Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ολα τα 12βολτα Parkside ειναι VFM, καποια μαλιστα ειναι ακριβη αντιγραφα της Bosch, και οι τιμες των εξτρα μπαταριων δεν θα μπορουσαν να ειναι καλυτερες.
Μα ακριβώς ίδια ακόμα και λειτουργικά ...
Ο μικρός γωνιακος τροχος έχει το ίδιο σχέδιο και τις ίδιες στροφές λειτουργιας (19500) εκατέρωθεν.. Με μια δεύτερη μπαταρία του lidl ( με μια δεν νομιζω να καλυπτεσαι)βγαίνει στην πρώτη περίπτωση(2ah)50 ευρώ και στην δεύτερη (4ah)60 ευρώ που απέχει τρελλα από την τιμή των 94 ευρώ του Bosch στα 94 συν την μπαταρία/ φορτιστή ένα 60αρη ακόμη....
Σκέφτομαι να το πάρω...

Καλησπέρα μαστόρια.
Μου φεύγει η ροδέλα που κρατάει την ντιζα στον πάγκο των Lidl.
Απ' ότι είδα έχει φαγωθεί λίγο το ένα από τα δύο που την κρατάνε ώστε να μην φεύγει και στο ξεβιδωμα πετάγεται.
Σκέφτηκα να δοκιμάσω να βάλω ασφάλεια ή να ανοίξω τρύπα στην ντιζα και να βάλω κάνα καρφί.
Με την ασφάλεια δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνει παλι.
Καμιά άλλη ιδέα;

Ευχαριστώ

Ιδεες πολλες αλλα μια φωτο θα ηταν καλη ιδεα γιατι τετοια ωρα το μυαλο ξεκουραζεται δεν ειναι για πολλα πολλα :))

Καλημέρα σε όλους! Τη βοήθειά σας, ρε παιδιά. Δεν έχω εμπειρία από αυτά και έχω κάποιες απορίες:

1. Θέλω να κάνω μια επένδυση σε δραπανοκατσάβιδο και το Lidl αυτή τη βδομάδα βγάζει αυτό. Διάβασα πως είναι φοβερό εργαλείο. Πολύ δυνατό, αποδοτικό και αξιόπιστο. Ο κουμπάρος μου, όμως, λέει πως δεν φαίνεται να έχει λειτουργία κρούσης που βοηθά στο τρύπημα τοίχων, και πως αυτός δεν είναι σίγουρος αν θα το έπαιρνε. Να ξεκαθαρίσω πως βασική μου -σχεδόν αποκλειστική- χρήση θα είναι το κατσαβίδι. Δε θέλω, όμως, όταν έρθει η στιγμή που θα τρυπήσω έναν τοίχο, να την πατήσω και να ψάχνομαι. Ανοίγει τρύπα -σχετικά εύκολα- χωρίς κρούση; Θα το προτείνατε και για τις δύο χρήσεις, ή να περιμένω μήπως το lidl βγάλει κάτι πιο κατάλληλο;

2. Μαζί με αυτό, το Lidl θα πουλά και 3 σετ bits. Μου φαίνονται, όμως, λίγο μεγαλούτσικα (μύτες + καρυδάκια). Για να στήσω π.χ. μια ραφιέρα, ένα κρεβάτι ικέα ή ένα κρεβατάκι μωρού στα οποία υπάρχουν και μικρές βίδες, θα έχω ποικιλία από μικρές μυτούλες; Αν όχι, μπορείτε να μου προτείνετε ένα πιο κατάλληλο φθηνό σετάκι, κάποιας άλλης εταιρίας, που να είναι συμβατό με το δραπανοκατσάβιδο του lidl; Στο κομμάτι "άλεν" θα είμαι καλυμμένος;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για τον φόρτο των ερωτήσεων.

