Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήρα σήμερα και εγώ το κομπρεσέρ αέρος του lidl, αν και δεν το είχα ούτε σκοπό αλλά ούτε και προγραμματισμένο, γιατί αφενός παρατηρώντας καλύτερα τα χαρακτηριστικά του πρόσεξα ότι έχει 2.5 Hp μοτέρ σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό που κινούνται σε αυτή την τιμή και έχει 2 H.p μοτέρ, έχει στην συσκευασία 10 μέτρα καλώδιο το οποίο του εξτρά προσαρτήματος μπορείς να το έχεις συμμαζεμένο, εξοικονομώντας χώρο, και φτάνει σε πίεση λειτουργίας 10 bar, έναντι 8 bar, που έχει συνήθως ο ανταγωνισμός. Περισσότερα το απόγευμα με την συναρμολόγηση και τις πρώτες εντυπώσεις από την λειτουργία του αν προλάβω σήμερα..... :blush:

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γεια σας ρε παιδιά.θελω να με βοηθήσετε για το αν αξίζει η αγορά του κομπρεσέρ αέρα που έχει σήμερα το lidl.Μερικοι λέτε ότι είναι μικρό και καλύτερα οποίος πάρει να πάρει ο 50 λιτρα,ένας φίλος μου που έχει ένα 25αρι αλλά όχι του lidl μου λέει να το πάρω και ότι αυτός με το 25αρι έχει βάψει αρκετές πόρτες και παράθυρα και δεν είχε θέμα με την χωρητικότητα απλά δούλευε αρκετά το μοτέρ για να γεμίζει το καζάνι και δεν τον άφησε στην μέση καμιά φορά στο βάψιμο και δεν ξέρω τι να κάνω.Εγω το θέλω για να βάψω όποτε χρειαστεί καμιά πόρτα ή κανένα παράθυρο.Δεν θα με εξυπηρετήσει να βάψω έστω την μία πλευρά της πόρτας πχ. μέχρι να αδειάσει και μετά την άλλη πλευρά χωρίς να με αφήσει στα μισά?Ας μου πει κάποιος που το έχει να δω τι θα κάνω.δεν το θέλω για κάτι περισσότερο,ίσα ίσα που με βολεύει που είναι μικρό για να μπαίνει και στο πορτμπαγκάζ αν θέλω να το μεταφέρω.

Να το πάρεις φίλε μου.
Για αυτά που περιγράφεις θα σε καλύψει.

Σ'ευχαριστω για την άμεση απάντηση.θα το τιμήσω σε 2 ωρίτσες που σχολαω.ελπιζω να το προλάβω.το πιστόλι βαφής και τα άλλα 2 πιστόλια αέρα με τα αξεσουάρ τους έστειλα και μου τα πηραν πριν λίγο άρα μένει να πάρω το κομπρεσέρ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γεια σας ρε παιδιά.θελω να με βοηθήσετε για το αν αξίζει η αγορά του κομπρεσέρ αέρα που έχει σήμερα το lidl.Μερικοι λέτε ότι είναι μικρό και καλύτερα οποίος πάρει να πάρει ο 50 λιτρα,ένας φίλος μου που έχει ένα 25αρι αλλά όχι του lidl μου λέει να το πάρω και ότι αυτός με το 25αρι έχει βάψει αρκετές πόρτες και παράθυρα και δεν είχε θέμα με την χωρητικότητα απλά δούλευε αρκετά το μοτέρ για να γεμίζει το καζάνι και δεν τον άφησε στην μέση καμιά φορά στο βάψιμο και δεν ξέρω τι να κάνω.Εγω το θέλω για να βάψω όποτε χρειαστεί καμιά πόρτα ή κανένα παράθυρο.Δεν θα με εξυπηρετήσει να βάψω έστω την μία πλευρά της πόρτας πχ. μέχρι να αδειάσει και μετά την άλλη πλευρά χωρίς να με αφήσει στα μισά?Ας μου πει κάποιος που το έχει να δω τι θα κάνω.δεν το θέλω για κάτι περισσότερο,ίσα ίσα που με βολεύει που είναι μικρό για να μπαίνει και στο πορτμπαγκάζ αν θέλω να το μεταφέρω.

για την δουλειά που λες είναι μια χαρά. κι εγώ 25άρι έχω και είναι μια χαρά, απλά θα δουλεύει συνέχεια αλλά δεν θα σε αφήσει από αέρα.

για την δουλειά που λες είναι μια χαρά. κι εγώ 25άρι έχω και είναι μια χαρά, απλά θα δουλεύει συνέχεια αλλά δεν θα σε αφήσει από αέρα.

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση.Πιστευω θα μου λύσει τα χέρια και σε αλλες χρήσεις ερασιτεχνικής φύσης και μικρού εύρους εκτως από το βάψιμο.

