Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Είναι καθαρά θέμα αισθητικής φίλε μου και τπτ άλλο.Φυσικα υπάρχει το οικονομικό, όπου η διαφορά θα είναι τεράστια, όπως και η ευκολία στην κατασκευή,αλλά η τελική απόφαση νομίζω οτι αφορά κυρίως το αν καλύπτει το γούστο σου.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα κάτι σε ξύλο με πορτάκια που θα κλείνουν θα είναι πολύ πιο ωραίο αισθητικά, θα προστατεύει τους δίσκους από σκόνη και θα το φτιάξω στις διαστάσεις που με εξυπηρετεί. Αλλά το κόστος, ο χρόνος και η εργασία θα είναι σημαντικά. Αισθητικά δεν με πολυαπασχολεί αφού θα μπει σε δικό μου χώρο και όχι στο σαλόνι ή το καθιστικό. Και με 2 τέτοια καλύπτομαι δηλ. με 36 ευρώ. Μόνο τη σκόνη σκέφτομαι...

Και βάρους. Σε ότι ράφι να τα βάλεις θα κάνουν κοιλιά τα άτιμα. Εκτός αν είναι αρκετά χοντρό. Σε 75 εκατοστά πρέπει να χωρούν 120-150 δίσκοι. Επί 300 γραμμάρια μας κάνουν περίπου 40 κιλά το ράφι. Μπορεί να αντέχει θεωρητικά, στην πράξη όμως; Τα ναύλον που έχεις ελπίζω να μην είναι pvc.

Ευχαριστώ. Στα περίπου 70 εκατοστά καθαρού πλάτους της ραφιέρας του Lidl χωράνε περίπου 70-80 laserdiscs ή 100-120 βινύλια. Τα laserdiscs περίπου θα ζυγίζουν 25 κιλά στο ράφι, τα βινύλια λιγότερο. Δεν θα αντέχει το μεταλλικό ράφι αυτά τα κιλά;
Τα νάυλον είναι pvc. Γιατί;

Του Lidl από όσο μπορώ να διακρίνω δεν στηρίζονται τα ράφια με βίδες αλλά κουμπωτά ενώ του LeroyMerlin με βίδες και παξιμάδια, πολύ πιο στιβαρό δεν θα είναι το δεύτερο;

Ωχ........................
Πάντως στους δικούς μου που τις ζελατίνες τις έχω ίσως και 20 χρόνια, δεν έχω δει κάτι στα βινύλια και τα ακούω συχνά. Ούτε στα laserdiscs έχω παρατηρήσει κάτι.

Προφανώς δεν τους έχεις σε PVC αλλά σε ζελατίνες PP ή PE...οπότε δεν έχεις τόσο φόβο :grandpa: αλλά και σε PVC να ήταν παίζουν και άλλοι παράμετροι (με κυριώτερο την ποιότητα PVC)

Με 50 κιλα ανα ραφι σαν οριο αντοχης δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Οι ραφιερες του λιντλ φαινονται πολυ πιο περιποιημενες απο τις υπολοιπες.

Για την σκονη, υπαρχουν καλλυματα οπως αυτο https://www.ikea.gr/proioda/kipos-e...kalymma-eswterikoy-ekswterikoy-xwroy/80430204

Προφανώς δεν τους έχεις σε PVC αλλά σε ζελατίνες PP ή PE...οπότε δεν έχεις τόσο φόβο :grandpa: αλλά και σε PVC να ήταν παίζουν και άλλοι παράμετροι (με κυριώτερο την ποιότητα PVC)
Να διευκρινήσω ότι έχω τα εξώφυλλα μέσα σε ζελατίνες. Οι δίσκοι είναι μέσα στην original χάρτινη ή λεπτή διάφανη μεμβράνη και όλο αυτό μέσα στο εξώφυλλο. Το εξωτερικό πλαστικό είναι όπως αυτά που δείχνω από laserdisc της συλλογής μου.

Attachments

• DSCF3006.jpg
    DSCF3006.jpg
    62.5 KB · Views: 170
  • DSCF3019.jpg
    DSCF3019.jpg
    153.9 KB · Views: 173
  • DSCF3004.jpg
    DSCF3004.jpg
    163.4 KB · Views: 171
Αυτό αν βλέπω καλά είναι PVC αλλά τα laserdiscs ειναι από βινύλιο??? Το PVC πολυμερίζεται προκαλώντας θάμπωμα στο βινύλιο (ολικο, τοπικό, μερικό) που μερικές φορές μπορεί να επιφέρει και φύσημα κατά την αναπαραγωγή.

Με 50 κιλα ανα ραφι σαν οριο αντοχης δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Οι ραφιερες του λιντλ φαινονται πολυ πιο περιποιημενες απο τις υπολοιπες.

