Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μιας και αναφέρθηκε , εχω το παλιο το μπλέ (και απλα το κοιτάζω )εχω δοκιμάσει και τις bosh απο συνάδελφο που δούλευε καλύτερα .Αυτά τα μηχανάκια φτιάχτηκαν για γυψοσανίδες ή για ξύλα και εκει για μικρό βάθος . Είναι οδηγοί και οχι ανιχνευτές ΔΕΝ τα εμπιστεύεσαι αλλα τα έχεις σαν μια αναφορά , ο βασικος λογος ειναι οι κακοτεχνίες στους τοίχους μας (και η έλλειψη σχεδιου ηλεκτρολογικης εγκατ. ) .

Ας μάθουμε να τρυπάμε σωστά (οχι σαν κάποιους που σπρώχνουν δίχως αύριο λες και θα βρούνε πετρέλαιο ) , να έχουμε και ενα λειτουργικό ρελε διαρροής και όλα καλα

Σωστός σε όλα !!! ...το είπα και εγώ ότι καλύτερα να έχεις κάτι από το να μην έχεις τίποτα και να πηγαίνεις στα τυφλά, κάπου μπορεί να σε βοηθήσει έστω και λίγο.
Και εγώ το μπλε έχω και μια φορά που ήθελα να κάνω τρύπα στο ταβάνι για σκάφη φωτιστικού και έπρεπε να είναι περίπου στην διαδρομή του καλωδίου βρήκα ακριβώς που είναι το καλώδιο και τρύπησα δίπλα.
Βασικός κανόνας είναι διακοπή της παροχής ρεύματος στο σημείο,τρύπημα,ούπα,βίδα και μετά ανοίγεις το ρεύμα να δεις τι πουλιά έπιασες.Αν δεν πέσει ο αυτόματος βάζεις και ένα δοκιμαστικό στην βίδα μήπως έχεις καρφώσει φάση... και μετά πιάνεις.-bye-

P1300009.jpgP1300013.jpg
Λοιπων ξεκινησα να φτιαξω ενα παγκο εργασιας του λιντλ ,αφου τον εστησα ειδα οτι κατι πηγαινε στραβα ,αρχισα να μετραω βιδες.τρυπες ,αλφαδια,ξανα το μανιουαλ ,τιποτα τελικα διαπιστωσα αυτο που φαινεται στις παραπανω χαλια φωτο.
αποσταση απο το πανω μερος της κολονας μεχρι το λαμακι αριστερα 68 εκ δεξια 66,5 περιπου.
λυσεις που σκεφτηκα εγω
α.να βαλω κανα δυο παξιμαδια αναμεσα σαν αποστατες
β να κοψω το λαμακι και να το κολλησω στο ιδιο υψος

Θυμαμαι οτι ηταν λιγο ψιλοταλαιπωρια η συναρμολογηση του παγκου, αλλα δεν θυμαμαι καποια αστοχια ωστε να χρειαστει καποια πατεντα ειτε επεμβαση. Δες το αυριο Βασιλη με πιο καθαρο κεφαλι.

+++

Εν τω μεταξυ, κολλησε ενας σφιγκτηρας powerfix και δεν ανοιγε, μονο εκλεινε περισσοτερο.
Τον ανοιξα λοιπον (υπαρχει καπακι με 4 βιδες) και ειχε σπασει μεσα στον μηχανισμο ενα μικρο πλαστικακι που ουτε και ξερω που χρησιμευε. Το σπασμενο κομματι εμποδιζε το κοκκινο κουμπι απελευθερωσης να πιεστει.
Εβγαλα το κομματακι και ξαναεκλεισα το καπακι του σφιγκτηρα. Ολα καλα :))

View attachment 158731View attachment 158732
Λοιπων ξεκινησα να φτιαξω ενα παγκο εργασιας του λιντλ ,αφου τον εστησα ειδα οτι κατι πηγαινε στραβα ,αρχισα να μετραω βιδες.τρυπες ,αλφαδια,ξανα το μανιουαλ ,τιποτα τελικα διαπιστωσα αυτο που φαινεται στις παραπανω χαλια φωτο.
αποσταση απο το πανω μερος της κολονας μεχρι το λαμακι αριστερα 68 εκ δεξια 66,5 περιπου.
λυσεις που σκεφτηκα εγω
α.να βαλω κανα δυο παξιμαδια αναμεσα σαν αποστατες
β να κοψω το λαμακι και να το κολλησω στο ιδιο υψος

Γιατί να το κάνεις αυτό Βασίλη;
Εγώ έτσι το έχω αφήσει και είναι μια χαρά.

Μπαμπη δλδ και σε εσενα ετσι ηταν;δεν ξερω μου καθεται καπως στραβα στο ματι !!

Κι εγώ στην αρχή λέω κάτι δεν πάει καλά.
Τελικά όμως έτσι είναι, ίσως για να ρεγουλάρονται τα πόδια απ´ τις τάπες που έχει από κάτω.
Του έχω βάλει πολύ βάρος Βασίλη, και ράφι φορτωμένο από κάτω, και είναι πολύ σταθερό.

Τα ίδια και τα ίδια , έχει βγάλει τόσα καινούργια εργαλεία και στο Ελλάδα ανακύκλωση ... με κούρασε...

Μου αρεσει που στο κολωνατο εβαλαν και θηρεια χειρολαβες πιεσης...

2_304520_tischbohrmaschine_life_v01_ifla_xl.jpg

Επισης μπορει να εφτιαξαν και το προβλημα με τις περιπου 2 μοιρες που χανει το τσοκ, στο καθετο και μπροστα !!

Την αλλη βδομαδα φερνει και ενα σετ με 4 λοστους απο 20-60 εκατοστα μηκος. Πολυ χρησιμα εργαλεια και λογικη τιμη.

Καθως και τα ναυτικα κλειδια και τα καραμπινερ που φερνει ειναι χρησιμα γενικοτερα. Αν θυμαμαι καλα μου φανηκε και καλης ποιοτητας το ατσαλι.

Για το σετάκι με τους χάρακες γωνίες υπάρχει καμιά άποψη; Δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις- αρκεί να είναι 90 μοίρες και να μην ξεχαρβαλώνουν γρήγορα.