Καλημέρα σε όλους! Τη βοήθειά σας, ρε παιδιά. Δεν έχω εμπειρία από αυτά και έχω κάποιες απορίες:

1. Θέλω να κάνω μια επένδυση σε δραπανοκατσάβιδο και το Lidl αυτή τη βδομάδα βγάζει αυτό. Διάβασα πως είναι φοβερό εργαλείο. Πολύ δυνατό, αποδοτικό και αξιόπιστο. Ο κουμπάρος μου, όμως, λέει πως δεν φαίνεται να έχει λειτουργία κρούσης που βοηθά στο τρύπημα τοίχων, και πως αυτός δεν είναι σίγουρος αν θα το έπαιρνε. Να ξεκαθαρίσω πως βασική μου -σχεδόν αποκλειστική- χρήση θα είναι το κατσαβίδι. Δε θέλω, όμως, όταν έρθει η στιγμή που θα τρυπήσω έναν τοίχο, να την πατήσω και να ψάχνομαι. Ανοίγει τρύπα -σχετικά εύκολα- χωρίς κρούση; Θα το προτείνατε και για τις δύο χρήσεις, ή να περιμένω μήπως το lidl βγάλει κάτι πιο κατάλληλο;

2. Μαζί με αυτό, το Lidl θα πουλά και 3 σετ bits. Μου φαίνονται, όμως, λίγο μεγαλούτσικα (μύτες + καρυδάκια). Για να στήσω π.χ. μια ραφιέρα, ένα κρεβάτι ικέα ή ένα κρεβατάκι μωρού στα οποία υπάρχουν και μικρές βίδες, θα έχω ποικιλία από μικρές μυτούλες; Αν όχι, μπορείτε να μου προτείνετε ένα πιο κατάλληλο φθηνό σετάκι, κάποιας άλλης εταιρίας, που να είναι συμβατό με το δραπανοκατσάβιδο του lidl; Στο κομμάτι "άλεν" θα είμαι καλυμμένος;

Καλημέρα.

Έχω πάρει το συγκεκριμένο την προηγούμενη φορά που το έβαλε αλλά επειδή το έχω κατεβάσει στο εξοχικό δεν το έχω δοκιμάσει τόσο πολύ. Έχω όμως και το πιο παλιό από την 10βολτη σειρά. Το συγκεκριμένο του έχω πιει το αίμα. Ατελείωτες ώρες το έχω δουλέψει και έχει βγαλει πολλά τρυπήματα και βιδώματα με μια φόρτιση. Αντεχει. Αυτός ήταν ο λόγος που πήρα και το 12βολτο.

Για τρυπήματα σε τούβλο θα κάνεις δουλειά αλλά με τίποτα σε μπετόν. Όσο για την κρούση πήρα το 20βολτο που έχει κρούση. Είναι για πιο βαριές δουλειές και είναι δύσχρηστο (βαρύ και ογκώδες) σε σχέση με αυτό που θες. Βολεύει αλλά όχι τόσο για δουλειά σε ξύλο. Με αυτό θα είσαι καλύτερα πιστεύω.

Όσο για τα καρυδακια έχει τις βασικές μύτες και νούμερα. Από το 1 ως το 3 σε ph και pz. Torx και καρυδακια πάλι έχει τα βασικά. Για αυτό που το θες θεωρώ θα σε καλύψει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα.

Όσο για τα καρυδακια έχει τις βασικές μύτες και νούμερα.

Οπότε ποιο σετάκι από τα τρία που πουλά προτείνεις να πάρω; Έχει σετ 11, 28 ή 32 τεμαχίων. Μήπως να πάρω δύο σετάκια;

Εμένα οι μακριές μύτες με έχουν βολεψει, ειδικά για βαθιές τρύπες που δεν χωράει η μαγνητική για τις μύτες, αλλά και αυτό με τα καρυδακια είναι ένα πολύ βασικό σετ που θα το χρησιμοποιήσεις αρκετά.

Ιδανικο ειναι να εχεις πανω απο 1 εργαλεια. Π.χ. ενα τετοιο μικρο, που βολευει πολυ, λογω μικρου βαρους και ογκου και ενα μεγαλυτερο, που να εχει και κρουση.
Προσωπικα, αν ειχα μονο ΕΝΑ εργαλειο, θα κοιταζα να εχει και κρουση. Π.χ. αυτο που λεει ο φιλος παραπανω ή κατι παρομοιο (γιατι αυτο, τρεχα γυρευε ποτε θα το ξαναβγαλει).
Μπορεις να παρεις αυτο που δειχνεις και ενα φτηνο, ρευματος (οχι μπαταριας) απλο δραπανο, πολυ οικονομικα, για οταν θες κρουση. Αυτα ειναι και πιο δυνατα απο τα μπαταριας (εκτος αν μιλαμε για καποια πανακριβα, ισχυρα μπαταριας).
Οσο για τα σετακια, καλο ειναι να εχεις ενα οσο πιο πληρες γινεται (και ιδανικα με δυο pz2 - και ισως και δυο pz1, pz3 - που ειναι τα πιο συνηθισμενα). Απο εκει και περα τα μακρια bits οπωσδηποτε βολευουν να τα εχεις, αλλα δεν ειναι 1η προτεραιοτητα.