Για την σκονη, υπαρχουν καλλυματα οπως αυτο https://www.ikea.gr/proioda/kipos-e...kalymma-eswterikoy-ekswterikoy-xwroy/80430204
Ενδιαφέρον το κάλυμμα αλλά δεν μου αρέσει. Για εξωτερικό χώρο εντάξει αλλά για δωμάτιο όσο και αποκλειστικός χώρος να είναι δεν μου έρχεται.
Τη ραφιέρα του Lidl γιατί τη θεωρείς πιο περιποιημένη;

Έχει να φέρει την καλή ραφιερα κοντά ένα χρόνο . Κρίμα και την χρειαζομουν άμεσα . Μάλλον καταργήθηκε και φέρνει την φτηνότερη πλέον ολομεταλλικη.

Ενδιαφέρον το κάλυμμα αλλά δεν μου αρέσει. Για εξωτερικό χώρο εντάξει αλλά για δωμάτιο όσο και αποκλειστικός χώρος να είναι δεν μου έρχεται.
Τη ραφιέρα του Lidl γιατί τη θεωρείς πιο περιποιημένη;

φαινεται απο την φωτογραφια οτι ειναι πιο προσεγμενη κατασκευη και φινιρισμα. Εξ'ου και η ακριβοτερη τιμη νομιζω.
Tις αλλες που εχω απο το ΙΚΕΑ και Λεροι τις θεωρω πολυ χρησιμες και γερες αλλα τσιπικες στην εμφανιση.

Εγω παντως αν το κατεχεις με το ξυλο θα προτεινα να την κατασκευασεις μονος σου κανοντας χρηση ξυλείας ελατης απο πχ Leroy καδρονια κλπ κλπ.
Και να φτιαξεις και τζαμένια πορτακια για προστασια.
Αναλογισου ποσες χιλιαδες ευρω εχεις ριξει σε αυτα και μην κολλας στα 50 100 150 ευρω της ραφιερας που θα τα φιλοξενησει.

Όταν τα βινύλια είναι κάθετα ακριβώς και σε γεμάτο ράφι δεν μπορεί να περάσει μέσα σκόνη. Ειδικά αν έχει το ράφι πλάτη. Οι πόρτες στα ράφια με βινύλιο δυσκολεύουν την καθημερινή χρήση. Πρέπει να γίνει πατέντα για να βγάζεις τα ακριανά. Σκόνη θα σου μαζέψει στην επάνω πλευρά όπου και καθαρίζει αμέσως με ένα πανάκι. Το στρίμωγμα (όχι ελαφρύ να πάρουν κλίση ούτε πολύ να μη μπορείς να τα βγάλεις) εμποδίζει την σκόνη να περάσει. Να μην έχει όμως το εσώφυλλο το άνοιγμά του όπως το εξώφυλλο.

Αυτό αν βλέπω καλά είναι PVC αλλά τα laserdiscs ειναι από βινύλιο??? Το PVC πολυμερίζεται προκαλώντας θάμπωμα στο βινύλιο (ολικο, τοπικό, μερικό) που μερικές φορές μπορεί να επιφέρει και φύσημα κατά την αναπαραγωγή.
Τα laserdiscs δεν έχουν καμία κατασκευαστική ομοιότητα με το βινύλιο. Είναι κάτι σαν ένα τεράστιο CD διπλής όψης.

Σωστή και η γνώμη του enduras 1 (του άλλου σύντεκνου) και μάλλον η πιο σωστή και λειτουργικά και εμφανισιακά. Αλλά έχω τα βινύλια σε έπιπλο του καθιστικού (βλέπε γκρίνια της συζύγου) και τα laserdiscs σε χαρτόκουτες σε αποθηκευτικό χώρο. Επίσης σε χαρτόκουτες έχω DVD, HD-DVD (από καμιά διακοσαριά το καθένα) συν Blu-ray, οπότε είναι δελεαστική η ραφιέρα για να ξεμπερδεύω επιτέλους με τις χαρτόκουτες. Ο αποκλειστικός χώρος ακόμη δεν είναι έτοιμος από την άλλη, αλλά κουράστηκα τόσα χρόνια να κουβαλάω από δω και από κει τις χαρτόκουτες, Σε λίγο θα βγω στο δρόμο με τις κούτες σαν τους μαύρους να πουλάω DVD.

Δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο αλλα σιγουρα θα το δοκιμαζα. Η τιμη ειναι αριστη για αυτα που λεει οτι προσφερει, ειναι και Μade in Germany!

Μακαρι να εβγαινε δυο βδομαδες νωριτερα και να υπηρχε και σε πρασινο/κυπαρισι χρωμα που περασα καμμια 30 μετρα καγκελα βεραντας.

Σε προφυλαγμένα κάγκελα μου κράτησε καλά για 2 χρόνια, λίγο "θάμπωσε" όμως. Σε εκτεθειμένα εντελώς στις καιρικές συνθήκες για το ίδιο χρονικό διάστημα... ασ' τα να πάνε!