Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παιδες καθε εργαλειο εχει τον δικο του ρολο στα μαστορεματα.
Ο βιδολογος, το δραπανοκατσαβιδο, το παλμικο, το κρουστικο δραπανο ειναι εργαλεια για εξειδικευμενες εργασιες. Δεν υπαρχει ενα για ολα.

Οταν ο φιλος λεει οτι θελει αποκλειστικα σχεδον χρηση κατσαβιδιου, γιατι να του προτεινουμε να αγορασει κατι αλλο επειδη μπορει να υπαρξει περιπτωση να το θελει στο μελλον?
Ιδιως οταν δεν εχει αναφερει οτι θελει να τρυπαει μπετον, παρα μονο καποιες τρυπες περιστασιακα σε τοιχοποιια!!

Ο Κυριακος το βλεπει απο την δικη του οπτικη, εσυ απο την δικη σου και εγω απο την δικη μου και ειναι λογικο.
Ομως το σωστο ειναι πιστευω οτι πρεπει να βλεπουμε το θεμα απο την οπτικη και τις αναγκες του ανθρωπου που ζητα την συμβουλη μας.

Γιατι να το προσπερασει? Ποιος θελει να χαλασει μια ωρα νωριτερα το τσοκ του κρουστικου σφιγγοντας συνεχεια τα εξαγωνα bits βιδωματος.
Aσε που ειναι χρονοβορο και αβολο το βαλε βγαλε. Ασε που τα εξαγωνα bits εχουν σχεδιαστει για το ειδικο hex τσοκ για να μην γλυστρανε και να μπαινοβγαινουν ευκολα.

Εαν η χρηση του εργαλειου ειναι σχεδον αποκλειστικα το βιδωμα και ενιοτε καμμια τρυπα στον τοιχο, το συγκεκριμενο απλο δραπανοκατσαβιδο, με την εξτρα κεφαλη για drill bits, ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται.

Αν θελει και τρυπημα σε μπετο ας παει σε αλλο εργαλειο. Αν υπαρχει θεμα χρηματων, παιρνει ενα κινεζικο κρουστικο ρευματος των 20 ευρω. Το 'ενα εργαλειο για ολες τις δουλειες' δεν βολεψε ουσιαστικα ποτε κανεναν.

Επειδη οπως γραφω απο οτι τον καταλαβαινω θελει ενα εργαλειο.
Αυτο μονο για βιδωματα και τρυπημα σε ξυλο.

Παιδες καθε εργαλειο εχει τον δικο του ρολο στα μαστορεματα.
Ο βιδολογος, το δραπανοκατσαβιδο, το παλμικο, το κρουστικο δραπανο ειναι εργαλεια για εξειδικευμενες εργασιες. Δεν υπαρχει ενα για ολα.

Οταν ο φιλος λεει οτι θελει αποκλειστικα σχεδον χρηση κατσαβιδιου, γιατι να του προτεινουμε να αγορασει κατι αλλο επειδη μπορει να υπαρξει περιπτωση να το θελει στο μελλον?
Ιδιως οταν δεν εχει αναφερει οτι θελει να τρυπαει μπετον, παρα μονο καποιες τρυπες περιστασιακα σε τοιχοποιια!!

Ο Κυριακος το βλεπει απο την δικη του οπτικη, εσυ απο την δικη σου και εγω απο την δικη μου και ειναι λογικο.
Ομως το σωστο ειναι πιστευω οτι πρεπει να βλεπουμε το θεμα απο την οπτικη και τις αναγκες του ανθρωπου που ζητα την συμβουλη μας.

Σύμφωνοι ως προς τα παραπάνω αλλά όταν δεν μπορείς να επενδύσεις σε εργαλεία καλό είναι να γίνει αγορά που θα καλύψει και μελλοντικές ανάγκες..
Εννοώντας ότι καλύτερα θα ήταν να πάρει ένα κρουστικο που θα το καλύψει και σε μπετό αντί να ψάχνει αργότερα για άλλο...δηλ έξτρα χρήματα..
Το 18v κρουστικο στα 60 ευρώ που είχε βγάλει προ μήνα,εαν θυμαμαι καλά, ήταν ότι έπρεπε..

