Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εκτός από αυτό https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=8258
Βγάζει και σκέτο μακρινάρι με κλαδευτήρι μόνο χωρίς πριόνι ?? δεν μπορώ να θυμηθώ.
Κανει δουλεια αυτο?

Βγαζει ακομη αλλο ενα πιο οικονομικο με σχοινι Νικο.

Το πιο φθηνό μετά είναι με σχοινί κ σαπούνι!
Σαπουνι?

Εκτός από αυτό https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=8258
Βγάζει και σκέτο μακρινάρι με κλαδευτήρι μόνο χωρίς πριόνι ?? δεν μπορώ να θυμηθώ.

το πριόνι μπορεί να βγει και να μείνει μόνο το κλαδευτήρι.
Αυτό με το σκοινί το έχω πάρει και είμαι ευχαριστημένος. Αλλά μπερδεύεται πολύ, θα περάσω να δω πως είναι αυτός ο μηχανισμός και ίσως το πάρω.

Δεν μπορώ να το βρω πουθενά στο internet, όλα είναι με το σκοινί.

ναι, ένα δίκιο το έχεις...
Τα άλλα έχουν το σκοινί ελεύθερο. Αυτό φαίνεται να έχει κάποιο μηχανισμό και το σκοινί ή καλώδιο (δεν ξέρω τι είναι) δεν είναι ελεύθερο να τριγυρίζει δεξιά και αριστερά και να μπλέκεται στα κλαδιά.

EDIT
Αυτό είναι το φτηνότερο
www.lidl-service.com/cps/rde/SID-FAE188AE-8F1E61DF/lsp/hs.xsl/product.html?id=52889962

αυτό που έχει τώρα έχει όντως εσωτερικό μηχανισμό.
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-FAE188AE-8F1E61DF/lsp/hs.xsl/product.html?id=105438663

Last edited:
Τα άλλα έχουν το σκοινί ελεύθερο. Αυτό φαίνεται να έχει κάποιο μηχανισμό και το σκοινί ή καλώδιο (δεν ξέρω τι είναι) δεν είναι ελεύθερο να τριγυρίζει δεξιά και αριστερά και να μπλέκεται στα κλαδιά.

Αυτό πού αναφέρεις έχει τό σχοινί εσωτερικά τού σωλήνα καί δέν μπερδεύεται,και απλά τραβάς κάτω τήν πλαστική λαβή καί κλείνει το ψαλίδι.
Ο μηχανισμός είναι σχεδόν παρόμοιος μέ τής Gardena καί τής Wolfcraft
Bέβαια αυτά είναι ακριβά επειδή είναι επαγγελματικά εργαλεία

Ευχαριστώ παιδιά για την ενημέρωση .... θα πάρω αυτό που βγάζει τώρα αφού είναι καλύτερο ...να είμαστε και ποιοτικοί !!! :flipout:-bye-

Καλημέρα!
Λοιπόν επανέρχομαι με εντυπώσεις και αποφάσεις όσον αφορά το κολωνατο της Parkaside που είχα πάρει και είχα προσπαθήσει να διορθώσω το πρόβλημα με την εκκεντρη περιστροφή του άξονα του.Ενω το είχα φέρει σε αποδεκτό επίπεδο δυστυχώς αυτό δεν κράτησε.αρχισε πάλι να χάνει τα κέντρα του ( οχι πολυ αλλα το τρυπανι και το τσοκ ψιλοχορευουν κάτι που με ξενερώνει) και τελικά εγκατέλειψα την ελπίδα να το σώσω αλλά και να το δεχτώ έτσι.αν ειχε μεινει οπως το ειχα φερει θα το κραταγα χωρις δευτερη κουβέντα αλλα δυστυχώς. ..Λοιπον το εχω πακεταρει και περιμένω το μεσημέρι να το πάω πίσω και να πάρω τα χρήματα μου.
Όσοι λέγατε ότι έπρεπε να το πάω πίσω και να μην ασχοληθώ είχατε εν μέρει δίκιο αλλά ήθελα να το κάνω αφού είχα εξαντλήσει το κάθε ενδεχόμενο σωτηρίας (είμαι μυστήριος το ξέρω. .)
Σκέφτομαι να πάρω κάτι πιο καλό γιατί η χρησιμότητα του κολωνατου και η πρακτικότητα του μου άρεσε και λέω να μην εγκαταλείψω την αγορά ενός.
Σκέφτομαι το FOX F12-941A το οποίο είναι από ότι φαίνεται αρκετά καλό και είδα ότι το έχει εδώ και ένα χρόνο (αν το εχει ακόμα) ο Παναγιώτης (Panava) και θα ήθελα να τον ρωτήσω 3-4 πράγματα για το συγκεκριμένο.
1.Εισαι ευχαριστημενος μετά από ένα χρόνο?
2.Τζογο γενικά?(και τέρμα κάτω?)
3.Αυτο που έχεις δεν έχει τροχαλιες αλουμίνιου?Γιατί το βρίσκω με τροχαλιες αλουμίνιου (νομιζω οτι με αλουμινιου ειναι πιο αθορυβο)ενώ στις φώτο που είχες ανεβάσει δεν μου φάνηκαν αλουμίνιο.(μπορεί να κάνω λάθος).
4.Το σημαντικότερο αυτήν την στιγμή για εμένα.Οταν βάζεις το τρυπάνι στο τσόκ γυρνάει αλφαδια η έχει και αυτό κάποια εκκεντρη περιστροφή?

