Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

δεν ειναι αναμονη...ειναι δευτερη λεπιδα που κοβει την εσωτερικη μονωση

κοιταξε την φωτο του σαιτ.... αν ριξεις μια αμτια στα αριστερα, εχει χτυπηεμνους αριθμους...που αντισοτιχουν στους τυπους των ομοαξονικων. το 59 ειναι RG-59...Κρατα τον, θα τον χρειαστεις για τα καλωδια κεραιας τηελεορασης.

Έκανα κάποιες δοκιμές σε καλώδια κεραίας. Στο λεπτό, μόνο το περίβλημα κόβει και αυτό οριακά. Στο κανονικό, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα μεν, αλλά μόνο στην 1η θέση. Προφανώς με 2 περάσματα. Ένα για το περίβλημα και αφού μαζέψεις πίσω το μπλεντάζ, κόβεις το περίβλημα που ομοαξονικού. Θυμήθηκα τα νιάτα μου, όταν περνάγαμε καλώδια δικτύου novell με RG58 και φυσικά τέτοια εργαλεία ούτε στα όνειρά μας.
20260322_201520.jpg

Επίσης διαπίστωσα ότι οι σιαγώνες δεν κλείνουν εντελώς. Είναι άνευ σημασίας ή επεμβαίνουν στο αποτέλεσμα;
20260322_201227.jpg

Στο δικό μου παλαιότερο μοντέλο έχει μία βίδα που ρυθμίζει πόσο να "δαγκώσει" στα δύο δόντια που έχει.
Το σφίγγω τόσο ώστε να μήν γλιστράει η μόνωση και δεν τραυματίζει τον/τους αγωγούς.

Δεν έχει τέτοια ρύθμιση. 'Εχει το κίτρινο που ανέβασα παραπάνω, αλλά το έχω περίπου 20 χρόνια. Θα κοιτάξω άυριο μήπως μπορώ να του βάλω τα κοπτικά του PARKSIDE.

Και τσιμέντα ρίχνουμε στο κολωνάτο.
Θα διαφωνήσω για την λαμαρίνα στην βάση. Γιατί δεν αντικαθιστούν την βάση βάζοντας 2 των 10mm; Έτσι όπως το κάνανε, δεν λύσανε το πρόβλημα.
Οι υπόλοιπες παντέντες είναι προς συζήτηση.
Διαβάζοντας όμως τα σχόλια, κάποιος έδωσε την εύκολη λύση για την κολώνα, που παρεμπιπτόντως μου την είχε προτείνει ένας υδραυλικός αλλά ειμασταν στο τσιπουράδικο (με ότι αυτό συνεπάγεται 🤫 ). Σωλήνα εσωτερικά της υπάρχουσας!!! Τώρα πρέπει να βρούμε σωλήνα 2-3mm και ανάλογης εξωτερικής διαμέτρου, ώστε αν ζεστάνουμε την υπάρχουσα να μπει σφηνωτά (κλασσική σωλήνα θέλουμε, όχι τούμπο).