Καλημέρα σε όλους! Τη βοήθειά σας, ρε παιδιά. Δεν έχω εμπειρία από αυτά και έχω κάποιες απορίες:

1. Θέλω να κάνω μια επένδυση σε δραπανοκατσάβιδο και το Lidl αυτή τη βδομάδα βγάζει αυτό. Διάβασα πως είναι φοβερό εργαλείο. Πολύ δυνατό, αποδοτικό και αξιόπιστο. Ο κουμπάρος μου, όμως, λέει πως δεν φαίνεται να έχει λειτουργία κρούσης που βοηθά στο τρύπημα τοίχων, και πως αυτός δεν είναι σίγουρος αν θα το έπαιρνε. Να ξεκαθαρίσω πως βασική μου -σχεδόν αποκλειστική- χρήση θα είναι το κατσαβίδι. Δε θέλω, όμως, όταν έρθει η στιγμή που θα τρυπήσω έναν τοίχο, να την πατήσω και να ψάχνομαι. Ανοίγει τρύπα -σχετικά εύκολα- χωρίς κρούση; Θα το προτείνατε και για τις δύο χρήσεις, ή να περιμένω μήπως το lidl βγάλει κάτι πιο κατάλληλο;

2. Μαζί με αυτό, το Lidl θα πουλά και 3 σετ bits. Μου φαίνονται, όμως, λίγο μεγαλούτσικα (μύτες + καρυδάκια). Για να στήσω π.χ. μια ραφιέρα, ένα κρεβάτι ικέα ή ένα κρεβατάκι μωρού στα οποία υπάρχουν και μικρές βίδες, θα έχω ποικιλία από μικρές μυτούλες; Αν όχι, μπορείτε να μου προτείνετε ένα πιο κατάλληλο φθηνό σετάκι, κάποιας άλλης εταιρίας, που να είναι συμβατό με το δραπανοκατσάβιδο του lidl; Στο κομμάτι "άλεν" θα είμαι καλυμμένος;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για τον φόρτο των ερωτήσεων.
Αν θες παντως και κρουστικο μαζι εχει στο leroy ενα 18βολτο black&decker στα 60 ευρω. Ειναι αρκετα καλο γι'αυτο που θες, το εχουμε αρκετοι εδω μεσα

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπαρχει και κρουστικό δρπανοματσαβιδο μπαταρίας σε προσφορά στο oxford home Ελλάδα για κάτω από 50 .
Αλλιώς βλέπω ότι τελικά αυτό που έχει το το lidl αξίζει για το φίλο μας.

Με το επώνυμα bits εννοούμε τα Dewalt ή τα bosch π.χ αλλά δεν ξέρω αν όντως είναι πολύ καλύτερα από του Lidl.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Με το επώνυμα bits εννοούμε τα Dewalt ή τα bosch π.χ αλλά δεν ξέρω αν όντως είναι πολύ καλύτερα από του Lidl.

εγω μιλω για bits wiha, magna κτλ. με καποιο ειδους επικαλυψη. 2-3 ευρω το κομματι αλλα αξιζει. μονο απο το γεγονος οτι καρφωνονται τοσο καλα στην υποδοχη τις βιδας που ειναι σαν να εχεις μαγνητικο κατσαβιδι (δεν μιλω για σετ)

Χημα τετοια bits επερνα χρονια....δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερα σε σχεση με επωνυμα σετ κασετινων....
Βεβαια περνεις καθε φορα οτι χρειαζεσαι,ετσι λειτουργουσα και εγω,και κανεις την δουλεια σου....το προβληαμ ειναι,και φανταζομαι δεν ειμαι ο μονος,οτι καταχονιαζονται απο εδω και απο εκει και στο τελςο χανονται....κοινος το πρακτικο του θεματος αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια....

Αν θες παντως και κρουστικο μαζι εχει στο leroy ενα 18βολτο black&decker στα 60 ευρω. Ειναι αρκετα καλο γι'αυτο που θες, το εχουμε αρκετοι εδω μεσα

Νομίζω εννοείς αυτό ή αυτό. Τώρα, μεταξύ τους δεν πολυκαταλαβαίνω τι διαφορά έχουν. Εκτός των άλλων, όμως, για τα black&decker ποικίλουν οι απόψεις. Είναι πολλοί αυτοί που μου λένε πως πληρώνεις περισσότερο το "όνομα".

Το πρωτο απο τα 2 που εβαλες, που ειναι σε προσφορά. Το δεύτερο ουτε κρουστικο ειναι ουτε ρυθμιση ταχύτητας εχει αν δεν κανω λαθος.

Kαι τα δυο δραπανα ειναι ακριβως τα ιδια. Το μονο που αλλαζει στο δευτερο ειναι οτι ερχεται με πιο γρηγορο φορτιστη και εχει και βαλιτσα.
Οπως και να'χει το θεμα, καλο ειναι να ρωτησει το κοστος δευτερης μπαταριας, διοτι εργαλειο μπαταριας με μια μονο μπαταρια, δε λεει.

