[URL parkonlinet[/URL]
Αυτό το site είναι το επίσημο?
Έχετε κάνει αγορές?
Απατη,,,!!!
Μακρια...!!!
Last edited by a moderator:
[URL parkonlinet[/URL]
Αυτό το site είναι το επίσημο?
Έχετε κάνει αγορές?
καθαρόαιμη μαϊμού!!Να δραξω και γω την ευκαιρία απο την ερώτηση του Σίμου και να ρωτήσω με την σειρά μου.
[URL parkonlinet.[/URL]
Μαϊμού ή καθαρόαιμο ??![]()

Δημήτρη, ποιά είναι η λογική της πλάνης;Στέλιο, λογικά τα νούμερα είναι για να ξέρεις ποιες πλευρές είναι οι χρησιμοποιημένες. Όταν θα έχεις φθείρει τις πλευρές 1&2 να γυρίσεις τις λάμες στην 3 και όχι πάλι στην 1.
Η διαφορά στο ύψος μάλλον έχει την λογική της πλάνης.
Άρα Μιχάλη θα βρώ στην αγορά κοπτικά; Τώρα που είπες για τόρνο, μου θύμισαν κάποια που ειχε ο Μπάμπης @Babis K.Ενδιαφερον εργαλειο! Ιδια ακριβως κοπτικα με καποια σκαρπελα τορνου νεωτερης γενιας.
Τα νουμερα ειναι για να μην μπερδευεσαι οταν τα γυρνας πλευρά, οταν στομωνουν απο την χρηση.
Η θεωρία της χρήσης πλάνης λέει οτι στην αρχή του πλανίσματος πιέζεις περισσότερο, μετά κρατάς σταθερή την πίεση και στο τέλος την χαλαρώνεις λιγάκι. Αυτό για να μην δημιουργηθεί "σκαλοπάτι" στο τέλος του ξύλου.Επίσης διαπίστωσα μια διαφορά ύψους περιπού 1,5mm, ανάμεσα στην πίσω επιφάνεια (Β) και την μπροστά (Α) με πιό χαμηλή την Α.
Η θεωρία της χρήσης πλάνης λέει οτι στην αρχή του πλανίσματος πιέζεις περισσότερο, μετά κρατάς σταθερή την πίεση και στο τέλος την χαλαρώνεις λιγάκι. Αυτό για να μην δημιουργηθεί "σκαλοπάτι" στο τέλος του ξύλου.
Στην πράξη αυτό είναι λίγο δύσκολο να το καταφέρεις στην αρχή, Θέλει τριβή με το πλάνισμα.
Ίσως η διαφορά στο ύψος να έχει κατά νου αυτή την λογική. Ίσως, μια θεωρία λέω.

Ναι, δεν είπα όχιΑποστόλη το ίδιο λέμε.
Τελικά το πήρα το τριβείο βερνικιού, αλλά λόγω φρεσκοβαμμένων ξύλων στο εργαστήριο, δεν καταφερα να το δοκιμάσω.
View attachment 257598 View attachment 257599
Έχει 2 κοπτικά στο κάτω μέρος και 2 πλευρικά. Τα πλευρικά είναι σε διαφορετικό ύψος ώστε να καλύπτουν όλη την πλευρά. Το ύψος ρυθμίζεται.
View attachment 257600 View attachment 257601
Η σκανδάλη έχει ασφάλεια
View attachment 257602
Έχει επιπλέον 4 κοπτικά. Οι αριθμοί και τα σύμβολα δεν γνωρίζω τι σημαίνουν.
View attachment 257604
Επίσης διαπίστωσα μια διαφορά ύψους περιπού 1,5mm, ανάμεσα στην πίσω επιφάνεια (Β) και την μπροστά (Α) με πιό χαμηλή την Α. Ελπίζω να μην είναι κατασκευαστικό λάθος.
View attachment 257605
Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να καταφέρω να διαβάσω το manualκαι να κάνω κάποιες δοκιμές.....
Καλημέρα Αποστόλη!!!Ναι, δεν είπα όχι
Προς επίρρωσιν τον λόγων σου το έγραψα.
Καλημέρα.
Είχα δει το ποστ σου πριν κάποιες μέρες και μπήκα και είδα και εγώ κάποια βίντεο με reviews να δω τι παίζει γιατί με ενδιαφέρει να ξύσω κάποιες ξύλινες πόρτες που έχω και να βγάλω το βερνίκι και την μπογιά και να φανεί μόνο το ξύλο.
Όποτε το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις.![]()
να ρωτησω, με τριβειο χειρος και πολλα grid , δεν γινεται παρομοια δουλεια?
Καλημέρα,
εννοείται ότι θα υπάρξει παρουσίαση μόλις τελειώσω με τα βαψίματα. Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να βάφεις και να τρίβεις δίπλα.![]()
Απολύτως λογικό.
Το έχω βρει διαθέσιμο γενικά σε αρκετά καταστήματα και με ενδιαφέρει να το αγοράσω πριν εξαντληθεί. Αν γνωρίζεις κάποιο άλλο παρόμοιο εργαλείο καλύτερο για τέτοια δουλειά θα με ενδιέφερε κιόλας. Γιατί μόνο τριβεία βρίσκω με ταινία, και δε νομίζω να κάνω τη δουλειά που θέλω. Επίσης ήθελα να αποφύγω το διαβρωτικό μπογιάς. Έλεγα με αυτό να το κάνω μία και έξω.
Καλημέρα παληκάρι.Καλημέρα Αποστόλη!!!
Η επιβεβαίωση είναι πάντα καλοδεχούμενη. Η εμπειρία μου από πλάνες ξύλου περιορίζεται σε χειρός, σε πλήρη αντίθεση από τις άλλες "πλάνες" όπου έχω χάσει το μέτρημα![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.