Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

To "παλμικο" ειναι γενικος ορος. Ιmpact driver/impact wrench ( παλμικο κατσαβιδι/παλμικο μπουλονοκλειδο).
Το "δικυκλο" ειναι και αυτος γενικος ορος, οποτε αν θελουμε να ειμαστε ακριβεις, εξειδικευουμε και λεμε ποδηλατο, μηχανη η πατινι κλπ.

Το Lidl, κακως κατα την γνωμη μου το αναφερει σαν παλμικο κατσαβιδιδι (ιmpact driver) αφου στην πραγματικοτητα ειναι μπουλονοκλειδο (ιmpact wrench).

H διαφορα στην δυναμη ειναι πολυ μεγαλη και καποιος μπορει να νομιζει οτι θα μπορει ευκολα να κανει βιδωματα οπως με ενα απλο παλμικο μεγεθους 1/4"

Προσωπκη αποψη παντα...

• Like
Reactions: KOSSTV
Κωστη κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.

Παλμικο ειναι.

Ο ορος παλμικο αναφερεται στον τροπο λειτουργιας και δεν περιοριζεται στο αν ειναι κατσαβιδι η μπουλονοκλειδο.
Μια χαρα έχω καταλάβει..
Η αρχή λειτουργίας ειναι ιδια με την μόνη διαφορά ότι τα μπουλονοκλειδα έχουν μηχανισμό που δίνει μεγαλύτερες ροπες..
Βρε μου μια εταιρία που σναφερεΙ παλμικο το μπουλονοκλειδο της .

To "παλμικο" ειναι γενικος ορος. Ιmpact driver/impact wrench ( παλμικο κατσαβιδι/παλμικο μπουλονοκλειδο).
Το "δικυκλο" ειναι και αυτος γενικος ορος, οποτε αν θελουμε να ειμαστε ακριβεις, εξειδικευουμε και λεμε ποδηλατο, μηχανη η πατινι κλπ.

Το Lidl, κακως κατα την γνωμη μου το αναφερει σαν παλμικο κατσαβιδιδι (ιmpact driver) αφου στην πραγματικοτητα ειναι μπουλονοκλειδο (ιmpact wrench).

H διαφορα στην δυναμη ειναι πολυ μεγαλη και καποιος μπορει να νομιζει οτι θα μπορει ευκολα να κανει βιδωματα οπως με ενα απλο παλμικο μεγεθους 1/4"

Προσωπκη αποψη παντα...
Ακριβώς...σύμφωνω..
Εμείς που γνωρίζουμε 5 πράγματα παραπάνω δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε ίσα και όμοια..

Φίλε μου ....άσχετα με το πως το περιγράφει το Lidl ..... το εργαλείο σου κάνει και πιθανώς να είναι και λίγο για αυτό που σαφέστατα περιγράφεις στο ερώτημα σου ( σφυριά σε καταστροφέα και 29άρια !!!! μπουλόνια).
Δοκίμασέ το όταν το πάρεις και αν δεν κάνει επιστροφή και τα λεφτά σου πίσω.
Ενημέρωσε και για το αποτέλεσμα. :)

Αν είναι όντως 400Ν τότε φτάνει και περισσεύει.
Πολύ μεγάλη σημασία βέβαια έχει σε τι κατάσταση είναι τα μπουλόνια, αν δεν έχουν χρόνια να ξεβιδώσουν και δεν έχουν γίνει ένα σώμα απ’τη σκουριά τότε με λίγο WD θα κάνεις τη δουλειά σου.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Μια χαρα έχω καταλάβει..
Η αρχή λειτουργίας ειναι ιδια με την μόνη διαφορά ότι τα μπουλονοκλειδα έχουν μηχανισμό που δίνει μεγαλύτερες ροπες..
Βρε μου μια εταιρία που σναφερεΙ παλμικο το μπουλονοκλειδο της .
Εδω απο την αγαπημενη σου Bosch.

Impact wrench.

Ακριβώς...σύμφωνω..
Εμείς που γνωρίζουμε 5 πράγματα παραπάνω δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε ίσα και όμοια..
Εμεις που δεν γνωριζουμε παραπανω πραγματα τα λεμε οπως οι εταιρείες παραγωγης.

Παλμικο κατσαβιδι και παλμικο μπουλονοκλειδο.
Αυτος ειναι ο ορισμος.
Ολα τα αλλα ειναι να είχαμε να λεγαμε.

Εδω απο την αγαπημενη σου Bosch.

Impact wrench.

Εμεις που δεν γνωριζουμε παραπανω πραγματα τα λεμε οπως οι εταιρείες παραγωγης.

Παλμικο κατσαβιδι και παλμικο μπουλονοκλειδο.
Αυτος ειναι ο ορισμος.
Ολα τα αλλα ειναι να είχαμε να λεγαμε.
Παλμικο κατσαβιδι αναφέρει το lidl..
Αυτό εννοώ..αυτο συζυταμε... λάθος διατύπωση μου πριν...
Εάν αναφέρονταν παλμικο μπουλονοκλειδο δεν θα κάναμε συζυτηση...

