Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λοιπόν επειδή το φοβόμουν το συγκεκριμένο τις διάβασα τις οδηγίες και λιπανα το bit πριν το βάλω στη βάση του. Το bit δεν ήταν πολυ ζεστό όταν το έβγαλα αλλά σε σχέση με το ζόρισμα δεν μπορώ να σύμφωνησω. Όταν πας να κόψεις τσιμέντο θα το ζορίσεις θέλοντας και μη. Δεν εννοώ να πέσεις με όλο σου το βάρος πάνω του αλλά δεν θα ξεφλουδίζω λιγο λιγο το τσιμέντο. Αν είναι έτσι δεν κάνει για την εργασία που το πουλάνε.
Παραθέτω κάποιες φωτό και θα συνεχίσω με τις άλλες μου κακές εμπειρίες με τη συγκεκριμένη μάρκα.
12376a83cb0da0d3e27a12a1b8655018.jpg

05b3e044e150d3c02830a369aa2db3c0.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μην ανησυχείς. Έχει 3 χρόνια εγγύηση οπότε μικρό το κακό. Δεν ξέρω όμως αν το αντικαθιστούν υποχρεωτικά ή μπορεις να πάρεις πίσω τα χρήματα σου. Όσο για τη δουλειά, σε τέτοια εργαλεία δεν βασιζόμαστε. Για χόμπυ τα έχουμε.

Δεν ανησυχώ, θα τους το πάω πίσω και θα μου το αντικαταστήσουν, αλλά θα πρέπει να μάθω απο εδώ και πέρα και να μην ξαναπάρω τίποτα απο αυτούς.
Επίσης όσον αφορά την τριετή εγγύηση καλή και αγια, αλλά το Σαββατοκύριακο που έχασα γιατί είχα βασιστεί στο συγκεκριμένο εργαλείο δεν θα μου το επιστρέψουν. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που την παθαίνω αλλά δεν έμαθα.

Αυτο το μηχάνημα ειναι όντως για βαριά εργασία - τσιμέντο οπότε πρέπει να ειναι σχεδιασμένο για "ζόρισμα". Δεν δικαιολογείτε που χάλασε τόσο σύντομα. Ωστόσο σκέψου οτι μπορεί να έπεσες και σε ελλατωματικό κομμάτι .

Πολύ καλά έκανες και το ανέφερες πάντως για να έχουμε εικόνα.

Να συμπληρώσω λοιπόν τη λίστα με τις αποτυχημένες αγορές Parkside.
1. Πιστόλι θερμού αέρα. Κάηκαν 2 και είμαι στο τρίτο. Δεν το ζόρισα και πάντα κρατούσα καθαρούς τους αεραγωγούς του αλλά κάποια στιγμή έπαψαν να λειτουργούν.
2. Τρίβειο μικρό δέλτα. Το σκρατς του άρχισε να παίρνει την μορφή τσαρουχιου γιατί είχαν μάλλον ζεσταθεί αρκετά. Ίσως το μόνο που μπορεί να το χρησιμοποίησα για ώρα και να φταίω και εγώ λιγο.
3. Τρίβειο με σκρατς το οποίο μόλις το έβγαλα απο το κουτί του και αποκολλήθηκε με τη μια η βάση του μόλις το έβαλα να τρέψει κάτι. Απαράδεκτο και δεδομένου ότι ήμουν σε νησί μου κόστισε γιατί έπρεπε να πηγαίνω να ψάχνω για βενζινοκολλες.
4. Κολλητήρι μπαταρίας. Απλά άχρηστο, δεν μπορώ καν να το σχολιάσω.
5. Σκούπα υγρής/ξηρής αναροφησης. Το πλαστικό που δένει το φίλτρο παρέδωσε το πνεύμα και έσπασε σε μια διετία. Το κόλλησα με κάποια κόλλα αλλά το φοβάμαι.

