Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θηρίο ήταν και το tank που πήραμε και μας έβγαλε τη Παναγία.
Και δεν ήταν μόνο η υπερθέρμανση, πέταγε το γυαλόχαρτο συνέχεια με το που ξεκίναγες.
Πατέντα στην πατέντα και ποτέ δε δούλεψε σωστά.

Τα πρωτοκλασάτα τριβεια έχουν 500€+

Έχω ένα makita των 120€ δεν δεν βρήκα διαφορά από φτηνότερα bulle και parkside. Το δε Dewalt που αναφέρεις ακομη περιμένει ένας φίλος την αντιπροσωπεία να του το φτιάξει μετά από 2 μέρες χρήσης.

το διατυπωσα λαθος. πρωτοκλασατα για εναν ερασιτεχνη
αλλωστε επαγγελματιας δεν θα κοιτουσε ποτέ τριβειο παρκσαϊντ ουτε για εναλλακτικη ρεζερβα.

σορρυ εγω βρηκα μεγαλη διαφορα μεταξυ ενος bulle που εχω , (κι ενος μπος του κουμπαρου) και του πρασινου παρκσαιντ.
ακομα και τα φτηνα topshak , καλυτερα δουλευουν απο το παρκι

Στη γειτονιά μου υπήρχε ένας επαγγελματίας βιολογικού καθαρισμού με γυαλίσματα κερώματα κλπ. Τώρα μετακόμισε κάπου στα βόρεια, πρός Μαρούσι ή Χαλάνδρι, δε θυμάμαι.
Αυτός έχει γύρω στα 30 τριβεία, τα περισσότερα RUPES.
Όταν τον ρώτησα τι μου συστήνει να πάρω μου είπε ξέχνα τα RUPES, έχουν ρίξει τη ποιότητα τους πολύ.
-Τί να πάρω όμως;
- Πάρε αυτό, μου λέει, και μου δείχνει ένα EINCHELL κάτω από 100€, με ηλεκτρονικό δείκτη στροφών.
-Σοβαρά τώρα; Einhell; Ούτε να το φτύσω.
-Πάρτο και απλά κράτα μόνο το τριβείο και πέτα όλα τα παρελκόμενα, δίσκους βούρτσες κλπ.
Τον άκουσα, το τριβείο το έχω στο χωριό, 3-4 φορές το έχω χρησιμοποιήσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Δεν το συνιστώ, με 3-4 φορές δεν σχηματίζεις σοβαρή άποψη, απλά αναφέρω ένα γεγονός που μου έμανε τρομερή εντύπωση.
Σημειωτέον οτι το παιδί δεν ήταν κάποιος τυχαίος, ήταν τρομερός στη δουλειά του, είχε επαναπατριστεί πρίν λίγα χρόνια απο Αμερική και δεν μιλούσε ούτε καν καλά Ελληνικά.

• Like
Reactions: newbie and nickolas
Γενικότερα για τα τριβεια της Parkside δεν υπάρχει καθόλου αλήθεια καλη εικόνα τόσο στην δύναμη όσο και στην ποιοτητα..
Χαλάνε με μεγάλη ευκολία όταν τα πιέσεις...δεν είναι για πολλά..

Ας δούμε όμως γιατί τριβειο μιλάμε αυτήν την φορά...και πρώτη στην Ελλάδα..

Έχουμε καταρχήν ενα τριβειο 2πλης,λειτουργίας.
Παλμικης περιστροφής και εκκεντρης κυκλοπαλμικης περιστροφης...εχει να το επιλέξεις αυτό με κουμπί μπροστά..

Θεωρώ ότι έχουμε ένα εργαλείο σε ενα μεταξυ εκκεντρου τριβειο και ενός μικρου ρυθμιζομενου γωνιακου τροχου..

Ειναι 150mm διάμετρος,όλα αυτά τόσο είναι,που σημαίνει ότι η επιφάνεια εργασίας είναι ιδανική.. θα το προτιμούσα βέβαια 125μμ λογω αναλωσιμων...

