Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η κυρία που μίλησα μου είπε ότι το επιπρόσθετο τσοκ έχει 6 μήνες εγγύηση ήταν κατηγορηματική.
Επειδή δεν δουλεύει το site με τα manuals, ρίξε μια ματιά στο δικό σου αν τελικά εξαιρείται το τσοκ.
Αν δεν υπάρχει ρητή αναφορά, τότε ισχύει η εγγύηση όπως αυτή αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης (θέλει προσεκτικό διάβασμα, γιατί μπορεί να είναι στα "ψιλά γράμματα").
Σε αυτή την περίπτωση, δεν μιλάς με το service αλλά μόνο με την υποστήριξη και επιμένεις να σου υποδείξουν το σημείο αναφοράς (σελίδα, παράγραφος κτλ).
Στο site του LIDL υπάρχει φόρμα επικοινωνίας, αλλά δεν σου δίνει αποδεικτικό, οπότε βρες και κάποιο mail πχ [email protected] και στειλε το ίδιο μήνυμα.

Αν στις οδηγίες χρήσης που έχεις, δεν υπάρχει εξαίρεση για το τσοκ, τότε μπορεί αυτή η εξαιρεση να αφορά τα πιο καινούργια μοντέλα αλλά ποσώς σε ενδιαφέρει.

Ευχαριστώ, έκανα τα παράπονά μου τηλεφωνικά στην εξυπηρέτηση πελατών του Lidl.
Περιμένω απάντηση τις επόμενες ημέρες.
Με την ευγενέστατη κυρία που μίλησα φάνηκε έκπληκτη για το θέμα.
Θα δούμε.

Αναμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα της εγγύησης, καθώς η λογική του service όπως σου εκτέθηκε, είναι εντελώς παράλογη (έως δόλια θα τολμούσα να πω), καθώς αφενός το τσοκ είναι αναπόσπαστο λειτουργικό εξάρτημα του δραπανοκατσάβιδου, είτε αφαιρείται είτε όχι, κι αφετέρου, ειδικά όταν μιλάμε για εργαλεία της σειράς Performance, υποτίθεται ότι ειδικά στη συγκεκριμένη σειρά τα τσοκ είναι πολύ καλής ποιότητας (συνήθως Rohm ή ανάλογων εταιρειών), γεγονός που καθιστά ακόμα πιο προβληματικό τόσο το να χαλάνε τόσο σύντομα, αλλά και ακόμα χειρότερα να μην καλύπτονται όχι μόνο από την πενταετή εγγύηση του ίδιου του εργαλείου, αλλά ούτε καν με 3 χρόνια που είναι η εγγύηση των πράσινων Parkside. Εννοείται ότι το χρονικό διάστημα της (δήθεν) "εγγύησης" των 6 μηνών, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Να ξεχωρισουμε εδω οτι αλλη η εξυπηρετηση των Lidl και αλλη του σερβις της εδω στην Ελλαδα, οποτε δεν μου κανει εντυπωση η παραπανω κακη συμπεριφορα απο το σερβις.
Παλικαρι μια χαρα θα βρεις ακρη αφου μιλησες με την υποστηριξη των Lidl, αρκει να μην υπαρχουν μικρα γραμματα στην εγγυηση του εργαλειου, κατι που ειναι απαραδεκτο, αν συμβαινει.

Επειδή δεν δουλεύει το site με τα manuals, ρίξε μια ματιά στο δικό σου αν τελικά εξαιρείται το τσοκ.
Αν δεν υπάρχει ρητή αναφορά, τότε ισχύει η εγγύηση όπως αυτή αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης (θέλει προσεκτικό διάβασμα, γιατί μπορεί να είναι στα "ψιλά γράμματα").
Σε αυτή την περίπτωση, δεν μιλάς με το service αλλά μόνο με την υποστήριξη και επιμένεις να σου υποδείξουν το σημείο αναφοράς (σελίδα, παράγραφος κτλ).
Στο site του LIDL υπάρχει φόρμα επικοινωνίας, αλλά δεν σου δίνει αποδεικτικό, οπότε βρες και κάποιο mail πχ [email protected] και στειλε το ίδιο μήνυμα.