Το 12βολτο δεν ειναι κρουστικο αλλα κανει για την δουλεια που το θελεις. Ειναι κυριως για βιδωμα και δευτερευοντως για τρυπημα.
Το κρουστικο αντιθετως, δεν εχει εξαγωνο τσοκ για να μπαινουν ευκολα οι μυτες, εχει τσοκ που σφιγγει και ειναι κυριως για τρυπημα, και δευτερευοντως βιδωμα.

Θεωρω οτι το σετακι με τα καρυδακια ειναι το πιο πληρες. Εκει εχει εναν ανταπτορα που περα απο τα καρυδακια χρησιμοποιειται σαν επεκταση για τα bits βιδωματος.
Τα μακρυα bits ειναι πολυ χρησιμα σε αρκετες περιπτωσεις. Αν μπορεις να παρεις και αυτο το σετακι θα ειναι καλυτερα, αλλιως με το παραπανω σετακι θα εισαι οκ.

Τρυπες σε τοιχοποιια μπορεις να κανεις με το απλο δραπανο. Για ευκολια πρεπει να κανεις προτρυπημα με 3αρι/4αρι τρυπανακι και μετα με 6αρι, που ειναι το πιο κοινο μεγεθος για τοιχο.
Το κρουστικο θα το χρειαστεις κυριως για τρυπημα σε μπετον. Καλυτερα να ειναι ξεχωριστο εργαλειο. Για τρυπες στο μπετον μεχρι 8μμ ειναι οκ ενα 12βολτο αλλα με καλο τρυπανι (Bosch CYL5 για πετρα/τουβλο/μπετον η Βosch CYL9 για ολα τα υλικα).

Αν δεν θες να ταλαιπωρησαι πολυ για τρυπημα σε μπετον, αγοραζεις 18βολτο κρουστικο (parkside) που θα ανοιξει την ιδια τρυπα στον μισο και λιγοτερο χρονο.

Το "καλό" εργαλείο του Lidl με κρούση που θες πέρασε.
Άγνωστο αν θα το ξαναφέρει σύντομα.

Αυτά με τις μύτες και τα καρυδάκια αξίζουν βάσει τιμής.
Την προηγούμενη φορά είχε φέρει ένα σετ που είχε συνδιασμό και των τριών που έχει τώρα στην ίδια τιμή.
Πρέπει να δεις αν θα χρειαστείς π.χ τα μεγάλα κατσαβίδια ή τις εξάγωνες βίδες.
Εγώ έχω καστανιά 1/4 οπότε αυτό με τα εξάγωνα δε μου χρειάζεται.

Για τις μυτες και απο την εμεπιερια μου. Ασχετως πιο σετακι θα παρεις, θα αγορασεις και επιπλεον μια ΚΑΛΗ ΕΠΩΝΥΜΗ μυτη ΡΖ2. ειναι το νουμερο που θα χρησιμοποιησεις στο 95% των περιπτωσεων, και ειναι και το νουμερο που τρωει το ΠΟΛΥ ζορι σε δυσκολα βιδωματα σε ξυλο.

σχετικα με το εργαλειο εγω ακολουθω το σχημα του μικρου μπαταριας και κρουστικου ρευματος που προτειναν παραπανω. Γιατι αν θες να κανεις χονδρες δουλειες, και για ωρα, (οπως γυαλοχαρταρισματα με πλατω)θα πρεπει εκτος απο μεγαλυτερο μπαταριας να επενδυσεις σε μια τουλαχιστον μπαταρια εξτρα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα μαστόρια.
Μου φεύγει η ροδέλα που κρατάει την ντιζα στον πάγκο των Lidl.
Απ' ότι είδα έχει φαγωθεί λίγο το ένα από τα δύο που την κρατάνε ώστε να μην φεύγει και στο ξεβιδωμα πετάγεται.
Σκέφτηκα να δοκιμάσω να βάλω ασφάλεια ή να ανοίξω τρύπα στην ντιζα και να βάλω κάνα καρφί.
Με την ασφάλεια δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνει παλι.
Καμιά άλλη ιδέα;