Αυτά τα λίγα και σε περίπτωση που σκέφτεστε ότι είμαι ζηλιάρης, έχω καμμία δεκαπενταριά εργαλεία B&D, πράσινα Bosch και φυσικά τα μπλε χωρίς να δω κανένα πρόβλημα.
Τα συμπερασματα δικά σας.

Ολα τα παρομοια εργαλεια γραφουν στις οδηγιες DO NOT FORCE THE TOOL η κατι παρομοιο. Eιτε προκειται για parkside ειτε προκειται για ΜΑΚΙΤΑ.

Τι να λεμε τωρα, η εννοια 'ζορισμα' ειναι υποκειμενικη. Αλλιως το ζοριζω εγω αλλιως καποιος επαγγελματιας που μαλλον γνωριζει καλυτερα πως που και ποσο θα ζορισει ενα εργαλειο.

Επισης κανενα εργαλειο δεν ειναι σχεδιασμενο για ζορισμα. Αλλο πραμα ειναι η συνεχης/βαρεια αλλα σωστη χρηση ενος εργαλειου (επαγγελματικο) και αλλο το ζορισμα.

Ο πατερας μου εχει αχρηστεψει αρκετα εργαλεια -ολα επωνυμα ολα ιαπωνεζικα- επειδη η χρηση που τους εκανε, και τους κανει, ειναι επιεικως απαραδεκτη.. Δεν θυμαμαι ποτε να κατηγορησε το εργαλειο.

Η περιπτωση του George παραπανω πιθανοτατα να οφειλεται σε ελλατωματικο τσοκ.

Απορώ φίλε μου ...όλα τα άχρηστα σε σένα πέσανε ???
Γιατί εγώ έχω ένα κάρο εργαλεία Parkside τα οποία χρησιμοποιώ ανάλογα με την βαρύτητα χρήσης για την οποία προορίζονται και δεν μου έχει χαλάσει κανένα μέχρι σήμερα.
Δηλαδή σου κάηκε το πρώτο πιστόλι θερμού αέρα ....αγόρασες δεύτερο και σου κάηκε και αυτό ...και μετά πήρες και τρίτο το οποίο ακόμα δεν σου κάηκε ???
Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.
Φιλικά Πάντα.

Δεν ειναι τα εργαλεια αχρηστα, οι προσδοκιες του καθε χρηστη αλλαζουν. Εαν ο φιλος δουλευει επαγγελματικα εργαλεια χωρις τζογους και με την καλυτερη ποιοτητα κατασκευης τοτε ειναι λογικο οχι μονο να φαινονται αστεια τα parkside/einhell αλλα και να σκανε σαν καρπουζια μετα απο λιγα λεπτα με εντονη χρηση. Ειναι καλο να λεμε και τα ασχημα.

Mπα, μη φοβασαι, δεν στενοχωρεις κανεναν. Ουτε μετοχοι ειμαστε ουτε κανενα συμφερον εχουμε με τα Lidl.
Συμφωνω απολυτος με την παραπανω τοποθετηση.

Απορώ φίλε μου ...όλα τα άχρηστα σε σένα πέσανε ???
Γιατί εγώ έχω ένα κάρο εργαλεία Parkside τα οποία χρησιμοποιώ ανάλογα με την βαρύτητα χρήσης για την οποία προορίζονται και δεν μου έχει χαλάσει κανένα μέχρι σήμερα.
Δηλαδή σου κάηκε το πρώτο πιστόλι θερμού αέρα ....αγόρασες δεύτερο και σου κάηκε και αυτό ...και μετά πήρες και τρίτο το οποίο ακόμα δεν σου κάηκε ???
Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.
Φιλικά Πάντα.