Δεν μιλάμε για δύναμη στα 250 η 350w αλλά 750w που για τρίψιμο ειναι υπεραρκετά και ισχυρά.

Χρήση τρίψιμο ξυλείας και γυαλίσματος υπό προϋποθέσεις...θεωρώ ότι και για αφαίρεση μπογιά με το κατάλληλο pad θα κάνει.

Ειναι ρυθμιζομενο,6 ταχυτητες απο 3300στρ.-7000στρ,αποσπομενο καλωδιο ρευματος και οπως ειπα εναλλαγη χρησης..

Το βαρος στα 2.4κιλα ειναι πολλα...αλλα ολα αυτα δουλευουν κυριος σε οριζοντιες επιφανιες...σε καθετη ισως κουρασει..

Μιλάμε για μαύρη σειρά ρευματος...με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουμε πολλά προβλήματα σε αυτά και οι κατοχή αναφέρουν διαφορά στην δυναμησε σχέση με τα πράσινα.

Εάν αξίζει τα 70ευρω..;
Ναι...εάν βάλεις τον ανταγωνισμό σε επωνυμα επαγγελματικα που έχουν 500+ευρώ..
Έχει 5ετη εγγύηση,αρκεί η ,Lidl να την χρησιμοποιήσει σωστά,άρα δεν έχεις πολλά να χάσεις.
Εάν δεν είχα της Bulle θα το αγόραζα.. κυριος για το μικρότερο μέγεθος του..

Υπάρχουν πολλά βιντεακια για το συγκεκριμένο.. θα βάλω 2 να δείτε..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μάλιστα το ένα σε σύγκριση με το αναλογω Bosch...Εχει ενδιαφέρον..

Last edited:
Κωστη δεν εχει σχεση με τα τριβεια 250 εως 350 watt.
Αυτο ειναι θηριο.
Γενικότερα για τα τριβεια της Parkside δεν υπάρχει καθόλου αλήθεια καλη εικόνα τόσο στην δύναμη όσο και στην ποιοτητα..
Χαλάνε με μεγάλη ευκολία όταν τα πιέσεις...δεν είναι για πολλά..

Ας δούμε όμως γιατί τριβειο μιλάμε αυτήν την φορά...και πρώτη στην Ελλάδα..

Έχουμε καταρχήν ενα τριβειο 2πλης,λειτουργίας.
Παλμικης περιστροφής και εκκεντρης κυκλοπαλμικης περιστροφης...εχει να το επιλέξεις αυτό με κουμπί μπροστά..

Θεωρώ ότι έχουμε ένα εργαλείο σε ενα μεταξυ εκκεντρου τριβειο και ενός μικρου ρυθμιζομενου γωνιακου τροχου..

Ειναι 150mm διάμετρος,όλα αυτά τόσο είναι,που σημαίνει ότι η επιφάνεια εργασίας είναι ιδανική.. θα το προτιμούσα βέβαια 125μμ λογω αναλωσιμων...

Δεν μιλάμε για δύναμη στα 250 η 350w αλλά 750w που για τρίψιμο ειναι υπεραρκετά και ισχυρά.

Χρήση τρίψιμο ξυλείας και γυαλίσματος υπό προϋποθέσεις...θεωρώ ότι και για αφαίρεση μπογιά με το κατάλληλο pad θα κάνει.

Ειναι ρυθμιζομενο,6 ταχυτητες απο 3300στρ.-7000στρ,αποσπομενο καλωδιο ρευματος και οπως ειπα εναλλαγη χρησης..

Το βαρος στα 2.4κιλα ειναι πολλα...αλλα ολα αυτα δουλευουν κυριος σε οριζοντιες επιφανιες...σε καθετη ισως κουρασει..