..............όταν δουλεύει συνέχεια = θόρυβος συνέχεια...........
Έχει δικιο αλλά αν δεν βάφεις πχ. τακτικά και απλά το χρησιμοποιείς περιστασιακά για μικρό δουλειές και μια δυο φορές το χρόνο για να βάψεις κανένα παράθυρο η πόρτα νομίζω μπορείς να αντέξεις την φασαρία.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχει δικιο αλλά αν δεν βάφεις πχ. τακτικά και απλά το χρησιμοποιείς περιστασιακά για μικρό δουλειές και μια δυο φορές το χρόνο για να βάψεις κανένα παράθυρο η πόρτα νομίζω μπορείς να αντέξεις την φασαρία.

+1

Παιδιά ...πάρτε το να κάνετε δουλειά σας όταν χρειαστεί ....έστω και με περιορισμούς.
Και μην νομίζεται ότι το μεγαλύτερο δεν έχει πρόβλημα.Εγώ έχω ένα 50 Lit. και προχθές που έβαφα μια μεταλλική βιβλιοθήκη ....προς το τέλος νεκρώθηκε ... είχε πέσει το θερμικό του μοτέρ.Σε 10 λεπτά επανήλθε.
Την πρώτη φορά που το είχα πάθει αυτό νόμιζα ότι το έκαψα ....μετά κατάλαβα αφού το έλυσα όλο ότι είχε θερμικό προστασίας !!!:flipout:
Βέβαια και εγώ το είχα αφήσει και δούλευε μέσα στο εργαστήριο αντί να το βγάλω έξω να παίρνει αέρα και έβαφα σαν να είχα μηχάνημα 500 Lit.... όλο συνεχόμενες πιστολιές.
Σήμερα πήρα και το πιστολάκι βαφής επειδή είναι χαμηλής πίεσης περίπου 3 bar ....εντός των ημερών που θα το δοκιμάσω ...θα δείξει. Πάντως φαίνεται καλούτσικο αν και πρώτη φορά θα δουλέψω πιστόλι με το δοχείο επάνω.

Τελικά το πήραμε.Απλά το συναρμολόγησα αλλα δεν το έβαλα μπροστά να το δουλέψω να σας πώ εντυπώσεις.Σε 2-3 μέρες που θα το δοκιμάσω θα σας πω.

Attachments

• IMG_20170925_174400.jpg
    IMG_20170925_174400.jpg
    135.9 KB · Views: 388
ξέρει κάποιος πόσα λίτρα το λεπτό δίνει το κομπρεσέρ του λιντλ?

130-150 φυσιολογικά...

ένα πιστόλι βαφής χαμηλής πίεσης, πόσο αέρα βγάζει το λεπτό?

ένα καζάνι 24 λίτρα με ένα πιστόλι χαμηλής πίεσης, σε διαδικασία βαφής, κάθε πότε αδειάζει?

έστω για παράδειγμα ότι έχουμε να βάψουμε μία επιφάνεια 2τμ, πως συμπεριφέρεται το σετ κομπρεσέρ-πιστόλι? πόσες φορές ξεκινάει και σταματάει ? πόσες φορές αδειάζει το καζάνι? εάν σταματήσει η διαδικασία βαφής, μετά όταν αρχίζει πάλι φαίνεται διαφορά στην ένωση των δύο βαφέντων επιφανειών ?

εσείς που έχετε εμπειρία και είστε κάτοχοι του μηχανήματος, διαφωτίστε μας...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

ξέρει κάποιος πόσα λίτρα το λεπτό δίνει το κομπρεσέρ του λιντλ?

130-150 φυσιολογικά...

ένα πιστόλι βαφής χαμηλής πίεσης, πόσο αέρα βγάζει το λεπτό?

ένα καζάνι 24 λίτρα με ένα πιστόλι χαμηλής πίεσης, σε διαδικασία βαφής, κάθε πότε αδειάζει?

έστω για παράδειγμα ότι έχουμε να βάψουμε μία επιφάνεια 2τμ, πως συμπεριφέρεται το σετ κομπρεσέρ-πιστόλι? πόσες φορές ξεκινάει και σταματάει ? πόσες φορές αδειάζει το καζάνι? εάν σταματήσει η διαδικασία βαφής, μετά όταν αρχίζει πάλι φαίνεται διαφορά στην ένωση των δύο βαφέντων επιφανειών ?

εσείς που έχετε εμπειρία και είστε κάτοχοι του μηχανήματος, διαφωτίστε μας...

