Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτα που περιγραφω ειναι απο το ρουμανικο λιντλ, οι προσφορες εργαλειων/hobby αυτης της βδομαδας. Δεν ξερω ποτε ερχονται εδω.

Θορυβο κανει, οπως ολα τα αντιστοιχα μικρα κομπρεσερ. Ισως λιγοτερο λογω της μικρης πιεσης (3bar). Για αερογραφια ειναι ενοχλητικος, για φυσηματακια και φουσκωματακια ειναι ανεκτος.
Δεν ξερω αν ερθει Ελλαδα, δεν βλεπω το μανουαλ μεταφρασμενο στα Ελληνικα οπως το προηγουμενο μοντελο. Ειναι στην σειρα Χομπυ, οχι εργαλειων.

Το μοντελο ειναι PABK 60 B2. http://www.lidl-service.com/cps/rde...8883155&title=AIRBRUSH+SET+PABK+60+B2&count=1
To προηγουμενο μοντελο ηταν το PABK 60 A1(εχει και βιντεακι) http://www.lidl-service.com/cps/rde...tr=el&title=ΣΕΤ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ-AIRBRUSH PABK 60 A1

Aυτες ειναι οι 'νεες' εκδοσεις -Απριλιου 2016- παχυμετρου και γωνιομετρου.

28579513520_7bda33db3e_c.jpg

To παχυμετρακι ερχεται σε πλαστικη θηκη, το γωνιομετρο χυμα.
Απο δοκιμες που εκανα, το παχυμετρο ειναι ακριβες -παντα σχετικα- ακομα και σε επαναλαμβανομενες μετρησεις του ιδιου δειγματος. Το ιδιο και το γωνιομετρο.
Σε δοκιμη με μια γωνια μαραγκου το αποτελεσμα ηταν 89.9. Δεν ξερω ποιο οργανο ειναι περισσοτερο ακριβες. Θα το δοκιμασω με ολες τις γωνιες μαραγκου που εχω.
Το Γωνιομετρο απλωμενο ειναι γυρω στους 40 ποντους και μπορει ανετα να χρησιμοποιηθει σαν μεταλλικος χαρακας. Οταν κανεις μια μετρηση, αν ειναι σβηστο, αναβει μονο του.
Πολυ χρησιμο και για τσεκαρισμα/ρυθμιση της βασης του φαλτσοπριονου, αν κοβεις γωνιες.

Η κατασκευη και των δυο ειναι πολυ περιποιημενη χωρις απολυτως κανενα εμφανες ψεγαδι. Και τα δυο ερχονται με μπαταριες που πρεπει να τοποθετηθουν.

Αναρωτιεμαι τι να υπηρχε στην κενη θηκη του παχυμετρου; Εννοω οτι στηφωτο βλεπουμε το παχυμετρο μεσα στη θηκη του, και διπλα μια θηκη κενη.

Αθωο μου παιδι..........
Στην σημερινη εποχη, αποθηκευτικο χωρο, οταν αυτος δεν μειωνει το κοστος παραγωγης;;;;; Νο... Μαλλον η εταιρια που κατασκευαζει το παχυμετρο, κατι αλλο εδινε μαζι, και η παραγγελια του λιντλ, ηταν χωρις αυτο το αλλο, για να μειωσει το κοστος αγορας, οπως πιστευω για τον ιδιο λογο, και η χρησιμοποιηση της ηδη υπαρχουσας θηκης, και οχι κατασκευης καλουπιου αλλης.

Οχι "καλε" δεν εχω γινει καχυποπτος, αυτοι (οχι μονο του λιντλ) εχουν γινει μεγιστα "λαμογια".

Δεν είναι λαμογιά Δημήτρη.
Για να μειώσει το κόστος η εταιρεία φτιάχνει μία θήκη και όποιος μεταπωλητής (retailer) θέλει ζητάει και τα έξτρα του παχύμετρου.
Μπορεί σε άλλη έκδοση μιας και το συγκεκριμένο είναι φασόν να υπάρχουν και αξεσουάρ.
Σίγουρα όμως είναι ακριβότερη έκδοση και ίσως όχι τόσο χρήσιμη για όλους...

Θα το χαρακτήριζα σαν "λαμογιά" αν σου έλεγε ότι τα έχει μέσα και δεν τα είχε. Αν νομίζεις ότι τα 10-11 ευρώ που ζητάει είναι πολλά απλά το γυρνάς πίσω και παίρνεις πίσω το ποσό που έδωσες. ;)

Διαβητη σιγουρα οχι, καθως το ημικυκλιο ειναι για ευκολη προσβαση στον οβαλ χωρο και σε οτι βαλεις εκει μεσα. Οπως τα ημικυκλια για το παχυμετρο, στην πανω θεση.
Νομιζω οτι απλα ειναι αποθηκευτικος χωρος να βαλεις κανα μολυβακι, κανα μικρο φιλερ κλπ.
Αλλιως, το σχημα του κενου ταιριαζει στο αξεσουαρ που κοτσαρεις στην ουρα αν θες για να γινει το παχυμετρο, και βαθυμετρο.

Καλησπέρα στην παρέα. Σας διαβάζω εδω και κάποιες ημέρες και έχω ενθουσιαστεί με αυτη την γωνιά που εχετε φτιάξει. Μπράβο σας!

Θέλω να φτιάξω ενα μινι εργαστηριάκι στην αποθήκη αλλά εκεί δεν έχω ρεύμα . Οπότε μια καλή λύση ειναι η σέγα μπαρίας για να κόβω τις παλετούλες.

Του Lidl απο τι βλέπω ειναι προσιτή για ερασιτέχνες σαν κι εμένα.

Γνωρίζει κανείς πότε την έφερε τελευταία φορά;

Ρώτησα στο service αλλα το μόνο που μου είπαν ειναι οτι αυτα εμφανίζονται ανα περιόδους αλλά δεν ειχαν ενημέρωση για τη σέγα.

Ευχαριστώ. Προκόπης.

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Δεν ηξερα οτι της μπαταρίας εχει βγεί σε 2 εκδοσεις .

Μάλλον θα περιμένω με την ελπίδα οτι θα την ξαναβγάλει :)

Ωπ, με συγχωρείς. Δεν είδα πως έγραψες για μπαταρίας.
Εκεί όντως έχει μια έκδοση με την κλασσική λάβη.
Και επίσης έχει το πλεονέκτημα να είναι συμβατή η μπαταρία της και με τον γωνιακό τροχό και με το παλμικο δραπανο.

Εγώ το είχα αναφέρει. Πάλι θα τα σκάσουμε (έχει κι άλλα μπλιμπλίκια που με ενδιαφέρουν).