Το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο PKHAP 20-Li 1.9J A1 που έχει την Πέμπτη αξίζει τα λεφτά του; Έχουν βγάλει προβλήματα τα συγκεκριμένα;

Το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο PKHAP 20-Li 1.9J A1 που έχει την Πέμπτη αξίζει τα λεφτά του; Έχουν βγάλει προβλήματα τα συγκεκριμένα;
Ναι φίλε μου αρκετά...εγω επέστρεψα 2 και τώρα στο 3 είμαι εντάξει.. αν και χάνει πάλι από κάπου λαδι όταν το εχω στην θήκη...αλλά πιστεύω είναι το γρασσο που του έχουν βάλει...

Εχει παρει κανεις αυτον να μου πει την αποψη του?
View attachment 253107
Είχα γράψει πριν μερικούς μήνες που είχα πάρει τον Α2. Αντικειμενικά πολύ δυνατό εργαλείο, ο πράσινος δίπλα του είσαι σαν παιχνιδάκι από τα jumbo. Ειδικά για τρίψιμο, τον δουλεύω πολλές φορές 1η και δεύτερη σκάλα με 40-60 δίσκους φτερού και δε παίρνει χαμπάρι. Από τα αγαπημένα μου εργαλεία (και να χαλάσει θα τον ξαναγοράσω). Να ξέρετε ότι ένα δίσκο για τρίψιμο που έχει στη συσκευασία είναι για τα σκουπίδια, ότι χειρότερο στο είδος του έχω δοκιμάσει.

Αγόρασε κάποιος τις πένσες να μας πει εντυπώσεις; Μην χαλάω τις ηλεκτρολογικές wiha για απλή χρήση.

Αγόρασε κάποιος τις πένσες να μας πει εντυπώσεις; Μην χαλάω τις ηλεκτρολογικές wiha για απλή χρήση.
Το πρωι πηγα και πηρα τα κατσαβιδια και τις ειδα.
Δυστυχως το φινιρισμα τους δεν ειναι προσεγμενο με αποτέλεσμα να εχουν σημαδια στην επιφανεια τους.
Δεν ξερω αν αυτο λεει κατι για την ποιοτητα του μεταλλου τους.
Η τιμη παντως ειναι χαρισμα ειδικα στο σετ με την γκαζοταναλια με το κουμπι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Το πρωι πηγα και πηρα τα κατσαβιδια και τις ειδα.
Δυστυχως το φινιρισμα τους δεν ειναι προσεγμενο με αποτέλεσμα να εχουν σημαδια στην επιφανεια τους.
Δεν ξερω αν αυτο λεει κατι για την ποιοτητα του μεταλλου τους.
Η τιμη παντως ειναι χαρισμα ειδικα στο σετ με την γκαζοταναλια με το κουμπι.
Κυριάκο, θα σου πρότεινα μιας και πήρες τα κατσαβίδια, αύριο να βιδώσεις μια βίδα 4x40 με ένα από τα σταυροκατσαβιδα σε ένα ξύλο χωρίς προτρυπημα και να το αφήσεις να "κλωτσήσει" πάνω στην βίδα. Μετά δες αν έχει φθαρεί η κεφαλή του κατσαβιδιου (όχι απλά να φύγει η μαύρη βαφή της κεφαλής αλλά αν έχει φαγωθεί το μέταλλο της κεφαλής του). Αν ναι, τότε επέστρεψε τα αμέσως, μην ασχοληθείς περισσότερο!!!

Τα είχα αγοράσει την προηγούμενη φορά που τα έφερε πριν 4-5 μήνες στα 13€ αν θυμάμαι καλά, βλέποντας κάποια βιντεάκια στο YouTube που τους έκαναν σκληρά τεστ και έτσι σε συνάρτηση με την χαμηλή τους τιμή τα αγόρασα,. Χειρότερα κατσαβίδια από αυτά δε νομίζω να κυκλοφορούν στην αγορά, πραγματικά! Το PH2 και το PZ2 που μου κλώτσησαν κάνα-δυο φορές, έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί οι μύτες τους. Πλέον δεν κάνουν ούτε για απλά βιδωματα.
Δυστυχώς δεν έχω τώρα φωτογραφίες να σας δείξω, αλλά είναι τόσο μαλακό το μέταλλο τους που με το παραμικρό κλώτσημα αχρηστεύονται.

Έχω ενα παλιό σετ με κόκκινα κατσαβίδια, από τις πρώτες σειρές που έβγαλε το lidl με τα οποία έχω βιδώσει πάρα πολλές βίδες και ακόμα αντέχουν αν και έχουν κάποιες φθορές, αυτά εδώ είναι κυριολεκτικά σκουπίδια!

Δυστυχώς δεν τα τεσταρα στην αρχή και όταν ανακάλυψα το πόσο άχρηστα είναι, είχε περάσει το 3μηνο και δεν μπορούσα να τα γυρίσω, τώρα δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αντικατάστασης και να εξηγώ ότι δεν τους έκανα σκληρή χρήση κλπ.

Ίσως σε αυτήν την παρτίδα να άλλαξαν το μέταλλο τους και να είναι καλύτερο, όπως στις πρώτες σειρές..... ίσως........