Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Χμμμμ!
Θα το ψάξω λίγο παραπάνω πως γίνεται να έρθει από εκεί αλλά έχω ξεχάσει τα Γερμανικά μου στο Μόναχο.

Α. Αυτό το είχε φέρει ποτέ εδώ στην Ελλάδα?
https://www.lidl.de/de/parkside-schwingschleifer-pss-250-b2-exzenterschleifer-pexs-270-b2/p248142

Β.Αν ναι, υπάρχει εμπειρία από την χρήση του?

Γ. Έχει φέρει κάποιος φίλος εργαλείο απ ευθείας από το Lidl Γερμανίας ή κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό Lidl κ με τι κόστος μεταφορικών ?

Από ότι είδα έχει οδηγίες στα ελληνικά οπότε θα το φέρει Ελλάδα.

επειδη και εμενα εχει χαλασει το λειζερ υπαρχει σας ανταλακτικο ολο μαζι ?ξερει κανεις

επειδη και εμενα εχει χαλασει το λειζερ υπαρχει σας ανταλακτικο ολο μαζι ?ξερει κανεις
Λογικά στο σέρβις parkside. Γράψε στο Google σέρβις Χιούστον θα βρεις το τηλ να ρωτήσεις εκει

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βλέπω το καρφωτικό που έχει αύριο παίρνει και βελονάκια. Άραγε, εγώ που έχω το αντίστοιχο TC-CT της Einhell, να παίρνει και αυτό βελονάκια εκτός από δίχαλα; Πάντως δίχαλα παίρνουν και τα δύο τύπου 53.

To Ειnhell δεν βλεπω να παιρνει βελονακια (οπως και το αντιστοιχο 4βολτο καρφωτικο της bosch) και ειναι ακριβως ο λογος που θα παρω το parkside αυριο.

To Ειnhell δεν βλεπω να παιρνει βελονακια (οπως και το αντιστοιχο 4βολτο καρφωτικο της bosch) και ειναι ακριβως ο λογος που θα παρω το parkside αυριο.

Και γω αυτό σκεφτόμουνα αλλά κοιτώντας το μάνουαλ του parkside μου φαίνεται οτι ο οδηγός τους είναι ίδιος άρα γιατί να μην παίρνει και καρφάκια; Εσύ Μιχάλη το έχεις το Einhell;

Exω το Bosch πολλα χρονια τωρα με πολυ μεγαλη χρηση και ειναι πραγματικο αστερι. Πολυ δυνατο για 4βολτο και απλα δεν κολλαει με τιποτα. Ενα απο τα best value for money της Bosch.

Ευχαριστημένος είμαι. Το βρήκα πιο δυνατό απ´οτι περίμενα. Τα τερματίζει τα δίχαλα ακόμα και σε σκληρό ξύλο. Του άλλαξα και μπαταρία με μια Samsung INR 3000mAh για μεγαλύτερη διάρκεια και είναι σούπερ.

Χρηστο εαν το καρφωτικο της Eihnell τερματιζει τα διχαλα ακομα και σε σκληρο ξυλο, νομιζω οτι το parkside θα σε απογοητευσει.

Εδω καποιες δοκιμες σε διαφορα ξυλα και συγκριση με το αντιστοιχο Bosch.
Tα συνδετηρακια ηταν μηκος 8μμ και τα καρφακια μηκους 10μμ.

Αριστερα σε καθε τεμαχιο ξυλου το αποτελεσμα του Parkside και στα δεξια καθε ξυλου του Bosch.
45947541722_ec0e1c742b_b.jpg

Eαν οι συνδετηρες ηταν λιγο μικροτεροι (δηλαδη των 6μμ μηκους) νομιζω οτι το parkside δεν θα ειχα κανενα προβλημα.
Στα 8μμ μηκος συνδετηρες και ιδιως στα 10μμ μηκος του καρφιου, υπαρχει ενα μικρο θεμα οπως βλεπουμε.

Τα ξυλα ειναι:
Στην αριστερη μερια της φωτο, πανω αριστερα μελαμινη, απο κατω πευκο και στην τελευταια σειρα, αριστερα οξια και δεξια καρυδια
Στην δεξια μερια της φωτο, πανω ειναι MDF και απο κατω κοντρα πλακε.

Παρατηρουμε οτι το καρφακι δεν βυθιζεται σχεδον σε κανενα ξυλο, ουτε μαλακο ουτε σκληρο. Φταιει το μηκος των 10μμ, ειναι too much για το μοτερ.
Ο συνδετηρας των 8μμ μηκος τα παει καλυτερα αλλα οχι τοσο καλα οσο το Bosch (η το Einhell οπως ισχυριζεται ο Γιαννης παραπανω).
Ομως στους συνδετηρες των 6μμ μηκους, το Parkside βυθιζει τον συνδετηρα μια χαρα σε ολα τα παραπανω ξυλα. Το δοκιμασα κατοπιν.

Συμπερασμα, το καρφωτικο parkside ειναι καταλληλο για ολα τα ξυλα εαν χρησιμοποιησουμε κοντους συνδετηρες (των 6μμ η των 4μμ). Αναφορικα με τα καρφακια, εαν χρησιμοποιηθουν μικροτερα των 10μμ, νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα. Το μανουαλ αναφερει οτι παιρνει καρφακια απο 6μμ εως 10μμ. Αν καποιος βρει καρφακι 6μμ (τυπου 18g) θα ειναι αρχοντας.