Δεν μου καιγονται ολα ευτυχως αλλα ως ποσοστο βλαβων δεν εχουν ανταγωνισμο.
Εχω ενα τροχο με λειαντηρα, ενα πολυεργαλειο, ενα κατσαβιδι μπαταριας, εναν στιλβωτη μπαταριας, μια πλανη και ενα κολλητηρι ρευματος.
Εκτος απο το πολυεργαλειο για το οποιο δεν εχω μεγαλο προβλημα (υπερφορτωνεται σχετικα ευκολα), τα υπολοιπα δεν τα χρησιμοποιω συχνα εως σπανια αλλα δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα.
Επισης ανεφερα οτι χρησιμοποιω αρκετα εργαλεια diy απο αλλες μαρκες χωρις να αντιμετωπισω το παραμικρο, ετσι δεν νομιζω οτι ειναι το στιλ μου αλλα μαλλον κατι αλλο παει στραβα...

Δεν παει κατι στραβα, απλα ειναι πιο πιθανο να αντιμετωπισεις προβλημα απο bugdet εργαλειο παρα απο επωνυμο. Λογικο ειναι.

Επισης μπορει να ειναι και συμπτωσεις αυτες οι πανωτες βλαβες. Δηλαδη απλα να ετυχε σε σενα να εχεις παραπανω βλαβες απο τον μεσο ορο.
Εχω ολα τα εργαλεια parkside που ανεφερες, ακομα και το κολητηρι μπαταριας, και δεν θυμαμαι ποτε να ειχα καποιο ιδιαιτερο προβλημα.

Για να λεμε και του στραβου το δικιο ομως, εαν τα parkside δεν ειχαν 3 χρονια εγγυηση, δεν θα τα ειχα καν πλησιασει εξ'αρχης.

Δεν παει κατι στραβα, απλα ειναι πιο πιθανο να αντιμετωπισεις προβλημα απο bugdet εργαλειο παρα απο επωνυμο. Λογικο ειναι.

Επισης μπορει να ειναι και συμπτωσεις αυτες οι πανωτες βλαβες. Δηλαδη απλα να ετυχε σε σενα να εχεις παραπανω βλαβες απο τον μεσο ορο.
Εχω ολα τα εργαλεια parkside που ανεφερες, ακομα και το κολητηρι μπαταριας, και δεν θυμαμαι ποτε να ειχα καποιο ιδιαιτερο προβλημα.

Για να λεμε και του στραβου το δικιο ομως, εαν τα parkside δεν ειχαν 3 χρονια εγγυηση, δεν θα τα ειχα καν πλησιασει εξ'αρχης.

Στο θέμα της εγγύησης συμφωνώ.

Και εγώ ένα κάρο εργαλεία έχω (έχω ποστάρει φωτό) και ποτέ δεν είχα θέμα παρά μόνο με το δράπανο μπαταρίας όπου από την πρώτη χρήση μου κάηκε το led και το αντικατέστησαν γρήγορα και χωρίς κανένα κόστος για εμένα.

Πάντως νομίζω ότι έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι καθώς εγώ που το έχω κοντά 2 χρόνια του έχω ρίξει πολύ ξύλο και δεν έχει βγάλει κιχ.
Την τελευταία φορά το άναψα απίστευτα όταν έβγαζα πλάκες και έπειτα εσπαγα το τσιμέντο με το οποίο ήταν κολλημένες. Του έκανα κάμποσες ώρες χρήση με κάποια διαλειματάκια αλλά δεν έκανε κιχ.

Πραγματικά όταν το δουλεύω λέω καμιά φορά ότι τώρα θα καεί, αλλά πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο.
Το θέμα είναι ότι πάντα μετά το τέλος της εργασίας το φυσάω με το κονφλέρ και καθαρίζω τα γράσσα και αν έχω χρησιμοποιήσει καλέμι ή βελόνι τα τροχίζω.

Τέλος θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι σε αυτά τα εργαλεία δεν πρέπει να πολυβασιζόμαστε και ειδικά σε απαιτητικές εργασίες.