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σε κολωνάτο δράπανο δες τα Fabel και τα Bulle.
Στα Fabel με τα ίδια χρήματα (219 που είναι και ταβάνι για εμενα) παίρνω λιγότερα watt και δεν ξέρω και αν έχει τροχαλιες αλουμίνιου,(επίσης σημαντικό λόγο θορυβου μια και είμαι σε διαμέρισμα).Από τα 80 πήγα στα 220 αλλά είπα τώρα που μπήκα στο τρυπάκι να πάρω κάτι να το έχω.

καλησπερα σε ολους
θελω να ρωτησω κατι σχετικα με το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο 20βολτο που ειχε φερει το lidl πριν καποιους μηνες και πιστευω πολλοι οπως και εγω το τιμησαν

σημερα και μετα απο αρκετη ωρα δουλειας (τρυπηματα σε ξυλο και βιδωματα) η μπαταρια επεσε (δεν τελειωσε απλα ειχε παει στην πρωτη γραμμη) οποτε ειπα να το φορτισω

οταν το εβαλα στην πριζα το φορτιστη και κουμπωσα την μπαταρια ξεκινησε κανονικα το φορτισμα,ξαφνικα μετα απο καποια λεπτα ,15-20 περιπου,
εκανε ενα περιεργο θορυβο ο φορτιστης,κατι σαν μοτερ ψυγειου,εντονο ομως
αφου αναγκαστηκα και την εβγαλα απο την μπριζα

επειτα την αφησα λιγο και την εβαλα σε αλλη μπριζα να δω μηπως ηταν τυχαιο αλλα παλι τα ιδια,ιδιος εντονος θορυβος...

για να μην τα πολυλογω σε λιγη ωρα την ειδα και ειχε φορτισει,περιπου 1 ωρα συνολικα αλλα οταν ξεκινησα παλι την εργασια δεν περασε 1-1,5 ωρα και ειχε φτασει παλι στη μια γραμμη,ενω φαινοταν γεματη..

απο τοτε που το εχω παρει εχω κανει 9-10 γεμισματα-αδειασματα στην μπαταρια αλλα πρωτη φορα ακουσα τετοιο θορυβο και πρωτη φορα επεσε τοσο γρηγορα η μπαταρια μετα απο φορτισμα

εχει παρατηρησει κανεις κατι τετοιο ή να αρχιζω να ανησυχω?

Στα Fabel με τα ίδια χρήματα (219 που είναι και ταβάνι για εμενα) παίρνω λιγότερα watt και δεν ξέρω και αν έχει τροχαλιες αλουμίνιου,(επίσης σημαντικό λόγο θορυβου μια και είμαι σε διαμέρισμα).Από τα 80 πήγα στα 220 αλλά είπα τώρα που μπήκα στο τρυπάκι να πάρω κάτι να το έχω.

Φιλαράκο έχω αυτό το fabel https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3296 καθώς επίσης και το parkside το προηγούμενο.Το fabel με τέρμα κάτω την κολώνα έχει μηδενικό τζόγο,μεταλλικό καπάκι,αλουμινένιες τροχαλίες και πάχος κολώνας 1,42mm έναντι 0,80mm του parkside με τις πλαστικές τροχαλίες και καπάκι (γι'αυτό κι η διαφορά τιμής).Απο το fabel είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και μια και έχω και το parkside (και το μοντέλο αυτό έχει τζόγο) που κακώς δεν είχα επιστρέψει,τους άλλαξα τα μοτέρ κι έκανα το fabel 500watt (αν και πολύ αμφιβάλλω αν έχει τη σωστή περιέλιξη για 500w...).Για μένα πάρε το fabel κι ας είναι 350w,με χαμηλή ταχύτητα,λάδι κοπής και σωστό τρυπάνι,τρυπάς ακόμη και μεγάλα νούμερα σε μέταλλο

Γιατί από τά 80 ευρώ νά πάς στά 200 plus,καί νά μήν πάς γύρω στά 100 ευρώ σέ ένα Fabel DF13

Τό έχω τό παραπάνω σχεδόν μηδενικοί τζόγοι,στρωτό γύρισμα τού τσόκ,γεροδεμένη βάση πολύ πιό ενισχυμένη τού parkside,μέχρι Forstner 40 mm πού τό έχω δουλέψει δέν έχει πρόβλημα.

Είναι μια επιλογή που είναι σωστή αυτή του Fabel όσον αφορά τα χρήματα.Θα πρέπει να ζυγισω το τι θέλω τελικά και αν χρειάζεται να δώσω 100 παραπάνω.Θα δω τι θα κάνω,αν και είμαι παρορμητικος σε τέτοια θέματα.

Καλή επιλογή σέ ότι καί να καταλήξεις,καί ένα τελευταίο τά γρανάζια τού Fabel DF 13 είναι δύο καί είναι από αλουμίνιο.

Καλή επιλογή σέ ότι καί να καταλήξεις,καί ένα τελευταίο τά γρανάζια τού Fabel DF 13 είναι δύο καί είναι από αλουμίνιο.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.