costas1965
AVClub Fanatic
Χμμμμ!
Θα το ψάξω λίγο παραπάνω πως γίνεται να έρθει από εκεί αλλά έχω ξεχάσει τα Γερμανικά μου στο Μόναχο.
Θα το ψάξω λίγο παραπάνω πως γίνεται να έρθει από εκεί αλλά έχω ξεχάσει τα Γερμανικά μου στο Μόναχο.
Α. Αυτό το είχε φέρει ποτέ εδώ στην Ελλάδα?
https://www.lidl.de/de/parkside-schwingschleifer-pss-250-b2-exzenterschleifer-pexs-270-b2/p248142
Β.Αν ναι, υπάρχει εμπειρία από την χρήση του?
Γ. Έχει φέρει κάποιος φίλος εργαλείο απ ευθείας από το Lidl Γερμανίας ή κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό Lidl κ με τι κόστος μεταφορικών ?
Από ότι είδα έχει οδηγίες στα ελληνικά οπότε θα το φέρει Ελλάδα.
Λογικά στο σέρβις parkside. Γράψε στο Google σέρβις Χιούστον θα βρεις το τηλ να ρωτήσεις εκειεπειδη και εμενα εχει χαλασει το λειζερ υπαρχει σας ανταλακτικο ολο μαζι ?ξερει κανεις
Κωστα βγαζει δεν ειναι διαθεσιμο σε μυνημα χωρις να δειχνει εργαλειο.
To Ειnhell δεν βλεπω να παιρνει βελονακια (οπως και το αντιστοιχο 4βολτο καρφωτικο της bosch) και ειναι ακριβως ο λογος που θα παρω το parkside αυριο.
Χρηστο εαν το καρφωτικο της Eihnell τερματιζει τα διχαλα ακομα και σε σκληρο ξυλο, νομιζω οτι το parkside θα σε απογοητευσει.
Εδω καποιες δοκιμες σε διαφορα ξυλα και συγκριση με το αντιστοιχο Bosch.
Tα συνδετηρακια ηταν μηκος 8μμ και τα καρφακια μηκους 10μμ.
Αριστερα σε καθε τεμαχιο ξυλου το αποτελεσμα του Parkside και στα δεξια καθε ξυλου του Bosch.
![]()
Eαν οι συνδετηρες ηταν λιγο μικροτεροι (δηλαδη των 6μμ μηκους) νομιζω οτι το parkside δεν θα ειχα κανενα προβλημα.
Στα 8μμ μηκος συνδετηρες και ιδιως στα 10μμ μηκος του καρφιου, υπαρχει ενα μικρο θεμα οπως βλεπουμε.
Τα ξυλα ειναι:
Στην αριστερη μερια της φωτο, πανω αριστερα μελαμινη, απο κατω πευκο και στην τελευταια σειρα, αριστερα οξια και δεξια καρυδια
Στην δεξια μερια της φωτο, πανω ειναι MDF και απο κατω κοντρα πλακε.
Παρατηρουμε οτι το καρφακι δεν βυθιζεται σχεδον σε κανενα ξυλο, ουτε μαλακο ουτε σκληρο. Φταιει το μηκος των 10μμ, ειναι too much για το μοτερ.
Ο συνδετηρας των 8μμ μηκος τα παει καλυτερα αλλα οχι τοσο καλα οσο το Bosch (η το Einhell οπως ισχυριζεται ο Γιαννης παραπανω).
Ομως στους συνδετηρες των 6μμ μηκους, το Parkside βυθιζει τον συνδετηρα μια χαρα σε ολα τα παραπανω ξυλα. Το δοκιμασα κατοπιν.
Συμπερασμα, το καρφωτικο parkside ειναι καταλληλο για ολα τα ξυλα εαν χρησιμοποιησουμε κοντους συνδετηρες (των 6μμ η των 4μμ). Αναφορικα με τα καρφακια, εαν χρησιμοποιηθουν μικροτερα των 10μμ, νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα. Το μανουαλ αναφερει οτι παιρνει καρφακια απο 6μμ εως 10μμ. Αν καποιος βρει καρφακι 6μμ (τυπου 18g) θα ειναι αρχοντας.
Τελος η τιμη των 20 ευρω για καρφωτικο μπαταριας απλα δεν υπαρχει και το εργαλειο γινεται VFM εαν καποιος μπορει να κανει δουλεια με συνδετηρες η καρφακια των 6μμ.
Εδω τα δυο καρφωτικα. Το parkside φαινεται μια χαρα εργαλειακι.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.