Σου ξαναλέω όμως ότι μάλλον στην περίπτωση σου απλά έτυχε γιατί πραγματικά τόσοι και τόσοι αγοράζουν κάθε φορά που το φέρνει το συγκεκριμένο πνευματικό και απ ότι έχω παρατηρήσει οι αρνητικές απόψεις είναι ελάχιστες.
Στείλτο στo service και δεν θα απογοητευτείς!

σημερα ειχε ενας μπαρμπας μου 4 δοκαρακια 4*6 εκ *3 μετρα παρατημενα χρονια,καταμαυρα .τα πηρα και με την πλανη parkside τα ''εφαγα 1.5 μμ και γινανε ''γυαλι''

την πλανη την δουλεψα -εσκισα επι μια μιαμιση ωρα με διαλειματα μονο να αλλαζω τα ξυλα προς τριψιμο και δεν εκανε κιχ ,απ τις καλυτερες αγορες απο λιντλ.

και οπως λεει και ο διοβολικος φιλος μας στο τελος φυσιμα με το κοφλερ και στο κουτι της .

Αυτο το μηχάνημα ειναι όντως για βαριά εργασία - τσιμέντο οπότε πρέπει να ειναι σχεδιασμένο για "ζόρισμα". Δεν δικαιολογείτε που χάλασε τόσο σύντομα. Ωστόσο σκέψου οτι μπορεί να έπεσες και σε ελλατωματικό κομμάτι .

Πολύ καλά έκανες και το ανέφερες πάντως για να έχουμε εικόνα.

+1 profchaos τά ίδια θά έγραφα καί εγώ
Από ότι βλέπω στήν φωτό cgeorgal έσπασε το μαύρο πλαστικό τού τσόκ, η καί τό μέταλο γιατί δέν φαίνεται καθαρά στήν φωτό η κάτω πλευρά.
Παντος cgeorgal κράτα μάς ενήμερους άν θέλεις στό θέμα του service άν στό αντικαταστήσουν η απλά άν αλλαξουν το τσόκ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να υποθέσω ότι "κονφλέρ" είναι ο αεροσυμπιεστής ή στα ελληνικά "κομπρεσέρ" ???

σωστα !!

Εγώ θα έλεγα ότι είναι πιο συχνό το φαινόμενο να αντιμετωπίσεις πρόβλημα κάνοντας χρήση από ένα bugdet εργαλείο σε σχέση με ένα "επώνυμο" DIY και σπάνιο σε ένα επαγγελματικό.

Επιπλέον αυτό το "DO NOT FORCE THE TOOL" που αναφέρουν όλα τα εργαλεία στα εγχειρίδια χρήσης είναι γενικό και αόριστο αφού σε κανένα δεν προσδιορίζεται η μέγιστη "FORCE" ή η "FORCE" λειτουργίας για να κάνεις σωστή χρήση.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

σημερα ειχε ενας μπαρμπας μου 4 δοκαρακια 4*6 εκ *3 μετρα παρατημενα χρονια,καταμαυρα .τα πηρα και με την πλανη parkside τα ''εφαγα 1.5 μμ και γινανε ''γυαλι''

την πλανη την δουλεψα -εσκισα επι μια μιαμιση ωρα με διαλειματα μονο να αλλαζω τα ξυλα προς τριψιμο και δεν εκανε κιχ ,απ τις καλυτερες αγορες απο λιντλ.

και οπως λεει και ο διοβολικος φιλος μας στο τελος φυσιμα με το κοφλερ και στο κουτι της .

Και εγώ όταν την δουλεύω την πλάνη κάτω από 1-1.5 ώρα συνεχόμενης χρήσης δεν πέφτω εύκολα.

Να υποθέσω ότι "κονφλέρ" είναι ο αεροσυμπιεστής ή στα ελληνικά "κομπρεσέρ" ???

