Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κυριάκο, θα σου πρότεινα μιας και πήρες τα κατσαβίδια, αύριο να βιδώσεις μια βίδα 4x40 με ένα από τα σταυροκατσαβιδα σε ένα ξύλο χωρίς προτρυπημα και να το αφήσεις να "κλωτσήσει" πάνω στην βίδα. Μετά δες αν έχει φθαρεί η κεφαλή του κατσαβιδιου (όχι απλά να φύγει η μαύρη βαφή της κεφαλής αλλά αν έχει φαγωθεί το μέταλλο της κεφαλής του). Αν ναι, τότε επέστρεψε τα αμέσως, μην ασχοληθείς περισσότερο!!!

Τα είχα αγοράσει την προηγούμενη φορά που τα έφερε πριν 4-5 μήνες στα 13€ αν θυμάμαι καλά, βλέποντας κάποια βιντεάκια στο YouTube που τους έκαναν σκληρά τεστ και έτσι σε συνάρτηση με την χαμηλή τους τιμή τα αγόρασα,. Χειρότερα κατσαβίδια από αυτά δε νομίζω να κυκλοφορούν στην αγορά, πραγματικά! Το PH2 και το PZ2 που μου κλώτσησαν κάνα-δυο φορές, έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί οι μύτες τους. Πλέον δεν κάνουν ούτε για απλά βιδωματα.
Δυστυχώς δεν έχω τώρα φωτογραφίες να σας δείξω, αλλά είναι τόσο μαλακό το μέταλλο τους που με το παραμικρό κλώτσημα αχρηστεύονται.

Έχω ενα παλιό σετ με κόκκινα κατσαβίδια, από τις πρώτες σειρές που έβγαλε το lidl με τα οποία έχω βιδώσει πάρα πολλές βίδες και ακόμα αντέχουν αν και έχουν κάποιες φθορές, αυτά εδώ είναι κυριολεκτικά σκουπίδια!

Δυστυχώς δεν τα τεσταρα στην αρχή και όταν ανακάλυψα το πόσο άχρηστα είναι, είχε περάσει το 3μηνο και δεν μπορούσα να τα γυρίσω, τώρα δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αντικατάστασης και να εξηγώ ότι δεν τους έκανα σκληρή χρήση κλπ.

Ίσως σε αυτήν την παρτίδα να άλλαξαν το μέταλλο τους και να είναι καλύτερο, όπως στις πρώτες σειρές..... ίσως........
αυτό θα με ενδιέφερε και εμένα να το μάθωαπό την άλλη με 13 ευρώ παίρνεις κατσαβίδια bondhus set made in germany και εγγυηση εφόρου ζωής αν και δεν ειναι τόσο καλή η λαβή τους

ποτε βεβαια δεν κατάλαβα τι προσφέρουν κατσαβίδια αν εχουν κρούση...

'ασχετο αυτά τα bits ειναι μονο για χρήση με δράπανο ? Είναι πιστεύετε καλύτερα από τα απλά που έχω ?

Attachments

• 7A0111C1EDCEF3AEBC18AE4B36A23DCF84FC8B01B213104D203D782E9E4F1E9B.png
    7A0111C1EDCEF3AEBC18AE4B36A23DCF84FC8B01B213104D203D782E9E4F1E9B.png
    1 MB · Views: 46
Last edited:
λεει: "Τάπα κρούσης για μικρές εργασίας σμίλευσης"
αλλα στην πραγ,ατικοτητα νομιζω εινια για ξεσφιξιμο επιμονων βιδων

αυτό θα με ενδιέφερε και εμένα να το μάθωαπό την άλλη με 13 ευρώ παίρνεις κατσαβίδια bondhus set made in germany και εγγυηση εφόρου ζωής αν και δεν ειναι τόσο καλή η λαβή τους

'ασχετο αυτά τα bits ειναι μονο για χρήση με δράπανο ? Είναι πιστεύετε καλύτερα από τα απλά που έχω ?
Το συγκεκριμένο σετ το έχω και είναι εξαιρετικό! Έχω βιδώσει πολλές βίδες με αυτό, ακόμα και τεράστιες με το παλμικό και δεν έχουν πάθει τίποτα οι μύτες. Να φανταστείς με αυτό το σετ βγάζω και τις βίδες που έχουν φθαρεί οι κεφαλές τους γιατί έχουν απίστευτη εφαρμογή πάνω στην βίδα. Καμία σχέση με τα απλά σετ που βγάζει κατά καιρούς. Και όχι 10€ αλλά και 20€ αξίζει! Κανονικά η χρήση του είναι με παλμικό και δραπανοκατσαβιδο, εγώ όμως βιδωνω και με το χέρι πολλές φορές. Το μόνο αρνητικό ότι ανταπτορας δεν είναι μαγνητικός και έτσι δεν συγκρατεί την βίδα.