Καλησπέρα. Θεωρώ ότι το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο που πρέπει να μπει σε ένα σπίτι είναι ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο ρεύματος (δηλαδή για μπρίζα). Θα σε καλύψει σε όλες τις συνηθισμένες δουλειές του σπιτιού με τρυπήματα/βιδώματα.
Τα υπόλοιπα εργαλεία (μπαταρίας, τρυπάνια χωρίς κρούση κλπ) είναι για αργότερα...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Χτο προβληαμ ειναι,και φανταζομαι δεν ειμαι ο μονος,οτι καταχονιαζονται απο εδω και απο εκει και στο τελςο χανονται....κοινος το πρακτικο του θεματος αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια....

την δικια μου Καλη ΡΖ2 την εχω μονιμα στην υποδοχη του δραπανου του λιντλ. Και απο πανω μπαινει το τσοκ και δουλευει μια χαρα.

Νομίζω εννοείς αυτό ή αυτό. Τώρα, μεταξύ τους δεν πολυκαταλαβαίνω τι διαφορά έχουν. Εκτός των άλλων, όμως, για τα black&decker ποικίλουν οι απόψεις. Είναι πολλοί αυτοί που μου λένε πως πληρώνεις περισσότερο το "όνομα".

Τα πορτοκαλι δραπανακια εχουν αναβαθμιστει τελευταια μετα την εξαγορα της Dewalt.

Όσοι πάτε από Lidl σήμερα κοιτάξτε και για πραγματάκια εκτός καταλόγου.
Λιβαδειά είχαν σφιγκτήρες ιμάντα στα 4 και τέστερ μπαταριών αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας στα 2

παιδια, εχει κανεις τον πριτσιναδορο του λιντλ?
πως συγκρινεται με τους κοινους των 5-6 ευρω και τους stanley των 9-10 ευρω?

Συγκριτικό δεν μπορώ να σου κάνω δυστυχώς γιατί δεν έχω άλλον.

Για 3ρια 4ρια πριτσίνια (που φτιάχνω το προστατευτικό του χορτοκοπτικού με λαμαρίνα) είναι μια χαρά.
Σε 6ρια (ή 7ρια) που δοκίμασα στην γκαραζόπορτα ζορίστηκε αρκετά και δεν τα έκοψε τελικά.

Πηρα σημερα το τροχακι και το δοκιμασα λιγο βιαστικα.
Με εντυπωσιασε ειναι η αληθεια, δεν το περιμενα τοσο δυνατο.
Βιδα χοντρη την εκοψε σαν βουτυρο και εκοψε και σχετικα ευκολα τη μαγνητικη ραγα της parkside (ειναι παχυ, 3,5mm, αν και μαλλον μαλακο μεταλλο και σχηματος Π σε διατομη, οποτε αρκετα μεγαλη κοπη).
Ειναι σχετικα βαρυ -για τον ογκο του-, αλλα μικρο σε μεγεθος, ζεσταινεται λιγακι με τη χρηση και η μπαταρια δε εδειξε να επεσε καθολου με τις παραπανω κοπες (κοντα ενα λεπτο λειτουργια συνολο). Και το δισκακι, επισης, δεν εδειξε ουσιαστικη φθορα.
Λιγο θεματακι εχει το κουμπι κλειδωματος του αξονα (δουλευει, αλλα οχι απολυτα σταθερα).
Τελος, νομιζω οτι το βαλιτσακι ειναι αρκετα πιο παχυ απο τα παλαιοτερα (και καλο και κακο αυτο).

Το τροχακι ειναι καλο και πανχρησιμο σαν εργαλειο. Ειδικα αν βαλεις επανω του αναλωσιμα του αντιστοιχου τροχου της Bosch δηλαδη τροχο κοπης, τροχο λειανσης, τροχο κεραμικων και τροχο για καθε χρηση.
Εγω πηρα τα ανταλλακτικα τροχακια κοπης των 76μμ -και τα δυο ειδη- που ειχε σημερα για να τα δοκιμασω. Σε ενα βιντεο δειχνει οτι το parkside κοβει πιο γρηγορα απο το αντιστοιχο τροχακι της Bosch.

Αγγελε, ποσο ζυγιζει με την μικρη μπαταρια επανω?

Η μία παλιο-ζυγαριά έδειξε κιλό ή άλλη 850.
H 2 δεύτερη είναι πιο κοντά στο βάρος αν θυμάμαι καλά.

Προσωπικα το βλεπω σαν κατι αναμεσα στον κανονικο τροχο και τα dremelοειδη (με τον ευθυ λειαντηρα να ειναι ακομα λιγο πιο κοντα). Οπωσδηποτε, για εμενα τουλαχιστον, οχι κατι απολυτως αναγκαιο (καλυτερα να εχεις τα αλλα δυο παρα αυτο), αλλα χρησιμο και...ωραιο γκατζετακι 😁
Τα αναλωσιμα της bosch απο που τα παιρνεις;
Θα το ζυγισω το απογευμα στο σπιτι.