Πάντως στο ιταλικό Lidl το διαφημιστικό βίντεο του δραπανοκατσάβιδου με έπεισε. Με μια απλή κατασκευή από παλέτες λύνεται το πρόβλημα της "μοναξιάς" όλου του ανδρικού πληθυσμού.
Είδε η άλλη τι έφτιαξε και τον πήρε με το εργαλείο του σπίτι της.
Απίστευτο, δεν το είχα σκεφτεί πιο πριν!
Parkside και ξερό ψωμί.
Το δράπανο από τα lidl που πήραμε πριν από δύο εβδομάδες δεν έχει τρυπάνια μέσα? Πήγα κι εγώ σήμερα περιχαρής να φτιάξω μία παπουτσοθήκη που είναι μισοτελειωμένη πριν τις γιορτές και έμεινα κόκκαλο... Την πάτησα σαν μπούλης.
Φθηνά τρυπάνια που βρίσκουμε? Αυτά ας πούμε μας κάνουν?
Την πάτησα γιατί το θεώρησα αυτονόητο, δεν ευθύνεται σε κάτι η εταιρεία προφανώς. Απλά τώρα πρέπει να πάρω και ένα σετ τρυπάνια. Προτάσεις plz?
Σήμερα χάλασε η βάση του δραπάνου και συγκεκριμένα στο σημείο που στηρίζει τον μηχανισμό στην σωλήνα για να ανεβοκατεβαίνει και πιο συγκεκριμένα η αλλενόβιδα έφαγε το σπείρωμα της μέσα στο γ....νο παξιμάδι ασφαλείας....και δεν έσφιγγε το στέλεχος στην σωλήνα, ούτε βίδωνε ούτε ξεβίδωνε....απλά γυρνούσε ατέρμονα.....μου στοίχισε 2 ώρες από την ζωή μου....
...αφού έλυσα ότι λυνόταν από την βάση και δοκίμασα με κάποιους τρόπους ανεπιτυχώς να βγάλω την βίδα....στήριξα τον μηχανισμό σε μία μεγάλη μέγγενη ακριβώς δίπλα από το σημείο που είναι το παξιμάδι ασφαλείας (χωνευτό) μέσα στο μηχανισμό, και αρχικά σκέφτηκα να αρχίσω να τρυπάω σιγά σιγά την βίδα μήπως και την φάω λίγο ώστε να βγει από το παξιμάδι....αλλά πριν προχωρήσω στην διαδικασία αυτή (χρονοβόρα, δύσκολη, τρυπάνια να σπάνε κλπ), είπα να δοκιμάσω έναν άλλο τρόπο....
...σφήνωσα ένα χοντρό κατσαβίδι ανάμεσα στα σημεία του μηχανισμού τα οποία η βίδα τα σφίγγει όταν την βιδώνεις και έτσι στερεώνεται ο μηχανισμός στην σωλήνα και το έστριψα λίγο και είδα ότι αφήνει 3-4 χιλιοστά κενό και σκέφτηκα να βάλω ένα πολύ λεπτό δίσκο στον τροχό και να προσπαθήσω να κόψω την βίδα εκεί στο κενό (πολύ δύσκολη και ταυτόχρονα επικίνδυνη διαδικασία, που θέλει χέρια χειρούργου), τελικά....
όπως ήμουν εκεί στα γόνατα και έριχνα κατάρες στο Lidl και στα παξιμάδια ασφαλείας του, λέω μέσα μου έτσι όπως το έχω στρεσάρει με το κατσαβίδι, να δοκιμάσω να ξεβιδώσω την αλλενόβιδα, μήπως από την μικρή στρέβλωση πιάσει κάπου και γυρίσει λίγο οπότε και θα βγει....βουτάω την καστάνια του lidl με τον αντάπτορα για τις μύτες, αρχικά μισή στροφή βίδωμα και μετά ξεβίδωμα και η βίδα βγήκε....
...πέρασα μία δικιά μου βίδα ίδιο μέγεθος με ένα απλό παξιμάδι έσφιξα τα πάντα, συναρμολόγησα ξανά την βάση δραπάνου την δοκίμασα με το 40ρη ποτυροτρύπανο του lidl για ξύλο σε ένα μασίφ κομμάτι ξύλου, όλα δούλευαν σωστά και μου πέρασαν τα νεύρα.
κοντύλι εννοείς το τρυπάνι οδηγό?
εάν ναι, νομίζω πως ρυθμίζεται σχεδόν στο ίδιο σημείο που είναι το κοπτικό από το ποτυροτρύπανο, αν και νομίζω υπάρχουν ποτυροτρύπανα χωρίς τρυπάνι οδηγό, μόνο με τον άξονα για να πιάνει στο δράπανο.
αναφορικά με τον τζόγο που λες....δυστυχώς έχεις δίκιο....δεν το είχα καταλάβει όσο τρύπαγα μόνο με τρυπάνια σιδήρου και ξύλου....μόλις δοκίμασα με ποτηροτρύπανο την ώρα που πιάνει στο ξύλο τζογάρει στο δικό μου περίπου 1 χιλιοστό, δοκίμασα με ποτηροτρύπανο σιδήρου (όχι του lidl) σε ένα καπάκι από πίνακα συναγερμού και δεν είχε τζόγο...τι να πω...επίσης δεν είδα τζόγο ούτε με τρυπάνι που ανοίγει τρύπες για μεντεσέδες....μήπως τελικά τον τζόγο τον δίνει το ποτυροτρύπανο και όχι η βάση? εγώ δοκίμασα με το ποτυροτρύπανο ξύλου του lidl, εκείνα τα κόκκινα.
ο τζόγος που λες δεν προκύπτει από τον μηχανισμό με τον άξονα, από κει δεν κουνάει καθόλου.....εκεί που κουνάει είναι στην άκρη του μηχανισμού στο σημείο , για να καταλάβεις, που μπαίνει το δράπανο και νομίζω το προκαλεί εκείνο το χαλαρό λαμάκι που ενώνει το χερούλι που κατεβάζει τον μηχανισμό με τον μηχανισμό.
πάντως είναι τόσα πολλά τα σημεία που μπορεί να αστοχήσει αυτή η βάση...που δεν ενδείκνυται για αγορά....το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να είναι πιο "σταθερή" πιο δεμένη με λιγότερα σημεία που συναρμολογούνται και περισσότερα σημεία σταθερά ενωμένα μεταξύ του....πιστεύω ότι στην βάση αυτή....πραγματικά ότι πληρώνεις παίρνεις...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.