Το είχα αγοράσει όμως όταν το πρωτοεφερε......το ερώτημα λοιπόν είναι: Η συγκεκριμένη παρτίδα που φέρνει τώρα είναι ίδια με την αρχική ή και εδώ έχουν ρίξει την ποιότητα και είναι και αυτό για τα σκουπίδια;

Γενικά σε όλα τα εργαλεία χειρός έχουν ρίξει την ποιότητα κατασκευής, δυστυχώς! Ειδικά τα πράσινα (πλέον) πενσοειδή, κατσαβίδια και απλοί πλαστικοί σφιγκτήρες είναι εντελώς άχρηστα!

Τα κατσαβίδια που τα πήρα την προηγούμενη φορά για χρήση με σφυρί να μην χαλάω τα wiha, καλά είναι προς το παρόν. Ελπίζω όταν χρειαστώ ph3/pz3 να μην μου μείνουν στο χέρι, δεν έχω σε άλλο σετ τέτοιο μέγεθος. Άρα τις πένσες τις αφήνουμε, πάμε σε total.

Κυριάκο, θα σου πρότεινα μιας και πήρες τα κατσαβίδια, αύριο να βιδώσεις μια βίδα 4x40 με ένα από τα σταυροκατσαβιδα σε ένα ξύλο χωρίς προτρυπημα και να το αφήσεις να "κλωτσήσει" πάνω στην βίδα. Μετά δες αν έχει φθαρεί η κεφαλή του κατσαβιδιου (όχι απλά να φύγει η μαύρη βαφή της κεφαλής αλλά αν έχει φαγωθεί το μέταλλο της κεφαλής του). Αν ναι, τότε επέστρεψε τα αμέσως, μην ασχοληθείς περισσότερο!!!

Τα είχα αγοράσει την προηγούμενη φορά που τα έφερε πριν 4-5 μήνες στα 13€ αν θυμάμαι καλά, βλέποντας κάποια βιντεάκια στο YouTube που τους έκαναν σκληρά τεστ και έτσι σε συνάρτηση με την χαμηλή τους τιμή τα αγόρασα,. Χειρότερα κατσαβίδια από αυτά δε νομίζω να κυκλοφορούν στην αγορά, πραγματικά! Το PH2 και το PZ2 που μου κλώτσησαν κάνα-δυο φορές, έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί οι μύτες τους. Πλέον δεν κάνουν ούτε για απλά βιδωματα.
Δυστυχώς δεν έχω τώρα φωτογραφίες να σας δείξω, αλλά είναι τόσο μαλακό το μέταλλο τους που με το παραμικρό κλώτσημα αχρηστεύονται.

Έχω ενα παλιό σετ με κόκκινα κατσαβίδια, από τις πρώτες σειρές που έβγαλε το lidl με τα οποία έχω βιδώσει πάρα πολλές βίδες και ακόμα αντέχουν αν και έχουν κάποιες φθορές, αυτά εδώ είναι κυριολεκτικά σκουπίδια!

Δυστυχώς δεν τα τεσταρα στην αρχή και όταν ανακάλυψα το πόσο άχρηστα είναι, είχε περάσει το 3μηνο και δεν μπορούσα να τα γυρίσω, τώρα δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αντικατάστασης και να εξηγώ ότι δεν τους έκανα σκληρή χρήση κλπ.

Ίσως σε αυτήν την παρτίδα να άλλαξαν το μέταλλο τους και να είναι καλύτερο, όπως στις πρώτες σειρές..... ίσως........
Το τεστ ολοκλρωθηκε!

Πηγα μολις το εγραψες στον φανοποιο μου που του πηρα χθες οχι ενα αλλα δυο σετ και εκανα την δοκιμη.

IMG20250530105917.jpg

Βιδα 4 επι 50 σε τακο.

Σφιχθηκε οσο ηταν δυνατο με το χερι και επειτα με υποβοηθηση κλειδιού πηρε ακομη μερικες στροφες.

IMG20250530110313.jpg

Με 2 αναπηδησεις δεν παρατηρηθηκε φθορα.

Μαλιστα με το χερι μετα δεν ξεβιδωνε και στο ξεβιδωμα τσιριζε ενδειξη ισχυρης προσφυσης.

Θεωρω πως περασαν το τεστ.

Επισης θετικο η υπαρξη γραμμωσεων στην μυτη του συγκεκριμένου οπως τα εξαιρετικά WERA!
Οχι σε ολα τα νουμερα βεβαια.

Έχει δοκιμάσει κάποιος πρόσφατα τα τρυπάνια Parkside Performance Multipurpose drill bit set που μοιάζουν εμφανισιακά με τα CYL-9 Multi Construction;
Εγώ σε μπετο καθως και ξετρυπημα πριτσινιων εμεινα ευχαριστημένος.

Πανε αρκετοι μηνες που τα ειχε φερει.

• Like
Reactions: zerlan
Το τεστ ολοκλρωθηκε!

Πηγα μολις το εγραψες στον φανοποιο μου που του πηρα χθες οχι ενα αλλα δυο σετ και εκανα την δοκιμη.

View attachment 253154

Βιδα 4 επι 50 σε τακο.

Σφιχθηκε οσο ηταν δυνατο με το χερι και επειτα με υποβοηθηση κλειδιού πηρε ακομη μερικες στροφες.

