Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τη βαση δεν ειναι πιο σωστο να την μετρησεις με γωνια για καθετοτητα με το τρυπανι? Ο παγκος ο δικος μου γερνει 2-3 μοιρες μπροστα. το μονο που εκανα ειναι να βαλω μεγαλο τρυπανι για μηκος και να μετρησω ανα περιπου 45 μοιρες την καθετοτητα της πλακας με το τρυπανι.

Σίγουρα και με την καθετότητα με το τρυπάνι. Η καθετότητα της κολόνας είναι εντάξει, η κάτω βάση οριζόντια αλλά η πλατφόρμα έγερνε. Το παρατήρησα όταν προσπάθησε να κάνει τρύπα με 40mm Forstner. Η τρύπα άρχιζε να ανοίγει στη μισή διαμετρο μέχρι να ακουμπήσει όλη η επιφάνεια του τρυπανιού.

Τη βαση δεν ειναι πιο σωστο να την μετρησεις με γωνια για καθετοτητα με το τρυπανι? Ο παγκος ο δικος μου γερνει 2-3 μοιρες μπροστα. το μονο που εκανα ειναι να βαλω μεγαλο τρυπανι για μηκος και να μετρησω ανα περιπου 45 μοιρες την καθετοτητα της πλακας με το τρυπανι.
Οτι λέει ο Γιάννης . Και εγω έχω απο τα προηγούμενα , έβαλα μια μακρια μεταλλικη ράβδο στο τσοκ και τσεκαρα την καθετότητα μπρος-πίσω , δεξια αριστερα στην πρόσθετη επιφάνεια που έχω βάλει στην βαση . Το δικο μου ηθελε απο 1 ροδελα του 1χιλιοστου στις μπροστινες γωνίες για την απόλυτη καθετότητα .

Ωχ..Δηλαδή οι μπαταρίες παθαίνουν ζημιά αν παραμείνουν στο φορτιστή και μετά τη φόρτιση;

Πρακτικά όχι γιατί υποτίθεται ότι ο φορτιστής έχει κύκλωμα διακοπής της φόρτισης όταν η μπαταρία γεμίσει.
Ωστόσο πολλοί λένε ότι επειδή ο φορτιστής διατηρεί την μπαταρία συνεχώς γεμάτη, την καταστρέφει πιο γρήγορα

Έγραψα καθαρότατα το συμβάν...... δεν την κράτησε συνεχώς γεμάτη .... την άδειασε εντελώς και δεν την ξαναγέμισε ενώ ήταν επάνω...πότε το έκανε και πως δεν ξέρω.
Ήταν ένα ενδιαφέρων τεστ το οποίο δεν έγινε επί τούτου αλλά από λάθος. Μιλάμε για μέρες επάνω στον φορτιστή ...δεν νομίζω ότι είναι συχνό περιστατικό μόνο από λάθος μπορεί να συμβεί.
Εγώ το έγραψα κυρίως για να πω το αποτέλεσμα και να προφυλάξω όποιον του συμβεί να μην την πετάξει αλλά να το προσπαθήσει.
Από ότι κατάλαβα ...τα περίφημα εργαλεία Parkside έχουν πρόβλεψη και για τους κοκορόμυαλους ...και σου λέει ο φορτιστής ...τι να την ξαναγεμίσω ...αυτός ο ηλίθιος δεν ξέρει καν ότι την έχει βάλει για φόρτωση .... ας την αδειάσω και όταν πάρει στροφές την ξαναγεμίζουμε.:flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ωχ..Δηλαδή οι μπαταρίες παθαίνουν ζημιά αν παραμείνουν στο φορτιστή και μετά τη φόρτιση;

για την μακροζωια μιας μπαταριας Lion καλο ειναι να μην την αφηνουμε παραπανω χρονο στον φορτιστη μετα την πληρη φορτιση της. Επισης δεν πρεπει να της πινουμε το αιμα στη χρηση, δηλαδη μεχρι να σταματησει το δραπανοκατσαβιδο.