Μιλάμε για μαύρη σειρά ρευματος...με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουμε πολλά προβλήματα σε αυτά και οι κατοχή αναφέρουν διαφορά στην δυναμησε σχέση με τα πράσινα.

Εάν αξίζει τα 70ευρω..;
Ναι...εάν βάλεις τον ανταγωνισμό σε επωνυμα επαγγελματικα που έχουν 500+ευρώ..
Έχει 5ετη εγγύηση,αρκεί η ,Lidl να την χρησιμοποιήσει σωστά,άρα δεν έχεις πολλά να χάσεις.
Εάν δεν είχα της Bulle θα το αγόραζα.. κυριος για το μικρότερο μέγεθος του..

Υπάρχουν πολλά βιντεακια για το συγκεκριμένο.. θα βάλω 2 να δείτε..

Μάλιστα το ένα σε σύγκριση με το αναλογω Bosch...Εχει ενδιαφέρον..

Εμ.....

• Like
Reactions: KOSSTV

Ειχα παρει το παραπανω τριβειο πριν 4 χρονια στα 140€ περιπου κα ιειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την επαγελματικη χρηση που του κανω, οποτε θεωρω οτι αυτο της Parkside για τα λεφτα του θα ειναι αξιοπρεπεστατο, απο το να βγαζεις χρωματα απο πορτες με χονδρο Pad, εως τριψιμο για λουστραρισμα.
ΠΙστευω οτι αν καποιος εχει ενα τετοιο τριβειο και εννοειται του βγει καλο, δεν χρειαζεται κατι αλλο, παντα για ερασιτεχνικη εργασια.
Μακαρι να φερει και στο μελλον και αλλα τετοια εργαλια.

Αν αυτό που βλέπω στο τέλος του video, 7.25’ και μετά, είναι αληθινό και δεν είναι προβληματικό μοντέλο, όχι 70€, ούτε 30€ δεν δίνω να το πάρω.

Ας το πάρει κάποιος να μάθουμε.
Και να μάθουμε κι άν η βίδα που προσπαθεί ο τύπος να ξεβιδώσει έχει κανονικό σπείρωμα ή ανάποδο.

• Like
Reactions: nickolas
Αν αυτό που βλέπω στο τέλος του video, 7.25’ και μετά, είναι αληθινό και δεν είναι προβληματικό μοντέλο, όχι 70€, ούτε 30€ δεν δίνω να το πάρω.

αυτο ακριβως φοβομουν κι εγω μπαμπη εχοντας παρομοια εμπειρια απο το πρασινο πολυτριβειο

αυτο που βλεπουμε στο σημειο αυτο του βιντεο, δεν αντεχεται ουτε για 2 λεπτα! πολυ λεω. ουτε ενα λεπτο!
υποψιν οτι ειναι πολυ ισχυροτεροι κραδασμοι αυτοι που βλεπω στο σημειο αυτο του βιντεο , απο το πρασινο πολυτριβειο!
το φτηνο πρασινο μοιαζει στους κραδασμους με την προηγουμενη φαση που δουλευε το μαυρο. πριν το 7.25

για αυτο ειπα οτι πρεπει να το δουλεψουν αλλοι πρωτα , αφου η προϊστορια της παρκσαιντ στα τριβεια ειναι "γιουχου" . γιατι τα λεφτα δεν ειναι λιγα (για ερασιτεχνη).
βεβαια αν καποιος θελει να το δουλευει οπως στην πρωτη φαση, και δυνατο ειναι , αλλά νομιζω οτι καλυτερα να καθυστερησει λιγο παραπανω ο ερασιτεχνης με ενα των 350 βατ , αλλά να ειναι ισορροπημενο παρα να κανει κομπρεσερ...

• Like
Reactions: newbie and Babis K.
Το κυριως θεμα γενικως με τα παρκ, ειναι να πετυχεις παρτιδα που δεν ειναι ελατωματικη.
Αν βρεις καλο κοματι, μετα εισαι αρχοντας. Δεν ειναι πολυ ευκολο αλλα ισως αξιζει μια προσπαθεια,
ιδιως για οσους αρεσκονται στο πανε-ελα.