Ναι, πολλοί το λένε έτσι αλλά το κανονικό του αν θες να είσαι ακριβής είναι Ελαιόψυκτος Αεροσυμπιεστής!

Εγώ θα έλεγα ότι είναι πιο συχνό το φαινόμενο να αντιμετωπίσεις πρόβλημα κάνοντας χρήση από ένα bugdet εργαλείο σε σχέση με ένα "επώνυμο" DIY και σπάνιο σε ένα επαγγελματικό.

Επιπλέον αυτό το "DO NOT FORCE THE TOOL" που αναφέρουν όλα τα εργαλεία στα εγχειρίδια χρήσης είναι γενικό και αόριστο αφού σε κανένα δεν προσδιορίζεται η μέγιστη "FORCE" ή η "FORCE" λειτουργίας για να κάνεις σωστή χρήση.

Γιάννη, αυτό εννοείται που λες, ωστόσο πάλι έχει να κάνει με την χρήση που κάνει ο καθένας.
Δεν μπορούμε πάντως από ένα μεμονωμένο περιστατικό να βγάλουμε συμπέρασμα γιατί το δείγμα είναι πολύ μικρό (να το πάμε και σε στατιστική).

Μπορεί να υπάρχουν 1000 ευχαριστημένοι κάτοχοι του συγκεκριμένου Πνευματικού και 10-15 απογοητευμένοι. Μπορεί πάλι να υπάρχουν 100 κάτοχοι bosch - πράσινη σειρά και 20 δυσαρεστημένοι, οπότε όπως καταλαβαίνεις το ποσοστό δυσαρέσκειας είναι μεγαλύτερο....

Τέλος ποτέ δεν συγκρίνουμε επαγγελματικά εργαλεία με ερασιτεχνικά DIY!

Ναι, πολλοί το λένε έτσι αλλά το κανονικό του αν θες να είσαι ακριβής είναι Ελαιόψυκτος Αεροσυμπιεστής!

:worshippy::bang::ernaehrung004:

Δουλεψα προσφατα την πλανη, την ιδια απο το Lidl. Πολυ καλη δουλεια, πανεξυπνο το αυτακι πισω για να προστατευει τα μαχαιρια. Εκει που με χαλαει ειναι οτι καθε ξυλο ειναι μοναδικο και σε καποια ηθελα περισσοτερα περασματα απο αλλα, στο τελος ειχαν μικρες διαφορες. Σε μια οποιαδηποτε κατασκευη δεν φαινεται καθολου αλλα εαν θες να τα κολλησεις μεταξυ τους εχεις προβλημα.
Επισης δυσκολα βγαινει ακριβως 90° οι πλευρες μεταξυ τους.
Θελω να ετοιμασω την χειρος Stanley. :)

:worshippy::bang::ernaehrung004:

Και αναλόγως τον τύπο πάει παραπέρα:

Ελαιόψυκτος Εμβολοφόρος Αεροσυμπιεστής
Ελαιόψυκτος Κοχλιοφόρος Αεροσυμπιεστής

και πάει λέγοντας...

Νομίζω πολύ έκταση δίνουμε σε μια βλάβη. Ο cgeorgal καλά κάνει κ το αναφέρει, αλλά όπως πολύ σωστά τονίζει, το βασικό δεν είναι το παρκσιντε που χάλασε, αλλά η ώρα που έχασε. Από την άλλη κ οι Αλβανοί κλέφτες θα γίνουν;;

Να πω και εγω για το dremelοειδες. Αναβάθμιση δύναμης σε σχέση με τα 20watt που είχα. Τωρα μου μένει να φτιάξω μια βάση για κύκλους. Γνωρίζει μήπως κάποιος το σπειρωμα που εχει για τα εξαρτήματα;
Οσο για το vfm μονο τα εξαρτήματα , την φρεζοβαση, την προέκταση και την στήριξη να αγοράσεις απο το banggood θες 25 , δεν μιλάμε για original dremel.