Μου θυμίζετε τα σχολικά μου χρόνια .....
Αυτό ψάχνουμε ....τι έκανε ο φορτιστής ??? γιατί από ότι αποδείχτηκε μετά δούλεψε κανονικά.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα αυτο έχει και επιλογή κρόυσης η να περιμένω το 18volt ?
http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia.htm?action=showDetail&id=66752

Εχει καποιος τις συγκεκριμενες λιμες ειναι καλες η το μεταλλο μαπα ?
http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia.htm?action=showDetail&id=66765

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δεν έχει κρούση.

Συμβαινει αυτο ... εαν εχεις την μπαταρια στον φορτιστη και σου δειχνει οτι δεν φορτιζει, σε μερικες περιπτωσεις εαν ανοιγοκλεισεις μερικες φορες το ρευμα του φορτιστη, "ξυπναει" η μπαταρια και φορτιζει κανονικα.

Η μονο λογικη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι οτι αρχικα οταν ο φορτιστης γεμισε την μπαταρια, σταματησε να φορτιζει -λογικο.
Τωρα, καποιοι φορτιστες δεν συνεχιζουν να φορτιζουν την μπαταρια (trickle charging -ελαχιστο ρευμα για να κρατιεται η μπαταρια πληρως φορτισμενη), oπως οι φορτιστες των laptop.

Στην συνεχεια, οταν η μπαταρια μενει πανω σε φορτιστη χωρις trickle charging, χανει λιγο λιγο. Αναλογα την μπαταρια, σε καποιο διαστημα αδειαζει καθως αποφορτιζεται πανω στον φορτιστη.
Ο φορτιστης τραβαει δηλαδη ρευμα, αλλος φορτιστης πολυ, αλλος λιγο. Η μπαταρια πρεπει να ηταν πανω στον φορτιστη γυρω στην βδομαδα η και περισσοτερο.

Και γω εχω ξεχασει μπαταριες λιθιου πανω σε φορτιστη για πολλες μερες, ομως ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα.

Γενικως καλο ειναι οταν φορτιζεται η μπαταρια να αφαιρειται απο τον φορτιστη, ειτε αυτος ειναι στην πριζα ειτε οχι γιατι ρευμα τραβαει ουτως η αλλως.
Προβλημα σε μπαταρια λιθιου που εχει μενει πανω σε φορτιστη για μερες δεν εχω ακουσει. Ισως να εχει καποιο θεματακι ειτε η μπαταρια ειτε ο φορτιστης του lidl, στο συγκεκριμενο περιστατικο.

Δεν διαβάζετε τι έγραψα ....δεν ανοιγόκλεισα το ρεύμα μόνη της πήρε μετά από λίγα λεπτά.
Απλώς δεν θέλετε να παραδεχτήτε ότι τα εργαλεία Parkside είναι "προηγμένα" ...smart που λέμε. :flipout::grinning-smiley-043
(το έγραψα πριν το σχόλιο του Μιχάλη)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχάλη λογική η εξήγηση .... άδειασε γιατί ήταν μέρες επάνω ...και δεν ξανά φορτίστηκε γιατί ο φορτιστής κατάλαβε τι συμβαίνει.

Καλησπέρα αυτο έχει και επιλογή κρόυσης η να περιμένω το 18volt ?
http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia.htm?action=showDetail&id=66752

Εχει καποιος τις συγκεκριμενες λιμες ειναι καλες η το μεταλλο μαπα ?
http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia.htm?action=showDetail&id=66765

Ευχαριστω εκ των προτερων

Τις λίμες τις εχω εγω και δεν εχω κανει πολυ χρήση. Όμως για τα λεφτα τους, θεωρώ οτι ειναι πολυ καλή αγορα.

[/COLOR]Μιχάλη λογική η εξήγηση .... άδειασε γιατί ήταν μέρες επάνω ...και δεν ξανά φορτίστηκε γιατί ο φορτιστής κατάλαβε τι συμβαίνει.

χαχα, αν καταλαβαινε ο φορτιστης τι συμβαινει, θα την φορτιζε καθως αν αποφορτιστει η μπαταρια λιθιου εντελως...πεθαινει :))

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απλώς δεν θέλετε να παραδεχτήτε ότι τα εργαλεία Parkside είναι "προηγμένα" ...smart που λέμε...

