Σημερα δεν εβρεχε αλλα ειχε 12 βαθμους και ειπα να δοκιμασω να ριξω το surfacer για το ελκηθρο.
Παρόλο που το χρωμα που εφτιαξα ειναι της Vechro το Smaltolux Hydro, o μαγαζατορας μου ειπε οτι απο μαστορες που εχει μιλησει καθετε καλυτερα πανω σε surfacer της ERLAC οποτε ξεκινησα με
ER-LAC AQUATECK K1.
Το εριξα με το πιστολι του LIDL το οποιο εχω ξαναχρησιμοποιησει αλλα με μεγαλο κομπρεσσερ (πολυ μεγαλο).
Τωρα στο σπιτι εχω ενα eihell με 24l καζανι και μικρη παροχη αερα.
Παρατηρησεις.
Μολις εριχνα μια περασια (περιπου 10cm πλατος) και μηκος 75cm το κομπρεσσερ επαιρνε μπροστα.
Μπορουσα να ριξω αλλη μια τετοια γραμμη που ομως ηταν εμφανες οτι εριχνε λιγοτερο υλικο και η δεσμη λεπταινε.
Μετα περιμενα περιπου 30-40 δευτερολεπτα να γεμισει ή σχεδον να γεμισει πριν ξανακανω το ιδιο.
Η επιφανεια ικανοποιητικη.
Μετα απο περιπου 1 τετραγωνικο βαφη, το πιστολι εφτυσε 2-3 σταγονες νερο παρ'ολο που ειχα υδροπαγιδα ακριβως πριν το πιστολι. Κατα διαστηματα το εκανε παλι κυριως οταν ψεκαζα ενω το κομπρεσσερ δουλευε.
Λογω των χρονων αναμονης η ωρα βαφης πρεπει να εφτασε την μιση ωρα, σχεδον 4-5 φορες πανω πιστευω απο το κανονικο.
Συμπερασμα με μικρο κομπρεσσερ βαφεις μεχρι 1 τ.μ. περιπου γιατι μετα τις πολλες φορες που το κομπρεσσερ αδειαζει και γεμιζει αλλαζωντας την πιεση στο καζανι εχει ως αποτελεσμα να υγροποιειται η υγρασια του αερα επειδη παγωνει. Επιπροσθετα το να δουλευει το κομπρεσσερ 30 λεπτα συνεχομενα μαλλον θα το διαλυσει.
View attachment 135092
View attachment 135091
View attachment 135090
Εδω δεν ξερω αν πανω δεξια φαινεται η γραμμη απο την σταγονα που απλωσε απο το ψεκασμα. Στο surfacer δεν παιζει ρολο, αλλα στο τελικο χρωμα θα φαινεται εντονη ατελεια.
View attachment 135089
Αυριο η αλλη πλευρα.