Το κυριως θεμα γενικως με τα παρκ, ειναι να πετυχεις παρτιδα που δεν ειναι ελατωματικη.
Αν βρεις καλο κοματι, μετα εισαι αρχοντας. Δεν ειναι πολυ ευκολο αλλα ισως αξιζει μια προσπαθεια,
ιδιως για οσους αρεσκονται στο πανε-ελα.

σωστος αλλά με μια επισημανση.
περαν του οτι απο οτι φαινεται δεν ειναι ελαττωματικο κομματι (οπως δεν ηταν και καποια πρασινα που δοκιμασα στο παρελθον) αλλά ειναι λαθος σχεδιασμος. κι αυτο γιατι φαινεται να δουλευει σχετικα καλα στη πρωτη φαση.
ειναι χαοτικη αλλωστε η διαφορα τιμης με ενα αντιστοιχο μπος
που προφανως εχει καποια αντιβαρα για να εξισοροπει τους κραδασμους που στο παρκυ λειπουν. (περαν της πιο καλης κατασκευης)

η επισημανση αυτη εχει να κανει με το να πληρωνεις μετρητοις το προϊον και οχι με καρτα.
γιατι αν καποια στιγμη θελεις να παρεις πισω τα λεφτα σου (επειδη δεν υπαρχει αλλο κομματι να τσεκαρεις και δεν σου κανει το εργαλειο) , αν εχεις πληρωσει με μετρητα παιρνεις τα λεφτα σου πισω αμεσα . αν εχεις πληρωσει με καρτα , περιμενεις να γινει εκκαθαριση στο τελος καθε μηνα για να στα πιστωσουν εκει.

υπάρχει καμία γνώμη και για το αλφάδι laser που έχει την επόμενη βδομάδα;

ενα φτηνο λειζερ πρασινης σειρας με κοκκιη γραμμη, μια χαρα μου εχει βγει για τα 20 € αν θυμαμαι καλα που το ειχα αγορασει
αναλογικα τουτο εδω που εχει και περιμετρικη πρασινη γραμμη, και καλο θα ειναι για τα λεφτα του και τσαμπα
δε χανεις τιποτα να το δοκιμασεις και αν δεν σου κανει το πας πισω και σου δινουν τα λεφτα σου

• Like
Reactions: big_theo
που προφανως εχει καποια αντιβαρα για να εξισοροπει τους κραδασμους που στο παρκυ λειπουν. (περαν της πιο καλης κατασκευης)
Δεν ειναι θεμα αντιβαρων. Το εργαλειο θα ηταν αψογο αν δεν στραβογυρνουσε υπερβολικα ο δισκος λογω στραβου αξονα
ή λογω ανοχων στη συναρμολογηση -ποιος ξερει. Το δειχνει παρακατω στο βιντεο ο youtuber οτι ο δισκος κανει σοβαρα "οχταρακια"
Ειναι αχρηστο το εργαλειο του βιντεο.

Δεν ειναι θεμα αντιβαρων. Το εργαλειο θα ηταν αψογο αν δεν στραβογυρνουσε υπερβολικα ο δισκος λογω στραβου αξονα
ή λογω ανοχων στη συναρμολογηση -ποιος ξερει. Το δειχνει παρακατω στο βιντεο ο youtuber οτι ο δισκος κανει σοβαρα "οχταρακια"
Ειναι αχρηστο το εργαλειο του βιντεο.

αυτο παλι που το πας? ;)
σκεφτηκα τα αντιβαρα γιατι σκεφτηκα οτι εδω ενα dewalt απλο εχει , στα κατρω των 100 ευρω, δεν θα εχει το μπος των 500+ ?
αλλά ναι το παρκι ειναι κακοκατασκευασμενο, τουλαχιστον αυτο το κομματι