Με αυτο το κομπρεσερ και με το πιστολι του λιντλ που ειναι HVLP θα βαφεις 20-30 δευτερολεπτα και μετα θα περιμενεις να γεμισει παλι.
Δεν υπαρχει διαφοροποιηση με το σταματημα αν βαφεις σωστα. Δηλαδη θελει περασματα με αλληλοκαλυψη στα ακρα τους το ενα με το αλλο και ομαλη κινηση. Σε καθε λωριδα που βαφεις θα πρεπει να την περνας 2 φορες με λεπτη στρωση (π.χ. δεξια - αριστερα ή πανω - κατω) και η επομενη λουριδα θα ενωνεται με την προηγουμενη στα συνορα που λογω της βενταλιας ψεκασμου εκει εχει λιγοτερο χρωμα.

Το καζανι γεματο παει 8 Bar και το πιστολι θα σταματησει να ψεκαζει σωστα κοντα στα 4 bar.
To μεγαυτερο προβλημα με το σταματημα και ξεκινημα ειναι οτι το καζανι παραγει σταγονιδια υγρασιας που οταν σταματησεις ενωνονται και στο πρωτο ξαναψεκασμα πεταει την υγρασια με το χρωμα. Εκει θα πρεπει να κανεις ενα τσαφ εκτος κομματιου για σιγουρια.
Αυτα θα τα δεις και με τις δοκιμες σου αλλα θεωρω πως το αποτελεσμα ακομα και με τα κομπρεσερ - πιστολι του λιντλ ειναι μακραν ανωτερο απο ρολο ή πινελο.
Αυτα στα λεω γιατι με 24λ κομπρεσερ και το πιστολι λιντλ εβαψα με χρωμα νερου το ελκηθρο του Αι Βασιλη.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/152504-To-ελκηθρο-του-Αι-Βασίλη

Το πιστολη του λιντλ βαφει με πιεση 3bar .μπορει να δουλευει αρκετες φιρες αλλα η πιεση δεν πεφτει κατω απ τα 3bar γιατι δεν αδειαζει εντελως για να ξαναπαρει μπροστα.

Το πιστολη του λιντλ βαφει με πιεση 3bar .μπορει να δουλευει αρκετες φιρες αλλα η πιεση δεν πεφτει κατω απ τα 3bar γιατι δεν αδειαζει εντελως για να ξαναπαρει μπροστα.

Σημερα δεν εβρεχε αλλα ειχε 12 βαθμους και ειπα να δοκιμασω να ριξω το surfacer για το ελκηθρο.

Παρόλο που το χρωμα που εφτιαξα ειναι της Vechro το Smaltolux Hydro, o μαγαζατορας μου ειπε οτι απο μαστορες που εχει μιλησει καθετε καλυτερα πανω σε surfacer της ERLAC οποτε ξεκινησα με
ER-LAC AQUATECK K1.
Το εριξα με το πιστολι του LIDL το οποιο εχω ξαναχρησιμοποιησει αλλα με μεγαλο κομπρεσσερ (πολυ μεγαλο).
Τωρα στο σπιτι εχω ενα eihell με 24l καζανι και μικρη παροχη αερα.

Παρατηρησεις.
Μολις εριχνα μια περασια (περιπου 10cm πλατος) και μηκος 75cm το κομπρεσσερ επαιρνε μπροστα.
Μπορουσα να ριξω αλλη μια τετοια γραμμη που ομως ηταν εμφανες οτι εριχνε λιγοτερο υλικο και η δεσμη λεπταινε.
Μετα περιμενα περιπου 30-40 δευτερολεπτα να γεμισει ή σχεδον να γεμισει πριν ξανακανω το ιδιο.
Η επιφανεια ικανοποιητικη.
Μετα απο περιπου 1 τετραγωνικο βαφη, το πιστολι εφτυσε 2-3 σταγονες νερο παρ'ολο που ειχα υδροπαγιδα ακριβως πριν το πιστολι. Κατα διαστηματα το εκανε παλι κυριως οταν ψεκαζα ενω το κομπρεσσερ δουλευε.
Λογω των χρονων αναμονης η ωρα βαφης πρεπει να εφτασε την μιση ωρα, σχεδον 4-5 φορες πανω πιστευω απο το κανονικο.

Συμπερασμα με μικρο κομπρεσσερ βαφεις μεχρι 1 τ.μ. περιπου γιατι μετα τις πολλες φορες που το κομπρεσσερ αδειαζει και γεμιζει αλλαζωντας την πιεση στο καζανι εχει ως αποτελεσμα να υγροποιειται η υγρασια του αερα επειδη παγωνει. Επιπροσθετα το να δουλευει το κομπρεσσερ 30 λεπτα συνεχομενα μαλλον θα το διαλυσει.

View attachment 135092

View attachment 135091

View attachment 135090

Εδω δεν ξερω αν πανω δεξια φαινεται η γραμμη απο την σταγονα που απλωσε απο το ψεκασμα. Στο surfacer δεν παιζει ρολο, αλλα στο τελικο χρωμα θα φαινεται εντονη ατελεια.
View attachment 135089

Αυριο η αλλη πλευρα.

χμμμ....