Αν στις οδηγίες χρήσης που έχεις, δεν υπάρχει εξαίρεση για το τσοκ, τότε μπορεί αυτή η εξαιρεση να αφορά τα πιο καινούργια μοντέλα αλλά ποσώς σε ενδιαφέρει.
Ευχαριστώ, έκανα τα παράπονά μου τηλεφωνικά στην εξυπηρέτηση πελατών του Lidl.
Περιμένω απάντηση τις επόμενες ημέρες.
Με την ευγενέστατη κυρία που μίλησα φάνηκε έκπληκτη για το θέμα.
Θα δούμε.
Αναμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα της εγγύησης, καθώς η λογική του service όπως σου εκτέθηκε, είναι εντελώς παράλογη (έως δόλια θα τολμούσα να πω), καθώς αφενός το τσοκ είναι αναπόσπαστο λειτουργικό εξάρτημα του δραπανοκατσάβιδου, είτε αφαιρείται είτε όχι, κι αφετέρου, ειδικά όταν μιλάμε για εργαλεία της σειράς Performance, υποτίθεται ότι ειδικά στη συγκεκριμένη σειρά τα τσοκ είναι πολύ καλής ποιότητας (συνήθως Rohm ή ανάλογων εταιρειών), γεγονός που καθιστά ακόμα πιο προβληματικό τόσο το να χαλάνε τόσο σύντομα, αλλά και ακόμα χειρότερα να μην καλύπτονται όχι μόνο από την πενταετή εγγύηση του ίδιου του εργαλείου, αλλά ούτε καν με 3 χρόνια που είναι η εγγύηση των πράσινων Parkside. Εννοείται ότι το χρονικό διάστημα της (δήθεν) "εγγύησης" των 6 μηνών, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί.
Να ξεχωρισουμε εδω οτι αλλη η εξυπηρετηση των Lidl και αλλη του σερβις της εδω στην Ελλαδα, οποτε δεν μου κανει εντυπωση η παραπανω κακη συμπεριφορα απο το σερβις.
Παλικαρι μια χαρα θα βρεις ακρη αφου μιλησες με την υποστηριξη των Lidl, αρκει να μην υπαρχουν μικρα γραμματα στην εγγυηση του εργαλειου, κατι που ειναι απαραδεκτο, αν συμβαινει.

Δυστυχως επειδη με ενδιαφερει και εμενα επειδη εχω το ιδιο εργαλειο τα νεα απ[ο το manual δεν ειναι καλα....!!!
Θεωρω οτι το τσοκ συγκαταλεγεται ως εξτρα κομματι αφου το βλεπει σαν ανταλλακτικο..

Μαλιστα γραφει εκ των υστερων οτι ειναι αναλωσιμα η ευθραστα....!!!
Απαραδεκτο κατε με....!!!
Μακαρι να μην υσχιουν....!!!

Στιγμιότυπο οθόνης (386).png

Στιγμιότυπο οθόνης (387).png

Με πρόλαβες
Παντως δεν μάθαμε τι πρόβλημα παρουσίασε το τσοκ για να γνωρίζουμε και εμείς που το έχουμε ήδη...και επίσης έβγαλε τα 6 ευρο που αξίζει?

Φίλε η χρήση που το κάνω είναι καθαρά ερασιτεχνική.
Με το αποσπώμενο ταχυτσοκ ζήτημα να έχω τρυπήσει 5 με 6 φορές σε ξυλο και άλλες τόσες σε λαμαρίνα έως 1.5 mm.
Το Σάββατο έβαλα ένα τρυπανι 4.5 mm να κάνω μία τρύπα σε 1.5 mm λαμαρίνα.
Κόλλησε το τρυπάνι μέσα στο τσοκ και δεν έβγαινε με τίποτα.
Με πολύ δυσκολία κατάφερα να το βγάλω χωρίς χρήση εργαλείων.
Από εκείνη την στιγμή και μετά το τσοκ ανοίγει και κλείνει με μεγάλη δυσκολία.
Για να βάλω τρυπανι και να το σφίξω με το χέρι βάζω αρκετή δύναμη