View attachment 253155

Με 2 αναπηδησεις δεν παρατηρηθηκε φθορα.

Μαλιστα με το χερι μετα δεν ξεβιδωνε και στο ξεβιδωμα τσιριζε ενδειξη ισχυρης προσφυσης.

Θεωρω πως περασαν το τεστ.

Επισης θετικο η υπαρξη γραμμωσεων στην μυτη του συγκεκριμένου οπως τα εξαιρετικά WERA!
Οχι σε ολα τα νουμερα βεβαια.

Μια χαρά τότε!
Δες εδώ το χάλι που περιέγραψα παραπάνω:
IMG20250530142706_023145.jpg

Και έγινε από απλό κλώτσημα σε βίδα, ούτε χτύπημα με σφυρί που υποτίθεται ότι είναι ανθεκτικά λόγω της κατασκευής τους, ούτε άλλη σκληρή χρήση.

Μια χαρά τότε!
Δες εδώ το χάλι που περιέγραψα παραπάνω:
View attachment 253159

Και έγινε από απλό κλώτσημα σε βίδα, ούτε χτύπημα με σφυρί που υποτίθεται ότι είναι ανθεκτικά λόγω της κατασκευής τους, ούτε άλλη σκληρή χρήση.
Ωχ...
Το PZ2 ειναι?

• Like
Reactions: xaloulis90
Ωχ...
Το PZ2 ειναι?
Όχι, το PH2 είναι το συγκεκριμένο, αλλά και το PZ2 τα ίδια χάλια έχει! Και είναι εντελώς αχρηστα πλέον επειδή δεν εφαρμόζουν πάνω σε βίδες, ακόμα και σε εντελώς καινούργιες αναπηδανε.

Είδα σε ένα βίντεο στο YouTube που με τη βοήθεια μεγγενης και ζούμπα με σφυρί χτυπούν και αφαιρούν την κατσαβιδολαμα από τη λαβή. Θα την αφαιρέσω και εγώ και θα βάλω άλλη στη θέση της.

• Like
Reactions: KOSSTV
Τελικά τις μύτες με τα πολυγωνα καρυδάκια τα πήρα. ΟΚ δε φάνηκαν άσχημα αλλά ουτε και κάτι σουπερ...
Θα δείξει...

Διάβασα πιο πάνω ότι τα συγκεκριμένα έχουν βγάλει θεματακια....αλλά το πήραμε γιατί βιαζόμαστε να κάνουμε μια δουλειά σε σπίτι χωρίς ρεύμα....και έχω 3 μπαταρίες....οπότε αν θέλετε πείτε μου τι να προσέξω να έχω το νου μου. Θα χρησιμοποιηθεί για να σκάψει σε τουαλέτα να αλλαχτούν οι σωλήνες.
8628d17aec208b1a34940fa4bbe55dc7.jpg

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τούβλο δηλαδή θα σπάσεις;
Νερό θα το πάει λογικά , δεν θα έχεις θέμα..
Αν πρόκειται για μπετο, προσωπικά θα έκανα συχνά διαλείμματα

• Like
Reactions: KOSSTV
Ναι μέσα τούβλο είναι....και ήταν και πολύ φουσκωμένο....τα πέταξε τα μισά πλακάκια....στο χέρι μας έμειναν

Ποιο καλέμι να αγοράσω; Δεν βρήκα του lidl, σε τρυπάνια και σέγες προτιμώ τα Bosch. Έχετε κανένα καλό να προτείνετε;

Ενα καλο βασικο σετακι ειναι αυτο της Dewalt.

dewalt-dt60330-qz-sds-plus-veso-keszlet-3-db.jpg

Δεν χρειαζεται να επενδυσεις σε κατι καλυτερο/ακριβοτερο μιας και η ισχυς του πιστολετου μπαταριας που πηρες ειναι ουτως η αλλως περιορισμενη..

Λιγα εργαλειακια αυτη τη φορα στο Lidl, καλυτερα βεβαια απο το καθολου :)

Aπο αυτα βρισκω αρκετα ενδιαφερον το ολοκληρωμενο σετακι φιλιερων και κολαουζων.

Aπο αυτα βρισκω αρκετα ενδιαφερον το ολοκληρωμενο σετακι φιλιερων και κολαουζων.
Δυστυχως δεν ειναι ολοκληρωμενο καθως για σωστο κοψιμο σπειρωματος χρειαζονται 3 κολαουζα ανα νουμερο και αυτο εχει μολις μια.

Οπως πχ αυτο:

e401b8b748714db7bc8ed17f68839e5e-goods.webp

Αυτο που βλεπω ενδιαφερον και δεν εχω ξαναδει να εχει φερει ειναι αυτο το τριβειο το οποιο πρεπει να λειτουργει σαν πλανη αν καταλαβαινω καλα.

598627F1498B6717B80EAD9CD3DE0FA167B6BF5D1DDED8E8721AC556A4941A68.webp

Καλησπερα παιδια...Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς τα ποτηροτρυπανα για να ανοίξω οπές σε πλακακι γρανιτένιο?

1748870364396.jpeg