Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

δεν ειναι αναμονη...ειναι δευτερη λεπιδα που κοβει την εσωτερικη μονωση

κοιταξε την φωτο του σαιτ.... αν ριξεις μια αμτια στα αριστερα, εχει χτυπηεμνους αριθμους...που αντισοτιχουν στους τυπους των ομοαξονικων. το 59 ειναι RG-59...Κρατα τον, θα τον χρειαστεις για τα καλωδια κεραιας τηελεορασης.

Έκανα κάποιες δοκιμές σε καλώδια κεραίας. Στο λεπτό, μόνο το περίβλημα κόβει και αυτό οριακά. Στο κανονικό, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα μεν, αλλά μόνο στην 1η θέση. Προφανώς με 2 περάσματα. Ένα για το περίβλημα και αφού μαζέψεις πίσω το μπλεντάζ, κόβεις το περίβλημα που ομοαξονικού. Θυμήθηκα τα νιάτα μου, όταν περνάγαμε καλώδια δικτύου novell με RG58 και φυσικά τέτοια εργαλεία ούτε στα όνειρά μας.
20260322_201520.jpg

Επίσης διαπίστωσα ότι οι σιαγώνες δεν κλείνουν εντελώς. Είναι άνευ σημασίας ή επεμβαίνουν στο αποτέλεσμα;
20260322_201227.jpg

Στο δικό μου παλαιότερο μοντέλο έχει μία βίδα που ρυθμίζει πόσο να "δαγκώσει" στα δύο δόντια που έχει.
Το σφίγγω τόσο ώστε να μήν γλιστράει η μόνωση και δεν τραυματίζει τον/τους αγωγούς.

Δεν έχει τέτοια ρύθμιση. 'Εχει το κίτρινο που ανέβασα παραπάνω, αλλά το έχω περίπου 20 χρόνια. Θα κοιτάξω άυριο μήπως μπορώ να του βάλω τα κοπτικά του PARKSIDE.

Και τσιμέντα ρίχνουμε στο κολωνάτο.
Θα διαφωνήσω για την λαμαρίνα στην βάση. Γιατί δεν αντικαθιστούν την βάση βάζοντας 2 των 10mm; Έτσι όπως το κάνανε, δεν λύσανε το πρόβλημα.
Οι υπόλοιπες παντέντες είναι προς συζήτηση.
Διαβάζοντας όμως τα σχόλια, κάποιος έδωσε την εύκολη λύση για την κολώνα, που παρεμπιπτόντως μου την είχε προτείνει ένας υδραυλικός αλλά ειμασταν στο τσιπουράδικο (με ότι αυτό συνεπάγεται 🤫 ). Σωλήνα εσωτερικά της υπάρχουσας!!! Τώρα πρέπει να βρούμε σωλήνα 2-3mm και ανάλογης εξωτερικής διαμέτρου, ώστε αν ζεστάνουμε την υπάρχουσα να μπει σφηνωτά (κλασσική σωλήνα θέλουμε, όχι τούμπο).

Αρκετα 20βολτα εργαλειακια κηπου αυτη τη φορα απο τα αγαπητα μας Λιντολ.

Εχει και το κατι τις για το αυτοκινητο, εκ των οποιων η κρεμα καθαρισμου χεριων ειναι καταπληκτικη (για λαδια, γρασσα κλπ)

Καλημέρα, το απλό ηλεκτροκλειδο που έχει στα 60€ αξίζει λέτε?
Η να περιμένω να βάλει ξανά το performance στα 100€?

Το επεναφορτιζόμενο πλυστικό αξίζει για να πλένουμε κανένα αυτοκίνητο?
Συνδέεται απευθείας με λάστιχο που είναι στη βρύση?

Καλημέρα. Από σήμερα έχει μια επαναφορτιζόμενη λάμπα εργασίας (PSDD 2000 A3).
Lidl Parkside PSDD 2000 A3
youtube Parkside PSDD 2000 A3
Είναι παρόμοια με την Parkside PAML 2000 A1 που είχε πριν 1-2 μήνες youtube Parkside PAML 2000 A1.
H PAML 2000 A1 είχε 12€ και πέρνει τρεις διαφορετικές κεφαλές. Την φωτεινότητα της δεν την λέει στο manual.
Η PSDD 2000 A3 έχει 8€ και μόνιμη περιστροφική κεφαλή. Έχει και αυτή μαγνήτη στο πίσω μέρος και μάλιστα ρυθμιζόμενης κλίσης, σφίγκοντας-ξεσφίγκοντας την μάυρη ροδέλα στο πίσω μέρος. Έχει ένα πολύ πρακτικό περιστροφικό διακόπτη ο οποίος εκτός από on-off αυξομειώνη και την ένταση. Η μέγιστη φωτεινότητα είναι 600 lm και συγκριτικά με την PAML 2000 A1 φαίνεται πιο φωτεινή.
PSDD 2000 A3 vs PAML 2000 A1 .jpg

Το τρυπάνι κάνει μια διαδρομή λίγα εκατοστά για να τρυπήσεις

Η βάση ανεβοκατεβαινει για να βάλεις το κομμάτι που θες να τρυπησεις ανάλογα το ύψος του.