Εγώ όπως το διαβάζω, αυτό το "δεν συμπεριλαμβάνει τμήματα του προϊόντος που υφίστανται κοινή φθορά και θεωρούνται αναλώσιμα" καταλαβαίνω ότι αναφέρεται στα τρυπάνια.
Αν η μη εγγύηση ισχύει για τους διακόπτες (όπως το γράφει στις οδηγίες) και για το τσωκ, είναι όντως απαράδεκτοι.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Όπως και να έχει, οσονούπω θα μάθουμε τι ακριβώς καλύπτουν στην περιβόητη εγγύηση τα τζιμάνια των Lidl και ανάλογα θα αναθεωρήσουμε τα περί εγγύησης που παρέχουν.
Αν επιβεβαιωθούν οι υπόνοιες που εκφράστηκαν πιο πάνω, ίσως είναι καιρός να στραφούμε αρκετοί εξ ημών σε άλλα, πιθανότατα πιο "ασφαλή λιμάνια" (πχ Total).

Φίλε η χρήση που το κάνω είναι καθαρά ερασιτεχνική.
Με το αποσπώμενο ταχυτσοκ ζήτημα να έχω τρυπήσει 5 με 6 φορές σε ξυλο και άλλες τόσες σε λαμαρίνα έως 1.5 mm.
Το Σάββατο έβαλα ένα τρυπανι 4.5 mm να κάνω μία τρύπα σε 1.5 mm λαμαρίνα.
Κόλλησε το τρυπάνι μέσα στο τσοκ και δεν έβγαινε με τίποτα.
Με πολύ δυσκολία κατάφερα να το βγάλω χωρίς χρήση εργαλείων.
Από εκείνη την στιγμή και μετά το τσοκ ανοίγει και κλείνει με μεγάλη δυσκολία.
Για να βάλω τρυπανι και να το σφίξω με το χέρι βάζω αρκετή δύναμη
Τελικά η λαμαρίνα είναι 1.0 mm παχος, πήγα ξαι την μέτρησα

Ανεξάρτητα της έκβασης της παραπάνω περίπτωσης του φίλου @nik187, όταν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κάποια εταιρεία πρέπει να παρουσιάζουμε (πάντα εγγράφως) τα στοιχεία αυτά που συνηγορούν υπέρ μας,
Πχ
Το συγκεκριμένο εργαλείο πωλείται από το δίκτυο των καταστημάτων σας, σαν δραπανοκατσάβιδο. Με ένα γρήγορο ψάξιμο, βρίσκουμε ότι δράπανο είναι είδος φορητού εργαλείου περιστροφικής μηχανικής κίνησης, στο οποίο προσαρμόζονται συνήθως τρυπάνια μέσω του εξαρτήματος τσοκ.

Έχουμε λοιπόν τα εξής δεδομένα:
Η αγορά του συγκεκριμένου εργαλείου έγινε λόγω της λειτουργίας του σαν δράπανο και δευτερευόντως σαν κατσαβίδι και με βασικό κριτήριο την διαφημιζόμενη εγγύηση των 5 ετών.
Η εγγύση των 6 μηνών στο τσοκ, ουσιαστικά αναιρεί την 5ετή εγγύηση του διαφημιζόμενου σαν δράπανου εργαλείου, άρα η διαφήμιση θεωρείται παραπλανητική. Προσθετικά στα παραπάνω και το ότι πουθενά δεν αναφέρεται η εξαίρεση του βασικού εξαρτήματος (τσοκ) που το καθιστά δράπανο. Αυτό από μόνο του, θεωρείται κακή πρόθεση.

Αυτά στα γρήγορα.............

Που είναι ο Νίκος @nikfor να ρωτήσει και το chatgpt; 😁 Θεωρώ ότι θα παρουσιάσει επιχειρήματα που δεν θα μπορούν να αντικρούσουν.

Δοκίμασες να ψεκάσεις λίγο λιπαντικό μέσα στο τσοκ ?? Και να δεις μήπως έχει περάσει κάποιο ξένο σώμα ανάμεσα στις σιαγόνες του τσοκ.
Έβαλα λίγο wd40 την ώρα που προσπαθούσα να βγάλω το τρυπάνι.
Όχι δεν είδα αν έχει κάτι μέσα.

Πήρα στο τηλέφωνο που μου έδωσες και με παρέπεμψε στο service της Grizzly.
Έδωσα τα στοιχεία και με πήραν τηλέφωνο.
Ένα πράγμα έχω να πω.
Πρώτη φορά σήμερα στα τόσα χρόνια έχω χρησιμοποιήσει την εγγύηση από τα lidl.
Το πρόβλημα μου ήταν ότι χάλασε το επιπρόσθετο τσοκ που μπαίνει και βγαίνει και το οποίο ήταν μέσα στο πακέτο αγοράς στα 65 ευρώ.