Τελος η τιμη των 20 ευρω για καρφωτικο μπαταριας απλα δεν υπαρχει και το εργαλειο γινεται VFM εαν καποιος μπορει να κανει δουλεια με συνδετηρες η καρφακια των 6μμ.

Εδω τα δυο καρφωτικα. Το parkside φαινεται μια χαρα εργαλειακι.
44181098990_7fa4ed437b_c.jpg

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Χρηστο εαν το καρφωτικο της Eihnell τερματιζει τα διχαλα ακομα και σε σκληρο ξυλο, νομιζω οτι το parkside θα σε απογοητευσει.

Εδω καποιες δοκιμες σε διαφορα ξυλα και συγκριση με το αντιστοιχο Bosch.
Tα συνδετηρακια ηταν μηκος 8μμ και τα καρφακια μηκους 10μμ.

Αριστερα σε καθε τεμαχιο ξυλου το αποτελεσμα του Parkside και στα δεξια καθε ξυλου του Bosch.
45947541722_ec0e1c742b_b.jpg

Eαν οι συνδετηρες ηταν λιγο μικροτεροι (δηλαδη των 6μμ μηκους) νομιζω οτι το parkside δεν θα ειχα κανενα προβλημα.
Στα 8μμ μηκος συνδετηρες και ιδιως στα 10μμ μηκος του καρφιου, υπαρχει ενα μικρο θεμα οπως βλεπουμε.

Τα ξυλα ειναι:
Στην αριστερη μερια της φωτο, πανω αριστερα μελαμινη, απο κατω πευκο και στην τελευταια σειρα, αριστερα οξια και δεξια καρυδια
Στην δεξια μερια της φωτο, πανω ειναι MDF και απο κατω κοντρα πλακε.

Παρατηρουμε οτι το καρφακι δεν βυθιζεται σχεδον σε κανενα ξυλο, ουτε μαλακο ουτε σκληρο. Φταιει το μηκος των 10μμ, ειναι too much για το μοτερ.
Ο συνδετηρας των 8μμ μηκος τα παει καλυτερα αλλα οχι τοσο καλα οσο το Bosch (η το Einhell οπως ισχυριζεται ο Γιαννης παραπανω).
Ομως στους συνδετηρες των 6μμ μηκους, το Parkside βυθιζει τον συνδετηρα μια χαρα σε ολα τα παραπανω ξυλα. Το δοκιμασα κατοπιν.

Συμπερασμα, το καρφωτικο parkside ειναι καταλληλο για ολα τα ξυλα εαν χρησιμοποιησουμε κοντους συνδετηρες (των 6μμ η των 4μμ). Αναφορικα με τα καρφακια, εαν χρησιμοποιηθουν μικροτερα των 10μμ, νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα. Το μανουαλ αναφερει οτι παιρνει καρφακια απο 6μμ εως 10μμ. Αν καποιος βρει καρφακι 6μμ (τυπου 18g) θα ειναι αρχοντας.

Τελος η τιμη των 20 ευρω για καρφωτικο μπαταριας απλα δεν υπαρχει και το εργαλειο γινεται VFM εαν καποιος μπορει να κανει δουλεια με συνδετηρες η καρφακια των 6μμ.

Εδω τα δυο καρφωτικα. Το parkside φαινεται μια χαρα εργαλειακι.
44181098990_7fa4ed437b_c.jpg

Καλησπέρα.
Πριν κάτι μήνες πήρα ένα καρφωτικό της Parkside που μοιάζει πολύ με αυτό, αλλά ρεύματος (αυτό είναι μπαταρίας, σωστά; ). Το καλοκαίρι που το δοκίμασα για δίχαλα σε ύφασμα πάνω σε mdf (16mm νομίζω) μια χαρά τα πήγε. Δεν θυμάμαι το μέγεθος, τα είχα πάρει από το e-shop, stalney νομίζω, και μάλλον δεν ήταν 6mm (8 ή 10, δεν είμαι σπίτι να τα δω τώρα). Έβαλα πάνω από 20-30 και 1-2 να στράβωσαν, τα υπόλοιπα μπήκαν μια χαρά. Πριν είχαν προσπαθήσει το ίδιο με κρφωτικό χειρός και δεν έκανε απολύτως τίποτε :)
(Από την άλλη, λίγους μήνες μετά βγήκε το μεγαλύτερο καρφωτικό της Parkside που μου φάνηκε πολύ καλύτερο, αλλά δεν το πρόλαβα).

Άρα να συμπεράνω ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά το μπαταρίας με το ηλεκτρικό ή κάτι δε θυμάμαι/κατάλαβα καλά;

Μιχάλη πολύ χρήσιμο καί αναλυτικό review όπως πάντα,ευχαριστούμε.
Γενικά τά πάει πολύ καλά τό επαναφορτιζόμενο καρφωτικό γιά δίχαλα μέχρι 6 mm βάθος από ότι αναφέρεις.