Αυτό που δεν έχεις καταλάβεις είναι ότι στο Bosch το τρυπανι ολόκληρο ανεβοκατεβαινει να τρυπήσει όπου θες, ενώ τα υπόλοιπα ρυθμίζεις την βαση πρώτα για κανονίσεις πόσο θες να τρυπησεις.

Υ.γ..παιδιά το βίντεο φαινεται...;
ναί το κατάλαβα ότι έχει περιορισμένη κίνηση το τρυπάνι οπότε βασίζεσαι στην βάση
εναλλακτικά μπορεί να έβαζα κάποιο πόδι αντίστοιχο με αυτό στου λινκ (προφανώς να κοστίζει πολύ λιγότερο)

Να πατάει η βάση στις προκαθορισμένες θέσεις του ποδιού.
Ή με κοχλία

Αυτά με την προυπόθεση ότι ο άξονας του τρυπανιού δεν λυγίζει!

https://www.aliexpress.com/item/1005008257553494.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!EUR!257.07!83.91!!!!!%40!12000045864945104!ppc!!!&snpsid=1&snps=y&src=google&albch=shopping&acnt=752-015-9270&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=_oDc8nzq&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=778299179664&ds_e_matchtype=search&ds_e_device=c&ds_e_network=g&ds_e_product_group_id=2439798957781&ds_e_product_id=en1005008257553494&ds_e_product_merchant_id=5551326180&ds_e_product_country=GR&ds_e_product_language=en&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=23110001743&albag=187722850938&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=23110001743&gbraid=0AAAAA_eFwRBKnlUqi7yJ2csI1-PuOSEVm&gclid=CjwKCAjwyYPOBhBxEiwAgpT8P1zFPDqBTZEWuHGw4bw3q-OgbPotvG3w6bRiP_Mm_6Jx5UyLx4n9WxoCKkoQAvD_BwE

Eπειδη ενα εργαλειο Parkside δουλευει κανονικα, αυτο δεν σημαινει οτι τα υπολοιπα της παρτιδας ειναι το ιδιο.
Ο ποιοτικος ελεγχος των parkside ειναι γνωστο οτι ειναι πλημμελης, με οτι αυτο συνεπαγεται...

Η χαμηλη τιμη ομως, μαζι με την αριστη εγγυηση και την ευκολια αλλαγης ενος εργαλειου, αξιζουν το ρισκο της αγορας.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αν προλάβω θα πάρω και το μικρό κλαδευτικο αλυσοπριονο και το μεγάλο αλυσοπριονο. Δεν έχω και δε θέλω να μπλέξω με βενζίνες κλπ

Τα εργαλεια κηπου μπαταριας ειναι μια ευλογια για μας τους ερασιτεχνες, κλαδευτηρια, φυσητηρες, χορτοκοπτικα, μπορντουροψαλιδα, αλυσπριονα, πριονια, πλυστικα και αλλα. Το λιντλ νομιζω εχει βγαλει τα παντα, οτι χρειαζεται κανεις για τον κηπο, δεν του λειπει τιποτε απο την σειρα των εργαλειων κηπου.

Αν προλάβω θα πάρω και το μικρό κλαδευτικο αλυσοπριονο και το μεγάλο αλυσοπριονο. Δεν έχω και δε θέλω να μπλέξω με βενζίνες κλπ
Αν δεν βιάζεσαι, θα σου πρότεινα για μεγάλο να περιμένεις αυτό που παίρνει δύο μπαταρίες. Έχει πολύ μεγαλύτερα λάμα (38εκ αντί για 23) και θα σε καλύψει για περισσότερες δουλειές που κανονικά θα έκανες με βενζινοπρίονο.

• Like
Reactions: mitsubae
Μήπως τότε να πάρω το μεσαίο που έχει και αυτόματη λίπανση και να πάρω και το μεγάλο όταν βγει? Αλυσίδα για το μικρό και το μεσαίο βρίσκω στο εμπόριο η μόνο στο service?