Μου ανέφερε ότι το επιπρόσθετο τσοκ έχει 6 μήνες εγγύηση από την ημέρα αγοράς ΑΡΑ δεν καλύπτεται στην εγγύηση.
Κόστος αγοράς 8 ευρώ και 7 η courier γθα να έρθει Λάρισα , 15 ευρώ
Να την βράσω την πολυδιαφημιζόμενη εγγύηση των lidl.
Performance και καλά και 5 χρόνια εγγύηση , πού είναι;
Τέλος τα Parkside από εμένα
Ο φιλος έχει και άλλη εναλλακτική...

Μπορεί να πάρει αυτό που έχει βγάλει τώρα στα 17 ευρώ αμα το βρει και να του μείνει το εργαλείο...
Ειμαι 99% συγουρος οτι το τσοκ ειναι ιδιο αφου στα χαρακτηριστικα και των 2 η περιγραφη ειναι ολοιδια...για 2 ευρώ δεν το συζυταμε..
Θα δω εάν υπάρχει πουθενά σε κατάστημα και θα ενημερώσω..

Ευχαριστώ αλλά βρίσκομαι Λάρισα.
Βρήκε φίλος σε τοπικό κατάστημα, και το αγόρασε.
Πήρα τηλέφωνο και ακύρωσα να μου στείλουν το τσοκ.
Περιμένω να δω αν θα μου απαντήσουν από τα lidl

• Like
Reactions: KOSSTV
Ο φιλος έχει και άλλη εναλλακτική...

Μπορεί να πάρει αυτό που έχει βγάλει τώρα στα 17 ευρώ αμα το βρει και να του μείνει το εργαλείο...
Ειμαι 99% συγουρος οτι το τσοκ ειναι ιδιο αφου στα χαρακτηριστικα και των 2 η περιγραφη ειναι ολοιδια...για 2 ευρώ δεν το συζυταμε..
Θα δω εάν υπάρχει πουθενά σε κατάστημα και θα ενημερώσω..

Αν το τσοκ του φτηνού (πράσινου) 12βολτου Parkside είναι όντως ακριβώς ίδιο με του μαύρου (Performance), τότε κακώς για το Performance που λανσάρεται ως premium, μια που στα περισσότερα πράσινης σειράς, το συγκεκριμένο τσοκ στραβογυρνάει το τρυπάνι που θα βάλει κανείς (και σε καλής ποιότητας τρυπάνια) κατά τη χρήση του εργαλείου ως δράπανου, από λίγο ως ενοχλητικά.

Αν το τσοκ του φτηνού (πράσινου) 12βολτου Parkside είναι όντως ακριβώς ίδιο με του μαύρου (Performance), τότε κακώς για το Performance που λανσάρεται ως premium, μια που στα περισσότερα πράσινης σειράς, το συγκεκριμένο τσοκ στραβογυρνάει το τρυπάνι που θα βάλει κανείς (και σε καλής ποιότητας τρυπάνια) κατά τη χρήση του εργαλείου ως δράπανου, από λίγο ως ενοχλητικά.
Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση...
Το θεωρώ και φυσιολογικό...ώστε να χαμηλώσει το κόστος..
Απλά η Performance θα σκεφτεί...;αυτά κάνει τι marketing. !!!
Σιγά μην κάτσει η parkside να φτιαξει ξεχωριστό τσοκ για το καθένα αφου δεν αποτελεί κύριο μέρος του εργαλείου αλλά εξαρτημα...

Θαρρείς πως και σε άλλα αναλώσιμα δεν καβει το ίδιο...θα κάνει...!!!
Εδώ η Bosch βγαζει ίδια ανταλλακτικα/αναλώσιμα...

Είναι ακριβώς ίδια λογική όπως συγκεκριμένα ανταλλακτικα αυτοκίνητου...
Θυμάμαι από το 2001 που είχα Seat Ibiza και έψαχνα ανταλλάκτικα σε Skoda Fabia και VW polo...μα ίδια ακριβώς..!!!

Last edited:
  • Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