Εγώ Νκόλα μου το παραδέχομαι...
Δεν ξέρω πόσο smart είναι αλλά σίγουρα ξεχωρίζουν για τη "διαφορετικότητά" τους.
Είναι μάλιστα τόσο διαφορετικά που μπορεί μεν να αγοράζουμε όλοι το ίδιο εργαλείο αλλά, στην ουσία, κανενός δεν είναι το ίδιο με του άλλου.
Το παίρνεις κι απλά κάνεις το σταυρό σου... :flipout:

Δεδομενα..
1. ολοι οι φοτιστες εχουν καποια καταναλωση ρευματος απο την μπαταρια (παρασιτικη)
2. ο κανονας ειναι να υπαρχει ενα οριο απο το οποιο και κατω ο φορτιστης ξαναξεκινα την φορτιση (πχ 4,1 για τις 4,2βολτ)

η συμπεριφορα του μου λεει ή οτι εχει σφαλμα στο 2, ή οτι υπαρχει προβλεψη να μην κρατα την μπαατρια σε συνεχη κατασταση φορτισης (που ειναι καλο).
εστω και με τιμημα το σταδιακο αδειασμα της μπαταριας.

Αυτο νομιζω συμφωνει με την παρατηρηση οτι ο φορτισης ξαναξεκινησε την φορτιση οταν βγηκε και ξαναμπηκε η μπαταρια, γιατι ειδε διακοπη κυκλωματος.

Η λυση ειναι να βρεθει μελος με αντιστοιχο φορτιστη και μετρητη καταναλωσης για μπριζα.
βαζουμε την μπαταρια να φορτισει και μετα απο ωρες/μερες κοιταμε αν ο φορτισης τραβα ρευμα

Καλως ηρθες στην παρεα μας!
Αποψη προσωπικη εχω για το 2 σχεδια πισω αντιστοιχο μηχανημα το οποιο βρηκα ανεπαρκες για την ονομαστικη δυναμη του και στην ποιοτητα των πλαστικων μεχρι και του πιστολιου το οποιο ανοιξε(!!!!!!) κατα την χρηση.
Μου το αντικατεστησαν βεβαια αλλα το εσπρωξα αμεσως μετα και πηγα σε Karcher.

σε ευχαριστω καπου ειχα ξαναδει οτι ανοιξε το πιστολι , οποτε μαλλον το πλυστικο θελει ονομα δυνατο.

Εμένα πάντως που εχω ακριβως το ιδιο πρόβλημα με το πιστόλι σε Bosch aquatac 1200 και το συζηταγα στο μη εξουσιοδοτημένο σέρβις, μου ανέφεραν οτι όλα τα πλυστικα με μικρο μοτερ/αντλία, ζορίζονται και βγάζουν προβλήματα. Η συζήτηση εγινε οταν μου είπε οτι το ανταλλακτικό κοστίζει σχεδόν όσο ενα καινούργιο μικρο πλυστικο και ρώτησα ποια μάρκα θα πρότεινε αφού ηταν ασύμφορη η επισκευή του.

Sent from my iPad using Tapatalk

εγώ πάντως που έχω 5 χρόνια το μικρότερο μοντέλο της karcher αγορασμένο από praktiker κάπου στα 50-60 και έχω πλύνει τα απίστευτα δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα.....και μάλιστα είμαι γνωστός κάφτης....το δούλευα μέχρι που σταμάταγε από θερμικό, ώρες ολόκληρες....
(το μόνο πρόβλημα που έχει είναι πως πήγαν ποντίκια και έφαγαν την πίσω πλαστική κίτρινη γωνία και έκαναν τρύπα....πρόβλημα το οποίο λύθηκε με φιλοξενία γατιών...)

εγώ πάντως που έχω 5 χρόνια το μικρότερο μοντέλο της karcher αγορασμένο από praktiker κάπου στα 50-60 και έχω πλύνει τα απίστευτα δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα.....και μάλιστα είμαι γνωστός κάφτης....το δούλευα μέχρι που σταμάταγε από θερμικό, ώρες ολόκληρες....
(το μόνο πρόβλημα που έχει είναι πως πήγαν ποντίκια και έφαγαν την πίσω πλαστική κίτρινη γωνία και έκαναν τρύπα....πρόβλημα το οποίο λύθηκε με φιλοξενία γατιών...)

Τα γατιά φτιάξανε και την πλαστική γωνία δηλαδή? :p