Ευχαριστώ

Το 'χα πάθει κι εγώ, αλλά πριν καταφέρω να σκεφτώ καμιά λύση, πήρα το service και μου έστειλαν ένα καινούργιο κομμάτι με ντίζα και το αντικατέστησα.

ΥΓ: Από τότε σταμάτησα να το ζορίζω πολύ στο σφίξιμο.

Γιατι να το προσπερασει? Ποιος θελει να χαλασει μια ωρα νωριτερα το τσοκ του κρουστικου σφιγγοντας συνεχεια τα εξαγωνα bits βιδωματος.
Aσε που ειναι χρονοβορο και αβολο το βαλε βγαλε. Ασε που τα εξαγωνα bits εχουν σχεδιαστει για το ειδικο hex τσοκ για να μην γλυστρανε και να μπαινοβγαινουν ευκολα.

Εαν η χρηση του εργαλειου ειναι σχεδον αποκλειστικα το βιδωμα και ενιοτε καμμια τρυπα στον τοιχο, το συγκεκριμενο απλο δραπανοκατσαβιδο, με την εξτρα κεφαλη για drill bits, ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται.

Αν θελει και τρυπημα σε μπετο ας παει σε αλλο εργαλειο. Αν υπαρχει θεμα χρηματων, παιρνει ενα κινεζικο κρουστικο ρευματος των 20 ευρω. Το 'ενα εργαλειο για ολες τις δουλειες' δεν βολεψε ουσιαστικα ποτε κανεναν.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ιδεες πολλες αλλα μια φωτο θα ηταν καλη ιδεα γιατι τετοια ωρα το μυαλο ξεκουραζεται δεν ειναι για πολλα πολλα :))

Να τη η ροδέλα. Έτοιμη να φύγει πριν ανοίξει φουλ ο πάγκος.
6353e2ce792fceadfaf78657958fceee.jpg

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να τη η ροδέλα. Έτοιμη να φύγει πριν ανοίξει φουλ ο πάγκος.

Δοκίμασε νά βάλεις μιά ασφάλεια τύπου ωμέγα

Καί άν δέν κάνει δουλειά,ανοίγεις διαμπερή τρύπα στήν ντίζα καί βάζεις ,η περόνη ασφαλείας η ασφάλεια κοπίλιαασφάλεια σωληνωτή

Για τις μυτες και απο την εμεπιερια μου. Ασχετως πιο σετακι θα παρεις, θα αγορασεις και επιπλεον μια ΚΑΛΗ ΕΠΩΝΥΜΗ μυτη ΡΖ2. ειναι το νουμερο που θα χρησιμοποιησεις στο 95% των περιπτωσεων, και ειναι και το νουμερο που τρωει το ΠΟΛΥ ζορι σε δυσκολα βιδωματα σε ξυλο.

Πάτησα στο σκρουτζ, σχετικά, αλλά χάνομαι στα αποτελέσματα. Ποιες είναι οι επώνυμες μάρκες για τη μύτη αυτή; Μπορείς να μου προτείνεις κάποια από αυτή τη λίστα για να προσανατολιστώ;

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν θελεις να εχεις μονο ενα εργαλείο για ολες τις δουλειες αυτο το προσπερνας απλα.
Συμφωνώ και επαυξάνω..
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα...
Μιχάλη θα έρθει η στιγμή που θα θέλει να κάνει ολο και κάτι παραπάνω και δεν μπορεί με κυνδινο να πίεση το εργαλείο σε βαθμό που μπορεί να του κάνει ζημιά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δοκίμασε νά βάλεις μιά ασφάλεια τύπου ωμέγα

Καί άν δέν κάνει δουλειά,ανοίγεις διαμπερή τρύπα στήν ντίζα καί βάζεις ,η περόνη ασφαλείας η ασφάλεια κοπίλιαασφάλεια σωληνωτή

Ευχαριστώ.