 .

Γενικοτερα καποια πραγματα ειναι υπερτιμημενα. Γιατι οχι κανονικο ρουτερ; Ιδια τιμη εχει το προσαρτημα της Dremel με το ρουτερ της parkside.

Έχω router .αλλα δεν είναι για τέτοιες δουλειές. Εκεί θέλει ρουτερ περιθωρίων. Αλλά θα μου κοστίσει λιγότερο ακόμη και να αγοράσω την βάση του dremel ( που μάλλον δεν κάνει) από το να πάρω trimmer και να επενδύσω σε άλλα bit...

Ούτε αυτό κάνει. Δυστυχώς δεν είμαστε στην Αμερική να αγοράζουμε τα original makita και bosch με 100$. Το maktec δεν έχει ρυθμιζόμενες στροφές και δεν παίρνει από όσο ξέρω αλλα bit πέρα από 6mm. Που δεν έχω κανένα. Επιμένω στη λύση να φτιάξω εγώ μια βάση. Ακόμη και κάποιον να πάω να μου κάνει το σπείρωμα όλη η δουλειά θα μου βγει 15 .

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λοιπόν επειδή το φοβόμουν το συγκεκριμένο τις διάβασα τις οδηγίες και λιπανα το bit πριν το βάλω στη βάση του. Το bit δεν ήταν πολυ ζεστό όταν το έβγαλα αλλά σε σχέση με το ζόρισμα δεν μπορώ να σύμφωνησω. Όταν πας να κόψεις τσιμέντο θα το ζορίσεις θέλοντας και μη. Δεν εννοώ να πέσεις με όλο σου το βάρος πάνω του αλλά δεν θα ξεφλουδίζω λιγο λιγο το τσιμέντο. Αν είναι έτσι δεν κάνει για την εργασία που το πουλάνε.
Παραθέτω κάποιες φωτό και θα συνεχίσω με τις άλλες μου κακές εμπειρίες με τη συγκεκριμένη μάρκα.
12376a83cb0da0d3e27a12a1b8655018.jpg

05b3e044e150d3c02830a369aa2db3c0.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ανησυχώ, θα τους το πάω πίσω και θα μου το αντικαταστήσουν, αλλά θα πρέπει να μάθω απο εδώ και πέρα και να μην ξαναπάρω τίποτα απο αυτούς.
Επίσης όσον αφορά την τριετή εγγύηση καλή και αγια, αλλά το Σαββατοκύριακο που έχασα γιατί είχα βασιστεί στο συγκεκριμένο εργαλείο δεν θα μου το επιστρέψουν. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που την παθαίνω αλλά δεν έμαθα.

Έχω ακριβώς το ίδιο ...η πιο βαριά χρήση που το έχω υποβάλει ήταν το γκρέμισμα αποθήκης περίπου 3 τετραγωνικά χτιστή με τούβλα με το καλέμι. Θυμάμαι είχε ζεσταθεί, αλλά το σταμάτα / ξεκίνα της διαδικασίας (προσπαθούσα όσο γινόταν να σώσω τα τούβλα για άλλο έργο) μάλλον δεν το άφησε να ζεσταθεί πολύ. Ίσως για τη χρήση που ήθελες να έκανε καλύτερη δουλειά το μεγαλύτερο που έχει με 500 W περίπου παραπάνω ισχύ.
Σίγουρα θα σου δώσουν καινούργιο στο σέρβις πάντως στη Νέα Ιωνία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πήρα σήμερα τον ανεμιστήρα στήλη...10 ευρώ φθηνότερα από οποιονδήποτε άλλο στην αγορά είχα βρει και σχεδόν μισή τιμή από τον φθηνότερο επώνυμο (AEG). Να δούμε αν θα δροσίζει κιόλας :P

υπάρχει κάποιο σχέδιο γι'αυτό?
δεν ειναι δύσκολο. Θελεις μια βάση απο plexiglas, οσο σε βολεύει αρκεί να μην ειναι πολυ μικρη για να στηρίζει σωστά το εργαλείο. Μια βαση με σπειρωμα για να βιδώνει πανω στο εργαλείο και μετά μπορεις να τα ενώσεις τα δυο κομμάτια με ντιζες και να ελέγχεις το ύψος με πεταλούδες ή το κανεις πιο καλο με σωλήνες , ελατήρια αλλα πιο ακριβό. Εγω ενα ξύλινο που έφτιαξα με κόντρα πλακέ 1cm μου κόστισε 10 .

δεν ειναι δύσκολο. Θελεις μια βάση απο plexiglas, οσο σε βολεύει αρκεί να μην ειναι πολυ μικρη για να στηρίζει σωστά το εργαλείο. Μια βαση με σπειρωμα για να βιδώνει πανω στο εργαλείο και μετά μπορεις να τα ενώσεις τα δυο κομμάτια με ντιζες και να ελέγχεις το ύψος με πεταλούδες ή το κανεις πιο καλο με σωλήνες , ελατήρια αλλα πιο ακριβό. Εγω ενα ξύλινο που έφτιαξα με κόντρα πλακέ 1cm μου κόστισε 10 .

Eχω την αισθηση οτι με την βαση router του dremel, θα κανεις τη δουλεια σου καλυτερα. Ειναι ακριβως για αυτον τον σκοπο και εχει ρυθμισεις που δεν φτιαχνονται ετσι απλα.
Κοστιζει ~30 ευρω απο Ελλαδα, και απο amazon.de με καμμια ομαδικη, ακομα φτηνοτερα.

Εγω ερχομαι τελος του μηνα στην Αθηνα, οποτε μπορω να στην δανεισω να δεις αν σε βολευει. Στειλε πμ αν θες.